Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Tiistaina, 30.01.2018 klo 18:14

Koiran leikkimisestä

Elsie_

Elsie_
Viestimäärä: 4

KOIRAN LEIKKIMISESTä - Tiistaina, 30.01.2018 klo 18:14  
+
0
Hei!
Meille tuli kodinvaihtaja, 2-vuotias sekarotuinen narttu (saksanpaimen&rottweiler-mix). Kyseessä on oikein hellyyttävä koira mielestäni. "Johtajuudessa" ei tunnu olevan ongelmaa. Sekä minä että mieheni saamme ottaa koiralta lelun/luun pois naaman edestä ja koira odottaa kärsivällisesti lupaa saada ottaa oma ruoka. Hihnassa ei vedä, koira tuntuu kuuntelevan meitä herkällä korvalla. Nuolee käsiä ja on yleisesti ottaen kiltti (hieman arka tosin tuntemattomia ihmisiä kohtaan).

Koira on paljastunut kuitenkin kovin araksi toisia koiria kohtaan. Se on toisia koiria kohtaan myös kovin dominoiva ja jotenkin tuntuu, että se "ei osaa" olla muiden koirien kanssa. Ensin koira yrittää innokkaasti leikkiä, tekee leikkisiä hyppyjä ja haastaa muita koiria. Jos muut koirat tulevat luokse ja hyppivät, tämä meidän sankari alkaakin tappelemaan. Tämä käytös leikkiessä tuntuu erikoiselta, koska koiralla oli edellisessä kodissaan koirakaveri. Koira ei kuitenkaan hihnaräyhää ja se hihnassakin olisi valmis avoimesti ja ihan iloisesti tervehtimään toisia koiria.

Olisiko toisilla koiraharrastajilla neuvoja/vinkkejä, miten menetellä? En uskalla laskea koiraa toisia koiria haistelemaan, koska pelkään sen reaktioita. Harmittaa tämä asia, koska koira on todella leikkisä, mutta se tuntuu osaavan leikkiä vain ihmisten kanssa.

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: KOIRAN LEIKKIMISESTä - Lauantaina, 10.02.2018 klo 08:07  
+
0
Tuntuu siltä, että koira pelästyy toisten koirien innokasta käyttäytymistä. Alkuun voisi kokeilla, että tapaisitte vain hyvin rauhallisia ja välinpitämättömiä esim. vanhoja koiria. Tai sitten, menisitte yhteiselle lenkille toisten koirien kanssa siten, että koirat eivät pääse toistensa luokse. Koirat tottuisivat toisiinsa hiljalleen. Leikkimistä voisi kokeilla pitkän lenkin päätteeksi tai jos tarpeen, usean yhteisen lenkkikerran jälkeen kun koirat ovat varmasti tottuneet toisiinsa.

Elsie_

Elsie_
Viestimäärä: 4

VS: KOIRAN LEIKKIMISESTä - Lauantaina, 10.02.2018 klo 20:46  
+
0
Kiitos vinkistä! Kokeilemme tätä :) Tänään kävimme lenkillä yhden tutun koiran kanssa. Aluksi koirani reagoi tyynesti, sitten rähisi, ja sitten loppulenkki menikin ihan hyvin! Lenkin päätteeksi se ei enää halunnut haistella toista koiraa, mutta suhtautui neutraalisti ja luulen, että sille jäi ihan hyvä muisto. Omistajastakin pystyi rentoutumaan :D Näillä mennään!

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: KOIRAN LEIKKIMISESTä - Sunnuntaina, 11.02.2018 klo 10:33  
+
0
Voi myös olla, että koirasi on luonteeltaan niin dominoiva toisia koiria kohtaan, ettei se koskaan osaa leikkiä toisten kanssa ilman kahakoita. Niitäkin tapauksia on. Ne tarvitsevat joko hyvin alistuvat leikkikaverit tai sellaiset, joilta löytyy vielä enemmän dominanssia kuin sinun koiraltasi. Oli miten tahansa, leikkikokeiluilla voi olla odottamattomat seuraukset. Hienoa kuitenkin, että lenkkeily onnistui ja jätti kivat muistot :peukku:

Elsie_

Elsie_
Viestimäärä: 4

VS: KOIRAN LEIKKIMISESTä - Maanantaina, 12.02.2018 klo 18:55  
+
0
Saattaa hyvinkin olla, että tämä tarvitsee itseäänkin dominoivampia/isompia kavereita :o Iso urospuolinen Newfoulandin koira tuli vastaan ja se olisi tälle neidille kelvannut koirakaveriksi. Sitten tuli vastaan hyvin alistuva corgi, joka tuntui taas herättävän neidissä pelkkää suuttumusta. Tälleesti tänään :D Hyvin valikoiva osaa olla! Mutta on ollut kiva huomata, ettei se sentään kaikkia koirakavereita tunnu torjuvan. :)

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25456
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5756
Viestejä yhteensä543698
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös262684
(Tilastot päivitetty viimeksi 24.02.2019 klo 00:00)