Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Perjantaina, 30.04.2010 klo 16:19

Pennun yksinoloaika

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 10

JuF

JuF
Viestimäärä: 205

PENNUN YKSINOLOAIKA - Perjantaina, 30.04.2010 klo 16:19  
+
0
Onko liian "raakaa" jättää puolivuotias pentu yksin kymmeneksi tunniksi? Suurin osa tästä ajasta olisi kuitenkin yötä, jolloin pentu nukkuu muutenkin.

pentu9

pentu9
Viestimäärä: 61

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Perjantaina, 30.04.2010 klo 17:56  
+
0
No mulla ei nyt itselläni ole koiraa, vielä, mutta ei minun mielestä ole jos koiralla on tarpeeksi virikkeitä ja se on käytetty ulkona hyvin enen kuin se jätetään yksin.
Vinkki: Jos koira tahtoopi juoda liikaa sillä välin kun se on yksin niin kannataa laittaa kuppiin jääpaloja ;P

pentu9

pentu9
Viestimäärä: 61

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Perjantaina, 30.04.2010 klo 17:57  
+
0
Niin ja muuten, jos pentu on opetettu olemaan yksin tarpeeksi kauan niin se kyllä osaa olla siellä kotona (:

maddy

maddy
Viestimäärä: 3540

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Maanantaina, 03.05.2010 klo 21:55  
+
0
Vastausviestit saman aloittajan samanaiheisesta ketjusta koulutuspalstalta:

Fixi kirjoitti:

Ehkä se on vähän liian pitkä aika...
Saatko ketään hoitajaa/lenkittäjää?


Sonik kirjoitti:

Lenkittäjää yöllä? :eek: Miksi ihmeessä?

Miten pitkä aika tuosta 10h on yötä?
Kyllä meillä ainakin tulee jo ihan pienikin pentu olemaan mahdollisesti yöllä tuon 10h itsekseen. Esim. jos meen nukkumaan klo22 ja herään (vapaapäivänä) n. 8 aikaan.
On tottunut jo kasvattajalla, että yöllä ei hyysätä.

NtiKesaheina

NtiKesaheina
Viestimäärä: 4

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 10:15  
+
0
Miten pitkäksi aikaa muut olette jättäneet pentujanne yksin päiväsaikaan, esim. töitten takia? Ja jos löytyy esimerkiksi ulkotarha/ja koira on tarhailuun ja ulkonaolemiseen sopiva rotu, milloin olette eka kerran jättäneet yksin tarhaan työpäivän ajaksi?

Vähän menee aiheen vierestä, tai en alottajan kysymykseen pahemmin osaa ottaa kantaa, vaan enpä viitsinyt uuttakaan keskustelua aloittaa.:P

NtiKesaheina

NtiKesaheina
Viestimäärä: 4

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 10:16  
+
0
Miten pitkäksi aikaa muut olette jättäneet pentujanne yksin päiväsaikaan, esim. töitten takia? Ja jos löytyy esimerkiksi ulkotarha/ja koira on tarhailuun ja ulkonaolemiseen sopiva rotu, milloin olette eka kerran jättäneet yksin tarhaan työpäivän ajaksi?

Vähän menee aiheen vierestä, tai en alottajan kysymykseen pahemmin osaa ottaa kantaa, vaan enpä viitsinyt uuttakaan keskustelua aloittaa.:P

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 14:22  
+
0
^ Kyllä meillä on pentu joutunut olemaan lähes heti kotiuduttuaan 8,5 h päivässä yksin. Hyvin meni eikä se siitä mitenkään ahdistunut.

rriiks

rriiks
Viestimäärä: 68

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Torstaina, 06.05.2010 klo 20:13  
+
0
Meillä alettiin samantien harjoittelemaan yksin jäämistä yksinkertaisesti niin, että liikuin pennusta välittämättä huoneesta toiseen ja välillä ovia kiinni laittaen. Ulko-ovea meillä on myös paukuteltu todella tiheään tahtiin, vaikka kukaan ei olisi ulos menossakaan. Neiti ei ole missään vaiheessa oppinut reagoimaan oven käymiseen, vaikka toki yksin ollessaan kurkistaa kuka kotiin on tulossa.

Huutoa tuli aluksi paljonkin, mutta en ole koskaan palannut takaisin, jos pentu metelöi. Yksin jäädessään se kyllä vikisee hetken aikaa, mutta lopettaa melkeinpä samantien. Ennen yksin jättämistä olen väsyttänyt pennun leikkimisellä tms ja syöttänyt sen, mutta juuri ennen lähtöäni en ole juuri pentua huomioinut. Ja lähtemiseen en ole liittänyt mitään vihjesanaa, en koe sitä yhtään tarpeelliseksi (kai laumanjohtaja saa tulla ja mennä miten haluaa?). Samoin kotiinpalatessani en hössötä pennun kanssa, vaan laitan ensin rauhassa esim. laukun pois ja sitten lähdetään pennun kanssa ulos.

Dina on nyt 9-viikkoinen ja ollut kotona vajaat pari viikkoa. Pisin aika mitä se on joutunut yksin olemaan on vajaat 4 tuntia, ja nekin olemme ajoittaneet aamupäivään, jolloin se muutenkin yleensä nukkuu. Pennulle olemme jättäneet paljon virikkeitä ja pureskeltavaa, ja vapaalla ruualla kun ainakin toistaiseksi on, niin myös nappuiloita.
Kooikerhondje Dina s. 4.3.2010

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Torstaina, 06.05.2010 klo 21:25  
+
0
^ Mitä tarkoittaa "vapaalla ruualla"? Sitäkö että sillä on koko ajan ruokaa saatavilla? Jos, niin miksi? Etenkin kun on vielä pieni pentu kyseessä.

kiharapaa83

kiharapaa83
Viestimäärä: 357

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Tiistaina, 11.05.2010 klo 16:51  
+
0
Meillä ei ole koskaan koira ollut yksin yötä kotona, vaikka me tehdäänkin molemmat vuorotyötä, mies ei pääasiassa tee yötä, mutta joskus sen täytyy olla öisinkin töissä, jos meillä on molemmilla yövuoro, niin meidän koira menee joko mun vanhemmille hoitoon, kaverille (joka omistaa koiramme kaverin) tai sitten mun äiti tulee meille koiran kanssa.

Mutta koskaan emme jätä yksin yöksi. Koska joutuisi olemaan yksin liian pitkän ajan.
Päivät meillä on pääsääntöisesti mennyt hyvin yksin ollessa.

Myöskin panostamme siihen, että koira on yksin kotona vain kerran päivässä. Jos menoa koira tulee mukaan autoon tai mahdollisesti ihan sinne minne ollaan menossa.
tosin meillä auttaa se, että koiramme rakastaa olla autossa.
kääsna Wilma 09/2008
borcol Windy 08/2011

Wilman ja Windyn kotisivut
Wilman ja Windyn blogi

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Lauantaina, 15.05.2010 klo 21:24  
+
0
No totuus on että pienen pennunkin on pakko oppia olemaan yksikseen, sillä tiedän tapauksia, joissa liian monen ihmisen läsnäolo liian monena vuorokauden aikana (=pentua ei jätetä ollenkaan yksin) kostautuu sitten koiran kasvaessa, jolloin se ei kykene olemaan yksin yhtään sillä sitä ei ole pentuna siihen opetettu. Että itse ennemmin pidän pentuna yksin mahd. paljon kuin sitten aikuisena vahdin nenä kiinni persuksissa 24/7 ettei saa mtn kaipauskohtausta.

Kun pentua pikkuhiljaa totutetaan, 10 tuntia josta osa on yötä ei missään nimessä ole liian pitkä aika. Täytyy vain huolehtia että pennulla on ruokaa ja vettä asiaankuuluvalla tavalla ja että pissatukset hoidetaan niin ettei väli kasva liian suureksi. Täytyy ottaa huomioon myös, että jos pentu ei ole sisäsiisti, yksinoloaika jolloin kukaan ei pissata sitä tai ole sen kanssa (=pentu pissaa lattialle säännöllisesti) saattaa haitata sisäsiisteyskoulutusta _erittäin paljon, varsinkin kun pentua ei sitten myöhemmässä vaiheessa voi torua.

Joten aika sinänsä ei ole liian pitkä, jos koira
a) totutetaan yksinoloon asiallisesti ihan pikkupennusta lähtien
b) sen tarpeista huolehditaan asianmukaisesti

Joten jos nuo on kunnossa, ei ongelmaa.
no you don't know what it's like
welcome to my life

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Lauantaina, 15.05.2010 klo 21:43  
+
0
^kyllä minä ainakin oletan että meidän koirat nukkuvat myös päivällä sen osan ajasta minkä ovat keskenään. Jätän niille toki aktivointilelut tänne touhuttavaksi, mutta ei niillä montaa tuntia niiden kanssa mene. Kerran elämässään ovat olleet ehkä just ton 10h keskenään täällä ja kyllä ne oli ihan kunnossa (koti samoin) kun palasin töistä. Kova pissahätä vaan molemmilla.

Mutta siis en ymmärrä mitä eroa sillä on, oli päivä tai yö, kun jokatapauksessa koiran oletetaan nukkuvan. Se vaan, että yöaikaan yksinolonukkuminen ei käännä koiran päivärytmiä keturalleen :)

Olen sitämieltä, että kyllä se hengissä selviää. Pissivahinkoja sattuu takuulla, mutta se kai on ihan oletettavaakin.

kiharapaa83

kiharapaa83
Viestimäärä: 357

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Lauantaina, 15.05.2010 klo 21:48  
+
0
Siitten onko tuossa 10 tunnissa myös laskettu mukaan esim. työmatkat?

Meillä koiraa ei jätetä yksin kotiin yöksi, koska itse olen yövuorossa lähes 11 tuntia ja siihen matkat päälle, niin yksinoloaika saattaisi olla 12 h ja ylikin, jos vaikka töistä ei pääsekkään lähtemään silloin kun piti.

Meillä koiran kotiutumisen jälkeen huolehdimme pari-kolme viikkoa, että pennun yksinolo olisi sellaiset 3-4 tuntia päivässä, kävi pieni suunnitteluvirhe ja päiväksi oli tulossa ekalla viikolla yli 8 h, joten sitten pentu vietti päivän äitini seurassa. Äidistäni tuli meidän koiralle yksi tärkeimmistä ihmisistä meidän omistajien jälkeen.

Koiramme on myöskin hyvin tottunut ja luottavainen vanhempieni luona, joten sinne se on helppo jättää.

Myöskin pyrkii jättämään pennun kotiin väsytettynä.
kääsna Wilma 09/2008
borcol Windy 08/2011

Wilman ja Windyn kotisivut
Wilman ja Windyn blogi

hauvva

hauvva
Viestimäärä: 11

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Maanantaina, 17.05.2010 klo 13:10  
+
0
moijj! XD Tiiättekö että onko bichon frise-pennulle liikaa jos joutuu olemaan 6h yksin kotona??kun jotkut väittää että eivät saa missään nimessä olla 4h enempää...
hauvva

kiharapaa83

kiharapaa83
Viestimäärä: 357

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Maanantaina, 17.05.2010 klo 23:10  
+
0
Tuli vielä mieleen, että oletko varma, että koira on hiljaa sinun ollessa poissa
Siis jos asut kerrostalossa, niin suuttuisin itsekin jos koira alkaisi haukkumaann yöllä.
kääsna Wilma 09/2008
borcol Windy 08/2011

Wilman ja Windyn kotisivut
Wilman ja Windyn blogi

rriiks

rriiks
Viestimäärä: 68

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Lauantaina, 22.05.2010 klo 13:44  
+
0
^^ Vapaalla ruualla on. Eli ruokaa on kupissa melkein aina, mutta tottakai nyt katson että paljonko se pentu päivän aikana mutustaa! Se vaan syö päivittäisen annoksensa pikkuhiljaa, ja en näe tässä mitään ongelmaa. Ei opi ahneeksi. Ja yksinollessakaan ei ole lohdutukseksi alkanut ahmimaan.
Kooikerhondje Dina s. 4.3.2010

Minski

Minski
Viestimäärä: 60

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Tiistaina, 25.05.2010 klo 13:59  
+
0
Meillä pentu ensimmäisien päivien jälkeen oli n. 1-4 h päivässä keskenään, ensimmäisen kahden viikon jälkeen jo työpäivän verran. Työmatkat mukaan lukien siis ehdottomasti korkeintaan 8h. Vuorotyöläisenä kun olen, niin useimmiten ei tuonkaan vertaa. Ikää nyt reilut 12 viikkoa ja aivan rauhallisin mielin voi jättää. Tuhojaan ei ole tehnyt, kun virikkeissä riittää puuhaa. Meteliä ei myöskään ole pitänyt. Kerrostalossa kun asutaan, niin välitöntä palautetta kyllä tulisi. :)
saksanpaimenkoira x suomenajokoira Simo s. 27.02.2010.

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Torstaina, 27.05.2010 klo 12:35  
+
0
^^ OT: En itse uskaltaisi pitää "vapaalla ruualla", vaikka kuinka katsoisi että kuinka paljon se pentu syö. Ja mistä tiedät jo nyt, ettei se opi ahneeksi tai nirsoksi?
Mielestäni säännöllisyys ruokailuajoissa on parempi vaihtoehto kuin se että ruokaa olisi koko ajan saatavilla, mahalaukun kiertymän riski on myös olemassa silloin, kun koira syö heti lenkkeilyn jälkeen tai juuri ennen lenkkeilyä. Millä sitä vahtii ja lenkit suunnittelee, jos kupissa on ruokaa jatkuvasti?
Jos koiralla on säännölliset ruoka-ajat, vatsa ja suolisto toimivat paremmin ja ulostaminenkin on säännöllisempää. Lisäksi koiraa on huono palkata ruoalla, jos koiralla on sitä jatkuvasti saatavilla. Miksi se tavoittelisi ruokapalkkioita?

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Sunnuntaina, 30.05.2010 klo 11:43  
+
0
myös ot

rriiks, onko ahneus sun mielestä jotenkin huono juttu koiralla? Koska mä en keksi yhtään syytä, miksi ahneus olisi huono asia. Parantaa motivaatiota koulutuksessa, koira syö mitä eteen annetan turhia nirsoilematta jne. Elämää helpottava juttu mun mielestä, mä en ymmärrä miksi joku ei haluaisi, että koira on ahne.
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: PENNUN YKSINOLOAIKA - Maanantaina, 31.05.2010 klo 13:14  
+
0
^ Mäkin olisin enemmän huolissani siitä, että oppii nirsoksi. Joka tapauksessa, tuo "vapaa ruokinta" vaikeuttaa koiran motivointia.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 10
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263728
(Tilastot päivitetty viimeksi 18.09.2020 klo 11:15)