Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 ... 3 4 5 ... 38

Marissa

Marissa
Viestimäärä: 2

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 18.08.2010 klo 22:03  
+
0
suohukka: Sinun kirjoituksesi oli kuin suoraan minun suustani :D Meillä myös sama ongelma ja koira puhdasrotuinen husky. Ikää tällä hetkellä 4kk ja myös mökillä teki ulos, mutta nyt kotona ei sitten millään :( Hermot alkaa mennä, kun saa jatkuvasti luututa ja vaihdella sanomalehtiä...*huokaus*

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 18.08.2010 klo 22:46  
+
0
Meillä on taas sisäsiistys ottanut lisää takapakkia, joka varmaan johtuu tuosta pissatulehduksesta johon antibiootit auttoi ensin mutta nyt koira juo ja pissaa taas paljon. Ja sen lempipaikat pissata on kaikki tekstiilit...
Huomenna soitan ell, että voisiko pissanäytteestä tehdä viljely jo aiemmin ja katsoa jos joku toinen ab auttaisi paremmin. Kiva jos tää on tätä ekoihin juoksuihn asti..:roll:
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 19.08.2010 klo 09:59  
+
0
^ Kommentoin sulle tuonne pentupulinaan jo, mutta oletko kokeillut antaa Nellille c-vitaaminia?
Meillä kasvattaja ohjeisti näin kun Svealla oli tulehdus noin 1,5 kk sitten, se sai ja saa edelleen tulehdusten välttämiseksi 250 mg/päivä. Pienelle koiralle riittänee hieman pienempi määrä.
Lisäksi syötän päivittäin karpalo/puolukka-sosetta.

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 19.08.2010 klo 13:10  
+
0
^c-vitamiini auttaa jos pissan pH on liian emäksista, mikä tilanne on yleensä bakteeritulehdusten yhtydessä, kun bakteerien aineenvaihduntatuotteet ovat emäksisiä. C-vit. laskee siis pH:ta. Meillä pH on ollut koko ajan normaali tai jopa liian hapan, josta seurasi oksalattikiteita pissaan Nellin ollessa 3kk. Joten sen vuoksi en uskalla hapattaa jo hapanta virtsaa. Mutta noin yleensä pH nousee infektioiden yhtyedessä ja silloin c-vitamiinilla hapattaminen on mahdollista.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 19.08.2010 klo 16:05  
+
0
^ Aaaa, ok :neutral: Ei kyllä kuulosta kivalta tilanteelta ollenkaan.

vilijaana

vilijaana
Viestimäärä: 1

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 20.08.2010 klo 15:54  
+
0
Luin koko ketjun läpi, mutta en oikein löytänyt vastausta ongelmaamme. Meillä on pieni Gorgin pentu, 6kk (ei siis niin kovin pieni) osaa tehdä asiansa paperille ja ulos. papereita enää tällähetkellä yhdessä paikassa. Poikani huoneeseen menee matolle tai koska matto on kokoajan pesussa niin lattialle välittömästitekemään asiansa jos ovi on auki. Kuinka pääsemme tästä pahasta tavasta eroon. Normaalisti ei siis pissi mihin sattuu, vaan omalle pissipaikalle sinne papereiden päälle... mutta tämä yksi huone on poikkeus...

Mikene

Mikene
Viestimäärä: 382

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 20.08.2010 klo 16:30  
+
0
^ Paras tapa on varmaan se, että koiran pääsy huoneeseen estetään. Eli ovi kiinni, oveen koiraportti tms. Huone on ehkä sellainen, että koira ei siellä muuten paljon oleile eli ei pidä paikkaa niin tiukasti osana kotia. Kun koira ei pääse huoneeseen, käytös ei pääse vahvistumaan ja sammuu varmasti sitä myöten, kun koira oppii kokonaan sisäsiistiksi. Minun koirani saattoi pentuna vanhempieni luona käydessämme livahtaa etueteiseen vesaan, koska siellä ei koskaan olla eikä ovesta muutenkaan kuljeta.

edit. siis koira oppii, ei käytös... :viheltel:
tarupi Hippu (9/2009)
(Viestiä on muokattu perjantaina, 20.08.2010 klo 16:32)

Sasha

Sasha
Viestimäärä: 773

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 20.08.2010 klo 17:36  
+
0
^^ Jos ovi pidetään kiinni/pääsy estetään kyseiseen huoneeseen, voi koira kuitenkin silloin tällöin päästä vahingossa sinne livahtamaan. Tällöin sillä voi edelleen olla mielikuva huoneesta luvallisena tarpeidentekopaikkana. Meillä pentu selkeästi pitää parveketta ulkotilana. Parvekkeen ovi on nyt kesäkuumalla jatkuvasti auki, ja jos koira on jäänyt hetkeksi vahtimatta, menee kyllä hädän tullen parvekkeelle helpottamaan oloa.
Omalle kohdalle mietin ratkaisuksi (lue: sain vinkin) ruoan antamista parvekkeella. Paikasta tulisi ruokapaikka, ja jo sanontakin sen sanoo, ettei ruokapaikalle käydä tarpeilla.
Dobermanninarttu Nemi (1.5.2010)
Kotikolli Väinö (18.11.1997)

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 22.08.2010 klo 19:43  
+
0

juulia kirjoitti:

Jemina; on totta ettö jos toinen urtereista laskee nomaalisti virtsarakkoon ja toinen esim. emättimeen, niin tällöin koira pystyy pidättämään jonkun verran. Kuinka kauan Fionan pissaongelmat ovat jatkuneet? Jos Fionalla oliis vain toinen puoli epänormaali, olis se huomattu varmasti jo alle puolivuotiaana. Onko Fionan virtsan pidätyslihasten kunto tutkittu? Tämähän on leikattujen narttujen vaiva , jota voidaaahoitaa lääkityksellä.


Miten pidätyslihasten kunto tutkitaan? Fionalla oli kortisonikuurin aikana viikon propalin lääkitys, mutta ei siitä silloin ainakaan ollut apua. Ehkä kannattaisi kokeilla uudestaan jossain vaiheessa.

Fionan pidätysongelmat alkoivat viime elokuussa sen ollessa n. 10kk, kun siirryttiin nappuloista pois märempiin ruokiin, purkkeihin ja puuroihin. Oikeastaan koko ajan se jälkeen on ollut ongelmia. Yksi ratkaisu olisi siirtyä nappulaan mutta se taas muiden ongelmien takia on aika mahdotonta. Luulisi kyllä, että epänormaali uterer olisi huomattu jo aikaisemmin.

Silti on niin kumma ettei pidätyskyky riitä useinkaan yli kolmeen tuntiin. Lisäksi kun saa ruoan kolme kertaa päivässä niin tietysti virtsaa erittyy siksi tasaisesti jatkuvasti. Vähän olen jo hyväksynyt sen tosiasian ettei tuo välttämättä koskaan opi kunnolla pidättämään. Nythän se ei varsinainen ongelma ole kun on oma pieni piha ja eikä se joudu päivisin olemaan kauan poissa kotoa. Hoitoon viemiset on kuitenkin tosi ärsyttäviä kun en ketään kehtaa pyytää kun koira vaatii näin tiheät pissatusvälit. Elättelen hieman toiveita että ehkä kun alan olemaan (hamassa tulevaisuudessa) jatkuvasti 8h päivässä töissä niin tuo tottuu myös pidättelemään tuon ajan. Nyt on niin toisistaan poikkeavia päiviä ettei ulkoilun suhteen tule kunnolla rutiineja.

suohukka

suohukka
Viestimäärä: 3

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 22.08.2010 klo 21:41  
+
0

Marissa kirjoitti:

suohukka: Sinun kirjoituksesi oli kuin suoraan minun suustani :D Meillä myös sama ongelma ja koira puhdasrotuinen husky. Ikää tällä hetkellä 4kk ja myös mökillä teki ulos, mutta nyt kotona ei sitten millään :( Hermot alkaa mennä, kun saa jatkuvasti luututa ja vaihdella sanomalehtiä...*huokaus*


Me kokeillaan nyt tuota oleskelualueen rajoittamista mitä edellisellä sivulla suositeltiin. Ennen meni aina olkkarin nurkkaan tarpeille, nyt ei päästetä sitä enää sinne ja vahditaan koko ajan. Yöt pidetään makuuhuoneen ovea kiinni kun pentu nukkuu tuossa meidän sängyn vieressä lattialla. Makkariin ei tee ikinä, onhan se pesä. Keittiöön ei myöskään selkeästi halua tehdä mutta teki sinne nyt kuitenkin kun silmä vältti eikä olkkariin päässyt. Pyritään nyt tarkkailemaan koko ajan ja viemään ulos kun näyttää levottomalta. Ihmeen sitkeä sissi tuo on, eilen iltaruuan antamisen jälkeen suljettiin pääsy olkkariin ja vein ulos. Ei tehnyt sinne mitään kuten tavallista. No, kotia takaisin ja nukkumaan. Seitsemän aikoihin aamulla mentiin uudestaan ulos katsomaan josko nyt vihdoin tekis tarpeensa (yleensä on tehnyt heti ruokailun jälkeen). Tehtiin pitkä lenkki mutta ei mitään. Kotiin nukkumaan vielä pariksi tunniksi ja aamuruoka. Päivän aikana käytiin ulkona parikin kertaa mutta ei taaskaan mitään. Nyt illalla alkoi pentu olemaan todella levottoman oloinen joten lähdimme lenkille. Koirapuistossa ollessa vihdoin ja viimein teki kakat sinne. Selkeästi vapaana ollessa tuo tarpeiden tekeminen ulos on helpompaa kuin hihnan päässä, vaikka kuinka antaisi vapaasti haistella. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa... Tsemppiä teille! Itse hoen koko ajan päässäni "kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä..."
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 22.08.2010 klo 21:44)

vevve

vevve
Viestimäärä: 658

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 29.08.2010 klo 14:53  
+
0
Minua on askarruttanut tämmöinen asia että vaikuttaako esim.koiran rotu siihen miten nopeesti oppii sisäsiistiksi?Olenko ymmärtänyt että pienillä koirilla olisi ongelmia sisäsiisteyden kanssa jopa aikuisena,pitääkö se paikkaansa?

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 31.08.2010 klo 11:40  
+
0
^ Itse uskon etä koolla on merkitystä. Kannattaa lukaista tämä, ihan mielenkiintoinen.

Jemima kirjoitti:

Mitä kertoo se, että kun koira alkaa pissaamaan sisälle ja sille huutaa hieman normaalia kovempaa "ei" niin koira lopettaa pissaamisen ja menee johonkin kulmaan tai piiloon makaamaan?


Tähän lisäisin vielä, että mitä koiran mielessä liikkuu silloin, kun se menee pissaamaan ja sen jälkeen ilman että edes katson koiraan enkä sano mitään se menee makaamaan samalla lailla kulmaan? Tietääkö se tekevänsä väärin ja siksi menee kulmaan? Vai yhdistääkö se jotenkin että ennen tässä kohdassa on tullut torut?
(Viestiä on muokattu tiistaina, 31.08.2010 klo 11:42)

Danielle

Danielle
Viestimäärä: 143

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 12.09.2010 klo 03:14  
+
0
Meillä harrastetaan nykyään kakkojen piilotusta. Tilda on siis edelleen pissanut/kakannut ajoittain sisälle, ja ikää tosiaan jo 2,5 vuotta. On sisäsiisti ehkä n. 80% ajasta. Tilanne on ensimmäsiten juoksujen jälkeen, jotka siis olivat vasta tänä kesänä, parantunut kuitenkin huomattavasti.

Nyt sitten tosiaan jo pari kertaa olen löytänyt lattialla lojuvan pehmolelun alta kakat. Ekalla kerralla ajattelin, että pehmolelu on vahingossa joutunut kakkojen päälle, mutta nyt toisen kerran jälkeen en enää olekaan ihan varma. Ihan samalla tavalla Tilda piilotti aikanaan luut. Tämä siis oli ennen eliminaatiodieettiä, kun sai syödä luita vielä. Mitään syytä piilottaa kakkoja en tiedä. Meillä ei siis rangaista mitenkään niistä, vaan siivotaan vain pois. Vai pitäneeköhän se pökäleitään saalina, vähän niin kuin luita ennen. Ei onneksi kuitenkaan syö kakkaansa.

Meillä ollaan nyt siirtymässä pois nappuloista Poromix-aterioihin. Jää nähtäväksi, vaikuttaako jotenkin sisäsiisteyteen.
Bichon Frise Dani 3/2007
Havannankoira Tilda 1/2008

tildani.vuodatus.net

myway

myway
Viestimäärä: 618

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 12.09.2010 klo 19:47  
+
0

Jemima kirjoitti:

Mitä kertoo se, että kun koira alkaa pissaamaan sisälle ja sille huutaa hieman normaalia kovempaa "ei" niin koira lopettaa pissaamisen ja menee johonkin kulmaan tai piiloon makaamaan?
---
Tähän lisäisin vielä, että mitä koiran mielessä liikkuu silloin, kun se menee pissaamaan ja sen jälkeen ilman että edes katson koiraan enkä sano mitään se menee makaamaan samalla lailla kulmaan? Tietääkö se tekevänsä väärin ja siksi menee kulmaan? Vai yhdistääkö se jotenkin että ennen tässä kohdassa on tullut torut?Luinko oikein, että tosiaan huudat koiralleri ”EI”, kun se tekee tarpeitaan sisälle? Mielenkiinnosta kysyisin, miten olet tämän ”EI”-käskyn opettanut?

Yksi (anteeksi nyt vain) alkeellisimpia virheitä on torua koiraa tarpeiden teosta. Jos koiralla on hätä ja se ei tiedä muusta, on sille luonnollisinta tehdä tarpeet mihin sattuu. Yleensä paikkaan, jossa on joku kiva haju jo valmiiksi.

Seuraava esimerkki on pystymetsästä, mutta olkoon…

Jos olisit itse kaikessa rauhassa vessassa pissalla ja joku yht’äkkiä tempaisisi oven auki ja huutaisi päin näköä ”EI”, voin olla varma, että pissaaminen loppuisi samalla, kun saisit sydänkohtauksen. Mutta mitä ei? Tämä joku olisi myös ihminen. Puhutte samaa kieltä ja silti et tietäisi, mitä ei. Ihmisenä olet tässä koiraa edellä. Tiedät, että ei on kielteistä. Mutta siitä huolimatta:

- Ei istuminen pöntöllä.
- Ei meneminen vessaan.
- Ei yleensäkään pissaaminen vessassa.
- Ei pissaaminen valot päällä.

Todennäköisesti olisit aivan hämilläsi. Mieti, miten koirasi tulkitsee tilannetta. Se tekee kaikessa rauhassa tarpeitaan ja omistaja menee suunniltaa. Mistä koira voi tietää, miksi käytöksesi muuttuu niin vihaiseksi tai kielteiseksi. Usein nämä koirat alkavat tehdä tarpeitaan piiloon eli toiseen huoneeseen, sohvan taakse tai esim. silloin kuin kukaan ei ole kotona.

Miksi koira menee kulmaan makaamaan, vaikka et tee mitään?
Jos tiputat kattilankannen lattialle, odotat heti, että kohta kolisee.
Toinen: Suljet aina ovet liian kovaa niin, että ne pamahtaa. Äitisi jaksaa joka kerta huutaa sinulle ”Varovasti niiden ovien kanssa.” Kun näin tapahtuu tarpeeksi monta kertaa, sinun ei tarvitse kuin pamauttaa ovi (edelleen vahingossa) kiinni, ja kuulet jo korvissasi äidin nalkutuksen.

Sama asia koirasi kanssa. Jos sille aina ollaa vihaisia – koira aistii jo ihan ärtymyksesi, ei tarvitse huutaa – kun se tekee tarpeitaan, riittää pelkkä tarpeiden teko samaan saman reaktion aikaiseksi kuin, jos sille oltaisiin vihaisia. Se odottaa, että minä hetkenä tahansa huudetaan sanotaan ”EI”.

Palaa ihan perusteisiin. Matot pois ja asuintilat kunnolla puhtaiksi. Ei tukea tassuille eikä houkuttelevia pissapaikkoja. Maltilliset kehut ulkona tehdyille pissoille. Koira usein ulos. Jos tekee lattialle, ÄLÄ REAGOI. Odota, että koira lähtee paikalta pois ja puhdista paikka perusteellisesti esim. etikalla.

Kärsivällisyyttä matkaan. :)
Sekarotuinen Rami 16.4.1996 - 29.11.2011
Bcu Tito 2.6.2010
Bcu Totti 3.8.2013
Life Is How You Make It
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 12.09.2010 klo 19:48)

Danielle

Danielle
Viestimäärä: 143

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 19.09.2010 klo 23:48  
+
0
Tänään sain jonkinlaisen vastauksen Tildan sisäsiisteysongelmiin: Lähdimme Danin kanssa agilitytreeneihin ja äitini jäi meille Tildan kanssa. Tilda oli sitten ulvonut ihan kunnolla peräämme, jonka jälkeen jossain vaiheessa oli käynyt tekemässä pissat ja kakat keskelle olohuoneen lattiaa. Eli selvästikin on kysymys aika pitkälti käytösongelmista meillä. Tuo ei kylläkään selitä miksi pissaa/kakkaa sisälle öisin.

Nythän Tilda on kuitenkin ollut melko sisäsiisti päivisin jos minä lähden jonnekin, ja jäävät Danin kanssa kahden. Eli Tilda ilmeisesti sietää sen, mutta ei ypöyksin jäämistä. Ainakaan Tilda ei taoivottavasti ulvo minun perääni, koska niitä tilanteita on paljon enemmän, ja silloin voisivat naapurit häiriintyä.

Nyt treenien taas alettua, ainakin kerran viikossa tulee Tilda kuitenkin jäämään yksin. Sen(kin) vuoksi seuraava askel taitaa nyt olla se, että Tildaa aletaan siedättämään sille että me Danin kanssa lähdemme. Samalla tavalla kuin yksinoloharjoitukset muutenkin, paitsi että otan Danin mukaan.
Bichon Frise Dani 3/2007
Havannankoira Tilda 1/2008

tildani.vuodatus.net

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 20.09.2010 klo 09:12  
+
0
myway, kiitos siinähän se taas tuli! Niin fiksusti kirjoitettu teksti että ihan tunnen itseni tyhmäksi kun olen koiralle mennyt joskus huutamaan. Usein teen myös niin, että keskeytän koiran toimet jollain muulla äännähdyksellä ja vien ulos, mutta tämän koira varmaan ymmärtää ihan samoin kuin tuon "ei" huudahduksenkin. Tyhmä minä. On vaan niin vaikea olla tässä vaiheessa enää kärsivällinen kun ihmiset sanovat että kyse on koulutuksesta ja kuinka koira ei vain tiedä ettei sisälle saa asioida. Mutta miten sen koiralle kertoo enää tässä vaiheessa kun se on käytännössä ikänsä pissaillut sisälle? Muutaman kerran tämä on myös pissannut sisälle vaikka olisi terassin ovi auki, eli valitsee jopa sisälle pissaamisen ulos menemisen sijasta.

Vielä kun Fionan ongelmat niin suuresti johtuvat sen sairauksista, selvästi huomaa jos sillä on huono olo niin sitten pissaa. Samoin se stressipissaa usein, esimerkiksi jos olen pakkaamassa tai vaikka vain imuroimassa niin kohta saattaa olla läntti lattialla vaikka olisi juuri käynyt ulkona. Nykyään pidänkin ovea takapihalle auki aina jos teen jotain mikä saattaa olla sen mielestä hermostuttavaa. Myös jos ollaan kylässä ja minä lähden pois niin Fiona saattaa käydä samantien lattialla pissalla. Myös jos mennään kylään missä Fiona innoissaan leikkii muiden kanssa niin usein pissaa montakin kertaa tunnissa lattialle ns. "juosten kustu" tyylillä. Kuulostaako tämä muuten jo siltä että jostain rauhoittavasta lääkityksestä saattaisi olla apua?

Ykkösongelma olisi saada terveysongelmat kuriin koska ne vaikuttavat paljon tuohon kuseskeluun. Ennen sitä ei ole toivoakaan saada pissailua hallintaan.

^ Minä ennen en ollut varma onko Fionan juuri nämä stressipissat protestoimista tai mielenosoittamista vai stressistä johtuvaa, mutta sitten jotkut taisivat sanoa ettei koira osaa osoittaa mieltään tai protestoida. Että kyse on ennemminkin juuri siitä eroahdistuksesta ja/tai heikoista hermoista.

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 20.09.2010 klo 10:35  
+
0
^Jos terveysongelmat ovat syynä pissaamiseen niin silloin aloitetaan siitä että koitetaan saada ne terveysongelmat kuntoon ensin (ja jos koira pissaa ahdistuneisuuttaan niin hoidetaan sitä ahdistusta) eli unohdetaan koko pissaamisasia siiheksi kunnes terveysongelmiin on tullut joku ratkaisu. Ei sairaalta koiralta voi odottaa samanlaista käytöstä kuin terveeltä.
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 23.09.2010 klo 21:56  
+
0
^ Ei tietenkään. Se vaan jos ongelmat ovat kroonisia eikä niihin todennäköisesti koskaan saada kunnollista paranemista vaan aina joudutaan tasapainoilemaan hyvän ja huonon voinnin välillä niin jos niinkin suureen ongelmaan kuin pissailu voi vaikuttaa niin se auttaa paljon koiran kanssa elämiseen.

Aloin tänään pitämään Fionan pissapäiväkirjaa, jotta voin näyttää mm. eläinlääkäreille ongelman laajuuden paperilla. Tänään käytin Fionan ulkona 16:30, 17:15 Fiona pissasi sisälle silmieni eteen (en reagoinut mitenkään). Samoin 21:00 kävimme ulkona ja 21:30 se pissasi sisälle. Ja tätä se voi olla koko päivän, silloin kun nukkuu niin pidättelee kyllä mutta hereillä ollessaan voi haluta pihalle useamman kerran tunnissa ja jos ei pääse niin pissaa lattialle. Verikokeiden mukaan maksa ja munuaiset toimivat niin kuin pitääkin, nehän usein aiheuttavat runsaasta pissaamista. En käsitä mistä tuota pissaa riittää, koska Fiona ei juo yhtään mitään nykyään. Ei sen ruoastakaan (riisi-hirssi-kalkkunapuuro) noin paljon pitäisi vettä saada.

Edelleenkään en pidä tätä koulutusongelmana vaan olen vakaasti sitä mieltä että tuo johtuu jostain Fionan muista ongelmista. Eläinlääkärit vaan ovat eri mieltä. Esimerkiksi selvästi huomaa, että kun sillä on paha olo niin se pissaa, usein ennen oksentamista. Mutta vaikka ei olisi paha olokaan (niinkuin vaikka tänäänkin) niin se pissaa silti aivan älyttömän usein. Ja aina sitä pissaa tulee ihan kunnon lammikko. Tästäkin mietin että voikohan sillä kuitenkin olla paha olo tai kipuja joita ei näytä ja siksi pissailee niin paljon. Tai sitten Fionan pidätyskyvyssä on pakko olla jotain vikaa tai sitten se erittää virtsaa normaalia enemmän. Niin "hätäiseltä" se aina näyttää ennen kuin pissaa ettei se voi olla mitään huvikseen pissaamista.

Jos videokuvaisin Fionan käytöstä tuon pissaamistapahtuman ympäriltä niin osaisikohan joku asiantuntija kertoa onko kyse käyttäytymisongelmasta vai siitä ettei se vain pysty pidättelemään?

Mitä muita sairauksia on mitkä voivat aiheuttaa runsasta pissaamista kuin maksan/munuaisten sairaudet, virtsa- ja emätintulehdukset ja ektooppinen ureter?

Voiko koirilla olla pakkoinkontinenssia?

Muoks. Selvästi reagoi siihen kuinka kosteaa ruokaa saa, nyt kun on ollut mahataudissa niin riisiliemessä tietysti on paljon vettä. Mutta normaaliruoallakin tuo pissaaminen on ihan mahdotonta. Sen jälkeen kun nappuloista pois siirryttiin n. vuosi sitten niin pissaaminen on ollut samanlaista.
(Viestiä on muokattu torstaina, 23.09.2010 klo 22:04)

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 27.09.2010 klo 12:05  
+
0
Mä en aiheesta hirveesti tiedä, mutta leikatut nartuthan saattaa alkaa "vuotamaan" parempaa ilmaisua kun en nyt keksi ja saavat siihen lääkityksen, voisiko sellaisesta olla Fionalle apua? Tai onko sitä jo testattu?

höyhen

höyhen
Viestimäärä: 4

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 04.10.2010 klo 09:04  
+
0
Otettiin mummulasta hoitoon 1v uroskoira, aika kouluttamaton eikä ilmeisesti kovin sisäsiisti. Nyt noussut suuremmaksi ongelmaksi merkkailu. Meillä asuu ennestään kyseisen koiran äiti. Uroskoira siis kisuaa äitinsä kanssa ja välillä käy merkkailemassa kulmia. Perässä pitää koko ajan kulkea ja kielletään lujasti ja viedään ulos remmiin kun saadaan kiinni rysän päältä. Miten merkkailua voisi vähentää / lopettaa?

  Siirry sivulle: 1 ... 3 4 5 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 14:00)