Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 38

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 21.07.2010 klo 12:44  
+
0

Wolf kirjoitti:

Kaverilla on sellane ongelma, että:
Hän asuu yksin kahen koiran kans, toine on ranskanbulldoggi ja toine chihuahua. Ranskanbulldoggi kyllä näyttää että haluais ulos, menee ovelle ja tälleen. Mut chihuahua tekee kaikki tarpeensa aina sisälle.

Tossa oli yks päivä takapihan ovi auki ku tuuletin tätä kaverin kämppää, ja tää chihuahua kusas sitte sitä auki olevaa ovee vasten ja lähti kävelee.

Kaveri tosiaan asuu yksin ja on kampaaja ammatiltaan, työvuorot on vaihtelevia. Välillä mennää yheksäks töihin ja tullaan 5 maissa, ja välillä mennään vaikka nyt esimerkiks: Puol kahteen ja päästiin 19:00-19:30.

Miten tämän chihuahuan sais ny sillee että sen sais ulos tekemään tarpeensa.

Ja se välillä saattaa kattooo suoraan silmiin ja vääntää tortut tai kusasta johonki sängyn jalkaa vasten.

Ei siin muuta mutta ku tää kaveri on iha paineis ku sei tiiä mitä se sen koiran kans oikeen tekis.

pnkd kirjoitti:

Voiko olla, että sisäsiisteyttä ei ole ikinä opetettu kunnolla koiran ollessa pentu?

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 26.07.2010 klo 15:06  
+
0
sliippi, kiitos taas vastauksesta! Noin se kai on tehtävä, tuntuu että koira on unohtanut aika lailla koko sisäsiisteyskoulutuksen. Eikä varmaan ole auttanut se, että melkein kuukauden olen pitänyt päivisin terassin ovea auki, muuten tänne asunnon kuumuuteen tukahtuisi.. Pakko se vaan on alkaa pitää ovea kiinni että koira oppii taas että ulos pääsee vain tietyin väliajoin. Se on alkanut pissaamaan sisälle myös silloin kun ovi on auki, mikä kertoo mielestäni aika hyvin siitä ettei se enää välitä lainkaan mihin asioi.

Vielä semmoinen kysymys, tietääkö joku voiko ektooppinen ureter alkaa näkyä vasta vuoden vanhana tai vanhempana? Fiona on pystynyt pidättelemään aika lailla tasan vuosi sitten 8h työpäivät ja muutenkin paljon pitemmät ajat. Tuota onnea kesti ehkä pari viikkoa, kunnes alkoivat suolisto-ongelmat. Heti kun siirryimme pois nappuloista alkoi pissaongelmat. Viikissä ultrassa näkyi toinen virtsanjohdin, mutta toista eivät löytäneet. Onkohan siis mahdollista, että toinen johdin kumminkin menee väärään paikkaan, vaikka koira onkin pystynyt pidättelemään aiemmin hyvin? Mietin kannattaisiko tehdä varjoainekuvaus, mutta kuinka todennäköistä sitten on että tämmöinen ongelma alkaisi näkyä vasta kun koira saa enemmän nestettä (vertaa nappulat ja purkkiruoka/kotiruoka)?

Varasin jo ajan, mutta sitten aloin miettiä onko se sen arvoista pistää koira uneen ja maksaa omasta pussista 300 euroa. Lisäksi mietityttää mitä teen sillä tiedolla että onko sillä EU vai ei. Toki suhtaudun pissaamiseen myönteisemmin kun tiedän ettei ole kyse koulutuksesta, mutta leikkaukseen en koiraa enää pistäisi kuitenkaan.

Routavaara

Routavaara
Viestimäärä: 57

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 08.08.2010 klo 11:46  
+
0
Siis pian menee hermot! Ei minkäänlaista edistystä vieläkään, vaikka olemme tämän 5 kuukauden aikana vieneet koiraa ulos monta kertaa päivässä, kehuneet kun on tehnyt tarpeensa ulos ja antaneet namia. Silti koira voi kakata sisälle, vaikka on juuri tullut ulkoa pissalta. Eikä edes pyydä aina ulos ja pyytäminenkin tarkoittaa pissapapereiden päälle menemistä. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen!

Mitä ainetta muuten käytätte pissapaikan putsaamiseen?

Anteeksi jos tässä topikissa on jo tällainen viesti, en ehtinyt lukea läpi.
Sekarotuinen Nuutti s. 27.9.09
Koerankujei-blogi

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 08.08.2010 klo 11:53  
+
0
^siirrä niitä pissapapereita vähitellen kohti ulko-ovea, niin koira tahtomattaankin menee ovelle kun on hätä. Ja muualta kämpästä paperit pois, eli ainoot paperit on ulko-oven edessä. Siis jos se tekee sisällä asiansa vain paperille..?

JuF

JuF
Viestimäärä: 205

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 09.08.2010 klo 08:53  
+
0
^ Tai paperit voisi ottaa kokonaan pois ja pestä lattiat jollain tuoksuvalla pesuaineella tms (?). Joissakin tapauksissa auttaa kun tarpeiden tekeminen sisälle kielletään ei-sanalla tai mikä kieltosana nyt onkaan opetettu, mutta ilmeisesti esim. jotkut "pehmeät" koirat voivat tästä vain oppia pissimään piilossa. <- meillä kielto tepsi

Routavaara

Routavaara
Viestimäärä: 57

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 09.08.2010 klo 10:24  
+
0
kadi, koira siis pissaa myös paljaalle lattialle. Voimme kokeilla tuota papereiden siirtämistä, mutta en usko kovinkaan varmasti, että se auttaa.

JuF, olemme kokeilleet myös kieltoa, mutta ei auta.

Nyt kun koulu ja työt alkavat, niin siirrämme koiran iltaruokailun niin, että saa ruokansa ennen kuutta ja vesi otetaan pois yhdeksän aikoihin, onko järkevää? Jostain luin, että joku oli näin tehnyt koiralleen ja koira lopetti yöllä sisälle pissaamisen.
Sekarotuinen Nuutti s. 27.9.09
Koerankujei-blogi

SatuK

SatuK
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 11.08.2010 klo 19:39  
+
0
Hankalia on noi sisäsiisteysjutut, mutta yritän auttaa omilla keinoilla. Vaatii hieman viitseliäisyyttä, mutta kannattaa;
Aamulla; aamupissan jälkeen ruoka ja koiraa seuraamalla oppii tarviiko mennä heti ulos vai 5 min päästä; mutta ennen töihin lähtöä ainakin. Omani herättää klo 6:00 jälkeen pissalle, jolloin tekee myös kakan; hihnassa ja aina sama pailkka.
Päivällä; ei ruokaa, pelkkää vettä. Heti töistä tultuani anna hieman napuja ja vettä.
Illlalla; heti ulos töistä tultua; pieni lenkki. Iltaruoka n. klo 20- 21 välissä; koira on jo nälkäinen. Pissa ja kakkalenkki klo 22 maissa viimeistään.

Olen urokseni merkkaus paikat pessyt etikalla, muutoin luutunnut lattiat päivittäin silloin kun ei ollut vielä matot lattialla. Koirani ei pissi makuuhuoneeseen, koska se on "pesä", jossa viettää päivänsä nukkumalla.

Kotona oltuani seuraan syrjäsilmällä koiraani ja osaan jo tulkita "vessahädät" nuuskimisena ja sopivaa paikkaa etsivältä koiralta. Merkailut palasivat päiväksi, kun laitoin matot lattiaan, mutta siistit pissat tyynen viileästi ja en antanut mitään huomiota koiralle hetkeen.

- Kehu vuolaasti koiraasi ja alussa palkitse namein aika kun koirasi tekee pissan tai kakan ulos.
- Opeta joku sana esim. pissa yms. jota hoet kun menette ulos.
- Sisällä ollessa seuraa aina koiraa ja opettele tulkitsemaan tarpeille menot; heti ulos, kun siltä näyttää

Pentu kannattaa eristää päiväksi pienempään tilaan, jotta sillä on turvallisempi olo.

Onnea matkaan!

suohukka

suohukka
Viestimäärä: 3

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 11.08.2010 klo 20:09  
+
0
Kirjoitan tänne, koska omat ideat alkavat pikkuhiljaa loppumaan. Olisi myös kiva kuulla, jos jollakin on ollut samantapaisia ongelmia, ja miten niistä on selvitty...

Meillä on puolivuotias husky-sekoitus, joka tekee kaikki tarpeensa kotioloissa vain ja ainoastaan sisälle. Ulos kuskataan, kun nähdään että hätä on, mutta pidättelee niin kauan kunnes tullaan sisään. Olen poistanut hajua lattioista etikalla ja pesuaineilla, ja tehnyt pihalle hajujäljen vedestä jossa olen liottanut kusisia rättejä. Ei noteeraa tätä jälkeä mitenkään. Mikään keino ei tunnu auttavan. Nyt nartulla alkoi juoksu, ja toivoin että juoksujen myötä alkaisi tekemään ulos kun tulee merkkailuntarve. Ei ainakaan toistaiseksi ole ulkona merkkaillut yhtään, kotona sen sijaan tulee usein pieniä lätäköitä... Miten saisin koiran tajuamaan että tarpeet kuuluu tehdä pihalle? Meillä on toinen aikuinen koira (täysin sisäsiisti) jonka esimerkistä ei näytä oleva mitään hyötyä.

Vietimme maalla pari viikkoa ja yövyimme pienessä mökissä. Siellä ei tehnyt kertaakaan sisälle vaan aina ulos, oli ulkona vapaana aamusta iltaan. Tällön jos satuttiin olemaan paikalla samaan aikaan kehuttiin aivan valtavasti! Maalta kotiin palatessa toivoin että nyt se on alkanut sisäistämään sisäsiisteyttä, mutta ei... Sama tilanne kuin ennenkin eikä yhtään edistystä tunnu tapahtuvan. Olisin todella kiitollinen jos joku osaisi antaa uusia vinkkejä. Alan pikkuhiljaa kyllästyä lattioiden luuttuamiseen.

Ihmettelen todella sitä mikä juttu tuolla oikein on ettei ulos voi tehdä, tehdään välillä usean tunnin ulkoiluretkiä liikunnallista rotua kun on, kotiin tullessa aina ensimmäisenä ilmestyy valtava lätäkkö lattialle...

Muuten pentu on todella ihana ja kultainen tapaus, tämä on ainoa ongelma, mitä meillä on.

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 13.08.2010 klo 11:29  
+
0
Mitä kertoo se, että kun koira alkaa pissaamaan sisälle ja sille huutaa hieman normaalia kovempaa "ei" niin koira lopettaa pissaamisen ja menee johonkin kulmaan tai piiloon makaamaan? Meneekö se piiloon siksi kun omistaja on vihainen vai siksi, että sitä ärsyttää ettei saa tehdä mitä haluaa? Voiko tuosta päätellä jotain siitä, pissaako koira tahallaan vai vahingossa/pakon edessä kun ei pysty pidättelemään?

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 13.08.2010 klo 11:35  
+
0
^Menee piiloon siksi, koska omistaja on vihainen. Koira ei ymmärrä protestoinnin käsitettä. Se ei osaa ajatella, että "mokomakin, kun kielsi minua - nyt taidan mennä mököttämään".

Tuosta ei voi päätellä, että pissaako koira sisälle siksi, ettei se kykene pidättelemään vai siksi, ettei se vielä ymmärrä, että sisälle ei saa pissata. Kummassakin tilanteessa reaktio voi olla sama (koira menee piiloon, koska havaitsee omistajan vihastuneen).
kääpin uros -09
shelam uros -16

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 13.08.2010 klo 12:15  
+
0
Jos se kuitenkin lopettaa pissaamisen ja on tuon jälkeen tunninkin verran pissaamatta niin eikö se viestisi siitä, että se pystyy kyllä pidättämään? Nykyään kun Fiona menee tiputtelemaan niin jos kiellän sitä, niin se myös lopettaa. Ja usein menee juuri makaamaan johonkin.

Muoks. Äh, taisi selvitä. Fiona vaihtoi toiseen paikkaan makaamaan ja kun nousi siitä niin alle jäi märkä läntti :neutral:
(Viestiä on muokattu perjantaina, 13.08.2010 klo 12:21)

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 13.08.2010 klo 12:54  
+
0
^Joo, se, että koira kirjaimellisesti laskee alleen maatessaan kyllä yleensä kielii siitä, ettei se kykene pidättämään. :(

Siis, voihan koira jotain tuollaista tehdä äärimmäisen järkytyksen seurauksena, mutta suht normaalissa henkisessä tilassa ei, vaikka sitä olisi juuri kiellettykin jostain...
kääpin uros -09
shelam uros -16

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: SISäSIISTEYS - Lauantaina, 14.08.2010 klo 18:51  
+
0
^^ Meillä myös Nelli tiputteli ja varsinaisesti pissaili alleen. Itsekin epäilin aluksi ektooppista ureteria mutta siinä oireet alkavat jo ihan pennusta ja pissaa tulee alle enemmän tai vähemmän KOKO AJAN. Tällöin mahanaluskarvat ovat märät jatkuvasti. Meillä tiputtelen syyksi paljastui pissatulehdus, jota hoidettiin ensin 2vkon ab-kuurilla mutta hetin kun kuurin loppumisesta oli kulunut viikko, oireet alkoivat taas. Elli nyt ollaan taas kuurilla. Suosittelen pissanäytteen viljelyä ja jos kasvustoa on, niin antibioottiherkkyyn määritystä.
Meilläkin ainoa oire oli lievä lisääntynyt juominen ja pissan valuminen varsinkin nukkuessa.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Dara

Dara
Viestimäärä: 269

VS: SISäSIISTEYS - Lauantaina, 14.08.2010 klo 21:18  
+
0
Olisiko neuvoja sisäsiisteyden opettamiseen? Tekee paperille jos ei keretä ulos, mutta yleensä ulos. Saa ulos tekemisestä kehut ja namin. Sisälle tehdyt siivotaan vähin äänin. Jotain mikä vielä auttaisi?:eek:
Jollekin olet se täydellinen, puuttuva pala elämästä

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: SISäSIISTEYS - Lauantaina, 14.08.2010 klo 21:59  
+
0
^Käyttäkää koiraa hereilläoloajat ulkona niin tiuhaan (jos mahdollista), ettei sille tule mahdollisuutta tehdä tarpeitaan sisälle. Ja tämän lisäksi aina syömisen, heräämisen ja leikkimisen jälkeen. Tämä on minusta kaikkein tehokkain keino (tosin myös työläin) sisäsiisteyteen.
kääpin uros -09
shelam uros -16

alphabetty

alphabetty
Viestimäärä: 441

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 15.08.2010 klo 01:10  
+
0
Suohukka:
Tuompa tähän meidän perheen näkökulman. Meillä on siis cavalieri, jolla oli pentuna hieman vaikeuksia sisäsiisteydessä.

Meillä "ole ulkona niin kauan kunnes tekee jotain"- taktiikka koettiin erittäin huonoksi meillä. Simba halusi vielä vähemmän tehdä mitään ulos ja omistajien hermot olivat tiukalla. Tuli meinaan seisottua päivän aikana useampi tunti ulkona odotellen jos jotain tulisi.

Toinen huono kokemus on tuosta kehumisesta, kun koira tekee tarpeet. Simba otti rutkasti takapakkia, kun alettiin kehua sitä tarpeitten tekemisen aikana.

Tässäpä meidän niksit sisäsiisteyden opettamiseen. Aikaa kuluu ja hermoja koetellaan, mutta kannattaa vaan jaksaa sitkeästi eteenpäin niin tuloksia syntyy.

1) Ensimmäiseksi koiran "oleskelua" rajoitetaan. Eli jos koiralla on ollut joku tietty pissapaikka ei päästetä koiraa sinne. Kun viet koiraa ulos ja koira ei tee mitään, se tuodaan sisälle ja pidetään ns. pienemmässä tilassa, jossa voit vahtia, ettei se tee pissoja sisälle. Sisäsiisteyden edetessä tilaa suurennetaan. Ja sisäsiisteyden sujuessa rajoitteet voidaan poistaa. Kannattaa huomioida koiran tilaa rajoittaessa myös se, tekeekö koira tarpeita minne sattuu silloinkin kun olet poissa.

2) Pissa-aikataulu. Me teimme Simballe tietyt pissa-ajat jolloin vietiin koiraa ulos. Pikku hiljaa venytettiin välejä, niin että joutuu pidättämään kauemmin.
esim. eka käynti klo 7, toka klo 11, kolmas klo 15 neljäs klo 19 ja viimine klo 22.

3) Älä kehu tai toru koiraa kun tekee tarpeet sisälle tai ulos. Vaan olet mahdollisimman neutraalisti. Tämä on tärkeää: Jos koira sattuu tekemään sisälle tarpeensa ei reagoida heti mitenkään. Hetken päästä viedään koira sellaiseen paikkaan, ettei näe kun tarpeet siivotaan. Eli tärkeää on ettei koira näe sitä, että omistaja siivoaa tarpeet.

4) Jos tekee esim. matolle niin ottaa matot siks aikaa pois, että sisäsiisteys on hallinnassa ja sit pistää niitä pikku hiljaa takasin.

Mä muuten poistaisin noi lehdet jo aika aikasessa vaiheessa ja suoraa veis koiraa ulos. Yks tärkee asia on myös koiran lukeminen. Meijän Simba ei mee ovelle tai näytä että haluu ulos, mutta tietyistä eleistä pystyy päättelee: se on rauhaton, nuuskii/tutkii paikkoja, kattoo suo silmiin, ylipäätään elehtii sillai että ois jo vähä hätä.

Lisää vinkkejä löytyy mm. http://koirakoulukompassi.com/sisasiisteys.html

Meillä toi sisäsiisteys ongelma jotenkin sit jossain vaihees vaan hävis. Kai toi Simba vaan tajus, että hei tarpeet tehdään ulos.
Menossa mukana lancashire heeleri Koda. Muistoissa cavalier kingcharlesinspanieli Simba<3
http://nnunmaailma.blogspot.com/
Mikään ei ole niin hienoa kuin suuri seikkailu, paitsi kotiinpaluu.

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 15.08.2010 klo 22:33  
+
0
juulia, Fionalta on otettu ainakin kolme kertaa virtsanäytteet ultrassa, mutta koskaan ei ole löytynyt mitään tulehdukseen viittaavaa :/. Toivottavasti teilläkin päästäisiin vihdoin kierteestä eroon!

Ektooppinen ureter näkyy jatkuvasti jos molemmat virtsanjohtimet menee väärään paikkaan. Google löysi ihan suomeksi useamman tapauksen, missä vain toinen väärin menevä johdin oireilee satunnaisesti ja/tai silloin kun muutenkin on rakko enemmän täynnä. Englanniksi löytyi tekstejä missä kerrottiin, että aiheutuvat oireet riippuvat myös siitä, mihin ne virtsanjohtimet menevät. Esimerkiksi menevätkö ne suoraan virtsaputkeen vai sitten rakkoon, mutta ovat liian pitkät eli menevät tavallaan myös virtsaputkeen. Taisi olla myös mahdollista että menee suoraan emättimeen minkä luulisi aiheuttavan kaikista pahinta pissan valumista. Huonot/hyvät pidättelylihakset vaikuttavat tietysti myös.
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 15.08.2010 klo 22:35)

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 17.08.2010 klo 21:36  
+
0
Heips, en kaikkia viestejä jaksanut lukea, en tiedä siis onko tästä jo puhuttu.
Itse aiheeseen:

Kannattaako (pissa/)kakka-käskyä opettaa? Yksi koirakirja kehotti tätä, mutta pissa-käskyä en ainakaan viitsisi opettaa koska aiomme hankkia uroksen. Kenelläkään kokemuksia tästä?
Pelkään että käy niin että koira oppii tekemään tarpeensa vaan käskystä :S en todellakaan halua mitään robottia joka omistajan takia pidättää tai mitään vastaavaa.. Ihanteellistahan olisi että jos on kiire niin koira tekee tarpeensa käskyllä, mutta mahtaako asia sitten mennä näin vai tekeekö koira tarpeensa VAAN silloin kun käskee..? Voin olla ymmärtänyt väärin, mutta kys. kirjassa sanottiin (olisko nimi ollu pentujen etikettiopas) että silloin koira tekee tarpeensa silloin kun haluat. En todellakaan halua koiran pidättelevän takiani mutta jos sisäsiisteysopetus nopeutuu/helpottuu niin olishan tossa sitten järkeä.

Mitä mieltä ootte? Onko ihan humpuukia? :D
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

alphabetty

alphabetty
Viestimäärä: 441

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 17.08.2010 klo 22:16  
+
0

jempo kirjoitti:

Heips, en kaikkia viestejä jaksanut lukea, en tiedä siis onko tästä jo puhuttu.
Itse aiheeseen:

Kannattaako (pissa/)kakka-käskyä opettaa? Yksi koirakirja kehotti tätä, mutta pissa-käskyä en ainakaan viitsisi opettaa koska aiomme hankkia uroksen. Kenelläkään kokemuksia tästä?
Pelkään että käy niin että koira oppii tekemään tarpeensa vaan käskystä :S en todellakaan halua mitään robottia joka omistajan takia pidättää tai mitään vastaavaa.. Ihanteellistahan olisi että jos on kiire niin koira tekee tarpeensa käskyllä, mutta mahtaako asia sitten mennä näin vai tekeekö koira tarpeensa VAAN silloin kun käskee..? Voin olla ymmärtänyt väärin, mutta kys. kirjassa sanottiin (olisko nimi ollu pentujen etikettiopas) että silloin koira tekee tarpeensa silloin kun haluat. En todellakaan halua koiran pidättelevän takiani mutta jos sisäsiisteysopetus nopeutuu/helpottuu niin olishan tossa sitten järkeä.

Mitä mieltä ootte? Onko ihan humpuukia? :D
Mun mielestä toi kakka-pissa käsky on tosi hyvä. Meillä on siis uroskoira. Se on kätevä sillon, kun menee kylään jonnekki kauas, ja haluu että koira tekee tarpeensa ulos (eikä vieraille, köhköh). Me alotettiin jo pienenä sanoo ne tietyt sanat sillon kun koira teki tarpeitaan. Ja noh sanotaan vieläkin. Harvoin sitä tulee käytettyä, mutta just tollai jos ollaa jossai reissussa.

Kyllä se koira tarpeensa tekee vaikket sitä sanaa sano. Me sanotaan sitä vahvistusmielessä sillon kun se tekee tarpeensa ja tosiaan ns.käskynä käytetään tosi harvoin. Ei se koira ala odottaa että sanot sen käskyn joka kerta. Ja ei se käsky ees aina toimi, tai ainakaan välttämättä heti.

Ja mitä tohon uros-juttuun tulee, musta toi on melkein tärkeempi uroksilla kun nartuilla. Meinaa ootas vaan kun se koira on teini-ikänen merkkailija. Niin mielummin pistää sen tekee isommat pissat ulos kun sinne kyläpaikkaan :--D

nii ja tuskimpa me koirista saadaan mitään robotteja vaikka kuinka koulutettais niitä. Onhan niillä ihan oma tahto ;-P
Menossa mukana lancashire heeleri Koda. Muistoissa cavalier kingcharlesinspanieli Simba<3
http://nnunmaailma.blogspot.com/
Mikään ei ole niin hienoa kuin suuri seikkailu, paitsi kotiinpaluu.

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 18.08.2010 klo 02:25  
+
0
Jemina; on totta ettö jos toinen urtereista laskee nomaalisti virtsarakkoon ja toinen esim. emättimeen, niin tällöin koira pystyy pidättämään jonkun verran. Kuinka kauan Fionan pissaongelmat ovat jatkuneet? Jos Fionalla oliis vain toinen puoli epänormaali, olis se huomattu varmasti jo alle puolivuotiaana. Onko Fionan virtsan pidätyslihasten kunto tutkittu? Tämähän on leikattujen narttujen vaiva , jota voidaaahoitaa lääkityksellä.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 12:45)