Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 19:30

Welsh corgit

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 50

monacorgi

monacorgi
Viestimäärä: 137

WELSH CORGIT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 19:30  
+
0
"Welsh Corgi on suuri paimenkoira pienessä koossa. Corgin rotunimikkeellä kulkee kaksi erillistä rotua, joista yleisempi on welsh corgi pembroke. Pembroken suosio perustuu varmaankin siihen, että Englannin hovissa on jo vuosikymmeniä kasvatettu tätä rotua. Welsh corgi cardigan on "serkkuaan" huomattavasti harvinaisempi, joskin vuosi vuodelta se kirii pikkuhiljaa pembroken etumatkaa kiinni. Suomessa näiden molempien rotujen yhteinen yhdistys on Suomen Welsh Corgi Seura ry., mutta muualla maailmassa ei ole ollenkaan harvinaista, että "serkuksilla" on kummallakin omat yhdistyksensä.

Mitä ihmeen eroa sitten näillä kahdella on?

Ennen Suomessa voimaan tullutta häntien typistyskieltoa oli vastaus yleensä se, että pembrokella ei ole häntää ja cardiganilla on. Entäpä nyt kun molemmilla on häntä? Häntä ei tosiaankaan ole se ainoa ulkonäöllinen tunnusmerkki. Cardigan on yleisesti ottaen hieman vahvempi ja antaa näin ollen isomman vaikutelman. Korvien koossa ja muodossa on myös eroa, sillä cardiganin korvat ovat isommat ja pyöreäkärkisemmät kuin pembroken. Cardigan on myös rungoltaan pidempi ja yleisvaikutelmaltaan "kirveellä veistetty". Pembroke on yleislinjoiltaan pyöreämpi ja lyhyempi. Jos mennään ihan pikkuseikkoihin, niin voidaan vielä huomauttaa, että pembroken tassujen tulisi olla soikeat (cardin pyöreät) ja pään ilme on pemulla kettumaisempi kuin cardin. Toki on vielä paljon erottavia rakenteellisia pikkuseikkoja, mutta tuskin niillä on merkitystä valittaessa kumpi corgi perheeseen hankitaan. Tärkeintähän on luonne!
Rotujen luonteet poikkeavat jonkun verran, joskin molempia voidaan kuvata pirteiksi paimenkoiriksi, joille lauma on tärkeä ja palvelualttiutta riittää. Pieniä eroavaisuuksia kuitenkin on. Esimerkiksi pemu on yleensä enemmän koko perheen (ja välillä koko korttelin) koira, kun taas cardi saattaa joskus suhtautua hieman pidättyväisestikin vieraita kohtaan. Pidättyväisyys
ei kuitenkaan tarkoita arkuutta, vaan harkintakykyä siitä, kannattaako vierasta yleensä edes puhutella. Cardigan on huumorintajuisempi kuin pembroke, se saattaa ajoittain heittäytyä ihan vain huvikseen pelleksi. Cardiganille voi nauraa - se vain yhtyy ilonpitoosi. Pembroke on corgikaksikosta se sähäkämpi versio, "tomerataara"-nimitys voisi kuvata pemun luonnetta parhaiten. Se on aina valmiina vauhtiin ja vipellykseen. Cardigan katsoo ensin kelloa, pesee tassunsa, katsoo omistajaansa vielä kerran "oletko nyt ihan tosissasi" -ilmeellä ja toimii vasta sitten - harkitusti. Kun cardiganin saa syttymään, sähäkkyys on taatusti samaa luokkaa kuin "serkulla". Corgi on kuitenkin aina corgi: peloton paimenkoira ja mielestään suuri (ainakin maailman suurin. Molemmilla corgimuunnoksilla on luonnevaihteluita suuntaan ja toiseen, mutta se mikä on kuitenkin pysyvää muunnoksesta ja yksilöstä huolimatta, on viisaus ja lojaalisuus omistajaa kohtaan.

Miksi corgi on niin matala?

Corgien alkuperäinen tarkoitus on ollut maatalon monitoimikoira. Se on hoitanut niin vahdin, rottakoiran ja paimenen virkaa. Corgin paimennettavina oli yleensä karjaa ja työnsä se hoiti näykkimällä lehmiä kintereistä. Koska aikoinaan hyvät paimenkoirat olivat sonniakin arvokkaampia, oli suuri vahinko, jos koira loukkaantui (pahimmassa tapauksessa menehtyi) paimennettavana olevan lehmän potkusta. Siksi tällaiset matalat paimenet olivat niin hyödyllisiä näissä oloissa. Paimenominaisuudet ovat vielä nykypäivän corgeissa hyvin pinnalla. Ei ole kovin harvinaista, että innostuessaan nämä tynkäjalat purkavat paimennusviettiä isäntäväkensä nilkkoihin.

Mitä corgin kanssa voi harrastaa?

Corgi on monipuolinen koira. Itseasiassa vain mielikuvitus asettaa rajat kouluttamiselle. Corgeja näkee niin toko- ja agilitykilpailuissa kuin pelastuskoirakokeissakin. Corgit etsivät sieniä, paimentavat karjaa, esittävät vieraille temppuja, vahtivat lapsia, lenkkeilyttävät isäntiä ja lämmittävät emäntiä. Corgiharrastajat ovat myös aktiivisia näyttelyissäkävijöitä.
Corgi on tulevaisuuden rotu. Koko ajan kaupungistuvassa elinympäristössämme on jatkuvasti vähemmän ja vähemmän tilaa suurille koirille. Tässä tilanteessa corgi on mitä parhain kaveri. Se kulkee kätevästi kokonsa puolesta mukana kaikissa julkisissa kulkuvälineissä, mutta vaaran uhatessa siitä on taatusti paljon isomman koiran edestä turvaa ja suojelua. Corgi on myös hyvin sopeutuvainen rotu. Se rakastaa maaseudun rauhallista elämää eläimineen ja rotankoloineen, mutta ei missään tapauksessa pane hanttiin mielenkiintoista kaupunkielämääkään. Corgi viihtyy siellä, missä sen isäntäkin on - pelkäksi pihakoiraksi siitä ei siis missään tapauksessa ole.

Lähteekö siitä paljon karvaa?

Mikäli esitit edellisen kysymyksen siinä pelossa, että sohvasi karvoittuvat ja vaatteissasi roikkuu puolipitkiä karvoja, unohda corgin hankinta (tai siis koiran hankinta)! Corgilla on vahva kaksinkertainen turkki, jonka se vaihtaa noin kaksi kertaa vuodessa. Näinä karvanlähtöaikoina tuntuu yleensä siltä, että karvaa on kaikkialla - jopa ruoassa. Säännöllinen, lähes päivittäinen kampaaminen teräskammalla pitää kuitenkin karvanlähtöaikoina talouden jossain määrin siistinä. Mitä useammin karvanlähtöaikana corgia kampaa, sitä nopeammin tämä karvasirkus onkin ohi. Väliaikoina turkki on hyvin helppohoitoinen ja siisti, silloin se vaatii vain satunnaisesti harjausta eikä välttämättä sitäkään. Silloin tällöin syntyy myös ns. fluffy-pentuja, eli pitkäkarvaisia (kuva vieressä). Niiden suloinen karvapeite on näyttelyissä virheellinen, mutta suloisen lemmikin virkaa se ei himmennä ollenkaan. Omistajan tulee vain silloin olla hieman huolellisempi, ettei pehmeä ja pitkä karva takkuunnu.

Haukkuuko se paljon?

Tähän kysymykseen joudumme valitettavasti kertomaan, että corgit ovat suhteellisen herkkähaukkuisia. Mikäli haluat ehdottoman hiljaisen koiran, suosittelemme, että katselet muuta rotua. Herkkähaukkuisuus ei kuitenkaan tarkoita rasittavaa kokoaikaista räksytystä, corgi vain tykkää ilmoittaa kuuluvasti asiansa. Corgin haukkuminen on kuitenkin suhteellisen helposti koulutuksella ohjattavissa. Tiedetään tapauksia, joissa useita corgeja on asunut samassa kerrostaloasunnossa ja silti naapurosopu ja talon hiljaisuus säilyi. Se on kuitenkin varmaa, että täydellisen äänetöntä koiraa et corgista saa.


Ovatko ne terveitä?

Corgi on moneen muuhun rotuun verrattuna suhteellisen terve rotu. Mitään erityistä, nimenomaan corgeihin liittyvää vakavaa ongelmaa ei ole. Muutamista sairauksista tulee kuitenkin mainita.
Silmäsairaudet
Corgeissa ilmenee jonkin verran perinnöllisiä silmäsairauksia (HC, RD, PRA ja PPM). Näistä PRA ja HC johtavat sokeuteen. Tätä kirjoitettaessa Suomessa ei vielä ole PRA-tapauksia, mutta jokunen HC (kaihi) -tapaus kylläkin. Muualla maailmassa sairaita koiria on, joten tämä "peikko" ei varmas
ti ajan kuluessa kierrä Suomeakaan. Jalostukseen käytettävät koirat kuitenkin tutkitaan säännöllisesti ja s
airaiden koirien pennuttamista tietenkin tulisi välttää. Mitään tutkimuspakkoa rekisteröinnin ehtona ei kuitenkaan ole, joten onkin tärkeää ottaa selvää vanhempien tutkimustuloksista ennen kuin ryntää suin päin pentua ostamaan. Cardiganeille on kehitetty verikokeesta tehtävä DNA-testi, jolla selvitetään koiran perimä PRA-sairauteen. Tutkimustulokset kertovat onko koira perimältään vapaa PRA:sta (ei voi jättää sairaita jälkeläisiä), kantaja (ei ole itse sairas, mutta voi periyttää sairautta) vai sairas (on sairas ja periyttää sairautta jälkeläisilleen, kaikki jälkeläiset aina vähintään kantajia). SWCS:n jalostustoimikunta ylläpitää listaa DNA-testatuista koirista. Tähän mennessä Suomesta on löytynyt 4 kantajaa ja lukuisa joukko "vapaita". Ainoatakaan sairasta ei ole vielä ilmennyt. Toiveena olisi, ettei todistettua kantajaa yhdistettäisi DNA-testaamattomaan.
Lonkkaniveldysplasia
Lonkkien kuvaaminen on suhteellisen uusi tulokas corgien parissa ja kuvausmäärät ovat vielä niin pieniä, että tarkemman analyysin teko lonkkavika-asteen suhteen on melko vaikeaa. Tähänastisten kuvaustulosten perusteella näyttäisi kuitenkin siltä, että paljon on terveitä ja jonkun verran lievää lonkkavikaa sairastavia (aste C), joitakin yksittäisiä lonkkavikatapauksia tunnetaan. Tiedon keräämistä jatketaan ja jotta jalostustoimikunnille saataisiin lisää tietoa, olisikin tärkeää, että ihan kotikoiratkin kuvattaisiin. Corgiseura järjesti syksyllä 1996 eri puolilla Suomea lonkkakuvauskampanjan ja osallistujia oli kiitettävästi.
Selkäviat
Satunnaisesti kuulee surullisia viestejä corgeista, joilla on selkä pettänyt kesken raisuimman menon. Tämä on valitettavaa ja tapauksia on sen verran, että voidaan puhua jonkinasteisesta ongelmasta. Selkäongelmien syntyyn on monia syitä, joista perinnöllisyyttäkään ei voida sulkea pois. Perinnöllisyyden osuutta selkäongelmiin ollaankin parhaillaan selvittämässä. Mikäli perimässä on taipumusta selkäongelmiin ja koiran yleiskunto ja lihaksisto on päässyt huonoksi ja kiloja on liikaa, on corgiparalla riski kipeyttää selkänsä. Vahva lihaksisto, hyvä yleiskunto ja monipuolinen liikunta ja lihashuolto antavat corgille parhaan mahdollisen suojan ongelmaa vastaan. Nykypäivänä monelta jalostukseen käytettävältä koiralta onkin kaiken varalta kuvattu selkä ja tunnollinen kasvattaja ei käytä sairaita jalostukseen."


Lähde: Corgiseura
lk holsku ♂ Rochallor Grizzly Bear "Sampo" (s.-11)
wecope ♀ BH TK1 Promisehill Irish Rose, "Mona" (s.-06)
villakoiramix ♀ Myy (s.-02)

Kotisivut

Frodo09

Frodo09
Viestimäärä: 163

VS: WELSH CORGIT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 17:50  
+
0
Kerkesit ensin :) Hankala käyttää tätä uutta kun en hoksannut että sivuja on jo useampi :D
Pembroket Frodo (-09) ja Maya (-10)

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: WELSH CORGIT - Sunnuntaina, 25.04.2010 klo 21:23  
+
0
Hei!

Löytyisiköhän Mikkelin/Savonlinnan lähistöltä corginomistajaa, joka haluaisi jakaa kokemuksiaan rotua harkitsevan pariskunnan kanssa?

Olemme 21-vuotiaita ja aivan ihastuneita corgeihin! Olisi mukava tutustua rotuun paremmin ja kuulla niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia. Muutenkin koiran hankinnasta olisi kiva keskustella, kun emme ole ihan varmoja missä vaiheessa olisi koiralle paras tulla.

Otahan yhteyttä: aino.korpela(at)hotmail.com :)
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

keopardi

keopardi
Viestimäärä: 30

VS: WELSH CORGIT - Tiistaina, 27.04.2010 klo 16:54  
+
0
Mä en kyl asu teilläpäinkään, mut voin mä vastailla mahdollisiin kysymyksiin silti :)
Lisää tietoa tappikoivista löytyy myös täältä (myös foorumi.)

Natskuu

Natskuu
Viestimäärä: 1768

VS: WELSH CORGIT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 15:07  
+
0
Nonnis, täällä taas!

Mitäs harrastuksia on kookien omistajilla nyt päällimmäisenä menossa?

Täällä harrastetaan tottelevaisuuskoulutusta ja näyttelyitä. Rally-tokoon olisimme menneet kesän alussa, mutta kurssia ei sitten järjestettykään. BH- ja jälkikurssit myös kiinnostavat kovasti, ei kuitenkaan kilpailumielessä.

Meicillä on nyt juoksut menossa, niin harmikseni jää monet treenit ja mätsärit välistä. Harmillisesti osuivat juuri tähän loppukeväälle, kun tuntuu että nyt on juuri kaikki tapahtumat vasta kunnolla heräilemässä pitkän talven jäljiltä.

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: WELSH CORGIT - Sunnuntaina, 02.05.2010 klo 00:16  
+
0
Miten hoidatte corgien turkkia arkisin? Entä miten usein pesette ja millaisilla aineilla? Onko turkeilla eroa cardin ja pemun välillä? Lähteekö karvaa jatkuvasti paljon?

Millaisia namuja käytätte esim. koulutukseen? Kun painoahan varmaan pitää tarkkailla.. :)
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

1metsästäjä1

1metsästäjä1
Viestimäärä: 20

VS: WELSH CORGIT - Sunnuntaina, 02.05.2010 klo 15:47  
+
0
Moikat!
Meillä kotona pyörii semmoen cargi narttu Red Guard's Snowy Lady "Leidi" me pestään sitä ehkä noin 5 kertaa vuodessa ja leidillä harrastetaan agilityä ja meillä on semmonen juttu tuon makupalojen kanssa jos käytän niitä reeneissä annan pieniä paloja ja kehuminenkin riittää ja jos reenaan jotain kotona niin ennen ruoka aikaa vaikka kuppi pöydällä.
T.Anssi

1metsästäjä1

1metsästäjä1
Viestimäärä: 20

VS: WELSH CORGIT - Sunnuntaina, 02.05.2010 klo 16:07  
+
0
yksi pieni väli juttu:) Olen nähnyt monia harrastus koiria jotka menee puoli valoilla. Mun ohje siihen ogelmaan on että antakaa koiranne saalistaa ruokaansa niinkun aluperin koiran esi isät on tehny. Koirilla menee motivaatio monesti sen takia kun ruokakuppi tuodaan vaan nokan eteen eikä sen tarvi tehdä mitään sen eteen. Koiralla pikkuhiljaa himmenee se saallistusvietti niinkun eläin tarhassa olevilla susilla kun raadot vaan nakataa eteen ja ne alkaa rouskuttaa. Jokaisella koiralla on saalistusvietti/motivaatio tehdä mutta jos se ei saa käyttää sitä niin sen viimesetkin halut tehdä jotakin palkan eteen himmenee.
T:Anssi

Surkuli

Surkuli
Viestimäärä: 376

VS: WELSH CORGIT - Maanantaina, 03.05.2010 klo 09:03  
+
0
Meidän pötkylän luovutusikään enää 33 päivää! Pentueeseen syntyi 6 tyttöä, joten siitä hyvin riitti meillekin koira. (:
Welsh corgi pembroke Miss Lobelia "Nala"

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: WELSH CORGIT - Maanantaina, 03.05.2010 klo 10:17  
+
0
Surkuli, oi onnea! :)

Me vasta ollaan katselemassa, käydään vähän tutustumassa kenneleihin, että ei vielä pentua tiedossa mutta odottamisen arvoinenhan se on! :)
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

keopardi

keopardi
Viestimäärä: 30

VS: WELSH CORGIT - Tiistaina, 04.05.2010 klo 14:29  
+
0
Mä pesen koiran vain kun on tarvis eli pari, kolme kertaa vuodessa. Karvaa lähtee jonkin verran, mutta säännöllinen kampaaminen auttaa (varsinkin karvanlähtöaikaan).
Meillä uppoo namit ku namit, mutta vähennän sit aina ruokamäärää päiväruuasta, jos on paljon namiteltu, ei pääse kaveri lihoon.
Meillä corgi on ns.kotikoirana, eli emme käy missään ohjatussa harrastuksessa. Silti tokoilemme keskenämme, opetellaan temppuja, piilotellaan nameja ja tutustutaan erilaisiin ympäristöihin sekä tietysti lenkkeillään paljon ja riehutaan yhdessä.

Frodo09

Frodo09
Viestimäärä: 163

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 11:11  
+
0
Meillä käytetään palkkaamisherkkuina millon mitäkin. Parhaiten uppoaa (ja mielenkiinto säilyy reeneissä) se perinteinen, HK:n lenkki! Siitä saa myös kätevästi leikattua sopivankokoisia suupaloja, kun ei sais jäädä kovin maiskuttelemaan... Juustoakin on mennyt ja erikoisimpina kissan herkut M&M:stä, tonnikalapalat toimi hyvin kun niissä on niin voimakas tuoksu, mutta niihin on tainnut kyllästyä jo... Oon käyttänyt Frodon kanssa jonkun verran naksutinta ja lelupalkkaamistakin olen miettinyt, mut tuo vaan tahtoo mennä heti niin ylikierroksille jos on pallo edes kädessä, eikä muut lelut kiinnosta yhtä lailla.

Nyt keväällä olen melkeinpä joka lenkin jälkeen pesaissut Rontin tassut ja mahan, shampoollakin välillä rinnusta kun tuntuu ettei lähe puhtaaksi ilman, valkoinen kun on.

Koko koiraa olen tähän mennessä pessyt vain kerran. Myöskin nyt, kun alkaa (vihdoin ja viimein!) tuo pentukarva vaihtua, olen melkeinpä joka päivä ensin kammannut ja sitten vielä furminoinut koko koiran. Kyllähän sitä jonkinmoinen kasa lähtee kun furminaattoria käyttää, vaikka karvaa ei irtoilekaan vielä semmosina kunnon tuppoina (oonkohan ollut liian innokas sen furmiksen kans...:D )

Me käytiin viime lauantaina ekoissa mätsäreissä ja ens sunnuntaina olis seuraavat Rovaniemellä :) Sit kesällä on tarkotuksena kiertää nämä meitä lähinnä olevat näyttelyt. Perustottelevaisuuskurssi ollaan käyty, ja seuraavaks olis vuorossa Kemin seura - ja palveluskoirakerhon tottelevaisuuskurssi pennuille ja aloittelijoille sekä jälkikurssi :) Tuo tokohomma kiinnostaa sen verran että sitä vois lähteä kokeilemaan joskus ihan kokeisiinkiin asti, kunhan ekana sais vähän kursseilta tukea
Pembroket Frodo (-09) ja Maya (-10)

keopardi

keopardi
Viestimäärä: 30

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 11:42  
+
0
^Frodohan on komea!!

Frodo09

Frodo09
Viestimäärä: 163

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 12:10  
+
0
Kiitos :) Tuossa kyllä "hieman" kurainen :D
Pembroket Frodo (-09) ja Maya (-10)

Natskuu

Natskuu
Viestimäärä: 1768

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 16:35  
+
0
Meillä toimi koulutuksessa kaikki voileipämakkarasta viinirypäleisiin, kunnes nyt ollaan vappupäivän jälkeen pistetty neiti dieetille, joten tätä nykyä palkkana kelpaa yhtälailla kurkku kuin omat päivittäiset raksut, tietysti miinustettuna iltaruuan kokonaisuudesta.

Meici syö Eaglen Lamb & Rice - Large & Giant breed puppya, ja sen tilalle ostettiin sitten uutena kokemuksena Golden Eagle Holistic - Salmon & Oatmeal, ja hyvin on kelvannut! Itseasiassa tuota edellistä ruokaa on vielä puolisen pussia, mutta se tuntui vähän liian 'jykevältä' Meicin tarpeisiin nähden, joten meillä on nyt molempia ruokia sekaisin, että saadaan käytettyä se lammasriisikin pois.

Tuosta karvanlähdöstä uskallan sanoa sen verran, että corgit eivät kuulu niihin niukasti karvojaan varisteleviin, vaan juuri sinne ääripäähän. Varsinkin pentukarvan vaihtuessa karkeampaan, tuntui kuin joka päivä olisi ollut karvanlähtöaika ihan pitkän aikaa ja se kyllä näkyi vaatteissa ja tuntui syödessä. ;)

Natskuu

Natskuu
Viestimäärä: 1768

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 16:42  
+
0
/ tuplat
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 05.05.2010 klo 19:34)

Frodo09

Frodo09
Viestimäärä: 163

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 17:29  
+
0
^Saapiko Natskuu udella, että miksikä Meicille on syötetty isojen koirien ruokaa? :) Meillä on Rontin kans siirrytty jo vajaa puolivuotiaana aikuistenruokaan kasvattajan suosituksesta, kun poju kasvoi niin hurjaa vauhtia! Nykysin painoa vajaa 14 kg ja ruokana Virbacin adult dog. Monesti iltaruuaksi menee kyllä M&M:stä ostettua pakastelohta/lihaseosta/naudanpötsiä ja raejuustoa/viiliä+riisiä/kananmunaa ja valkosipulia ja lohiöljyä olen myös sekoittanut mukaan silloin tällöin... Frodolla ei kyllä ruokahalun suhteen ole ollut koskaan minkäänlaisia ongelmia.
Pembroket Frodo (-09) ja Maya (-10)

Natskuu

Natskuu
Viestimäärä: 1768

VS: WELSH CORGIT - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 19:52  
+
0
^ Toki saa. :) Olimme menneet jo tutuksi tulleeseen eläinkauppaan ostamaan hyväksi todettua Eaglen Holistic Lamb & Riceä, mutta se oli loppu. Edellinen säkillinen oli viimeistä murusta myöten käytetty, joten jotain piti ostaa tilalle. Kysyimme sitten kauppiaan mielipidettä, mitä meidän kannattaisi ostaa nuorelle welsh corgi pembrokelle toiseksi ruokavaihtoehdoksi. Kauppias sitten suositteli tuota Large & Giantia, joten ostimme sen. Myöhemmin kotona sitten tutkimme tarkemmin säkin tuoteselostetta ja tuo 'suurille pennuille' alkoi arveluttaa. Otimme sitten kasvattajaan yhteyttä ja kysyimme mitä mieltä hän oli ks. ruuasta. Hänestä ruoassa ei ollut mitään 'vikaa', joten aioimme syöttää tyyriin hintaisen säkillisen loppuun. Sen pituinen se. ;)

Voi kun nuo Meicin juoksut loppuisivat ihan kokonaan piakkoin, niin päästäisiin treeneihin ja mätsäreihin. Muutamaan päivään ei ole enää tiputellut ja meinasinkin, että joskus viikon kuluttua voisi katsoa, että onnistuisiko harjoitukset jo tavalliseen tapaan.

Frodo09

Frodo09
Viestimäärä: 163

VS: WELSH CORGIT - Torstaina, 06.05.2010 klo 13:44  
+
0
^Aa, tämä selvä :)

Onko Meici ollut erilainen nyt ekojen (?) juoksujen aikaan? Kaverin kultainen noutaja oli aivan allapäin koko juoksujen ajan ja melko pitkään sen jälkeenkin, ruokahalua ei ollut ja oli omien lelujen perään entistä enempi... Luonnekin on muuttunu nyt aika radikaalisti ekojen juoksujen jälkeen, ei enää alistu Frodolle ja yks päiv niillä tuli ihan kunnon tappelukin, kepistä, tottakai.
Pembroket Frodo (-09) ja Maya (-10)

Natskuu

Natskuu
Viestimäärä: 1768

VS: WELSH CORGIT - Torstaina, 06.05.2010 klo 17:51  
+
0
^ On, todella on. Ennen juoksujen alkua Meici vaikutti 'masentuneelta' ja se hönttäsi ulos ja sisään-väliä useasti. Juoksujen aikaan Meici on ollut paljon omistuksenhaluisempi joillekin leluilleen (voi ihan murista!), lenkillä saattaa lirautella tervehdyksiä useampaan paikkaan ja omaa takapuolta suojellaan visusti.

Tänään sai taas hävetä silmät päästään, kun lenkillä ollessamme törmäsimme muutamaan nelikymppiseen naiseen ja westieen. Meici alkoi ensin uffailla, sitten haukkua ja murista. Tuollainen käytös on niin kauhean ärsyttävää, kun Meici epäluuloisuuttaan/pelkoaan pönkittää urisemalla. Sitten kun Meicin kiinnostus ei enää yhtään riittänyt namien avulla ohittamiseen, vaan palasi aina tuohon 'liian pelottavaan otukseen', hermoni kärähtivät ja kävelin vain seurueen ohitse Meicistä välittämättä. Seuraavaksi vastaan tuli Meicille tuttu koira ja Meici sitten luimisteli ja mielisteli minkä kerkesi, kunnes heidän piti jatkaa matkaa. Kun he lähtivät pois päin, Meici koitti rynnätä perään haukkuen/rähisten. :eek: Mikä tuota otusta oikein vaivaa? Puuttuuko tuolta aivoista se pienen pieni tärkeä osio nimeltä 'toisen koiran tulkitseminen'?
Samanlaista käytöstä esiintyy, kun Meici on riehumassa koirakaverinsa kanssa. Riiviö 'hyökkäilee', puree ja ihan kuin koittaisi ärsyttää tai näyttää harvinaisen inhottavalla tavalla asemaansa "pomona". Tuollaisen käytöksen ilmaantuessa kuvioihin, on kyllä suihkepullo oiva apu ks. käytöksen katkaisemiseen. Mutta mikäköhän ihme Meiciä vaivaa, ideoita? :eitietoo:

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 50
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28097
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6265
Viestejä yhteensä545428
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään1
Viestejä kirjoitettu tänään6
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265759
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.03.2024 klo 15:30)