Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Tiistaina, 25.04.2017 klo 10:53

Aikuinen ja pentu

empsulii

empsulii
Viestimäärä: 1

AIKUINEN JA PENTU - Tiistaina, 25.04.2017 klo 10:53  
+
0
Meille tuli uros pentu 3 viikkoa sitten ja on nyt siis 10 vk. Meillä on myös vanhempi narttu koira 3 v, hyvin leikkisä ja pentumainen. Narttu hoivaa pentua, nuolee pisuje jälkeen, kirputtaa, antaa pennun tumpuloida. Joskus narttu ärähtää ja niin myös pentu ja leikkivät hampaillaan. Ulkona ei voi kuitenkaan selkäänsä kääntää, narttu saattaa yhtäkkiä juosta päin. Leikkiähän tuo juokseminen on, näin se leikkii kaikkien kanssa. Mutta pentu kun on kömpelö ja heiveröinen, niin pelkään että narttu liiskaa pennun. Narttu myös laittaa tassujaan pennun päälle ym. Syövät samassa huoneessa ilman ongelmia, eikä mitään aggressiivisuutta tms ole. Mutta mitä voisin tehdä tuolle nartun hyökkäilylle pihalla? Odottaa että pentu kasvaa? Olen mennyt
väliin ja komentanut, mutta tarpeeksi kierroksia niin narttu ei aina usko.... Ja pelkään, kun liikaa komennan, että saan aikaan jotain mustasukkaisuutta tai muuta?

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: AIKUINEN JA PENTU - Tiistaina, 25.04.2017 klo 15:53  
+
0
Meillä oli sama tilanne. Aikuinen 6-kiloinen kääpiövillakoira ja pentu 2-kiloinen keskikokoinen villakoira. Pari kertaa aikuinen tönäisi pennun kumoon niin rajusti, ihan vain sisällä, että pentu säikähti ja alkoi huutaa. Ulkona en päästänyt vapaaksi yhtä aikaa kuin vasta kun pentu oli tarpeeksi iso, eli kun se oli n. 11-viikkoinen, lähemmäs 4-kiloinen. Silloinkin olivat vapaana vain lyhyitä hetkiä ja tarkan valvonnan alla. Tällä kääpiövillakoirallani on ollut aina tapana juosta toista päin, chihuni on monta kertaa kaatunut sen takia. En voinut pitää kääpiövillakoiraa ja chihuakaan yhtä aikaa vapaana muuten kuin niin että chihu pysytteli koko ajan jaloissani. Ja kääpiövillakoira on erittäin leikkisä ja halusi heti ensimmäisenä iltana leikkiä pennun kanssa. On vain leikeissään raju. Nyt keskikokoinen villakoira on 1-vuotias, painaa 8,3kg, on juuri sopivasti kääpiötä isompi. Sopivat hyvin yhteen.

Kyllä se siitä helpottuu kun pentu kasvaa ja kokoero pienenee :hymy:

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26165
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263761
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.10.2020 klo 15:45)