Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOULUTUS JA KäYTTäYTYMINEN - Lauantaina, 09.02.2019 klo 07:40

Ylivireinen koira

suikeroalpi

suikeroalpi
Viestimäärä: 1

YLIVIREINEN KOIRA - Lauantaina, 09.02.2019 klo 07:40  
+
0
Hei,

osaisiko joku auttaa vähän yli vuoden ikäisen coton-uroksen kanssa? Koira on kotioloissa ihana, kaikkien ihmisten kaveri ja kiltti ja tottelevainen. Mutta kun lähdetään ulkomaailmaan, siitä tulee kuin toinen yksilö. Ottaa heti valtavat kierrokset toisista koirista ja ihan koirattomistakin vastaantulijoista, ryntäilee eri suuntiin, kiskoo hihnassa, haukkuu ja uikuttaa. Tuntuu, ettei siihen saa oikein mitään kontaktia.

Erityisesti toisten koirien näkeminen tai hajut tuntuvat saavan sen pään sekaisin. Yrittää myös jatkuvasti hyppiä muiden selkään, sukupuolesta riippumatta ja on todella dominoiva näille, paljon isommillekin koirille, vaikka ei onneksi ole koskaan millään lailla aggressiivinen.

Periaatteessa osaa hihnakäytöksenkin hienosti, kun vain haluaa, mutta kontaktin saaminen ja koiran saaminen kuulolle on ison osan ajasta mahdotonta, kun ei kierroksilla käydessään suostu edes ottamaan herkkupaloja vastaan.

Eli mitä neuvoksi? Alan olla hiukan epätoivoinen. Onko muilla ollut vastaavia yksilöitä, ja mikä niiden kanssa olisi auttanut? Tuntuu, että tämä on rankkaa koirallekin, kun on jatkuvasti niin tolaltaan ja stressaantuu.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 09.02.2019 klo 07:42)

Jolgu

Jolgu
Viestimäärä: 2

VS: YLIVIREINEN KOIRA - Lauantaina, 15.06.2019 klo 15:57  
+
0
Kun on kyse näin nuoresta koirasta niin ei kannata mitään ihmeempiä poppakonsteja alkaa metsästää. Kuulostaa siltä että tarvitsette vain lisää harjoitusta vähäviritteisemmissä oloissa, jolloin koira oppii helpommin mitä siltä halutaan. Ota käyttöön vielä paremmat herkut jos vain mahdollista, jotain märkäruokaa tai nakkia tai vaikka keitettyä kanaa. Lähtökohtaisesti kaikkiin noihin ongelmiin on lääkkeenä toistot ja harjoittelu silloin kun koira pystyy siihen keskittymään. Paremmat herkut ja virikkeiden vähentäminen ympäriltä. Pikkuhiljaa koiralla kehittyy itsehillintä ja se pystyy keskittymään myös silloin kun virikkeitä on.

Toki tämä sun postaus on jo melko vanha niin en tiedä ovatko enää ajankohtaisiakaan neuvoja :D

hauvaL

hauvaL
Viestimäärä: 1

VS: YLIVIREINEN KOIRA - Sunnuntaina, 21.07.2019 klo 07:32  
+
0
Täällä myös hyvin ylivilkas koira tai en tiedä onko normaalia pentuvilkkautta. Labbis 8kk hyvin aktiivinen tarvitsisi paljon liikuntaa mutta on vaikea pitkiä lenkkejä tehdä kun vetää paljon ja toisten koirien ja varsinkin ihmisten ohittaminen älyttömän vaikeaa. Vapaana ei valitettavasti voi pitää ja luulen ettei saa tarpeeksi aktiviteettia tällä hetkellä. Kouluttaa ollaan yrtietty, pentukurssin kävi mistä ei kyllä ollut mitään hyötyä. Olisikohan yksityiskoulutuksesta apua ja jörjestetäänkö sellasta? vai onko vaan etsittävä uusi koti..

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26254
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5821
Viestejä yhteensä543806
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263952
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.02.2021 klo 13:00)