Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 38

CaraMelli

CaraMelli
Viestimäärä: 653

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 25.10.2010 klo 09:21  
+
0

Ressa kirjoitti:

Nyt tarvitaan jotain hyviä ideoita!

Elikkäs talosta löytyy 5,5kk shelttinarttu. Osaa tehdä kaikki tarpeensa päivisin narun päässä/takapihalla ja myös yksin ollessaan pidättelee mainiosti. Ongelmana on se, että yöllä ei ole mitään yritystä ees pidätellä. Kun tullaan lenkiltä vaikka 22.00 (jolloin on pissattu ja kakattu) niin on ihme jollei 01.00 joudu menemään siivoamaan kakkoja tai pissoja pois lattialta. Ja tämä rumba vielä toistuu ainakin kerran.

Sama "ongelma" oli vielä silloinkin kun teki lehdelle tarpeensa mutta otettiin se tossa viikko sitten pois. Viime yönä koitettiin siirtää neidin peti siihen alueelle mihin pissii mutta neiti haki uuden kakka/pissapaikan eteisestä. Ja neitihän ei ilmoita mitenkään että olisi hätä.

Eli miten nyt "kertoa" koiralle ettei sisälle saa tehdä tarpeita (vaikka ei päivisin tee mitään sisälle)?
Omia ideoita:
-Makuupaikan rajaus; pakottaa pidättämään mutta ei voi aina pitää koiraa pienessä tilassa nukkumassa ja sitten kun se pääsee pois, jatkuuko taas sama homma?
-Paperia lattialle takaisin; Parantaako tilannetta jos vain odottais?
-Kielto; Viimeinen keino ja vaikein koska pissat tulee vain öisin kun nukutaan

Neuvot on tervetulleet!Teillä ei ole vielä mitään hätää opettelun kanssa. Oma (toinen) shelttinarttuni oppi sisäsiistiksi vasta vuotiaana ja vieläkin käy vahinkoja yöllä, jos pääsee vaeltamaan koko talossa. Se ei myöskään ilmoita hädastä tai ns. pyydä ulos muuta kuin ollessaan makuuhuoneessa suljetun oven takana. Eli neiti ilmeisesti mieltää makkarin 'pesäkseen' ja kaikki sen ulkopuolella on 'ulkoilualuetta'.
- Eli suosittelen rajoittamaan liikkumatilaa yöllä.
Meillä koirat ovat nykyään makkarissa meidän kanssa ja ovi kiinni. Tämä siistä syystä, että
nuorempi ei ole koskaan tehnyt tarpeitaan makkariimme, edes pikku pentuna ja
jos se alkaa liikehtiä levottomasti yöllä tai vinkua, herään päästämään sen ulos asioilleen. Sama pätee tietysti vanhempaankin, mutta sen kanssa ei ole ollut sisäsiisteydessä ongelmaa.
- Pyyhi etikkavedellä ne kohdat lattiasta, joihin pentu on tehnyt asioitaan. Voit vaikka pyyhkiä kaikki lattiat etikkaisella mopilla. Toista käsittely aika ajoin. Tämä konsti auttoi meillä tosi paljon.
Tsemppiä! Kyllä se vielä oppii, vaikka opettelu kauan kestääkin:peukku:
Heila -01, Cara-Melli -07, Toffo -09, Omppu -11, Hani -12

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 27.10.2010 klo 10:23  
+
0
Meillä on nyt vuotias rotikkanarttu, joka oli sisäsiisti 4-5kk ikäisenä, mutta yöllä pidättäminen tosiaan tuotti meilläkin ongelmia tuonne n. 9kk ikään/ekoihin juoksuihin. Ihan vastaavanlaista ongelmaa kuin teillä eli "lähes heti hätä" meillä ei ollut, vaan neiti pissasi siinä aamuyöstä pari tuntia ennen meidän muiden heräämistä. Meillä ongelma ratkesi sillä, että rajattiin tyttö vain puolikkaaseen kämppään. Aina välillä kokeiltiin, miten käy jos saa olla koko asunnossa ja tuossa 9-10kk ikäisenä sitten jaksoi pidätellä yön yli vaikka koko kämppä olisi käytössä.

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 30.11.2010 klo 15:54  
+
0

tarumieli kirjoitti:

Hei!

En tiedä, kuuluuko tälle koulutuspalstalle vai ennemmin pentupuolelle, mutta jonkinlaiseksi koulutukseksi tuon sisäsiisteykoulutuksenkin voi kai laskea.

Meillä on nyt 11-viikkoinen sekarotuinen urospentu. Jo kasvattajalla tämä oppi tekemään ison hädän ulos, ja tässä kolmen viikon aikana sen suhteen ei ole vahinkoa tullut kuin pari kertaa sisälle. Ulkona käymme päivässä ehkä noin kymmenen kertaa, välillä vain hädällä ja välillä hieman pidempää "lenkkiä" muutaman korttelin ympäri.

Pissakin tulee ulos, jos vain ehdimme unien/ruokailun ym. jälkeen lähteä tarpeeksi nopeasti pihalle. Hädästä palkitaan ulkona kehuin ja useimmiten vielä namipaloin. Pissaaminen sisällä onkin ongelma, kun niitä sattuu muutaman (~3-5?) kerran päivässä sisälle kaikesta huolimatta tulemaan. Ehkä noin 30% kerroista pentu tekee pissan sanomalehdelle eteiseen ulko-oven eteen, mutta muulloin minne sattuu, vaikka olisi pissapaperia hajujäljeksi jättänyt. Olen pyrkinyt puhdistamaan vahinkokohdat huolellisesti, jottei hajujälkeä niihin jäisi.

Pentu on tietenkin vielä nuori, mutta mietinkin, kuinka tässä sisäsiisteysopetuksessa tulisi nyt edetä. Pitäisikö paperille tekemisestä vielä kehua? Ehkä palkita myös namipaloin? Kun kerta toruminen väärään paikkaan tehdystä pissistä ei ole sallittua (ettei rupea välttelemään tarpeen tekoa kaikkialla), kuinka erottaa se, ettei sen tekeminen kuitenkaan ole tiettyihin paikkoihin sallittua? Tällä hetkellä luulisi pennun ajattelevan, että lattialle on ok, paperille on ok, ja ulos on kivaa. Kai?

Kaikenlaisia kokemuksia ja neuvoja otan mielelläni vastaan!

JuF kirjoitti:

Mielestä tuo kehitys on 11-viikkoiselle pennulle jo huima. Sen ikäinen kuitenkaan ei pysty kauaa pidättelemään, joten on aivan normaalia, että myös sisälle sattuu vahinkoja. Sisäsiistiksi oppimiselle pitää antaa aikaa ja kehua juuri ulos tehdessä paljon. Ehkä ei tarvitse kehua ollenkaan vahingon tapahtuessa sisälle. Siivoa vain muina miehinä pois.

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 02.12.2010 klo 12:52  
+
0

tarumieli kirjoitti:


Meillä on nyt 11-viikkoinen sekarotuinen urospentu. Jo kasvattajalla tämä oppi tekemään ison hädän ulos, ja tässä kolmen viikon aikana sen suhteen ei ole vahinkoa tullut kuin pari kertaa sisälle. Ulkona käymme päivässä ehkä noin kymmenen kertaa, välillä vain hädällä ja välillä hieman pidempää "lenkkiä" muutaman korttelin ympäri.

Pissakin tulee ulos, jos vain ehdimme unien/ruokailun ym. jälkeen lähteä tarpeeksi nopeasti pihalle. Hädästä palkitaan ulkona kehuin ja useimmiten vielä namipaloin. Pissaaminen sisällä onkin ongelma, kun niitä sattuu muutaman (~3-5?) kerran päivässä sisälle kaikesta huolimatta tulemaan. Ehkä noin 30% kerroista pentu tekee pissan sanomalehdelle eteiseen ulko-oven eteen, mutta muulloin minne sattuu, vaikka olisi pissapaperia hajujäljeksi jättänyt. Olen pyrkinyt puhdistamaan vahinkokohdat huolellisesti, jottei hajujälkeä niihin jäisi.

Pentu on tietenkin vielä nuori, mutta mietinkin, kuinka tässä sisäsiisteysopetuksessa tulisi nyt edetä. Pitäisikö paperille tekemisestä vielä kehua? Ehkä palkita myös namipaloin? Kun kerta toruminen väärään paikkaan tehdystä pissistä ei ole sallittua (ettei rupea välttelemään tarpeen tekoa kaikkialla), kuinka erottaa se, ettei sen tekeminen kuitenkaan ole tiettyihin paikkoihin sallittua? Tällä hetkellä luulisi pennun ajattelevan, että lattialle on ok, paperille on ok, ja ulos on kivaa. Kai?Meillä ihan sama juttu! (hmm onko meillä samasta pentueesta pentu ;) no ei, vitsi vitsi..). Olen todella ylpeä koirastamme kun tekee aina asiansa ulos kun mennään. Pissavahinkoja tosiaan sattuu noin 5 päivässä, eli yleensä yksin ollessan on tullut 1-2, yöllä 0-1 (sitten aamulla yleensä ehtii tulemaan kun on pidättänyt jo jotain 8h) ja sitten kun on tosi innoissaan leikkiessään voi tulla pissa päivässä ehkä noin 2 kertaa.
Meillä ei sanomalehtiä käytetä.
Älä huoli siitä todellakaan siitä että koira ei ole sisäsiisti, me olemme vaan innoissamme että miten koiramme voi olla näin sisäsiisti jo 11 viikkoisena. Tällä hetkellä emme reagoi "vahinkoihin" mitenkään, mutta selvästi koira ymmärtää jo ainakin että kakkaa ei tehdä sisälle, sillä pyytää ulos hädän sattuessa. Ongelmaa tuottaakin se että jos koiralla on molemmat hädät, se voi ensin pissata sisälle ja sitten vasta pyytää ulos. Miksei se pyydä ennen pissaamista, murr! :D heh heh.

Me olemme alkaneet vahvistamaan tota ulostekemistä niin, että annamme aina palkkion kun tekee ulos pissan, jotta pikkuhiljaa toivon mukaan parin kuukauden sisällä saataisiin pissa kokonaan loppumaan sisällä (yksinolo monta tuntia ja yö tietenkin vievät varmaan enemmän aikaa).
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

Miloko

Miloko
Viestimäärä: 315

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 06.12.2010 klo 09:12  
+
0
No niin, nyt mulla keitti yli. Meidän terrieri on aivan hirveä. Se merkkailee sisälle, samperin piski! Ja tänään kävi myös kakalla mun tytön huoneessa. Onko tuohon rakkiin ainoa keino leikkaus vai onko sekään? Hermot todellakin menee kun 1,5-vuotias kusee TV-tason kulmalle ja keittiön nurkkaan. Eikä ole kyse siitä etteikö pääsisi ulos tai että ruoka-ajat olisivat epäsäännölliset. Meillä on täällä myös toinen koira, joka on ollut täysin sisäsiisti jo kesästä. Se vaan ei tee sisälle. Riki taas tekee aina kun mahdollista. Mä niin vihaan tuota terrieriä just nyt.

Mitä helkattia sille tekee? Yhden paikan suhteen toimi se että koira söi siinä mihin kusi, kait se olis sitten laitettava syömään jokaiseen kulmaan ja kulmaukseen tässä talossa, vaikka pissaakin vain kahteen paikkaan. ARGh!
terrieri Riki 7/09
cpku Danny 3/10
cpku Fergus 1/11
talvikko Paavo 31.12.2010


Laumassa lisäksi erikokoisia ihmisiä.

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 07.12.2010 klo 10:49  
+
0
Jep, olen ihan tyytyväinen tähän vaiheeseen sisäsiisteydessä, mietin tosiaan vain kuinka edetä. Aloimme kehumaan paperillekin tehdyistä pissoista, josko vaikka Carlos tekisi pikkuhiljaa kaikki sisäpissansa paperille, ja joskus kun ne ottaa pois niin ulos...

Nyt on vaan vähän hankala vaihe, kun tuolla koiralla taitaa olla jonkin sortin virtsatietulehdus. Kävimme eläinlääkärillä toissapäivänä, muttei tuolta saatu pissanäytettä. Toisin sanoen pissejä tulee moninkertaisesti useammin, kuin normaalisti...

MILOKO, auttaisikohan tuohon merkkailuun jonkinlaiset eläinkaupasta saatavat puhdistus ym. aineet? Meillä käytössä pissien puhdistukseen Wash & Get off, mutten oikein osaa vielä sanoa, onko kovinkaan tehokas... Tai sitten jos nämä alueet saisi jotenkin eristettyä koiralta? Voihan se olla, että rupeaa merkkailemaan muualle...

Tämä on ehkä vähän aiheen vierestä, mutta meillä poitsu on pissiessään alkanut nostamaan jalkaa jo 9-viikkoisena, ei ihan niin kuin aikuiset koirat, mutta nostaa toisen takajalkansa maasta :D...
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Miloko

Miloko
Viestimäärä: 315

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 07.12.2010 klo 13:57  
+
0
^Joo, siis eristettyä ei saa ja se nyt tietysti alkais tekemään muualle sitten vaan. Tuo puhdistusaine on käynyt mielessä mutta sit aloin miettimään että jostainhan se on alkanut tuonkin merkkaamisen. Ei noissa paikoissa ole mitään ennen ollut, joten ihan puhtaaseen pintaan se alkoi alunperinkin tekemään. En oikein usko tuohon puhdistusaineeseen siis, mutta joskos sitä sitten pitäis kuitnekin hankkia. Alkajaisksi pesin nuo paikat etikalla ja pesin lattiat muutenkin, tietysti lisäksi normaalin viikkosiivouksen yhteydessä tulee koluttua lähes koko kämppä. Katsotaan nyt mitä se tekee. Se on todennäköisesti myös tottunut liikaan merkkailumahdollisuuteen. Ettei sitten vaan oikeasti tajua että pitäis pidättää jos tulee uroshätä. Tarkoitan että pääsee ulos niin usein ja siellä kuselle niin usein että sen pieni kroppa on tottunut siihen usein virtsaamiseen eikä tajua että sisällä kun ollaan niin on pakko pidättää sitä jalannostamisentarvetta. On meinaan nyt just sen ikäinen että kipuaa jokaisen selkään joka vähänkään näyttää armeliaalta. Veikkaan että tuohon olis paras ensin, ennen kuin kuukunaleikkaus on varattuna ja rahat siihen, niin pientä rajoittamista jalannostamisen kanssa=vauhdikkaita lenkkejä muutamalla stopilla. Niin että oikeasti päästää sen kaiken parilla jalan nostamisella eikä tiputtele joka kinokseen. Se on meinaan tapa ihmiselläkin ravata vessassa jatkuvasti, joillakin siis.
terrieri Riki 7/09
cpku Danny 3/10
cpku Fergus 1/11
talvikko Paavo 31.12.2010


Laumassa lisäksi erikokoisia ihmisiä.

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 08.12.2010 klo 10:07  
+
0
^Onko muuten koiralle opetettu käskystä pissiminen? Se voisi olla ulkoillessa avuksi, eli saisi palkkion kun tekee kunnon pissin, ja muistaisi että ulos on tultu tekemään hätä, eikä pelkästään viestittelemään koirayhteisölle merkkailemalla...

Jotenkin näin olen kuullut, että koira lopettaa epätoivotun käytöksen, kun se ei ole sille mitenkään kannattavaa. Saako sisälle merkkailusta esimerkiksi huomiota? Merkkailulle tietty on omat syynsä. Yleensä koiralla kyllä on luontainen tapa pitää pesänsä eli kotinsa puhtaana, mutta kai merkkailu on sitten eri juttu.

Mieleen tuli myös sellainen, että laittaisi sisätiloissa pojalle pöksyt jalkaan. Huomaisi, että on epämukavaa koittaa merkata, kun tuleekin vaan housuun, en tiedä. Veikkailenpa vaan kaikkea, vaikkei kokemusta kyllä vielä ole, mutta varmaan kun tuo meidän kakara tuosta kasvaa, voi olla sama homma pohdinnassa... Mahdollisesti joudutaan joka tapauksessa leikkaamaan, sillä Carloksella on piilokives :/.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Miloko

Miloko
Viestimäärä: 315

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 08.12.2010 klo 12:29  
+
0
Ei ole opetettu käskystä pissaamista, se kyllä tietää että ulos mennään pissalle, kun ei sisälle tee säännöllisesti eikä mitenkään loogisesti. Ei saa huomiota kun on sisälle tehnyt, yleensä huomaan sen vasta jälkeenpäin ja pesen pois. Tässä on nyt todennäköisesti jotakin tuohon toiseen koiraan liittyvää ilmassa. Se on tulossa sukukypsäksi ja yorkki on vissiin huomannut sen. Noita housuja mä mietin mutta jotenkin mulle vaan tökkäseen koiralle laittaa housuja sisällä, tai housuja muutenkin... En tiedä. Kiitos vinkeistä joka tapauksessa. Katsellaan mitä tulee tehtyä.
terrieri Riki 7/09
cpku Danny 3/10
cpku Fergus 1/11
talvikko Paavo 31.12.2010


Laumassa lisäksi erikokoisia ihmisiä.

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 08.12.2010 klo 18:57  
+
0
^^ Luna oppi pissaamaan yksinkertaisesti niin, että joka kerta, kun se asettautui lirittämään, sanoin "pissa". Ja ulkopissasta sai kehuja, joskus pienen naminkin ihan alussa. Nyt se kyllä pissaa käskystä, ellei nyt tietysti juuri ole rakkoaan tyhjentänyt (enkä sitä siis esim huomannut, en nyt huvin vuoksi tuota pissitytä sentään). Palkinnut en ole sitä enää pissajutuista, pieni hyvä-sana riittää, jos käskystä sen tekee. Muutenkin Luna oppi yllättävän nopesti tuon sisäsiisteysjutun, se taisi olla just ja just 3kk kun vahingot sisälle loppui. Pitäiskö vielä koputtaa puuta... heh. Kai se on niin neitiä, muutenkin kakkapaikkakin valitaan aina mahdollisimman syvältä pusikosta, ettei vaan kukaan näe. Ja pissat säästetään useimmiten omaan pihaan. On varmaan nurmikko hieno ens kesänä.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 10.12.2010 klo 09:30  
+
0
Miloko, tuollaisia ne yorkit ikävä kyllä ovat :D ei kuulemma mitenkään harvinaista että niille tulee "taantumia" varsinkin talvella kun on kylmä.. Avokin vanhemmilla yorkki joka ensinnäkin oppi sisäsiistiksi vasta vuoden ikäisenä ja nyt 2,5 vuotiaana alkoi kusemaan sisälle ja välillä ei ole edes merkkailua koska NIIAA!!!:D meitä kaikkia ärsyttää se, parasta oli kun olimme viikonloppuna mökillä ja meidän 3kk riki pissasi koko viikonloppuna vain kerran sisälle ja elvis väänsi paskatkin..:P
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 10.12.2010 klo 17:20  
+
0
Noni, just ku hehkutin naperon sisäsiisteyttä, kävi se eilen tekemässä kurapaskan yläkerran työhuoneen nukkamatolle... No, se suotakoon anteeksi, toiselle iski ripaska, syynä varmaankin hirvenluu ja jäniksenpapanat. Liikuttavaa toisaalta, että Luna yritti mennä kakalle paikkaan, mistä se varmaan luuli, ettei kukaan huomaa. Olin itse vessassa, ja juuri lähdössä sen kanssa lenkille. Pentu parka raapi ovea mutta mä tollo vaan luulin että sillä oli into sinne lenkille. :ttou: Ja ihmettelin kun se sitten juoksikin yläkertaan. No, pianhan se syy sitten selvisi...
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

Miloko

Miloko
Viestimäärä: 315

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 10.12.2010 klo 22:35  
+
0

jempo kirjoitti:

Miloko, tuollaisia ne yorkit ikävä kyllä ovat :D ei kuulemma mitenkään harvinaista että niille tulee "taantumia" varsinkin talvella kun on kylmä.. Avokin vanhemmilla yorkki joka ensinnäkin oppi sisäsiistiksi vasta vuoden ikäisenä ja nyt 2,5 vuotiaana alkoi kusemaan sisälle ja välillä ei ole edes merkkailua koska NIIAA!!!:D meitä kaikkia ärsyttää se, parasta oli kun olimme viikonloppuna mökillä ja meidän 3kk riki pissasi koko viikonloppuna vain kerran sisälle ja elvis väänsi paskatkin..:PJoo, sehän tuossa vielä turhauttaakin kun tuo junnu on ollut sisäsiisti jo aikapäivät... Tuo yorkki oppi n. 9kk sisäsiistiksi, on heinäkuussa syntynyt, joten opetteluaika osui kylmille pakkaskeleille, mutta nyt on näköjään just nimenomaan taantunut. Hermot menee. Tuo on myös nyt talven aikana käynyt paskalla sisällä. Tekee siis mieli hirttää se kuukunoistaan johonkin jokainen kerta kun näkee moista. Onko niissä jokin asetus virhe? Tuntuu niin helkatin turhauttavalta tuollainen. Ainut positiivinen juttu on että vahingot ovat suuruudeltaan 1dl luokkaa max. , mutta ärsyttävää on. Nyt sille tulee sellainen poikavyö, josko se helpottais vähän.

muoks.
Ja siis AIVAN turha toivo opettaa tuolle mitään pissa-komentoa. Ei sillä ole korvia tuolla ulkona kun menee aivan sokkona hajujen perässä. Ei todellakaan kuule YHTÄÄN mitä sille sanoo pihalla. Tuo toinen osaa siis pissata käskystä.
terrieri Riki 7/09
cpku Danny 3/10
cpku Fergus 1/11
talvikko Paavo 31.12.2010


Laumassa lisäksi erikokoisia ihmisiä.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 10.12.2010 klo 22:38)

maddy

moderaattori
maddy
Viestimäärä: 3541

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 17.12.2010 klo 16:17  
+
0
Siirretty viesti:

nausku kirjoitti:

Pyydän ensin anteeksi, en osannut käyttää hakua kun olen uusi käyttäjä palstalla! :)

Ongelma on nyt se, että pentu pissii ihan paljaalle laminaattilattialle. Meillä on sekä ihan asiaan tarkoitettu suoja-alusta käytössä + sanomalehtiä.
Aina kun on kyykännyt, ollaan napattu "itseteossa" ja viety pentu ulos, tämäkö on sekoittanut pentua jotenkin? Se tosiaan pissii minne sattuu ja alustan päälle mennessään ei jaksa edes kyykistyä ja pissii vaan seisten. :(
Tuota pissaamista sattuu muutenkin ihan välillä kymmenen minuutin välein. Ulos ei todellakaan mielellään mene kun nyt on kovat pakkaset.

Yöllä herätään pissille 2-3 krt ja mennään ihan ulos asti.

Onko tämä ihan normaalia koiran toimintaa, vai onko syytä huolestua?


Ja laitetaan tähän vielä vastauksenikin, jonka kirjoitin nauskun aloittamaan ketjuun:

maddy kirjoitti:

Kyllä tuo ihan normaalilta pikkupennun toiminnalta kuulostaa. Pentu ei voi millään vielä osata sisäsiisteyttä eikä sanomalehden päälle pissaaminen oli mikään automaattisesti sisäänrakennettu toiminto, vaan se pitää opettaa, jos haluaa pennun sanomalehdelle opettaa. Jotkut opettaa ihan suoraan uloskin.

Mirru

Mirru
Viestimäärä: 134

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 17.12.2010 klo 19:27  
+
0
Meillä ei neiti myöskään voi pissiä sanomalehdille, vaan lorottaa ennemmin paljaalle lattialle.

Joskus sattuu joku erehdys päivä olemaan, että liippaa edes sanomalehden reunaa :D Nyt pentu on alkanut kusemaan öisin ihan urakalla :/ Pentu syö tuossa ennen kahdeksaa illalla ja kymmenen jälkeen käydään viimeisenkerran pissalla. Aamulla vien ulos 5.30 ja koko keittiö on huolella kustu, välillä ottaa tosiaan pannuun, tuntuu että se lorottelee huvikseen vaan. Ulkoa tullessakin, saattaa mennä hetkenpäästä taas sisällä pissalle johonkin. Ho hoi.

En tiedä mitä tälle meidän hyvin etenevälle sisäsiisteydelle tapahtu...
Japaninpystykorva Annbelady jerry of nalle
Pk. collie Siniketun rosa eleonora

Mirru

Mirru
Viestimäärä: 134

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 17.12.2010 klo 19:39  
+
0
Laitanpa tuosta uroksen merkkailustakin vielä.

Meidän japsi merkkaili sisälle, kun meille tuli ja vaikka laitoin sille housut niin nosti siltikin jalkaa sisälle! Kokeilin myös lasten housuvaippaa, mutta kasteli se senkin :D Lopulta päädyin kastrointiin, kun meni niin hermot, ei tuo pelkkä kastroiminenkaan auttanut, vaan sain neuvon että koira ei saa tehdä tarpeitaan pihapiiriin ollenkaan vaan mitä pidemmälle koiran vei sen parempi. Lenkillä tosiaan ei merkkailua sallittu, vaan tarpeet tehtiin ja sitten käveltiin. Kotona ollessaan oli portin takana keittiössä ja hetken aikaa se merkkas keittiön kaapison kulmaa, mutta pikkuhiljaa se sitten loppui. Eihän siihen mennytkään, kuin kaksivuotta...
Japaninpystykorva Annbelady jerry of nalle
Pk. collie Siniketun rosa eleonora
(Viestiä on muokattu perjantaina, 17.12.2010 klo 19:41)

Dogggy

Dogggy
Viestimäärä: 1

VS: SISäSIISTEYS - Tiistaina, 21.12.2010 klo 12:44  
+
0
Hei! Semmoinen ongelma kuin puolivuotiaan nartun merkkailu.
Meillä on sekarotuinen kääpiökoira, sisäsiisti aikalailla, joskus harvoin sattuu pisut sisään. Ongelmana on, että narttu on muutaman kerran pissinyt meidän sängylle mieheni puolelle kun olen itse sängyssä. Oltiin juuri aikaisemmin käyty ulkona pissillä (ja nämä pisut ovat tapahtuneet tässä muutaman kuukauden sisällä joten alkavista juoksuistakaan ei voi johtua)...voiko olla että merkkaa mieheni reviiriä itselleen, että tarvittaisiin enemmän johtajuutta mieheltäni? Minä olen perheessä se joka kouluttaa, vie ulos jne. Olen saanut aina kiinni itseteossa ja kieltänyt ja nostanut sängyltä pois.
Ollaan myös tehty niin, että koira ei saa enää tulla sänkyyn vaan nostetaan aina omalle pedille, jotenkin kuitenkin yöllä hän on salakavalasti löytänyt tiensä minun kainaloon ja en ole herännyt. Yksi yö suljettiin makkarin ulkopuolelle mutta kun itsestä tuntuu niin julmalta sulkea pois laumasta.

Toinen juttu oli, käytiin eilen kylässä ja äkkiäkös alkoi merkkaamaan mattoa siellä, ei voinut johtua hädästä koska pissi sitä ennen kahdesti ulkona ja heillä ei ole mitään kotieläimiä (ehkä vähän hajua kissoista vaatteissa mutta kissatkaan ei ole kämpässä käyneet). Voiko johtua tulevista juoksuista? En epäilisi virtsatietulehdusta koska on kotona normaalisti pissaamatta enkä ainakaan itse ole huomannut mitään erikoista. Täytyykö tästedes jättää koira kotiin kun lähtee kyläilemaan :(
Toivottavasti saisin jotain rakentavia neuvoja, kiitos :)

Keves

Keves
Viestimäärä: 2

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 06.01.2011 klo 20:02  
+
0
Sisäsiisteydestä neuvoa kaipaa...

...nyt 11 viikkoisen sheltin omistaja. Eli meillä on tällä hetkellä se ongelma, ettei pentu tee tarpeitansa ollenkaan ulos. Pentu on ollut meillä nyt 3 viikkoa, eikä koko aikana ole tehnyt vielä pissaa tai kakkaa ulos. Osaa hienosti tehdä tarpeet kyllä sanomalehdelle. Varmaankin nuo kovat pakkaset ovat vaikeuttaneet opettelua, sillä kovin kauaa ei olla oltu kerrallaan odottelemassa. Ollaan myös ulkoiltu sanomalehtien kanssa, mutta lehdet eivät pentua ulkona kiinnosta. Haistelee kyllä hyvinkin tarkkaan muitten koirien jätökset, mutta ei tee mitään ulos itse. Olen koittanut sisällä ja ulkona sanoa kakka ja pissa sanoja, mutta sekään ei ole tuottanut tulosta. Parhaimmillaan olla oltu ulkoilemassa reilu puoli tuntia, jonka jälkee sisällä on heti päästävä paperille. On koitettu viedä ulos pentua nukkumisen ja syönnin yms. jälkeen. Mikäs nyt neuvoksi, että saataisiin ekat pisut ja kakat ulos?
Shetlannilammaskoira Nappi 21.10.2010

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 06.01.2011 klo 21:42  
+
0
^ Meidän perheen koiralla oli tosi pitkään sama juttu, 12 vuotta sitten kylläkin. Eli teki tarpeensa hienosti paperille, muttei ulos ollenkaan. Äitini vietti putkeen n. 8-9 tuntia ulkona vain nopeasti sisällä käyden, ilman että koira sai tehdä sisälle tarpeita, ja aika sitten lopulta palkitsi eli tarpeet tuli ulos... No, tietenkin nyt talvella ihan mahdotonta viettää tuollaisia aikoja ulkona.

Pentusihan on oppinut loistavasti tekemään tarpeensa opetetulle alustalle, eli sanomalehdelle. Meillä silloin tepsi se, että sanomalehti yksinkertaisesti otettiin pois. Kyllä se siitä, kun onnistutte vain ensimmäisen kerran ulkona, eiköhän se juju sitten selviä. Ehkä kannattaa ottaa lelu mukaan ulos, muutama minuutti riehakasta lelun heittelyä ja vetoleikkiä (useinhan riehakkaan leikinkin jälkeen tulee hätä), vielä kun ulkona leikitään vaikka pitkien päikkäreiden tai ruokailun jälkeen, niin luulisi loppujen lopuksi sattuvan "vahinko" :wink:

Jos on kauhean ujo tarpeiden teon suhteen, niin ei välttämättä kannata ulkona innostua ensimmäisestä pisusta kovin riehakkaasti, ettei vaan hämmenny ja lopeta. Vain rauhalliset ja ylpeät kehut ja heti hädän jälkeen joku aivan mielettömän ihana makupala :nauru:
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 07.01.2011 klo 17:34  
+
0
Help, help, alkaa omat konstit loppua...

Meillä on reilu 1½-vuotias perhoskoira, leikkaamaton, ja se OLI sisäsiisti... nyt se on aloittanut sisälle kakkaamisen, tekee tarpeensa joskus aamuyöstä vaikka olis viimeisen kerran käynyt puolen yön maissa ja on seuraavaksi pääsemässä ennen aamukuutta. Ei siis ole edes merkkaillut ennen sisälle, ja sisäsiistiksikin oppi ennen kuin oli edes puolta vuotta.

Ruokailuaikaa vaihdettiin jo, auttoi hetkeksi mutta nyt on taas kakkinut sisälle. Rippessä tekee herkemmin, mikä onkin ymmärrettävää, mutta kun välillä työpöydän alla odottaa ihan sievä pökäle suoraan oppikirjasta. Kakkii nykyään sisälle parhaimmillaan parikin yötä peräkkäin, sitten voi taas olla kakattomia öitä ja sitten taas ratkeaa. En oo osannu yhdistää, että mikään tietty ruoka tmv laukaisis tämän, koska syö aika pitkälti samalla lailla joka päivä (lihapainotteista kotiruokaa).
Työpäivän aikana joutuu välillä olemaan yksin n. 8-9h eikä tee tällöin, eli pidätyskyvyn puutteenkaan en usko olevan syynä.

Tämä taitaa olla jossain määrin opittu tapa? Pitäis varmaan saada kiinni itseteosta, hyviä vinkkejä tähän...? ::shifty:

Entä voisko jo se auttaa, että ei päästäis koiraa tälle "kakkapaikalleen" öisin ollenkaan?
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26255
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263954
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.02.2021 klo 09:30)