Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Tiistaina, 20.04.2010 klo 14:28

Vapaana pitäminen ja luoksetulo

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 26

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Tiistaina, 21.09.2010 klo 11:58  
+
0

Agitem kirjoitti:

^ no tietysti koira muutaman toiston jälkeen alkaakin tajuamaan jutun juonen, mutta sanotaan että ihan ekoina päivinä itse kutsuisin vaan sen kerran, jos koiralle on aikaisemmin ollut selvää että palkka tulee jos se näytetään. Kun koira alkaa selkeästi tajuta jutun juonen ja luoksetullessaan olettaa selkeästi saavansa palkan, voi kutsumakertoja lisätä. Mutta siis jokainen tietää itse parhaiten mikä omalle koiralleen sopii ja toimii sen mukaan :)Meillä tämä ei toimisi, koska koira yhdistäisi sen vain ja ainoastaan siihen että lähdetään kotiin. Meillä myös ahne ja juoni kääpiösnautseri. Kun sitä huutelee pitkin lenkkiä luokse ja palkkaa siitä että se tulee, koira tajuaa että kun tulee luokse tulee namia vähän rapsuja ja kehuja, eikä sitä että kun tulee luokse, saa namin ja joutuu kiinni ja kotiin. Meillä kanssa palkataan myös siitä että tulee itse vapaaehtoisesti luokse ollessaan irti, jolloin koira myös oppii enemmän hakemaan sitä kontaktia omistajaan.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

welmuli

welmuli
Viestimäärä: 289

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Tiistaina, 21.09.2010 klo 20:10  
+
0
En jaksa selata onko jo ollut esillä tämä asia, mutta miten maalla asuvat, pidättekö koiraa irti lenkeillä? (esim. pyöräteillä, asuinalueiden läpi kulkiessa?) Otatteko kiinni vai kutsutteko vaan lähelle jos koiria tai ihmisiä tmv. tulee vastaan? Onko kukaan valittanut koiran vapaana pitämisestä?

Meillä tuo saa lenkeillä olla irti parin kolmen metrin päässä minusta, mutta käsken sivulle kun tulee vastaantulijoita. Joskus on pieniä pätkiä hihnassa, mutta pääasiassa vapaana koko ajan. Tähän mennessä ei kukaan ole valittanut vapaanaolosta, mutta jotkut älypäät joskus yrittää saada koiraa karkaamaan sivulta. Ölistään ja äännellään koiralle, yllytetään sitä karkaamaan luokse että saisi syyn valittaa irtipidosta..
spn Aireddan Warja ♥

Wenn ist das Nürnstuck git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

Dazzle

Dazzle
Viestimäärä: 225

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Tiistaina, 21.09.2010 klo 22:36  
+
0

Welmuli kirjoitti:

Tähän mennessä ei kukaan ole valittanut vapaanaolosta, mutta jotkut älypäät joskus yrittää saada koiraa karkaamaan sivulta. Ölistään ja äännellään koiralle, yllytetään sitä karkaamaan luokse että saisi syyn valittaa irtipidosta..


Siis mitä helv? :eek: En tienny et tollasiakin herneaivoja löytyy...

Mä olen hoitokoiraa pitänyt vapaana omalla pihalla, läheisessä metsikössä, tallilla ja koirapuistossa tietenkin. Jossain sitä irtioloa pitää kuitenkin harjoitella et alkaa ottamaan kontaktia ja tulemaan luokse varmemmin. :mietiskel: Toi on niin jäärä et vaatii paljon harjoitusta vieraammalta ihmiseltä että oppii kuuntelemaan ja kunnioittamaan mun ohjeita.
"Life is short, art is long, opportunity fleeting, experimenting dangerous, reasoning difficult."
Hippocrates

ps suomenlapinkoirauros 8/2010
2 gerbiiliä
2 marsua

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 22.09.2010 klo 16:05  
+
0
Nella saa olla koko lenkin irti ellei mennä asfaltille. =) Eikä kukaan ole aukonut suutan tuosta..
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 22.09.2010 klo 16:08)

hamica

hamica
Viestimäärä: 70

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Torstaina, 23.09.2010 klo 02:25  
+
0
Täällä pidetään koiraa vapaana vain, kun ollaan metsässä taikka sitten jonkun tutun/sukulaisen pihalla, missä ei ole vaarana muita koiria taikka riistaa. Muuten kytkettynä.
Tämä tulee yleisesti ottaen (jos on häiriötekijöitä) paremmin luokse viheltämällä kuin nimeltä kutsuttaessa.

Tänään oltiin sienimetsässä ja noin 20 metrin päässä kuului kaamea "rysk", koira oli menossa ajamaan sitä pois mein autolta (reviiritietoinen), mä olin paniikissa karhun varalta :nolo:
Koira viheltämällä takaisin ja autolla nopsaan pois :nauru:
Kodin turva saksanpaimenkoira Tyyne 2008
(Viestiä on muokattu torstaina, 23.09.2010 klo 02:26)

welmuli

welmuli
Viestimäärä: 289

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Perjantaina, 24.09.2010 klo 13:26  
+
0

Dazzle kirjoitti:


Siis mitä helv? :eek: En tienny et tollasiakin herneaivoja löytyy...Juu, täältä löytyy vaikka muille jakaa.. Mutta onneksi koira ei välitä niistä pskan vertaa.
spn Aireddan Warja ♥

Wenn ist das Nürnstuck git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

Kickitus

Kickitus
Viestimäärä: 13

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 04.10.2010 klo 13:19  
+
0
Oho, väärä ketju. Pahoittelut :ttou:
(Viestiä on muokattu maanantaina, 04.10.2010 klo 13:25)

Ladaatti

Ladaatti
Viestimäärä: 123

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 22.12.2010 klo 18:06  
+
0
Mä oon miettiny miten saan vahvistettua luoksetuloa. Nero kyllä tulee muuten, mutta jos joku toinen koira on näkyvissä ni turha toivo. se on jo pari kertaa lähteny vieraan koiran perään, onneksi on ollut mukava luonteisia, ettei mitään ole käynyt.

Me ollaan kokeiltu erillaisia nameja (tulee niillä melko usein) riehumista kun tulee luokse (kiinnostus loppuu jossain välissä) ja sit tietty kaikenlaista innostusta, ym. Ehkä me yritetään löytää joku super kiva lelu tai tosi hyvä luoksetulo nami.

On se aika noloa mennä pyytelemään anteeksi karannutta koiraa... :nolo: Onneksi Nero on vielä pentu :neutral:
Parsonrussellinterrieri
♥Arbor Vitae Fantasos "Nero".
s. 9.4.2010

suskie

suskie
Viestimäärä: 412

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Torstaina, 23.12.2010 klo 09:35  
+
0
^ Moikkailetteko te muita koiria myös hihnassa? Jos teette niiin, niin jättäkää pois.

Miten ja kuinka kauan tuota riehumista tapahtuu? Leikkillä palkkaaminenhan pitää lopettaa, kun koira on kaikista innostunein siitä. Eli koira tulee luokse, leikitään ehkä 15 sekunttia, jatketaan matkaa, jos/kun koira seuraa, niin voidaan vielä vähän leikkiä.

Paaaljon toistoja siellä missä pidätte irti, ilman toista koiraa. Miten reakoitte, jos koira ei tottelekaan käskyä? Koira vain menettää namin tai leikin, mutta pääsee toisen koiran luo = koiran mielestä superrrkivaa :D Koirallehan voi opettaa, että luoksetulo käsky tarkoittaa sitä, että lauma on menossa ihan toiseen suuntaan. Tietenkään, että voi vaikuttaa, jos joku eksyy paikalla oman koiransa kanssa. Heti, jos näette vilauksenkin ihmisestä tai koirasta, lähdette juoksemaan ihan toiseen suuntaan (vaikka siinne pusikkoon, umpihankeen, jos on tarve..) ja juoksette tarpeeksi kauas, että koira ei koe "turvalliseksi" lähteä laumasta niin kauas moikkaamaan jotain tuntematonta.

Onko teillä mitään käskyä millä saatte koiran pysähtymään kesken juoksemisen? Joku mitä koira tottelee tosi hyvin (istu, maahan, paikka...) Voisitte harjoitella myös tätä. Jos koira ei tottele luoksetuloa, niin käskette sen pysähtymään ja sitten uudestaan luoksetulo tai menette hakemaan koiran.

Lisäksi vaihtoehtona kannattaa tsekata tuo vastaehdollistamisketju, jos naksuttelu on tuttua hommaa.

Carotte

Carotte
Viestimäärä: 262

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 25.12.2010 klo 03:58  
+
0
Olis kyllä ihana ko sais pitää vapaana, mutta aika kaukainen haave on Jullen kanssa, kun vapaana ollessa kaikki tuntuu niin ihmeellisen kiinnostavalta ja korvat on enään koristeena (vaikka voishan sitä luoksetuloa vähän treenailla)...Paitsi kyllä metsässä tm. voi pitää kun silloin ei kovin kauas lähde :)

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 29.12.2010 klo 15:15  
+
0
Meillä Riki pysyy hyvin matkassa mukana kun on vapaana. Pidämme koiraa siis vapaana metsässä. Tulee hyvin luokse siellä metsässä ja palkitaan siitä. Ongelmaksi on muodostunut se, että Riki ei anna ottaa kiinni kun tietää joutuvansa hihnaan (lähellä kotia). Se on nyt älynnyt, että joutuu hihnaan vähän ennen kotipihaa eli sisälle menoa. Mikä avuksi? :D Selvästi kyse siitä että koira ei haluaisi vielä mennä kotiin ja toki ainahan vapaana on kivempi kulkea ku hihnassa.. :P
Koira on viisaampi kuin omistajansa...
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

Dazzle

Dazzle
Viestimäärä: 225

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 29.12.2010 klo 19:46  
+
0
Mun pennun perseily pihassa on vähentynyt kun on saanut päivän liha-annoksensa eteisessä. Mikäli ei halua jäädä nälkäiseksi niin paree tulla heti kun kutsutaan!
"Life is short, art is long, opportunity fleeting, experimenting dangerous, reasoning difficult."
Hippocrates

ps suomenlapinkoirauros 8/2010
2 gerbiiliä
2 marsua

Saniii

Saniii
Viestimäärä: 57

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 01.01.2011 klo 14:22  
+
0
Meillä taas näin: Metsässä Sani melkein aina vapaana, vaikka lähteekin näköetäisyydeltä joskus, luotan siihen että tytteli tulee takaisin. Pururadoillakin usein irti, kun ihmisiä näköpiitrissä niin hihnaan. Joskus koekillaan ohitusta irtikin. vaihtelevasti onnistuttu.

Kerran sitten kun oltiin kaverin ja hänen koiransa kanssa lenkillä pienellä metsätiellä, jota ennen pitää ylittää suurempi autotie, Sani tekikin mukavan katoamistempun. No, ei siinä ensin mitään, ajattelin että kyllä se sieltä pian tulee, ainahan se piilosta leikkii. Kun tie kuitenkin päättyi eikä Sania näkynyt mailla halmeilla, alkoi hieman huolestuttaa. Huudeltiin siinä tien päässä sitten jokunen minuutti, ehkäpä varttitunti? Sania ei vain kuulunut, joten päätimme lähteä sitten kotiin. Ei siinä muutakaan voi tehdä. Matkalla koirulia ei näkynyt missään. Kaiken lisäksi oli ilta jo myöhällä ja pilkkopimeää. Kotona odoteltiin ja huudeltiin pihassa, äiti meinasi vielä lähteä autolla etsimään sitä karkulaista. Kun äiti oli juuri saanut auton lähtökuntoon, niin mikäs siinä, Sanihan se sieltä mutkan takaa hölköttelee suoraan pihaan. Mutaisena ja alistuvan näköisenä-totta kai.

Koittakaahan pitää koiranne kurissa, minunkin huolimattomuudessa olisi voinut lopulta käydä huonostikin-olihan matkan varrella iso autotie ja pimeää.
Meitä viihdyttämässä kultainenoutaja Sani (s. 2.7.2006)

In memories ~ Mr. Joppe

Saniii

Saniii
Viestimäärä: 57

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 01.01.2011 klo 14:26  
+
0

jempo kirjoitti:

Meillä Riki pysyy hyvin matkassa mukana kun on vapaana. Pidämme koiraa siis vapaana metsässä. Tulee hyvin luokse siellä metsässä ja palkitaan siitä. Ongelmaksi on muodostunut se, että Riki ei anna ottaa kiinni kun tietää joutuvansa hihnaan (lähellä kotia). Se on nyt älynnyt, että joutuu hihnaan vähän ennen kotipihaa eli sisälle menoa. Mikä avuksi? :D Selvästi kyse siitä että koira ei haluaisi vielä mennä kotiin ja toki ainahan vapaana on kivempi kulkea ku hihnassa.. :P
Koira on viisaampi kuin omistajansa...Kannattaa kutsua koiraa metsässä sen irtiollessa muutenkin luokse, palkita makupalalla ja kehuilla. Näin se oppii, ettei aina kun tulee luokse joudu hihnaan. Muuta neuvoja en valitettavasti osaa antaa.
Meitä viihdyttämässä kultainenoutaja Sani (s. 2.7.2006)

In memories ~ Mr. Joppe

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 01.01.2011 klo 14:44  
+
0

jempo kirjoitti:

Meillä Riki pysyy hyvin matkassa mukana kun on vapaana. Pidämme koiraa siis vapaana metsässä. Tulee hyvin luokse siellä metsässä ja palkitaan siitä. Ongelmaksi on muodostunut se, että Riki ei anna ottaa kiinni kun tietää joutuvansa hihnaan (lähellä kotia). Se on nyt älynnyt, että joutuu hihnaan vähän ennen kotipihaa eli sisälle menoa. Mikä avuksi? :D Selvästi kyse siitä että koira ei haluaisi vielä mennä kotiin ja toki ainahan vapaana on kivempi kulkea ku hihnassa.. :P
Koira on viisaampi kuin omistajansa...


Mä ehdottasin et vaihtelisitte tilannetta jossa koira laitetaan kiinni. "Huijatkaa" koira tulemaan luokse esimerkiksi löytämällä maasta herkkuja ja laittakaa samalla talutin paikoilleen. Ottakaa koira kiinni aiemmin kun yleensä tai kiinnittäkää koira kesken lenkkiä taluttimeen ja vapauttakaa jälleen juoksemaan. Taluttimen voi myös kiinnittää koiran pantaan ennen varsinaista "kiinnipito aluetta" ja antaa koiran juosta talutin perässä vapaana(jos siis maasto sallii). Sit otatte vaan vaivihkaa taluttimesta kiinni.

Jotkut koirat alkaa yhdistämään taluttimen siihen et kaikki kiva katoaa. Varsinkin jos ihminen toistuvasti tekee tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla eikä siitä koiralle seuraa mitään positiivista. Hihnaan laittamisesta voi tehdä koiralle superpositiivisen jutun jo niin, et leikitte jotain huippuhauskaa leikkiä sen jälkeen ku koira on laitettu kiinni. Leikkiä ei leikitä sillon ku koira on vapaana vaan vasta sen jälkeen ku koira on taluttimeen kytketty.

muoks. Muokattu ajatus hiukka selkeemmäksi
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014
(Viestiä on muokattu lauantaina, 01.01.2011 klo 16:13)

Saaga

Saaga
Viestimäärä: 154

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 03.01.2011 klo 22:15  
+
0
Mä olen nyt uskaltautunut tuossa vieressä kulkevalla pururadalla päästämään Roopen hetkittäin irti juoksemaan. Hyvin on aina tullut kutsuttaessa, kun tietää saavansa namin (on johtanu siihen, että koira pysähtyy ja antaa minun mennä menojani, kunhan kutsun niin juoksee kamalaa kyytiä namin toivossa. Pitänee alkaa palkitsemaan myös vieressä kävelemisestä). Muutaman kerran on ollut näköpiirissä muita koiria, jolloin olen Roopen huomion kiinnittänyt itseeni - mielellään niin ettei Roope ehdi edes muita koiria huomata - ja kiinnittänyt hihnaan. Toistaiseksi mennyt hyvin. Nautin katsella, kun koira saa vapaana juosta minkä jaloistaan pääsee!

Ja tosiaan, meillä ainakin on auttanut huomattavasti tuo, että kutsuilen vähän väliä luokse ja palkitsen, ja taas mennään. Eli läheskään joka kerralla kutsuttaessa ei joudu remmiin kiinni.
Seropiuros Roope 11/2010

Routavaara

Routavaara
Viestimäärä: 57

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 16.04.2011 klo 12:19  
+
0
En nyt jaksa lukea koko ketjua (olen kännykällä), mutta meille on tullut tällainen ongelma: Nuutti ei anna ottaa itseään kiinni, jos pääsee pihalle vapaana. Metsässä ei ole mitään ongelmaa, siellä tulee kutsuttaessa luokse. Pihalla ei toimi namit eikä lelut. Neuvoja?
Sekarotuinen Nuutti s. 27.9.09
Koerankujei-blogi

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 16.04.2011 klo 13:11  
+
0
Routavaara
Opeta koiralle pihalla luoksetulo uudelleen. Äläkä lähde koiran "ota kiinni, jos saat"-leikkiin mukaan.

Orson

Orson
Viestimäärä: 26

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.04.2011 klo 21:04  
+
0
Meillä Nillan kanssa ei onneksi ole suurempia ongelmia luoksetulon kanssa. Ainoana metsässä pakoon rynnistävä rusakko sulkee kyllä koiran korvat, mutta onneksi Nilla luovuttaa jahtaamisen suhteen melko nopeasti ja palaa iloisena mun luokse, että "jee nyt saan namin koska tulin takaisin." :D Joskus kavereiden pihoilla vapaana ollessaan saattaa jäädä kyttämään naapureita eikä meinaa totella luoksetuloa, mutta näissä tilanteissa olen tavallaan syöksähtänyt koiraa kohti ja päästänyt jonkun normaalista poikkeavan äänen sen huomion kiinnittämiseksi. On toiminut meillä. Tosin joidenkin koirien kohdalla toi kohti syöksähtäminen saattaa saada vain aikaiseksi "kissa-hiiri leikin".

katjamode

katjamode
Viestimäärä: 11

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Torstaina, 21.04.2011 klo 19:05  
+
0
Moikka! Neuvoja kaipailisin...
Eli kesällä ollaan menossa vuokramökille. Koirani on nyt 10kk Schipperke ja pikkulinnut/citykanit kiinnostavat! Luoksetulo on tällä hetkellä "ok"eli toimii ilman häiriötekijöitä, tosin vapaana olen tosi harvoin pitänyt koska kerran juuri lähti citykanin perään, tuli kuitenkin takaisin kesken jahdin kun muutaman kerran kutsuin (silloin tosin nuorempi).
Mökille haluttaisiin tottakai ottaa mukaan, mutta millä kaikilla tavoin voisi vahvistaa sitä, ettei lähde liian kauaksi harhailemaan/jahtaamaan eläimiä yksin? Vuokramökki sijaitsee saarella jossa ainakin muutama naapuri.
Tottakai nyt pitää vielä enemmän treenata luoksetuloa ja ajattelin esimerkiksi pilliä? Jos koirani harhailisi kauas, niin pillin avulla luoksekutsu kuuluisi varmaan paremmin?
Mutta vinkkejä kiitos :)

  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 26
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 13:45)