Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 17.07.2010 klo 12:51

Valkoinenpaimenkoira

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 17

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Lauantaina, 27.10.2012 klo 15:53  
+
0
Järki käteen nyt. Rekisteröidyn valkkaripennun hinta on 1000-1200 €. Paperittoman pennun arvo on 100 €. Rekisteröinti maksaa 40-70 €/pentu. Kukaan ei jätä pentujaan rekisteröimättä jos kaikki on kunnossa. Arvatenkin pennut maksavat enemmän kuin tuon satasen?

Mikäli kyseessä on vahinkopentue, olisi kohdun voinut poistaa pentuineen tai tiineys olisi voitu keskeyttää hormonipistoksella. Koska niin ei toimittu, voidaan pennuttamista pitää tahallisena. Rekisteröimättömien pentujen tahallinen teettäminen on pentutehtailua, ja on varsin surullista ettei sitä saada kuriin niin kauan kun ihmiset nielevät kaiken maailman höpöhöpöselitykset.

muoks. Käsitinkö oikein että samalla koiralla on ennenkin ollut vahinkopentue? Vai kävikö vahinko jollekin toiselle koiralle? Kun kerran PEVISA-ehdot eivät täyty, niin miten se edellinen pentue sitten rekisteröitiin? Onko nartulla lonkat ja kyynärnivelet kuvattu, sekä voimassaoleva silmäpeilauslausunto? Entä uroksella?
(Viestiä on muokattu lauantaina, 27.10.2012 klo 15:58)

Soljapp

Soljapp
Viestimäärä: 5

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 13:50  
+
0
Vanhempia ei ole lonkka- eikä kyynärkuvattu, eikä silmäpeilattu. Edellisten pentujen rekisteröintiin tarvittiin vain eläinlääkärin tarkastus. Pikkuisen kuulostaa oudolta kyllä juu..

Minusta on ihan tosi huvittavaa että joku yksi paperi lappunen noistaisi koiran arvoa kymmen kertaiseksi. Muutenkaan minä itse en ainakaa rekistöröidyllä koiralla sen enempää tee kuin ei-rekisteröidyllä. Haluan vain perhe koiran jonka kanssa harrastaa kotona. Minulle riittää, että näin kuinka mukavan luontoisia vanhemmat oli ja pentukin oli oikein mukava.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 13:59  
+
0
^Ei se paperilappunen sitä arvoa nostakkaan eikä sillä mitään sinällään tee. Sen sijaan sitä kuvittelisi jokaiselle kotikoiraakin ottavalle sen koiran terveyden olevan tärkeää. Siksi ne vanhempien (ja lähisuvun) terveystarkastukset ON tärkeitä ja niitä kannattaa katsoa. Kun vanhempia ei ole tarkastettu, otetaan sika säkissä.

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 14:04  
+
0
Kannattaa lukea tämä ajatuksella -> Miksi rotukoiran tulee olla rekisteröity
Eihän se tätä tilannetta enää muuta, mutta vastaisuuden varalle ihan vain tiedoksi.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 14:12  
+
0
^^^Ja viis veisaat siitä että vanhempia ei ole tutkittu lainkaan? Ymmärrätkö miksi nuo tutkimukset ovat jalostuskoirille pakolliset? Siksi että terveysongelmat ovat tuossa rodussa esiintyneet perinnöllisiksi ongelmiksi. Vanhemmat saattavat olla kuinka sairaita, ja silti niillä vaan teetetään pentuja ja myydään hyväuskoisille. Käsittämätöntä toimintaa.

Ilman muuta asianmukaisesti kasvatettu pentu on moninkertaisesti arvokkaampi kuin rekisteröimätön, joka rinnastetaan sekarotuiseen. Sen taustoista on sukupolvikaupalla virallista tietoa terveydestä, näyttely- ja käyttötuloksista. Paperittoman pennun taustoista on vaan pentutehtailijan sana. Rekisteröity koira on oikeutettu osallistumaan mm. näyttelyihin, käyttökokeisiin ja luonnetestiin. Sille saa viralliset terveystulokset, ja se voi osoittautua arvokkaaksi jalostuskoiraksi. Paperittomalla ei sellaista arvoa ole, koska se on yhtä kuin sekarotuinen.
Rekisteröidyn pentueen teettäminen tuottaa myös kuluja, joita pentutehtailijalla ei yleensä ole. Jalostuskoirilla tulee olla ne pakolliset terveystutkimukset ja luonnetestitulokset. Vieraan uroksen käyttö maksaa. Rekisteröinti maksaa. Lisäksi tulee tietysti kustannuksia madotuksista, eläinlääkärintarkastuksista sun muista.
Kun käyttää omia koiria, joilta puuttuvat kaikki pakolliset tutkimukset, säästää pitkän pennin.
Pentutehtailijoista ei pääse ikinä eroon, koska ihmiset ovat valmiita maksamaan ylihintaa niistä tehtailijan tuotoksista. Netti on pullollaan tehtailunvastaista kampanjointia, eikä se silti vaan mene kaikille perille.

muoks. väksyt
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 28.10.2012 klo 14:13)

Soljapp

Soljapp
Viestimäärä: 5

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 14:41  
+
0
Koiria ei ole tutkittu, koska omistajat eivät jalostus käyttöä ole suunnitelleet, pennut vain vahinkoja. Vanhemmat kuitenkin A ja B lonkkaisista vanhemmista ja muuten täysin terveet. Rekisteriin pentuja ei laitettu, koska niitä ei saa muutakuin EJ rekisteriin ja se on paljon kalliimpaa. Ja viimepentueesta vain yksi oli ollut kiinnostunut rekisteröidystä pennusta, joten tämä toinen pentue jätettiin sitten rekisteröimättä.

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 15:20  
+
0
Miksi niitä tineyksiä ei sitten ole keskeytetty? Pennuttaminen tutkimattomilla koirilla on kerrassaan arveluttavaa, kun rodussa on paljon perinnöllisiä vikoja. Kuten sanoin, kohdunpoisto olisi voitu tehdä myös sisältöineen, mutta sen sijaan pennut päätettiin saattaa maailmaan toistamiseen. Mitä se mielestäsi kertoo?

juki

juki
Viestimäärä: 21

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Maanantaina, 05.11.2012 klo 15:20  
+
0

Minkkis kirjoitti:

En löytänyt keskustelua valkoisestapaimenkoirasta, joten päätin itse aloittaa sellaisen :hymy: Itselläni ei valkkaria ole, mutta kovasti toivoisin. Olen kuitenkin vasta 12-vuotias,ja sain viime vuonna ensimmäisen oman koirani, joten en ihan vielä toista koiraa ota.. Enkä välttämättä valkkaria näin nuorena, vaikka se ei mikään esim. rotikan tapainen kauhean haastava rotu ole. Vanhempana sitten, toiseksi koiraksi otan valkkarin :love:
Tänne voi siis laittaa kokemuksia ja mielipiteitä kyseisestä rodusta :wink:


Sinun kannattaa harkita valkkaria vielä kun olet noin nuori ja valkkari on kuitenkin aika vaativa rotu ja sillä on voimaa viedä sinua aika helposti.

ThamaraLady

ThamaraLady
Viestimäärä: 13

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Torstaina, 15.11.2012 klo 16:56  
+
0
Heei!

Onko täällä 5.2.2010 syntyneitä valkoisia? Haeskelen minun rontin sisaruksia ihan mielenkiinnosta niitten luonteita kohtaan. Vanhemmat ANGRY BRIGADE'S FOXY LADY ja AMOR OF WHITE ENERGY.

Yksi näistä ihanista turriaisista on jo lopetettu käytöshäiriöiden vuoksi ja oma on itse perkele sille päälle sattuessaan (tuli minulle kyllä vuoden ikäisenä ja oli valmiiks joi opetettu "hyville tavoille") Ö_ö
Novascotiannoutaja Juno-Juhekin Thamara Lady ja valkoinenpaimenkoira Angel sekä heidän palvelijansa Kuopiosta

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Sunnuntaina, 18.11.2012 klo 18:41  
+
0
Hellurei! :heiluti:

Me ollaan hyvällä mallilla ja jos kaikki menee suunnitellusti ja narttuja syntyy tarpeeksi, olisi meillä helmikuussa pieni valkkari penne möyrimässä! :hymy:
Löytyi viimein hieno yhdistelmä, joka vastaa meidän harrastuspuolta sekä kasvattaja on älyttömän mukava. Innolla täällä siis odotetaan ensin nyt joulukuuta, jolloin pentujen pitäisi maailmaan tulla :)
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Torstaina, 22.11.2012 klo 14:04  
+
0
^ Onnea! Jaksatko yksäröidä miltä kasvattajalta on napero tulossa? :aurinko:
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Torstaina, 22.11.2012 klo 17:12  
+
0
Jo veikkosen! :)
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Ditsi

Ditsi
Viestimäärä: 93

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Tiistaina, 27.11.2012 klo 16:08  
+
0
Juu laittelin hiukka väärään osastoon juttua omista koiristani, ja en tiiä miks mutta loppu kirjotukset hukku johkun. Vaikka eihän siinä muuta ollutkaan kun niin tekis mieli sitä kolmatta valkkari narttua. Nyt kun vielä vihdoin päästy uuteen taloon , niin nyt jos koska olis tilaa sille kolmannelle. Ja tossa mietin kovain että kun nää kaks vaikka eri lähtö kohdista ovat niin saman luontoset, että oliskohan se kolmaskin tämmönen. Eli, hiukka arka oudoille äänille, vieraille.
Olis ihan mukavaa jos ja kun toi mies puolinen suostus että yks vielä tulis, niin kattoa et onko näitä rohkeempia mitä omani on. Ei sitä että välttämättä tarvis olla mutta kun en vaan ole tavannu liioin " rohkeeta" ja remsseetä valkkaria. Mistä omanikin on niin molemmissa paikoissa valkkarit hyvinkin epäluulosia. Oiskos kellään valkkaria joka on "rohkee", ja utelias ilman pelkoa ??
Eipä muuta kun mahtavaa on että itellä kaks hömelöä narttua joiden kanssa elämä ei käy kyllä pitkäksi:heiluti:

Ditsi

Ditsi
Viestimäärä: 93

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Tiistaina, 27.11.2012 klo 16:47  
+
0
Noista valkkareiden hinnoista vielä kun niistäkin oli täällä puhetta ollu.
Omani ovat molemmat paperillisia, eli ovat ns. rekisterikoiria. Vanhempi makso paikasta josta se mukaan tuli nolla euroa, ja paprut tuli suoraan käteen. Ensin pyysi tämä henkilä sataa euroa ja kun sitä oltaisi maksettu niin tokasi, että "saatte ihan ilmatteeksi kun vaan viette". Ja totisesti koira juoksutettiin autoon ettei tulis katuma päälle. Nuorempi oli pentueensa viimonen ja ootti että joku tulis ja antais kodin. Ja pentu makso viissataa euroa. Koiralla kaikki ok. Ja edelleen pidän tiiviisti yhteyttä kasvattajaan.
Sitten vielä vedän kirjottamani jutun hiukka takas. Kun sanoin etten ole tavannu rohkeita valkkareita. Olen kerran vuosia sitten. Ennen kun hommasin ekani. Käytiin etelässä ukkoni kanssa valkkari kasvattajan luona ja siellä oli pennut. Emo anto tutkia pentujaan ja pyöri intona jaloissa. Olin sen vaan jotenkin unohtanu. Olivat pitkäkarvasia ja ylettömän ystävällisiä. Noin, nyt korjasin kirjottamani unohduksen.:aurinko:

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Keskiviikkona, 28.11.2012 klo 14:39  
+
0
Kyllä mä ainakin olen tavannut huomattavasti enemmän niitä rohkeita valkkareita kuin arkoja, vaikkakin on ihan totta että pelokkaita yksilöitä rodusta kyllä löytyy, omani mukaanlukien. En minäkään nyt tietysti tunne puoliakaan Suomen valkkareista, mutta ne mihin olen tokokenttien tai näyttelykehien laidoilla käynyt tutustumassa plus tuttavien koirat on kyllä olleet ihan reippaita, sosiaalisia ja ystävällisiä perusluonteeltaan. Perimähän tässä on isossa roolissa eli suurella todennäköisyydellä arat vanhemmat jättää arkuutta jälkeläisiinkin. Nykyisillä säännöillä molempien vanhempien pitää olla luonnetestattuja (tai mh-kuvattuja, käviköhän pk-puolen koularikin muistaakseni tähän) että yhdistelmä täyttää pevisan. Ihan vaikka vain siksikin suosisin ehdottomasti "kunnon kasvattajaa" pentua hankkiessa enkä ottaisi nyt valkkaria miltään "teetin nyt meidän nartulla pennut naapurin samanrotuisen turren kanssa kun ne on niin kivoja"-tyypeiltä...

Millais muilla valkoisilla on syksy mennyt? Kylpyhuoneessa kuraa mahanaluskarvoista pyykätessä... :wink:
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

Soljapp

Soljapp
Viestimäärä: 5

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Torstaina, 29.11.2012 klo 19:15  
+
0
Tulen nyt tänne viälä kirjoittelemaan. Nyt tuo taapero on meillä sen nelisen viikkoa pyörinyt ja täysin tyytyväinen olen! Rohkea nuori tyttö ja erittäin ystävällinen. Mitä nyt hieman leikin keskellä vähän puree, mutta siitäkin pikku hiljaa pääsemässä eroon. Kissankin kanssa ovat ystävystyneet yllättävän hyvin. Eläinlääkärissä rokotuksen ja sirutuksen yhteydessä koira tutkittiin läpi ja täysin terve yksilö.

'Kunnon kasvattajalta' tosiaan saa luotettavammin hyvän koiran, mutta on niissä ''puska kasvattajissakin'' hyviä yksilöitä. Pentua mennessä katsomaan ei ollut tarkoituskaan ottaa pentua, ellei sen vanhemmat vakuttaisi minua 100%. Ja sen ne tekivät. Niissä ei näkynyt lainkaan arkuutta ja ne olivat tosi ystävällisiä ja tottelevaisia. Niin me sitten otettiin tuo pentu. Jollei se olisi kelvannut, seuraavaksi olisimme kunnon kasvattajilta menneet pentuja kyselemään.

San

San
Viestimäärä: 6

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Maanantaina, 17.12.2012 klo 20:43  
+
0
Hei kaikki!
Oli päässyt tämä sivusto ihan unohduksiin, vaikka täältä rotuvinkkejä tuli kyseltyä silloin joskus. :)
Meillä asustelee nyt 4,5 kuukautta vanha valkkarineiti Ninja. Ninja on osoittanut olevansa nopea oppimaan ja lisäksi se on erittäin ahne. Ninja pitää myös kaikenlaisista vetoleikeistä ja saalisviettiäkin löytyy. Olemme harrastaneet hakua ihan pikkupennusta asti, kävi hyvä tuuri kun päästiin mukavaan porukkaan. Varsinaisia tavoitteita ei kyllä vielä ole, koitetaan nyt ensin saada Ninjasta kaikin puolin yhteiskuntakelpoinen otus.
Ninjalla on jonkinlainen mörköikä käynnissä, esimerkiksi metsässä liikkuvat ihmiset ovat pahoja vaikka muualla se ei ihmisitä juuri välitä. Outoja koiria, varsinkin isoja, se on arastellut alusta asti, mutta tämä tuntuu hieman pahentuneen viime aikoina, vaikka kilttejä koiria ollaan tavattu paljon ja Ninjalla on koirakavereita joita nähdään yleensä pari kertaa viikossa. Onko teidän valkkareilla ollut mörköikää ja miten toimitte silloin? Myös hihnakäytöksessä meillä riittää puuhaa, juurikin noiden koirien osalta.
Muuten kaikin puolin ihana tyttö, energiaa on kuin pienessä kylässä ja jutella pitää jatkuvasti. :)

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Lauantaina, 29.12.2012 klo 22:38  
+
0
Nyt ollaan täällä suunnassa vihdoin päästy siihen asti että pennun varaus on tehty! :) Kuun vaihteessa maksetaan varausmaksu ja sitten se on virallista- meille tulee helmikuussa valkkaripallero! :love:
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Piipsu

Piipsu
Viestimäärä: 455

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Perjantaina, 11.01.2013 klo 18:05  
+
0
Hei..
Etsiskelisin erään urosvalkkarin sisaruksia.
He ovat kaikki paperittomia ja syntyneet Raumalla viime kesänä. Pentueeseen syntyi 2kpl urosta ja useampi narttu. Pitkäkarvaista mallia. Uroksista toinen on täällä Porin suunnalla. Toinen heistä ilmeisesti Raumalla myös. Ja toinen näistä uroksista muistaakseni oli laskenut luovutushetkellä vain yhden kiveksen.
Uroksen omistaa siis eräs kaverini, ja mikäli joku tunnistaa itsensä, olisi kiva jos ilmottautuisi vaikka sitten yksärillä.
http://piajakarvakorvat.blogspot.fi/
PitaPata Dog tickers
Welsh Corgi Pembroke Sunoasis's Dance In June Time "Luca" s. 5.8.2012

PitaPata Dog tickers
Japaninpystykorva Donorei Pommi Viritetty "Pyry" s. 19.6.2013

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: VALKOINENPAIMENKOIRA - Perjantaina, 11.01.2013 klo 19:52  
+
0
^Oletko kurkannut aikuistenpalstalla olevan sisaruksia ja muita sukulaisia etsitään-ketjun läpi, josko siellä joku sisaruksista etsii teitä?
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 17
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263791
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.11.2020 klo 19:30)