Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 22:00

Sisäsiisteys

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 38

Kondo

Kondo
Viestimäärä: 363

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 07.01.2011 klo 19:54  
+
0

jannie kirjoitti:

Entä voisko jo se auttaa, että ei päästäis koiraa tälle "kakkapaikalleen" öisin ollenkaan?Siinähän sen ensimmäinen vinkki tulikin :nauru: Ja kannattaa varmaan jynssätä kaikki hajut vaikka etikalla tm. pois, niin paikka ei houkuta papanoimaan.
WeCoCaN
WeCoCaU

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 13.01.2011 klo 16:44  
+
0
Heippa!

En jaksanut lukea ihan koko ketjua läpi, kun puoleen väliin mennessä ei ollut tullut vastausta meidän ongelmaan...

Eli pentu on 5,5 kk vanha ja vielä kaukana sisäsiisteydestä. Kuvittelin, että tässä iässä koira alkaisi jo oppia?
Vahinkoja sattuu lähes päivittäin, vaikka vien sen ulos noin 1,5 tunnin välein. Melkein joka kerta se tekee ulos kun käydään, mutta silti pissaa tuntuu riittävän sisälle tehtäviin vahinkoihinkin. Koira ei myöskään osaa pyytää ulos. Onko teillä hyviä keinoja ulos pyytämisen opettamiseen?

Pentu pystyy kyllä pidättämään vaikka 10 tuntiakin, eli siitä ei ole kyse. Usein aamulla koiran herättyä n. 6-7 aikaan nostan sen sänkyyni ja jatkamme unia vielä useamman tunnin kunnes päätän itse herätä. Pentu nukkuu tyytyväisenä vieressä ja pidättää tällöin sen 10 tuntia. Lisäksi yksin ollessa pentu ei koskaan tee mitään sisälle, vaikka olisimme seitsemänkin tuntia pois.

Mutta kun ollaan kotona, se saattaa milloin vain lirauttaa lattialle. Tuntuu, ettei koira tajua, että sisälle tekemisessä olisi jotain pahaa. Aamuisin joudun vieläkin kantamaan pennun ulos asti, sillä jos lasken sen aamulla lattialle vaikka pukiessa vaatteita, se pissaa välittömästi. Eilen päätin taas pitkästä aikaa kokeilla, olisko pentu jo vähän oppinut, mutta lirauttikin sitten rappukäytävään alimmalle rappuselle mihin sen laskin. :D

Hieman epätoivoinen olo alkaa täällä jo olla. Milloinkohan se oppii? :(

Lisäys: Öisin pentu myös tekee heti lattialle, jos sattuu heräämään. Siksi olenkin nostanut sen sänkyyn aamuisin, jottei lähtisi itse vaeltelemaan ja tekemään tarpeitaan. Tää on tosi raivostuttavaa, koska pentu kyllä pystyy pidättämään, muttei silti pidätä.
Ulos tekemisestä saa joka kerta hurjasti kehuja ja joskus nameja, ja sisälle kun tekee, siivoan vain vähin äänin pois.
(Viestiä on muokattu torstaina, 13.01.2011 klo 16:50)

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 13.01.2011 klo 16:56  
+
0
^ Palkitsetko yhä pennun ulkona, kun sinne pissi tulee? Luulisin, että ulospyytäminen voisi muodostua sitä kautta, että pissistä saa "ruhtinaallisen" palkkion, erityisesti jos se tulee heti ulos päästyä. Tällöin ehkä pentu hakeutuisi itse pikkuhiljaa sinne ulko-ovelle hädän tullessa ja malttaisi pidättää ulos asti, kun kerran sinne ulos pissiessä odotettavissa olisi jotain superihanaa :mietiskel::nauru:!

Meillä vahinkoja tulee sisällä eniten silloin, kun järjestän Carlokselle esimerkiksi namien etsimistehtäviä, ei voi millään aavistaa missä vaiheessa tuo lirauttaa lattialle kun kokoajan seilaa ympäri huoneistoa herkkuja etsiessään...

Muoks: vastasinkin ennen, kun kerkesin lukemaan tuon lisäyksen... Hupsista.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010
(Viestiä on muokattu torstaina, 13.01.2011 klo 16:57)

Saaga

Saaga
Viestimäärä: 154

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 13.01.2011 klo 23:22  
+
0
Ajattelin laittaa tänne kysymykseni. Ongelmana on pentukoira, joka on nyt saanut päähänsä, että sisälle kakkaaminen on jees ja se on toivottavaa. Epäilen sen johtuvan siitä, kun Roopella oli vatsavaivoja ja ummetusta vähän aikaa. Kakka ei tullut tai jos tuli niin tosi kovan ulinan kera - eli ulostaminen kävi kipeää. Niinpä päätin, että kakatkoon sisälle, kunhan kakka vaan tulee, koska välillä sitä väännettiin ihan tuntikaupalla, ja kaikki tuntui jumittuvan suolistoon. Kun kakka sitten vihdoin tuli, kehuin toki kovasti, vaikka olikin sisälle kakannut. Tein varmaankin väärin, mutta tuossa tilanteessa ajattelin vain koiran olon helpottamista.

Ongelmana onkin nyt se, että koira tekee kaikki kakat sisälle. Olen koittanut kehua hulluna ulostehtyjä tarpeita (eli vaan pissoja) ja yrittänyt olla noteeraamatta koiraa sen tehdessä sisälle kakat. Olen myös koittanut keskeyttää kakkaamisen (tai kaapata koiran syliin, kun näyttää etsivän kakkapaikkaa) ja vienyt ulos. Ulkona kuitenkin vain pissaa ja pidättää kakkaa vaikka oltaisiin pidemmänkin aikaa ulkosalla. Sisälle tultaessa kakka sitten tulee...

Olisiko kellään neuvoja? Pissoja ei tee enää ollenkaan sisälle öitä lukuunottamatta.
Seropiuros Roope 11/2010

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 13.01.2011 klo 23:31  
+
0
^ Ehkäpä sun pitäis rampata ulkoa sisälle niin, että kaappaat pennun syliin kun näyttää etsivän paikkaa ja viet sen ulos, jos ei tee, tuot takaisin sisään etkä päästä pentua silmistäs. Taas kun etsii paikkaa niin juokset ulos. Jossain vaiheessa sen kakan kai pakko on tulla :D
En ole tätä kyllä kokeillut, mutta tuli vain mieleen.

alphabetty

alphabetty
Viestimäärä: 441

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 04:11  
+
0
Blanko:
Koira usein pyytää ulos, mutta me omistajat ei aina vain huomata sitä. Esim. meillä Simba pyytää ulos aloittamalla pyörimään levottomasti ympäri kämppää. Saattaa tulla mun eteen ja tuijottaa muo silmiin. Joskus harvoin käy raapimassa eteisen ovea. Eli aika paljon pitää osata lukea koiraansa, koska sillä on hätä. Me ei mitenkään noita opetettu, vaan se oppi ne ihan itestään.

Teillä koira siis pissii sisälle, sillon ku ootte kotona. Ootteko koittanu rajata koiran oleskelualuetta? Samaa voisin suositella Saagalle. Eli kun käytätte koiraa ulkona, tuotte sen sisälle rajattuun tilaan. Ja sitten vahditte koska se alkaa näyttää siltä, että tekee jotain. Sit ulos ja sama homma jatkuu. Meillä tää ainaki toimi. Pikku hiljaa suurennettiin aluetta ja lopulta voitiin ottaa "esteet" pois kokonaan. Vaatii vaan nopeutta ja viitseliäisyyttä (ja pitkää pinnaa).

Yöpissimiseen suosittelen samaa. Meillä Simba nukku aina yhdessä huoneessa, josta muodostu sille "pesä". Eli ei tehnyt yöllä sisälle, koska ei halunnut liata pesää.
Menossa mukana lancashire heeleri Koda. Muistoissa cavalier kingcharlesinspanieli Simba<3
http://nnunmaailma.blogspot.com/
Mikään ei ole niin hienoa kuin suuri seikkailu, paitsi kotiinpaluu.

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 11:46  
+
0
^Kyllä koirasta välillä huomaa, että sillä on hätä. Ja silloin vien tietysti ulos. Toisaalta välillä se saattaa esim. leikkiä jotain itsekseen, yhtäkkiä pysähtyä ja pissata. Noissa tilanteissa ei oikein ole mitään tehtävissä...

Ei olla rajoitettu koiran oleskelutilaa (kaksiossa asutaan) mutta yleensä se on meidän kanssa samassa huoneessa. Voisin kyllä kokeilla laitaa ovia enemmän kiinni, niin ettei pentu pääsee vaikka makkariin. Ongelma on kuitenkin, etten voi vahtia koiraa koko ajan ollessani kotona, koska esim siivotessa se ei oikein onnistu. Silloin nää vahingot usein tapahtuukin, kun en ehdi vahtimaan.

Mutta siis vahinkojahan sattuu onneksi vain aika vähän, että kyllä suurin osa tehdään ulos. Haluaisin saada koiran tajuamaan, että sisälle tekeminen ei ole ok. Koira kyllä tajuaa, että ulos on hyvä tehdä, sillon omistaja on iloinen, mutta se ei tajua, että sisälle ei saa tehdä. :/

Yöllä pentu nukkuu aina meidän kanssa makkarissa, mutta eipä se sen lattian likaamista haittaa. Olen miettinyt, voisiko pennun laittaa nukkumaan esimerkiksi sen kuljetusboksiin? Vai olisiko koiralle liian ahdistavaa sulkea sen ovi yöksi? Jos sen aluksi totuttaisi nukkumaan boksissa, ja kun se olisi ottanut sen nukkumapaikakseen, sulkisi oven yöksi. Tällöin tuskin sattuisi vahinkoja yöllä...

alphabetty

alphabetty
Viestimäärä: 441

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 13:37  
+
0
^
Nää on nyt omiin kokemuksiin perustuvia juttuja. En sano, että tää on yks ja ainoo tapa toimia ja että tää toimis kaikilla.

Ensinnäkin musta asunnon koolla ei oo mitään väliä. Tärkeintä on, että koira rajataan pieneen tilaan aluksi. Me rajattiin Simba eteiseen. Mitä pienempi alue, sitä helpompi vahtia. Me tehtiin niin, että kun Simba ei enää pissannut eteiseen, suurennettiin aluetta eteinen-keittiö. Kun sinne ei enää pissitty suurennettiin eteinen-keittiö-olkkari. Jos vahinkoja sattui pienennettiin aluetta, kunnes ei taas pissinyt sisälle. Ja kyllä ongelma on se vahtiminen. MUTTA mielummin mä käytän viikon kaks kunnolla sisäsiisteyden opettamiseen, kuin siivoan loppuelämäni pissoja sisältä. Sisäsiisteys vie aikaa ja vaatii hermoja, mutta työ on tehtävä. Muistutan nyt, että jos päätyy rajaamaan koiran aluetta, on tärkeää että koira saa liikuntaa ja että sen koiran kanssa touhuillaan.

Kuten aikasemmas postauksessani tähän topicciin myös:
Pissa-aikataulu. Me teimme Simballe tietyt pissa-ajat jolloin vietiin koiraa ulos. Pikku hiljaa venytettiin välejä, niin että joutuu pidättämään kauemmin.
esim. eka käynti klo 7, toka klo 11, kolmas klo 15 neljäs klo 19 ja viimine klo 22.
Näin ollen pissaamiseen tulee tietty rytmi ja sisälle pissaus luultavasti vähenee. Eli sitä myötä myös vahtiminen vähenee.

Meillä ei toiminut kehuminen. Vaan koitettiin sitten olla mahdollisimman neutraalisti. Mutta joillain toimii ja joillain ei. Tämä on tärkeää: Jos koira sattuu tekemään sisälle tarpeensa ei reagoida heti mitenkään. Hetken päästä viedään koira sellaiseen paikkaan, ettei näe kun tarpeet siivotaan. Eli tärkeää on ettei koira näe sitä, että omistaja siivoaa tarpeet.

Jos tekee esim. matolle niin ottaa matot siks aikaa pois, että sisäsiisteys on hallinnassa ja sit pistää niitä pikku hiljaa takasin.

Yöstä. Jos totuttaa pennun pikkuhiljaa boxiin, niin miksei. Mutta kannattaa nyt ekana päättää tuleeko koira nukkumaan jatkossa sängyssä vai lattialla. Koska jos niitä vaihtelee, se vaan sekottaa koiran päätä. Boxiin kannattaa laittaa vaikka joku omistajan vanha t-paita,niin koira haistaa tutun tuoksun ja tuntee olonsa turvallisemmaks.
Meillä Simba opetettiin pennusta pitäen nukkumaan makkarissa tietyssä paikassa. Kun se nukku aina siinä, ei se halunnut tehä makkariin pissejä, koska makkari oli sen "pesä".

Muoks. kirjotuserheet.
Menossa mukana lancashire heeleri Koda. Muistoissa cavalier kingcharlesinspanieli Simba<3
http://nnunmaailma.blogspot.com/
Mikään ei ole niin hienoa kuin suuri seikkailu, paitsi kotiinpaluu.

(Viestiä on muokattu perjantaina, 14.01.2011 klo 13:38)

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 14:08  
+
0
^ Tuosta tilan rajaamisesta, että istuitteko siis pari ensimmäistä viikkoa kotona ollessa pelkästään eteisessä, vai miten hoiditte sen vahtimisen?
Periaatteessa en haluaisi rajata pennulta asuntoa ainakaan yhteen huoneeseen, koska pentu vähän liiankin sellainen "perässä roikkuja", joten sille tekee hyvää puuhailla välillä itsekseen jotain eri huoneessa. Vaikka kyllä mä käyn pentua aina välillä kuikuilemassa, varsinkin jos edellisestä ulkoilusta on kulunut yli tunti.

Mun oli tarkoitus opettaa koira nukkumaan koko yö omassa pedissään (nyt se siis menee aina iltaisin omaa petiin, mutta otan sen viereeni aamulla) kun se on täysin sisäsiisti ja pystyy pidättämään siihen asti että mä herään. Mutta nyt kun tää sisäsiisteys ei edisty, lopetin pari yötä sitten pennun nostamisen sänkyyn. Kauhea huutohan siitä tuli ja saan ainakin kerran yössä nousta siivoamaan lattian, mutta tässä ajattelin nyt pysyä. Voi kun toimisi meilläkin tuo että omaan pesään ei pissitä. Eihän se tietenkään omaan petiinsä tee, mutta ei myöskään miellä koko makkaria pesäksi.

Ajattelin ruveta vaan tihentämään ulkoiluvälejä ja palata vaikka siihen, että mennään joka tasatunti ulos. Luulisi vahinkojen vähenevän. Ja sitten parin viikon päästä katson taas jos välejä voisi pidentää. Tuossa ennen joulua kului viikko ilman yhtäkään vahinkoa, ja sillon päätin pidentää ulkoiluvälejä 1,5 tuntiin. Mutta sisäsiisteys ottikin tosi paljon takapakkia, vaikka pidennettiin välejä vaan puolella tunnilla. Palataan siis takaisin.

Hyviä vinkkejä otetaan kuitenkin vielä mielellään vastaan!

alphabetty

alphabetty
Viestimäärä: 441

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 14:19  
+
0
^
Simba oli rajatussa tilassa, jolloin pyrittiin puuhastelee siinä lähellä jotain ja samalla tarkkailtiin sitä. Joskus tehtiin niin, että jos toinen halus vaikka tehä tietokoneella jotain tärkeetä, niin toinen vahti. Meillä kun oli toi pissa-aikataulu, niin ei Simbaa tarvinnu "aktiivisesti" tarkkailla ku pari päivää maksimissaan. Tärkein pointti tilanrajauksessa oli vaan se, ettei se päässy kulkee ympäri kämpäs, koska sillon sattu vahinkoja.

Mitä jos ette päästä sitä muualle makkarissa kun siihen petinsä lähelle? Jos pentu kerran osaa pidättää koko yön, niin laitatte jotain tukkeita niin ettei se yksinkertaisesti pääse ympäri makkaria. Koska se ei pissi petiinsä, ja jos se ei pääse muualle ku petiinsä, ei se luultavasti pissi yöllä. Sit pikkuhiljaa otatte niitä tukkeita pois, kun sisäsiisteys on hanskassa.
Yleensä on tosiaan yksinkertasinta, että jos koiralla on joku paikka mihin se tekee pissoja, ei päästetä koiraa sinne.

Edit. Tsemppiä ja jaksamista sisäsiisteyden opettamisen pariin. Se on kyl tuskasta. (Ja tässä samalla tuleekin mieleen tuhat syytä miksi Ei kannata ottaa toista koiraa).
Menossa mukana lancashire heeleri Koda. Muistoissa cavalier kingcharlesinspanieli Simba<3
http://nnunmaailma.blogspot.com/
Mikään ei ole niin hienoa kuin suuri seikkailu, paitsi kotiinpaluu.

(Viestiä on muokattu perjantaina, 14.01.2011 klo 14:20)

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Perjantaina, 14.01.2011 klo 15:20  
+
0
^ Miksen mä ole ennen tajunnut, että pennun tilan makkarissa vois rajata ilman kuljetusboksiakin? :nauru: Olenpas ollut tyhmä. Tota kokeilen ens yönä, kiitos vinkistä!

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: SISäSIISTEYS - Sunnuntaina, 16.01.2011 klo 01:08  
+
0

jannie kirjoitti:

Help, help, alkaa omat konstit loppua...

Meillä on reilu 1½-vuotias perhoskoira, leikkaamaton, ja se OLI sisäsiisti... nyt se on aloittanut sisälle kakkaamisen, tekee tarpeensa joskus aamuyöstä vaikka olis viimeisen kerran käynyt puolen yön maissa ja on seuraavaksi pääsemässä ennen aamukuutta. Ei siis ole edes merkkaillut ennen sisälle, ja sisäsiistiksikin oppi ennen kuin oli edes puolta vuotta.

Ruokailuaikaa vaihdettiin jo, auttoi hetkeksi mutta nyt on taas kakkinut sisälle. Rippessä tekee herkemmin, mikä onkin ymmärrettävää, mutta kun välillä työpöydän alla odottaa ihan sievä pökäle suoraan oppikirjasta. Kakkii nykyään sisälle parhaimmillaan parikin yötä peräkkäin, sitten voi taas olla kakattomia öitä ja sitten taas ratkeaa. En oo osannu yhdistää, että mikään tietty ruoka tmv laukaisis tämän, koska syö aika pitkälti samalla lailla joka päivä (lihapainotteista kotiruokaa).
Työpäivän aikana joutuu välillä olemaan yksin n. 8-9h eikä tee tällöin, eli pidätyskyvyn puutteenkaan en usko olevan syynä.

Tämä taitaa olla jossain määrin opittu tapa? Pitäis varmaan saada kiinni itseteosta, hyviä vinkkejä tähän...? ::shifty:

Entä voisko jo se auttaa, että ei päästäis koiraa tälle "kakkapaikalleen" öisin ollenkaan?Mä nyt kommentoin omaa viestiäni, jos tästä jollekin vaikka on apua...

Eli kakkiminen johtui/johtuu ilmeisesti mun työvuoromuutoksesta ja täten pidentyneestä yksinoloajasta (iltavuorosta aamuvuoroon, entisen 3h yksinolon sijaan 7-8h), ja/tai hormonitoiminnasta.
Palasin iltavuoroon torstaina, ja sen jälkeen ei ole ollut kakkiongelmia.
Kaverikoirat ei ole myöskään käyneet kylässä, mutta testaan nyt ens viikolla pyytämällä kylään ja seuraamalla, mitä löytyykään aamulla työpöydän alta...

Jos mitään ei löydy niin ok, jos on tavaraa niin harkitsen taas astetta vakavammin kastrointia. Toi on muutenkin aika suuren luokan naistenmies, paha vaan että on sellanen päällekäyvä ahdistelijatyyppi eikä niinkään hempeä kosiskelija. Stressaa siitä itsekin, kun ei voi päästää "naistaan" pois silmistään, välillä käy niin kierroksilla että oksentaa.

Pidän myös blogissa shitfest-päiväkirjaa, tämän mystisen ongelman ratkaisemiseksi :wink:
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 17.01.2011 klo 12:44  
+
0
Ääh, meillä mennään takapakkia kun Riki protestoi yksinoloaan tekemällä asiansa sisälle. Koira siis periaatteessa sisäsiisti (pyytää pihalle, osaa pidättää ym) mutta yksinollessaan on yleensä tehnyt jotain, vaikka olisi juuri ennen päässyt pihalle. Tätä jatkunut taas jo jonkun viikon.
Sama yöt on menny takapakkia nyt jo lähes viikon ajan. Riki tulee jo joskus viiden jälkeen herättämään ja kun emme nouse viemään sitä pihalle, saamme lähes joka yön jälkeen todeta pissat lattialla. Viemme koiran samoihin aikoihin ulos viimeistä kertaa, eli joskus klo 23-23.30 paikkeilla ja luulin koiramme olevan jo sisäsiisti kun ei moniin viikkoihin pissannut yöllä sisälle.. eihän tuota nyt voi enää läheskään sisäsiistiksi kutsua :/
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 17.01.2011 klo 15:21  
+
0

Destello kirjoitti:

En oikein ollut varma laitanko tämän pentupuolelle, vai tänne, kun kyseessä on kuitenkin nuori koira joka ilmiselvästi kaipaa jonkinlaista apua ongelmaansa.

Kyseessä on siis tammikuun loppupuolella 5kk täyttävästä urospennusta, joka on suurikokoinen (k.60cm/paino 28kg) ja siinä on neljää vahvaa rotua (malamuutti, valk.paimenkoira, husky, sakemanni). Koira on muuten mukavan luontoinen, sille päälle sattuessaan myös ärsyttävä, kuten tuon ikäiset murrosikäiset yleensä ovat.

Ongelmana on kuitenkin se, että vaikka olen koiraani opettanut olemaan yksin pienestä pitäen tulevia työpäiviäni silmällä pitäen, ei yksinolosta tahdo tulla muutakuin sanomista. Aina kotoa lähtiessäni käytän koiran normaalisti pihalla, ja olen niin kauan että koira on varmasti kaikki tarpeensa tehnyt. Lähtiessäni jätän koiralle puruluita tai muuta tekemistä. Vaikka olisin tunnin poissa, on koira tämän ajan sisällä kerinnyt sotkea koko olohuoneeni ulosteilla. Ja voin sanoa, se määrä ei ole mikään pieni..
Pahinta kaikessa on se, että koira syö ulosteensa. Liekö sitten häpeästä, vai mistä?

Olen kuullut että ananas auttaisi tuohon ongelmaan, mutta meillä siitä ei ole ollut mitään hyötyä.

Mitä tässä tilanteessa voi enää tehdä? Olen kokeillut melkein kaikkea mutta sama kaava toistuu kerta toisensa jälkeen. Koira on vielä nuori, joten uskon että tavan saa karsittua jollain tapaa pois, mutta millä? Kokemuksia ja vinkkejä kehiin!

Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Maanantaina, 17.01.2011 klo 18:31  
+
0
Jempo: Jos teillä on mitenkään mahdollista rajata pennun nukkumapaikka yöllä niin, ettei se pääse pedistään pois (kuten alphabetty ylempänä neuvoi), kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meillä tämä toimi hyvin. Tietysti pentu protestoi muutaman kerran yössä vinkumalla, mutta rauhoittuu sitten kun ei reagoida. Nyt ei ole tullut neljään yöhön yhtään vahinkoa, kun eihän tuo petiinsä tee. :)
Teillä vissiin vaan taitaa olla hieman isompi pentu, joten tilan rajaaminen voi olla hankalaa, mutta kannattaa yrittää!

Destello

Destello
Viestimäärä: 1

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 19.01.2011 klo 13:47  
+
0
Tuollahan tuo mun katkera vuodatukseni näytti olevanki, kun sitä etsein tuolta.

Tuli vielä mieleen kun ketjua lueskelin, että koira myöskin on pissannut petillensä (tällä hetkellä vanha huopa, kun muu ei pysy ehjänä nassikan hampaissa) ja olen kokeillut torumista itse teosta napattuna, ja neutraalisti olemista. Kummallakaan ei sen suurempaa tehoa oikeastaan ole, torumisella enemmänkin negatiivinen puoli. Muutamia kertoja on käynyt toruessa että koira on yksinkertaisesti laskenut alleen, myös muissa tilanteissa (esim jatkuva räkyttäminen tai tavaroiden pöydiltä ottaminen).

Tänään tuli todettua että kyse on protestista. Kävin pyykkituvassa aikaisemmin päivällä, johon mulla kulu kellon mukaan 6min. Tällä välin oli pissattu olohuoneen lattialle. Kävin puolen tunnin päästä uudelleen pyykkejä laittamassa, tällä välillä meni 8min. Ja pissat olivat taas lattialla. 40min päästä hain pyykit pois, tässä meni 5min, tällä välillä oltiinkin keretty jo pskoa sisälle. Myönnetään että sinä hetkenä näin punaista ehkä enemmän kuin koskaan ennen.

Kajo osaa pidättää parhaimmillaan jopa 10h, mutta ei koskaan yksin ollessaan. Olen rajannut tilan keittiöön ja eteiseen, ja pitänyt papereita, ja välillä ilman, aina jostain löytyy kuset ja pskat kuitenkin.

Tekisi joskus mieli protestoida takaisin.
Kajo 28.08.2010

Minä olen se poikkeus, joka vahvistaa säännön.

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SISäSIISTEYS - Keskiviikkona, 19.01.2011 klo 14:28  
+
0
^ Miten muuten yksinolo sujuu? Luulenpa, että tuota ei voi laittaa ainoastaan protestin piikkiin. Ilmeisesti koiraa ahdistaa tai pelottaa yksin jääminen niin paljon, että se tekee hätänsä sisälle.

Olen muutenkin miettinyt, voiko koira tehdä esimerkiksi pissoja nimenomaan protestiksi, vai onko koira ylipäätään kykeneväinen ajattelemaan protestoivansa. Voihan sitä protestiksi kutsua, mutta minun käsittääkseni tuo protestoinniksi kutsuttu käytös on nimen omaan jonkinlaista pahaa oloa.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

MissFields

MissFields
Viestimäärä: 729

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 20.01.2011 klo 10:54  
+
0
Terveiset pissalandiasta. Nuori neiti (10,5kk) on ollut sisäsiisti jo jonkin tovin, mutta sängyn päälle pissaaminen on ollut aina hurjan mukavaa. Oon laittanut pentuaitauksen metallipalat sängyn eteen ja päälle, ettei pääse hyppäämään ja se on toiminut. Nyt kun se on vanhempi ja "fiksumpi" olin ottanut ne pois, ajattelin, että se yhdistää *sänky*->metallikehikot->ei kiva->ei hypätä, ei mennyt kuin pari viikkoa kun keksi tämän kusemisen sänkyyn taas.

Sänky siis olohuoneen alkovissa, jossa koira myös on, en voi oikein sulkea sitä keittiöön (siellä on sitä paitsi mukava pissatuskelpoinen sohva :D ).

En odota viisaita neuvoja. Kunhan tulin purkaamaan. V***taaaa.
Berninpaimenkoira "Mischa" s. 8.3.2010

*Hali-berni*
*JUN-EH*

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 20.01.2011 klo 11:13  
+
0
^ Voi ei! Sait kyllä sympatiat täältä.

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: SISäSIISTEYS - Torstaina, 20.01.2011 klo 12:45  
+
0
blanko: jep, kävi mielessä sama kun luin näitä hyviä neuvoja täältä :) asia sattuu vaan olemaan niin että riki nukkuu omassa pedissään mutta tekee siinä paljon muutakin kuten jyrsii luita/leluja, seuraa tapahtumia ym.. En siis halua siirtää petiä makuuhuoneeseen, missä tilanrajaus olisi helpompaa. Asumme siis kaksiossa joten tilanrajaus ei kyllä mitenkään onnistu ainakaan jos pedin paikkaa ei siirretä.

Huomasin muuten taas että mun valituksen jälkeen menee paremmin :D Siis tää on iha hassuu kun voi olla et koira on viikon täysin sisäsiisti ja sit viikon semmonen et yksinollessaan ja/tai yöllä tullut pissa sisälle. Hmm.. Ei näitä pennun aivoituksia aina ymmärrä:roll:
Tila on rajattu niin että makkarin ovi on kiinni, sehän oli se meidän eka ongelma kun koira oli alle 10vk se meni aina tekemään pissat makkariin kun tuli hätä. Saimme tällä tilanrajauksella sen loppumaan ja nykyisin makkarin ovi on melkein aina auki paitsi kun koira jää yksin. Saispa tän eteisen rajattua yksinollessa pois (ja tietsikkanurkan), koska se seutu on yleisin pissauspaikka yksinollessa. Keittiö-olkkariseutu pysyy aina puhtaana, mitä nyt pari vahinkoa ihan pikkusena teki olkkariin.
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 38
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 13:00)