Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Tiistaina, 17.04.2012 klo 20:34

Pennun kanssa autoilu

Siirry sivulle: 1 2

tähtönen11

tähtönen11
Viestimäärä: 2

PENNUN KANSSA AUTOILU - Tiistaina, 17.04.2012 klo 20:34  
+
0
Miten teillä menee autoilu pennun kanssa? Missä pidätte pentua matkan ajan, jos yksin olette liikenteessä? Kuinka pentunne viihtyvät autossa?

Mulla juuri kotiin haettu 8 vko vanha pk collien pentu, jolle aion hankkia turvavyövaljaat autoon, mutta kannattaako niitä ihan pennulle ostaa? Onko muilla käytössä turvavyövaljaita?

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Tiistaina, 17.04.2012 klo 21:14  
+
0
Meillä viihtyy mainiosti. Iha pienenä oli etupenkillä ja nukkui suurimman osan ajasta, nyt isompana takapenkillä josta välillä kömpii etupenkille (jos ei ole siis kiinni turvavöissä). Kannattaa ajeluttaa pienestä asti todella paljon, vaikka päivittäin, niin tottuu nopeasti ja oppii tavoille, tosin meillä oltiin nätisti alusta asti.

Mulla on tavalliset valjaat plus turvavöihin kiinnitettävä remmi, jota käytän siis kun muistan laittaa valjaat päälle sisällä, eli liian harvoin.

nunnuliina

nunnuliina
Viestimäärä: 96

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Tiistaina, 17.04.2012 klo 22:03  
+
0
Meillä kotiintulomatka pentu meni sylissä ja oksensi kerran.
Tämän jälkeen on laitettu suoraan takakonttiin (verkko hankinnassa) ja totutettu suoraan sinne. Pari ekaa matkaa oksensi mutta sen jälkeen ei mitään.
Nyt pentu 3kk ja menee todella hienosti takakontissa, ei enää ongelmia :)
PitaPata Dog tickers

Tästä blogiin

*Maatiaiskissa "Pöllö" (3/2010)
*Englanninspringerspanieli "Kina" (1/2012)

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Keskiviikkona, 18.04.2012 klo 10:23  
+
0
Hakumatkalla ollaan pidetty pennut sylissä, samoin aiotaan tehdä myös nyt sunnuntaina, kun mennään hakemaan collievauva kotiin. Siinä samalla pentu tottuu sitten myös uusiin ihmisiinsä ja luo jo matkalla suhdetta. Minnikin aikanaan nukkui kotimatkan rauhallisesti pojan sylissä.

Minnin kanssa aloitettiin sitten heti ensimmäisinä kotipäivinä totuttelu varsinaiseen automatkusteluun ja koira matkusti alusta alkaen kuljetushäkissään, jossa edelleen automatkat sujuvat. Ensimmäisillä kerroilla oli vähän levottomuutta ja muutaman kerran oksensikin automatkalla, mutta nopeasti tottui kyyteihin ja rauhottui sitten nukkumaan. Ihan muutamien ensikertojen jälkeen ei enää ole ollut pahoinvointiakaan. Minni (1v11kk) on kyllä sellainen koira, joka todellakaan ei rakasta automatkailua, mutta ihan rauhallisena matkustaa, kun tajuaa, että on pakko lähteä mukaan autoon.

Kannattaa mahdollisimman nopeasti alkaa totuttaa pentua siihen normaaliin matkustustapaan. Eli valjaat on hyvä hankkia mahdollisimman aikaisin, jos niitä aikoo jatkossa käyttää. Ongelma on tietysti tuon collikankin kanssa siinä, minkä kokoiset valjaat hankkii, luultavasti pentuajaksi on hankittava yhdet pienemmät ja vasta koiran kasvaessa voi sitten ostaa ne aikuisen valjaat.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 18.04.2012 klo 10:23)

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Torstaina, 19.04.2012 klo 16:22  
+
0
Mulla on kolmiovinen coupe-mallinen auto, siin ei kauheesti takakontissa koira matkusta... Ihan pienenä ois mahtunu mukavasti mulla sillon oli ne-30 asteen pakkaset ja auto oli muutenki ku jääkuutio, takakontti ei edes lämpene ajaessa. Aina vilttiin käärittynä reissasi pieni mukana...

Kuljetushäkkiäkin harkitsin mutta eipä tuohon autoon ois semmonen aikuisen Riepun mentävä häkki mahtunu mitenkään, että nyt matkustaa vöissä.

KiraKira

KiraKira
Viestimäärä: 803

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Perjantaina, 20.04.2012 klo 10:49  
+
0
Meidän 1v koira inhoaa automatkailua. Autoonnousu on hieman ongelma, mutta kun on autossa, onnistuu matka ihan hyvin. On oksennellut. Emme omista autoa, joten on ollut hyvin vähän kyydissä, busseissa on matkustanut sitäkin enemmän. Turvavyövaljaat hankimme siksi, että tulevassa autossa ei ole tilaa häkille. Inhoaa valjaitakin yli kaiken, mutta antaa laittaa päälle.

Muoks. Matkustaa siis takapenkillä.
PitaPata Dog tickers
Entiset lemmikit: kääpiökaniuros "Rusina", eli mahtavat n. 10 vuotta, kääpiökanityttö "Sanna", elinikää en muista

Hoitohevoset kuin lemmikit: welsh sec C Englyst Fame, pv Napoleon ja hannover Goldy
(Viestiä on muokattu perjantaina, 20.04.2012 klo 10:49)

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Perjantaina, 20.04.2012 klo 13:45  
+
0
^ Tästä oli muuten joskus puhetta jossain ketjussa aikuisten palstalla, kun minä aloitin tuon meidän porokoiran autoiluinhosta kertomalla ja tuli ilmi, että lappalaiskoirissa tuntuu olevan enemmänkin näitä tapauksia, jotka eivät todellakaan hypi innostuksesta auton nähdessään vaan ennemminkin juoksisivat toiseen suuntaan.

Itse asiassa juuri tänään kävin taas ajelulla Minnin kanssa ihan vain, jotta tulisi tottumusta tuohon autoiluun ja ennen lähtöä sain metsästää koiran tarhasta koppinsa perimmäisestä nurkasta ja pakottaa tulemaan autolle. Sitten kyllä taas meni ihan kiltisti häkkiin ja oli rauhallinen koko matkan.

KiraKira

KiraKira
Viestimäärä: 803

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Perjantaina, 20.04.2012 klo 19:19  
+
0
^Enemmän meillä on ongelmaa, jos auto on käynnissä, kun Kira sinne pitäisi saada. Silloin rimpuilee aivan järjettömästi pois. Ja olen myös huomannut, että kun sillä on tilaa hypätä autoon, se tulee mukisematta, vaikkain hyvin onnettoman näköisenä. Jos auto on tiukassa parkissa, se ei halua mennä (menee, jos komentaa, mutta mielummin ei).
PitaPata Dog tickers
Entiset lemmikit: kääpiökaniuros "Rusina", eli mahtavat n. 10 vuotta, kääpiökanityttö "Sanna", elinikää en muista

Hoitohevoset kuin lemmikit: welsh sec C Englyst Fame, pv Napoleon ja hannover Goldy

Harlow

Harlow
Viestimäärä: 233

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Lauantaina, 21.04.2012 klo 13:12  
+
0
Meidän 8-kuukautinen pentu on hyvin totutettu alusta asti autossa olemiseen ja autolla tulee mentyä suht lyhyitä reissuja viikossa useampi. Suostuu tulemaan autoon ihan hyvin ja on yrittänyt sinne itsekin hypätä. Tästä huolimatta vinkuminen ja ikkunoille hyppiminen alkaa aina jossain vaiheessa. Saattaa alkuun nukkuakin, mutta koskaan ei ole täysin hiljaa ja rauhassa. Joku sanoi, että johtuisi innostuksesta sitä kohtaan, että minne oikein ollaan menossa jne. Pahoinvointia tuskin on. Tuntuu, että tuolle on kovin vaikea tehdä mitään. On oltu huomioimatta ja myös kielletty kun huuto on oikein yltynyt ja jatkunut pitkään. Joskus olisi kiva ottaa koira mukaan pidemmillekin reissuille, mutta nyt se tuntuu mahdottomalta. :/ Tuskin jaksaisi kauaa vinkua kun huomaa, että ei olla pysähtymässä, mutta kanssamatkustajille voisi olla hermoja raastavaa ja toki se omiakin hermoja koettelee.
Coton-pojat 08/2011 & 05/2012

3mm1

3mm1
Viestimäärä: 7

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Keskiviikkona, 25.04.2012 klo 10:06  
+
0
Meillä rielu 2kk pentu matkustaa häkissä kuin vettä vaan. Nukahtaa aina ensimmäisen viiden minuutin aikana ja sen jälkeen kuorsaakin kunnes auto pysähtyy.

Asiallinen

Asiallinen
Viestimäärä: 1798

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Keskiviikkona, 25.04.2012 klo 11:22  
+
0
Meillä kasvattaja oli totutellut pentuja jo vähän autoiluun, sitten kun haettiin, niin annoin sen makoilla jalkotilassa. Koira sitten meni paljon isäni mukana, kun hän teki autoreissuja pitkin suomea ja halusi itselleen seuraa. Siinä se sitten tottui, nykyisin hinkuu jokaisen auton kohdalla kyytiin, josta kävellään ohi. :wink:

Ja ihan takakontissa meillä menee koira, tai takapenkillä. Hyppää kyytiin kun käsketään, ja makaa/istuu paikoillaan koko matkan.

sario

sario
Viestimäärä: 43

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Keskiviikkona, 25.04.2012 klo 12:49  
+
0
Meidän autoilut: Meillä matkustetaan 99% farmariauton peräkontissa omassa häkissä. Alkuun Kira nostettiin sinne ja vikisi ensimmäiset automatkat. Pikkuhiljaa on tottunut ja nyt jo (19vk) itse hyppää kyytiin ja autosta pois (luvan kans tietenkin). Välillä nukkuu ja välillä katselee maisemia :)
Kakkosautossa on kerran matkustanut peräkontissa (avoin sisätilaan) ja toisen kerran takapenkillä kun hankin normi valjaisin jatkokappaleen että saa kiinnitettyä auton turvavöihin. Molemmat matkat meni hyvin! Takapenkiltä oli kiva katsella maisemia ja välillä nukkua meidän tytön sylissä ;)
Suomenlapinkoira narttu "Kira"

lartuska

lartuska
Viestimäärä: 215

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Perjantaina, 27.04.2012 klo 23:03  
+
0
8vk täytettyään pikkuinen tuli sunnuntaina ja maanantaina jo mukanani kahdella linja-autolla töihin. Vain ekana aamuna oksensi ja parin tunnin automatkalla hänet hakiessamme. n. 2 ekaa viikkoa mahtui kissankuljetusboxiin, mutta sitten ns. kasvoi ulos ja sitten matkustettiin penkkien välis. Myös kaikille mahdollisille autoilu reissuille yritettiin ottaa mukaan. Joskus sylis, joskus yksikseen takapenkillä.
n. 8 kk iässä kuitenkin alkoi pelkäämään linja-autoon menemistä (etenkin toisen, takaoven ohi ei voinut mennä!) ja piti ihme leikkimistä muutenkin autoon mennessä. Nyt ollut parin kuukauden autotauko ja hups, herra itse änki autoon mukaan ja kun jo sen vert iso niin joutui takakonttiin (farmari), ja sinne menee nyt suoraan itse kun saa luvan mennä autoon. Ehkä todennut, että parempi vaihtoehto mennä kiltisti autoon mihin käsketään, kuin jäädä yksin kotiin itkemään :P

Harlow

Harlow
Viestimäärä: 233

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Keskiviikkona, 16.05.2012 klo 16:24  
+
0
Onko moni löytänyt apua stressaantuneeseen koiraan sellaista taitettavasta kopasta? Mietin itse, että olisiko tuo mahdollinen seuraava keino. Muitakaan ei oikein enää tule mieleen ja autovaljaat tuskin rauhoittavat. Jospa koira oppisi sinne menemään ja kokisi sen rauhoittavaksi omaksi paikakseen.
Coton-pojat 08/2011 & 05/2012

Töpseli

Töpseli
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 01:48  
+
0
Herättelenpä tämän keskustelun, koska mulle on tulossa dalmatialainen, enkä oikein osaa päättää miten alan pentua kuljettaa. Kulkemista autossa meillä tulee paljon, viikoittain kuljetaan kakkoskotiin ja muutakin ajoa tulee jatkuvaan. Farmarin peräkonttiin mahtuisi kyllä häkki, mutta usein tavaratilaa tarvitaan muun tavaran kuljettamiseen, joten ajattelinkin, että isompana koira saisi luultavasti matkustaa valjaissa (ihan niissä kunnollisissa) takapenkillä. Mutta pentuaika?! Miten pienestä valjaita voi alkaa käyttää? Parashan se olisi totutella heti siihen tapaan, jolla myöhemminkin matkustetaan, mutta tuntuu jotenkin hassulta laittaa sellaista pennunpötkylää vöihin. Kokemuksia?
- Dalluneiti Alva s. 24.3.2016 -

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 08:45  
+
0

ransa kirjoitti:

^ Tästä oli muuten joskus puhetta jossain ketjussa aikuisten palstalla, kun minä aloitin tuon meidän porokoiran autoiluinhosta kertomalla ja tuli ilmi, että lappalaiskoirissa tuntuu olevan enemmänkin näitä tapauksia, jotka eivät todellakaan hypi innostuksesta auton nähdessään vaan ennemminkin juoksisivat toiseen suuntaan.Olipas vanha viesti, mutta nyt vasta satuin lukemaan niin pitääpä kommentoida. Mulla on aika isosta läjästä meidän autossa paljon kulkeneista lappalaiskoirista yksi ainoa tainnut olla sellainen, joka ei ole autoon halunnut ja silläkin muuttui se autoon haluaminen iän (ja autonvaihdon sedanista farkkuun) myötä. Tässä otannassa siis sellaiset lähemmäs parikymmentä koiraa. Nykyinen lauma mulla (tällä hetkellä talossa neljä koiraa) menee kaikki mielellään autoon. Kaksi näistä on niin kärkkäinä menemään autoon, että hyppäävät pahimmillaan farkun takaboksin ikkunaan (siis ulkoapäin), jos luukkua avatessa se tipahtaakin multa. Ja jos en käskytä, että sinne autoon EI mennä, niin sinne hypätään heti kun luukku vähääkään tosiaan aukeaa.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 08:53  
+
0

Töpseli kirjoitti:

Herättelenpä tämän keskustelun, koska mulle on tulossa dalmatialainen, enkä oikein osaa päättää miten alan pentua kuljettaa. Kulkemista autossa meillä tulee paljon, viikoittain kuljetaan kakkoskotiin ja muutakin ajoa tulee jatkuvaan. Farmarin peräkonttiin mahtuisi kyllä häkki, mutta usein tavaratilaa tarvitaan muun tavaran kuljettamiseen, joten ajattelinkin, että isompana koira saisi luultavasti matkustaa valjaissa (ihan niissä kunnollisissa) takapenkillä. Mutta pentuaika?! Miten pienestä valjaita voi alkaa käyttää? Parashan se olisi totutella heti siihen tapaan, jolla myöhemminkin matkustetaan, mutta tuntuu jotenkin hassulta laittaa sellaista pennunpötkylää vöihin. Kokemuksia?Jos koira kulkee paljon autossa, niin suosittelisin kyllä lämpimästi sitä häkkiä sinne farkun perälle. Tai teettää vaikka puolikkaan veräjän (moni tekee mittojen mukaan, googlella selviää), niin silloin jää toinen puoli tavarakäyttöön. Tai sitten tavaroita takapenkille. Se kurainen koira on huomattavasti mukavampi heittää sinne farkun perälle sellaisenaan, kuin suojata takapenkkiä ja putsata koiraa.

Töpseli

Töpseli
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 16:46  
+
0
Hmm, voit olla oikeassakin. Yritän kovasti vakuuttua jommankumman tavan ylivertaisuudesta etenkin turvallisuuden suhteen :)
- Dalluneiti Alva s. 24.3.2016 -
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 17.04.2016 klo 16:51)

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 17:32  
+
0
Kyllähän se häkki takatilassa on huomattavasti turvallisempi sekä koiralle että ihmisille kuin valjaissa palloileva iso koira takapenkillä.
Meillä kolme isoa koiraa matkustaa farkun takatilassa verkon takana. Suunnitelmissa on hankkia pakettiauto jossa olisi koirille omat häkit joissa matkustaa.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Töpseli

Töpseli
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN KANSSA AUTOILU - Sunnuntaina, 17.04.2016 klo 18:15  
+
0
Jos valjaat kestävät törmäystilanteessa, ei koiran pitäisi aiheuttaa etupenkillä istuville (lähinnä siis ajelen yksin koiran kanssa) vaaraa? Koira toki retkahtaa valjaiden varassa aika iloisesti. Jos taas koira on takalaatikossa verkon takana irrallaan, lentävät ne aika vapaasti kolaritilanteessa mihin sattuu - ja miten hyvin verkko kestää silloin ja estää koiraa lentämästä matkustamoon?

Jostain syystä en ole vakuuttunut koiran turvallisuudesta, jos se matkustaa häkissä tavaratilassa. Häkissähän "lentomatka" kasvaa, kun koiran matkustusmukavuus kasvaa... Jos kolarissa törmäys tulee edestä tai takaa, ei häkki suojaa koiraa millään tavalla, päin vastoin. Sivusuunnassa häkki saattaa vähän jarruttaa, vaikka kevyempirakenteinen häkki ei kovin kummoista voimaa kestäne. Järeämpi, autoon vartavasten rakennettu häkki voisikin olla eri juttu, mutta siihen pitänee vähän säästää sillä hintakin on luonnollisesti kovempi.
- Dalluneiti Alva s. 24.3.2016 -

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26165
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263761
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.10.2020 klo 16:30)