Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Tiistaina, 23.10.2018 klo 14:30

Urospentu järsii, nuolee ja raaputtaa itseään

Catacide

Catacide
Viestimäärä: 7

UROSPENTU JäRSII, NUOLEE JA RAAPUTTAA ITSEä... - Tiistaina, 23.10.2018 klo 14:30  
+
0
Hei,

9kk urospentuni on jo pidemmän aikaa järsinyt tassujaan, nuollut alapäätään turhan paljon ja rapsuttaa korvaa. Tassuissa ei näy mitään, alapäässä oli jokin aika sitten esinahan tulehdus joka on jo hoidettu ja korvassakin tulehdus joka myös hoidettu, mutta silti nämä jatkuvat. Korvassa nyt iso karvaton alue kun koira rapsuttanu alueen karvat takkuun ja niitä selviteltiin.. korvassakaan ei mitään näy eikä ell huomannut myöskään mitään. Tapahtuu lähinnä kun koiralta yksinkertaisesti loppuu tekeminen ja passivoituu, hetken aina silloin tällöin järsii luuta tai leikkii yksinään mutta heti jos ei meiltä huomiota saa niin alkaa tekemään jotain näistä. Varsinkin yöllä, mitä töistä käsin olen kameran kautta seurannut, vaeltelee paikasta A paikkaan B, istuu ja tuijottaa tyhjyyteen hetken kunnes pistää maate ja nukkuu ehkä 10-20min jonka jälkeen taas nousee istumaan ja yrittää saada jalkojaan suuhunsa tai päästä nuolemaan niitä..

Taustaa;
Ongelmat periaatteessa alkoivat 2.7. kun naapurin koira kävi pienokaisemme päälle ja siitä alkoi jatkuva eläinlääkärillä ravaaminen. Aina kun luultiin, että jokin paikka olisi parantunut, puhkesi toinen oire ja ollut nyt pitkään tämä sama kierre johon eilen keksin että jospa koira stressaa tätä ympäristöä hyökkäyksen vuoksi. Lisäksi sitä saattaa varmaan 'vituttaa' kun ollaan jouduttu pitämään melkein jatkuvasti tuon 2.7. jälkeen tötsää koiramme päässä ainakin öisin juuri sen takia, ettei pääsisi raapimaan korvaansa tai nuoleskelemaan alapäätänsä. Voisko nämäkin olla juuri tuota stressiä ympäristöstä ja vitutusta tötsän pitämisestä? Mitenkähän tämän saisi ratkeamaan, kun muuttokaan pois ei ole mahdollinen.. Yritämme päivittäin parantaa myös avokkini ja koiran välistä suhdetta, heillä kun ei aina mene niin sanottuna hyvin vaan kurittaa koiraa aika paljon tämän tehdessä väärin eikä omilla kielloillani ole vaikutusta kuin pariksi päivää kunnes unohdetaan. Koira voi siis stressata myös häntäkin täällä kotona..? Toki koira ei näytä pelkäämisen merkkejä muuta kuin hänen komentaessa jos menee ylikierroksille, muuten leikkisä ja oma itsensä.

Vaikea tilanne, kun emme pysty koiraakaan vahtimaan ja kieltämään 24/7 (jos siis ottaisimme tötsän täysin pois) jos se järsii itseään, nuolee tai raapii. Vinkkejä?

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26255
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263954
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.02.2021 klo 09:30)