Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Tiistaina, 20.04.2010 klo 14:28

Vapaana pitäminen ja luoksetulo

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 26

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 15.06.2011 klo 03:42  
+
0

_lappalaishullu_ kirjoitti:

Kyllä me sitä silmällä pietään joka kerta,kun se on irti. Sulla on nyt väärä mielikuva. Mutta niin kai se sitten on parempi,että ensin yhen koiran kouluttaa kerrallaan ja sitten vasta toisen. Kyllä me ollaan ajateltu etttä vasta korkeintaan puolen vuojen päästä,että pääsis Haltin kasvukin vähän vauhtiin (vaikka se kyllä kokoaja kasvaakin),mutta silti,ettei heti 2 kuukauven päästä toista oteta,kun eka kora on tullut. Enkä ole vielä edes varma,että saadaanko me ylipäätää sitä,mutta se on nyt harkinnassa.Voi kuule, jos se sun pentus on nyt 3kk, puol vuotta eteenpäin se on n.9kk ja ihan kakara vielä eikä todellakaan fyysisesti eikä pääkopaltaan valmis. Koiraa joutuu kouluttamaan koko sen eliniän vaikka osaiskin alle vuoden ikäisenä jo asiat. Silti niitä hiotaan ja joskus joutuu opettamaan uusiakin asioita. :wink: Odota, että nykyinen pentu on vähintään vuoden ikäinen, 2 vuotta parempi.

Windy

Windy
Viestimäärä: 153

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 18.06.2011 klo 23:11  
+
0
Cloudy ei mitenkään miellyttämisenhaluinen ole, mutta koska se on niin ahne, niin sitä on helpompi kouluttaa. Vapaana voin sitä jo täällä mökilläkin pitää, myös lenkkeillessä. Tulee kutsusta jo luokse. Vaikka enhän vielä voi olla siitä 100€ varma, sillä Cloudy on 3kk vanha. Täällä ei kuitenkaan kulje paljoakaan autoja tai muutakaan liikennettä, joten vapaana pitäminen sujuu ihan hyvin. Harjoittelin tätä luoksetuloa vapaana menemällä lenkille ja välillä sitten huusin Cloudya luokse. Hetihän se tuli ja palkka siinä seurasi. Ahneus on tässä tapauksessa niin loistava asia kun vain voi olla, kun se helpottaa asioita loistavasti. :aurinko:
http://treenikaverit.blogspot.fi/

Shetlanninlammaskoira Windy 3/2010
Eurasier Cloudy 2/2011
Bordercollie Dacu 3/2006

Alfalfa

Alfalfa
Viestimäärä: 38

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 20:42  
+
0
Kyselin aiemmin sitruunapannan käytöstä muiden koirien ja ihmisten luokse karkailevalle koiralle. Tutun ongelmakoirakouluttajan kanssa kokeiltiin pantaa, ja meillä karkailu jäi kahteen suihkautukseen :) Karatessa kielto, suihkaus, kutsu ja superpalkka. Nykyään on ilo lähteä juoksuttamaan koiraa ja koirakin on paljon paljon onnellisempi kun saa päivittäin juosta vapaana. Koira ei pelkää vastaantulijoita, mutta kuuntelee mitä mulla on sille sanottavana. Joko ei huomioi vapaana vastaantulijoita lainkaan tai jos kiinnostuu, kutsun sen luokse ja käskyn alla kuljetaan ohi. Ei tarvitse hihnaa. Ja meillä siiis lenkkipaikat missä autoista ei ole vaaraa, muita ulkoilijoita tulee jonkin verran vastaan. Tuntuu että koira tarvitsi vain oikea-aikaisen palautteen siitä mikä ei ole sallittua, hokasi homman heti.

Kitsusi

Kitsusi
Viestimäärä: 23

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Sunnuntaina, 17.07.2011 klo 16:44  
+
0
Alfalfa, miten tämä suihkautus siis teillä toimi? Koirasi pysähtyi heti kun sai suihkauksen? Ja oliko tätä sitruunapanta sellainen tyyliin 'nappia painamalla tuli suihkaus'?

Itse todellakin toivoisin, että voisin pitää koiraani metsässä vapaana, ongelmana vain on että kun sen päästää irti, se vain kirjaimellisesti lähtee. Juoksee vain eteenpäin polkua, jota kuljetaan. Ja harvoin enää kuulee sen jälkeen mitään, mitä huudetaan. Se ei vaikuta välittävän pätkääkään kuinka paljon jään jälkeen. Ja auta armias jos se haistaa/näkee/kuule ihmisen tai koiran jossain, silloin sitä on turha odotella takaisin, ja vaikka onkin perso herkuille, niin eipä se niitä huomaa poispäin juostessaan. Ja jos ei juokse eteenpäin, niin ainakin 10m etäisyydellä ympärillä.
Helppiä kaivattaisiin, ettei ikuisesti tarvitse pitää koiraa hihnan päässä, kun niin kovasti rakastaa juoksemista.

Kyseessä siis hieman yli yksi vuotias pystykorva.
"Toiset koirat vain tarvitsevat enemmän hyviä syitä katsoa ja totella omistajaansa kuin toiset"
| Hokkaido | Blogi

zirppa

zirppa
Viestimäärä: 219

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 18.07.2011 klo 02:58  
+
0
^ pieni muistutus tuohon oikotiehen onneen, kuulostaa niin perkuleen yksinkertaiselta ratkaista kaikki onglmat rankaisulla. Miten oisi ihan peruskoulutus namien kanssa??

Pahimmassa tapauksessa koirasi ei välitä yhtään suihkahduksesta, tai pysähtyy 1. kerralla mutta sitten tottuu, tai kaiken pahin on että alka pelkäämään ja pelkoehdollistuu pannan avulla metsään, puuhun, pantaa ties mihin nyt ikinä katsookin silloin. Tai sen jälkee koirasta tulee apattinen panta kaulassa eikä tee enää ikinä mitään muuta kuin kökötä vierelläsi, jolloin on aivan sama onko se vapaana vai irti. Tai mitäpä jos suihkautat väärässä kohtaan esim; silloin kun se on kääntymässä luoksesi, no eipä tula ainakaan silloin.

Edellä kuvaamani esimerkit ovat huomattavasti mahdollisempia kuin että koirasi oppisi kahdesta suikahduksesta ettei karkaa.

Koiran kanssa pitää tehdä töitä ja toistoja, sekä purra välillä hammasta ja pomppia päällään, on kyseessä sitten aikuinen tai pentu.

Yksinkertaisuudessaan opetetaan koiralle mitä siltä halutaa. Ei se lue ajatuksia tai puhu suomea. Tehdään totteleminen kannattavaksi. Miluiten niin että siitä saa plkan, kuin että ei tottelemisesta rangaistaan. Rankaisupohjanen koulutus ei tuota osaamattomissa käsissä hyviä tuloksia, ei sen enempää varmempia ammattilaisillakaan.

Olkaa positiivisia, palkatakaa onnistumisista ja unohtakaa epäonnistumiset. Pääsette paremmin eteenpäin ja koirakin tykkää treenata, ei kukaan halua koiraa joka alkaa juosta karkuun kun puhutaankin treenaamisesta. Ja koska koirat ketjuttava niin kyllä ne huomaa koska lähdetään treenamaan.

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 18.07.2011 klo 07:45  
+
0
Noista suihkepannoista ja sähköpannoista, -aidoista - tiedän suhteellisen paljon tapauksia, joissa koirasta on saatu lähes idioottivarma luoksetulija tai noin 100% ei karkaa. Riippuu koirasta. Lehmätkin kestää sähköaidan takana, kun ne tarpeeksi monta kertaa itsensä siinä käräyttää. Maailmalla taas käytetään luoksetulon opetteluun ja karkailun ehkäisyyn sähköpantoja ja sähköaitoja, jotka ovat ilmeisen toimiva ratkaisu. Suomessa sähköpanta on kuitenkin lailla kielletty. Suihkepannan tarkoitushan on rankaista koiraa siitä, ettei se tottele jo opittua käskyä - luoksetulo, tai rankaista koiraa tekemisestä, joka ei ole sallittu. Jos ajoitus on oikea ja koira luonteeltaan sopiva, se ei montaa kertaa hanki pippurisuihkeita silmilleen vaan tämän tunteen/ (rangaistuksen) pelon takia tottelee käskyä. Sehän on pakote.
Itse en siitä huolimatta käyttäisi suihkepantoja tai sähköpantoja vaan enemminkin koira pitkään liinaan, jottei se karkaa ja sitten opettelemaan namin/ lelun voimin käskyä, joka tarkoittaa luoksetuloa tai pysähtymistä. Jos rankaisua tahtoo käyttää, hihnasta tiukka nykäisy tai vihainen ärähdys ovat parempia vaihtoehtoja. Tai niska kiinni ottaminen, ei repiminen tai roikottaminen, vaan kiinni ottaminen ja tiukka "hyi", sitten taas koiralle mahdollisuus toimia oikein.

Kerttunen

Kerttunen
Viestimäärä: 1770

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 18.07.2011 klo 08:23  
+
0
Täällä on mielestäni erittäin hyvä kirjoitus luoksetulosta. Kirjoitettu toki lähinnä vinttikoiria silmällä pitäen, mutta sopinee monille muillekin.
Lauma jenkkicockereita


http://www.adunaic.com

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Maanantaina, 18.07.2011 klo 09:25  
+
0
Itse olen nyttemmin käyttänyt hyvin yksinkertaista keinoa - jos ei tule, niin sitten ei tule. Täällä keskellä ei yhtään mitään se on tietysti helppo sanoa kuin keskellä kaupungin ydinkeskustaa, mutta onhan keskustassakin puistoja tai jossain päin kaupunkia metsää.
Kun koiralle kerran on luoksetulo opetettu ja sille on jonnekin takaraivoon taottu tieto siitä mitä "tänne" tarkoittaa, sen kuuluu sitä myös totella. Esimerkiksi marjastusreissuilla, jos koira ei tule kutsusta luokse, se jää sitten sinne. Ei se koira montaa kertaa jää yksin metsään, puhumattakaan viereiseen saareen, ainakaan moneksi päiväksi. Kutsun kerran ja jos kymmenen minuutin sisällä ei ketään kuulu, antaa sitten olla. Samana päivänä en mene hakemaan, ensiksikin jo siksi, että minulla on muutakin tekemistä kuin etsiä koiraa kuin neulaa heinistä, toisekseen se on turhaa. Kun koira katoaa satojen ja taas satojen hehraarien alueelle, metsään, sitä on turha etsiä. Todennäköisyys löytää koira on sama kuin lottovoitto siirrettäisiin väärälle tilille, eli sitä ei ole tai se on ainakin olemattomanpaakin olemattomanpi. Seuraavana aamuna kun koiraa käy huutelemassa, se tulee yleensä viivana. Jos ei tule, kolmantena päivänä se jo päivystää vastarannalla milloin tuttu veneen tai tuttu auton ääni kuuluu. Eli luotan vanhaan sanontaan - kyllä routa porsaan kotiin ajaa. Jos koiraa ei useampaan päivään kuulu, ei näy, jossain vaiheessa se kyllä oma-aloitteisesti hankkiutuu keinolla millä hyvänsä kotiin. Ex-miehen koira hävisi yli viikoksi, kukaan ei tiennyt missä se on, me luultiin, että se on hukkunut. Yksi aamu se sitten kuitenkin nukkui terassilla, eli kyllä ne tulee kotiin enemmin tai myöhemmin ellei mitään ole sattunut.
Lapsuuden kodin metsästyskoira saattoi olla hyvinkin viikon kateissa ja lopulta se tuli kotiin. Turha on etsiä koiraa yhden läänin kokoiselta alueelta. Jos tutkapantaa ei ole, koiran olinpaikkaa on mahdoton arvata.

Kotona meillä ei enää karkailla tai lähdetä huitelemaan minnekään. Koirilla, edes kaikkein nuorimmaisella, ei ole kiinnostusta lähteä - siinä ei ole mitään erikoista, kukaan ei huutele, kukaan ei lähde etsimään tai ajamaan takaa, juoksemaan perässä. Pihassa saa ruokaa ja pääsee sateelta ja kylmältä suojaan, omilla matkoillaan ei saa mitään, muutakuin ilon kirmailla, jota voi harrastaa omallakin pihalla.
Kaupungissa homma onkin sitten toinen. Ensimmäisinä päivinä karkaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Silloinkin turha lähteä koiran perään tai sitä etsimään. Pihan portti auki ja eikun odottelemaan milloin koira saapuu kotiin. Se tulee kyllä, jos mitään ei ole sattunut. Kun koira tulee, sille annetaan ruhtinaalinen palkinto eli nälkäiselle ja väsyneelle koiraa ruokaa, vettä ja lepoa.
Meillä ainakin karkailut ovat rajoittuneet vain joihinkin poikkeuksiin, kun en ole enää viitsinyt ja jaksanut koiria etsiä vaan odottanut milloin ne tulee kotiin. Niiltä häviää ajan kanssa mielenkiinto karkailuun ja korvatkin alkaa pikkuhiljaa löytymään. Mitä karkailusta ja katoamisesta saa - hetken hurmaa + nälän, kylmän, janon, yksinäisyyden. Mitä tottelemisesta ja lähellä pysymisestä saa - ruokaa, vettä, lepopaikka, seuraa + palkinto.
Pennuille tämä on ainakin helppo opettaa, koska ne eivät kauas lähde kuitenkaan, eikä mene montaa minuuttia kun itku tulee, kun kaikki katoavat näköpiiristä. Sitten huudetaan pentua uudestaan ja tottelemisesta ruhtinaalinen palkinto.

KristaAleksandra

KristaAleksandra
Viestimäärä: 4

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Tiistaina, 19.07.2011 klo 11:19  
+
0
Setterini tapasi mukulana pelleillä niin, että kutsuessani sitä se alkoikin poukkoilla siinä parin metrin päässä että "läl läl, enpäs tulekaan, otapa kiinni, koitapa saatko..." eikä tahtonut antaa itseään kiinni.

Toimivin ratkaisu (eikä vaadittu kuin muutama "harjoituskerta") oli se, että kun se alkoi pelleillä edessäni eikä tullutkaan luokse, niin ajoin sen tomerasti pois. Joka ainut kerta. Ajoin sen pois luotani ja jatkoin matkaa päinvastaiseen suuntaan. Kun se sitten lähti perässä ja tuli riittävän liki, ajoin sen jälleen matkoihinsa. Kun hetki oli oikea, kutsuin sitä, ja se tuli salamana. Pahin "rangaistus" useimmille koirille on on se, että se ajetaan pois lauman luota. Meillä tarvittiin tuon luupään kanssa vain muutama lenkkikerta ja häätäminen, sittemmin ongelmia luoksetulon kanssa ei ole ollut pienimmissäkään määrin, koira tulee viivana kutsuttaessa.
http://kiljusenherrasvaki.webs.com

zirppa

zirppa
Viestimäärä: 219

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 01:00  
+
0
Muistakaa myös jos olette hermostuneita tai vihaisia, koira voi jäädä muutaman metrin päähän rauhoittelemaan teitä. Eli kääntää kyljen, nuuhkii maata, lipoo huulia yms. tässä tilanteessa kun suutumme lisää ja kovennamme käskyä koira kaartelee lähellä mutta ei tule luokse. Joten kyseessä on vain koiran tapa rauhoitella mikä toimii lajikummpaneille mutta ei ikävä kyllä meille.

KristaAleksandra

KristaAleksandra
Viestimäärä: 4

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 07:49  
+
0
^Tuo tuli jotenkin niin sopivasti, että toivottavasti et nyt koita sanoa että meilläkin oli tuosta kyse, vaan sait asian muuten vaan sopivasti päähäsi juuri nyt ;)

Mutta kyllä, on näitäkin nähty, ja tyypillinen tilanne on juuri sellainen että koira huitelee ensin omilla reiteillään turhan pitkään kutsuista huolimatta ja tullessaan lopulta luokse ohjaaja onkin hermostunut -> koira ei tule ihan liki ja koittaa pehmittää tilanteen. Ja onhan meillä se kaikkien tuntema ohjenuora jota seurata: älä koskaanikinä ärsyynny kun se koira lopulta tulee. Vaikka se olisikin ollut huitelemassa omia polkujaan kuuroin korvin. Jos koira tulee kun olet sitä huudellut, asiasta ollaan tyytyväisiä. Negatiivista palautetta voi antaa vain jos pääsee itse sen koiran reissultansa noutamaan.
http://kiljusenherrasvaki.webs.com

zirppa

zirppa
Viestimäärä: 219

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 09:23  
+
0
:nauru:täällä ei ole hymiöö joka nauraa kippurassa.

Todellisuudessa en edes lukenut sun viestiä :ttou:

Mutta kukapa meistä ei olisi polkennut jalkaa ja päästännyt painokelvotonta tekstiä kun koira jää muutaman metrin päähän, ja yleensä silloin kun on kiire tai väsynyt.

Itse olen tehnyt sillain että jos koira syystä tai toisesta on jäänyt huitelemaan, olen seuraavan päivän vahvistannut luoksetuloa, monet monet toistot ja olenpa josku ehdollistannut remminkilinänkin. Toki jos syynä on ollut jokin muu laukaiseva tekijä olen siihen puuttunnut. toiminnut, itseläni koira on kaksi kertaa jäänyt huitelemaan, toisen niistä pääsi vapaaksi vahingossa kun panta hajosi.

KristaAleksandra

KristaAleksandra
Viestimäärä: 4

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 09:53  
+
0
Se vaan tuli niin sopivasti tuo viesti :D

Mutta juu, kun tuo oma kakara aikanaan jäi siihen muutaman metrin päähän huutelemaan lällälierua, niin kyllä sanoin aika tomerat ärrrkeleet ja käskin sen tiehensä niiden ja elekielen turvin. Palkkasin siis vain onnistuneesta luoksetulosta, joka ei ole sellainen että koira seisoo niin kaukana ettei käsin sihen ylety :D
http://kiljusenherrasvaki.webs.com

zirppa

zirppa
Viestimäärä: 219

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 10:58  
+
0
Meillä toinen kanssa teki hetken aikaa niin että tuli tuohon puolen metrin päähän palkkaa hakemaan ja sitten pinkas. omaa tyhmyyttäni kun palkan esillä pidin :ttou:

Nyt hieman viisastuneena palkan saa vasta kun on hihnassa kiinni, meillä siitä tulee superpalkka ja muuten jos lenkillä kutsun saa normipalkan:kieli:

MariaR

MariaR
Viestimäärä: 11

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Torstaina, 21.07.2011 klo 18:21  
+
0
Viestejä on niin monta ketjussa, joten mahdollista on, että ongelmaani löytyy sieltä jo valmiita vinkkejä, mutta here goes.

Minulla on melkein 6kk vanha seropinarttu. On superfiksu ja esim. lenkkeily on koiran kanssa aivan ihanaa, kun koira kulkee vierellä vaikka kokonaan ilman hihnaakin ilman, että asiaan ollaan ollenkaan koulutettu. Samoin metsässä kulkee joko rinnallani, metrin perässäni tai max. 2m edessäni ja tulee välittömästi luokse, jos edes vihjaan luoksetulosta. Koirani ei ole ollenkaan arka tai mikään "mammankultsipumpeli", joka olisi kasvatettu pumpilissa ja täten täysin riippuvainen minusta, vaan päinvastoin itsetuntoa on välillä vähän liikaakin ;) Ongelma on, että ollessamme kotipihalla (asun omakotitalossa, jossa iso aidattu piha), koira ei kuuntele pätkääkään mitä sille sanon ja luoksetulo on aina "tuulensuunnasta" kiinni. Ei auta herkut eikä maanittelut, saattaa marssia suoraan naapurin pihalle istuskelemaan (autopaikalla ei ole aitaa), vaikka heiluttelisi HK-sinistä naaman edessä. Muuten kyllä on varsin perso ruoalle, mutta tässä asiassa ei ole apua. Lelutkaan ei kiinnosta niin paljon, että niiden perässä tulisi. Jos lähden juoksemaan koirasta poispäin, niin tulee kyllä perässä, mutta vauhdilla ja voimalla = luulee leikiksi, ja hammastaa jalkoja ja käsiä, sekä hyppii päälle. Tuon tavan olenkin tyystin haudannut.. Jos koiran jättää yksin pihalle, niin jatkaa touhujaan ihan tyytyväisenä eli yksinolokaan ei hänen korkeuttaan häiritse.

Miten saan koiran tulemaan luokseni yhtä toimivasti kuin lenkillä? Tai edes sinne päin!! En haluaisi laittaa liekaan, kun tontin+talon ostin juuri koiraa ajatellen.
"Koira on ainoa olento maailmassa, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään" -J. Billings-

http://www.hyvakarma.blogspot.com/

zirppa

zirppa
Viestimäärä: 219

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Perjantaina, 22.07.2011 klo 05:00  
+
0
Jos nyt oikein tajusin että ole treenannut tänne-käskyä vaan metsässä se tulee automaattisesti.

No oli miten olis, itse tekisin niin että opettaisin koiralle palkasana, joka ehdollistetaan koiralle, sana->nami n.30 toistoa, sen jälkeen vaikka sielä metsässä kun koira on tulossa niin MATKALLA sanotaan tämä palkkasana ja palkka kun on luona. Tähän asti palkka pysyy piilossa, ei houkuttelua. Tällä tavoin toistoa ja sitten lisätä siihen tänne-sana, sekinmatkalla ja perään palkkasana ja luona palkka.

Kotipihassa jos ei tule niin juokse pois, kun huomaat koiran tulevan sano tänne->palkkasana->palkka.

Muista ettet hoe tänne-sanaa, etkä pyydä koiraa luokse esim, kesken leikin tai niissä tilanteissa missä olet varma ettei tulisi, näin alkuun.

MariaR

MariaR
Viestimäärä: 11

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Perjantaina, 22.07.2011 klo 18:47  
+
0
Koira osaa palkkasanan "herkku", mutta ei auta sekään. Sekin sana toimii todella hyvin kaikkialla muualla paitsi omassa pihassa. Hetken aikaa erittäin hyvin toimi, kun sanoi "KisKisKisKis!". Raasu ilmesesti luuli, että hänen kissakaveri oli sisällä ja tuli siksi äänen perässä. Yhdistin silloinkin luoksetuloon sanan "Tänne", mutta eipä se siitä päähän tarttunut. Poispäin en tohdi hirveämmin lähteä koirasta juoksemaan, koska kuten sanottua, koiranpenikka mieltää juoksemisen saman tien leikkimiseksi ja tulee hammastamaan käsiä, jalkoja ja hyppimään koko elomassallaan päälle, ja tämä "leikki" jää sille helposti päälle. Paino alkaa lähennellä 30 kiloa, niin se leikki ei ole kovin kiva kenellekään..
"Koira on ainoa olento maailmassa, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään" -J. Billings-

http://www.hyvakarma.blogspot.com/

ressukka82

ressukka82
Viestimäärä: 148

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 23.07.2011 klo 09:47  
+
0
Mä vähän luulen, että kyseessä on sun oma tunnealojen muutos. Metsässä sä kuljet luottavaisin mielin, koska tiedät, että koira pysyy lähettyvillä, mutta omassa pihassa se ei toimikaan niin ja vaivut jo valmiiksi tietynlaiseen epätoivoon ja harmistuneisuuteen. Koirasi katsoo tämän heikkoudeksi eikä siksi tottele. Sen mielestä on paljon mukavempaa kulkea omia polkujaan ja nautiskella vapaudesta kuin palata harmistuneen ja heikon omistajan luo.
Mä neuvoisin käyttämään pitkää kevyttä liinaa (esim. jälkiliina) hetken aikaa apuna...Se häivyttää sulta epätoivon, koska tiedät että saat koiran luoksesi ja voit sen avulla vahvistaa luoksetuloa. Jos koira ei tule kutsusta niin autat sen liinalla luoksesi, kehut sen jälkeen kovasti ja päästät koiran jälleen juoksentelemaan. Pidä liina aina löysänä kun koira saa juosta "vapaana" niin se saattaa kuvitella olevansa vapaa...Saat sen liinan kyllä ennen pitkää pois käytöstä. Voit harjoitella luoksetuloa myös sisätiloissa joka lisää kutsun vahvuutta ja auttaa koiraa ymmärtämään että kutsua on toteltava paikassa kuin paikassa.

MariaR

MariaR
Viestimäärä: 11

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Lauantaina, 23.07.2011 klo 15:53  
+
0
Teen töitä hevosten kanssa, jossa turhautuminen ja hermonsa menettäminen ei ole vaihtoehto, joten koen kyllä olevani aika viilipytty myös ihanan koirani kanssa. Miehelläni taas palaa hurtan kanssa hyvin nopeasti hermo ja hänellä onkin tämän luoksetulon kanssa huomattavasti isompia ongelmia. Tänään keksin melko hyvin toimivan tekniikan, tätä täytyy jatkaa ja jalostaa! Kun on aika lähteä sisälle, lompsin rentona ja muina miehinä koirani luokse, rapsutan hieman ja tuumaan "Mennään sisälle!" ja lähden lompsimaan kohti ulko-ovea. Ja kuinkas ollakaan, koira seuraa vierellä! Hurraa!! Nyt kun vielä saisi miehen koulutettua... ;)
"Koira on ainoa olento maailmassa, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään" -J. Billings-

http://www.hyvakarma.blogspot.com/

Dara

Dara
Viestimäärä: 269

VS: VAPAANA PITäMINEN JA LUOKSETULO - Tiistaina, 13.09.2011 klo 09:09  
+
0
Onko kenelläkään omistajalla tälläistä "ongelmaa": Minä en ainakaan yksinkertaisesti uskalla päästää Peppiä irti, pelkään aina että se lähtee jonnekin jonkun hajun perässä. Nyt olenkin päättänyt että kun juoksu-aika on ohi, niiin rupeamme menemään monta kertaa vko metsään irti. Ja kun asumme metsän keskellä, toki naapureita, mutta joka yö ja päivä pihassa kulkee peuroija, hirviä, jäniksiä.. Vaikka Peppi antaa niille haukut.
auttakaa, luoksetulo sujuu, mutta kaikki muu!?
Jollekin olet se täydellinen, puuttuva pala elämästä

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 26
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26255
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263954
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.02.2021 klo 09:00)