Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Lauantaina, 17.01.2015 klo 18:24

Pennunomistajien pulina 12

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 53

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 16:32  
+
0
Joo, eiköhän se ole vain huonoa tuuria.. :roll:

Mie koitan nyt jättää possun, kanan ja kalkkunan pois, ja annan nyt vaan heppaa, poroa ja hirveä.. ne on kai ne harvinaisemmin närästävät ruuat, kun eivät ole niin rasvaisia? Ja noista Mallu ei saa kutinoitakaan.

No, Pontuksenkin kanssa löydettiin lopulta oikeat sapuskat ja poju voi nykyään mainiosti, niin yritän vain ajatella, että Mallunkin kanssa saadaan vielä ruokinta kuntoon :hymy:
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

Tingelstiina

Tingelstiina
Viestimäärä: 510

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 17:17  
+
0
^En mie nyt ottais närästystä niin kauhian vakavasti, jos ei pidempiaikaiseksi riesaksi jää. Kyllähän sitä ihmiselläkin välillä närästää, jos on siihen taipumusta. Kokeilee vain, että mikä sopii ja mikä ei. Voi olla ihan ohimenevä ongelma kuten omalla koirallani oli.

Kannattaa muuten huomata sellainenkin, että stressi voipi olla ainakin osatekijänä toisilla koirilla närästyksessä. Herkän ja pehmeän koiran kanssa kannattaa mielestäni ottaa sellainenkin seikka huomioon.
Vpn 06/13

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 19:25  
+
0
^Juu, toki sekin on mahdollista, että nyt vain närästää ettei ole mitään pysyvää, mutta kun se on nyt muutamana päivänä tätä läähättelyä, maiskuttelua, mahan lorinaa, nuoleskellut ym harrastanut, niin kyllä sitä haluaisin helpottaa.. :neutral:

Stressikin on tosiaan yksi vaihtoehto, mutten kyllä millään keksi mistä se sitten johtuisi.. ei meidän elämässä nyt ole mitään mullistavaa tapahtunut, ihan perus arkea.. :mietiskel:
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 19:55  
+
0
Hevonen on ainakin lähes yhtä rasvaista kuin possu. Kana sen sijaan on vähärasvaista. Hirvestä ja porosta en tiedä. Mistä ne tilaat? Pääsetkö näkemään rasvamäärän g/100g? Lisäätkö lohiöljyä, auringonkukkaöljyä ym ruokaan?

En nyt muista milloin Mallun närästys alkoi, mutta piditkö ollenkaan paastopäiviä närästyksen jälkeen? Mun koiralla kun oli närästyskohtaus, ei voinut syöttää pariin päivään juuri mitään, muutoin alkoi taas porina.

Niin ja vielä, voisiko olla mahataudin poikasta? Kerta noin äkkiä yllätti.
(Viestiä on muokattu torstaina, 22.01.2015 klo 19:56)

Tingelstiina

Tingelstiina
Viestimäärä: 510

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 22:02  
+
0

Hanma kirjoitti:

^Juu, toki sekin on mahdollista, että nyt vain närästää ettei ole mitään pysyvää, mutta kun se on nyt muutamana päivänä tätä läähättelyä, maiskuttelua, mahan lorinaa, nuoleskellut ym harrastanut, niin kyllä sitä haluaisin helpottaa.. :neutral:Mie tuonne terveyspuolelle laitoin sulle aiemmin jotain vinkkejä ja tässä ketjussakin on tullut monta neuvoa. Ensiapu närästykseen niin ihmisellä kuin koirallakin on joku närästyslääke. Koirilla (kuten omallanikin käytin) käytetään useasti Antepsinia. Paljonko sitä annetaan riippuu painosta, joten eläinlääkäriltä varmasti saa ohjeet annosteluun, jos muualta ei sitä tietoa saa. Itselläni ei ole enää mitään hajua paljonko annoin kyseistä lääkettä, kun tapahtuneesta taitaa olla jo vuosi tai jotain sinnepäin. Viikon kuurin joka tapauksessa. Se helpottaa nopeiten, mutta pidempiaikaisesti on tietysti hyvä yrittää ottaa selvää siitä, että mikä aiheuttaa. Kysehän voi olla ruoasta tai sitten vain hetkellisestä epätasapainotilasta. Mistäpä sen tietää.

Helpotusta kaiketi jokainen haluaa antaa lemmikin epämiellyttävään oloon. Lähinnä nyt ajoin takaa sitä, että ei hetkellisen närästyksen takia kannata maatansa myydä. Tuleehan niitä oksennustauteja ja mahatautejakin koiralle ilman, että siinä olisi kyse mistään kovin ihmeellisestä viasta koirassa :hymy:

Omalle koiralleni en sen kummempaa paastoa pitänyt, koska oma koirani herkästi oksentaa tyhjää mahaa jos ruokaväli venyy ihan kohtuuttoman mittaiseksi, mutta toisilla se on varmasti toimiva keino. Ruokamäärää kuitenkin pienensin ja annoin jotakin mietoa ja helposti sulavaa ja vain lihaa, ei mitään lisukkeita (kasvikset, vitamiinit sun muut voivat myös ärsyttää koiran mahaa). Monella toimii lihan kypsennys ja vain pelkän lihan syöttäminen (ei mitään jänteitä, luita sun muuta. Sen mitä olen ruokintapalstoja lueskellut facebookissa niin yleisimmät närästyksen aiheuttajat tuntuvat olevan lohi, lihamössöt joihin on jauhettu varsinaisen lihan sekaan kaikki mahdollinen muukin ja luu. Osalla kuulemma myös ruokaan lisätty jauhettu kalkki närästää. Itse ainakin tiputtaisin luut heti alkuunsa pois, jos niitä antaisin koiralle. Toisekseen syöttäisin ensialkuun vain yhtä lihaa ja tosiaankin vain pelkkää lihaa (ei mitään sössöjä, joissa on kaikki ihmisruokaan kelpaamaton mössö mukana). Lihan kypsennystä voi myös kokeilla. Ei pitäisi ärsyttää silloin niin paljoa. Toisethan joutuvat kypsentämään lihan aina koiralleen, koska koira ei kestä raakaa lihaa.
Vpn 06/13

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 22:13  
+
0

Scorpion kirjoitti:

Hevonen on ainakin lähes yhtä rasvaista kuin possu. Kana sen sijaan on vähärasvaista. Hirvestä ja porosta en tiedä. Mistä ne tilaat? Pääsetkö näkemään rasvamäärän g/100g? Lisäätkö lohiöljyä, auringonkukkaöljyä ym ruokaan?Eläinrehuissa kyllä hevosessa on yleensä rasva% noin 3, kun taas broilerissa usein lähempänä 20%. Eri asia sitten jos lihatiskiltä hakee jotain broilerin rintafileitä.. Hirvi, poro ja hevonen on yleensä vähärasvaisia, ainakin noissa pötköissä myytävissä tuotteissa ja esim. tuo mun kakara kun oli jonkun aikaa allergiasapuskalla ja pikkuhiljaa lisättiin heppaa ja hirveä sekaan, niin sille tilattiin sitten erikseen hirven rasvaa kun ei hepan rasva% ollut ollenkaan riittävä.
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 22:38  
+
0
Kennelrehun heppaa olen syöttänyt, siinä on 100grammassa 20g rasvaa. Mutta en ole huomannut, että se olisi Mallua närästänyt.. kalkkunaa syöttäessä en myöskään ole Mallulla huomannut närästysoireita. Alkuviikosta aloin syöttää possua ja siitä se oksensi, nuoli laattioita, maha kurisi, läähätti jne, joten vaihdoin kanaan kun ei pakastimesta muutakaan löytynyt. Mutta kanaa syöttäessäkin oireet jatkui (paitsi ei oksentanut). Tänä aamuna en antanut mitään. Päivällä tosin menin tyhmänä antamaan sellaisen hammashoitoluun ja sen jälkeen se alkoi läähättää ja nieleskellä. Iltaruuaksi sai hirveä kun sain sitä tänään kaupasta, siinä on rasvaa 100grammassa 3,6g. Ainakaan vielä en ole huomannut sillä mitään närästysoireita.

Vatsa sillä on toiminut muuten ookoosti, eli kakka on ihan normaalia, tähän iltaan saakka. Iltalenkillä se kakkasi ensin pienen kiinteän kakan ja hetken päästä kakkasi uudestaan, mutta tuli vain vähän pelkkää "litkua".
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 23:04  
+
0
^No juu, kennelrehun hevosessa onkin näköjään enemmänkin rasvaa, eipä silti Rajulle riittänyt :eek::nauru: mutta joo, Rollelle oon ostellut vaan noita yksittäisiä heppapötköjä maisteluun niin ne on kyllä todella vähärasvaisia.
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥(Viestiä on muokattu torstaina, 22.01.2015 klo 23:05)

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Torstaina, 22.01.2015 klo 23:51  
+
0
Hirveä annettu tänään ja tuossa tuo taas läähättää ja on levoton.. :neutral: Muita oireita en oo ainakaan vielä huomannu..

Alkaa kyllä jo vähän pelottaa, että jos ei sitä närästäkään vaan mitä jos se on oppinut tuon läähätyksen ja levottomuuden Pontukselta? Voiko se mitenkään olla mahdollista, että koira päättää ruveta matkimaan toista? Onko siinä edes mitään järkeä!? :eitietoo:

Viime keväänä sain Pontuksen kanssa taistella tuon läähätyksen ja levottomuuden kanssa (alkoi just samaan aikaan kun nyt Mallullakin) ja en millään haluaisi, että näin käy Mallunkin kanssa :suru: Tiedän kyllä, että tämä voi olla jotain ohimenevääkin, mutta entä jos ei olekaan? Mä menetän taas yöuneni kun mietin, että mistä kiikastaa..

Muoks. Ollaan käyty nyt nukkumaan, mutta Mallu tuossa vaan läähättää ja vaihtaa nukkumapaikkaa.. Mua ahdistaa kun en tiedä tarkkaan mikä toista vaivaa.. En tiä mitä tekisin että tekisin jotain oikein. Mitä te tekisitte tässä tilanteessa?
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi
(Viestiä on muokattu perjantaina, 23.01.2015 klo 00:34)

pinn

pinn
Viestimäärä: 1007

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 08:16  
+
0
^Minä vetäisin nyt syvään henkeä. Tilannetta ei ainakaan auta se, jos tarkkailet koiran jokaista liikettä ja stressaat ja ahdistut. Se tarttuu varmasti koiraankin.

Kysessä ei nyt kuitenkaan ole mitään akuuttia, että se koira nyt olisi johonkin kuolemassa. Jos ulosteen laatu on jees ja koira ei ole hälyyttävän lihava/laiha, niin silloin ei ruokinnassa varmastikaan ole mitään kohtalokkaasti pielessä. Mullahan Lilo oli pentuna sellainen, että sille ei sopinut mikään ruoka ja se ei lihonut millään, kaikesta meni vatsa sekaisin. Pahimmillaan se kakkasi löysiä verisiä tippoja metrin välein. Sopiva ruoka kuitenkin löytyi ja koira oli sitten kunnossa. Nykyään taas vatsa kestää lähestulkoon kaikkea. Sama oli Lokilla, eli pentuna vatsa oireili huomattavasti herkemmin kaikesta kuin nykyään.

Tuo läähättäminen/levottomuus voi johtua sadasta ja yhdestä eri asiasta. "Matkiminen" (ei sanan oikeassa merkityksessä, mutta toki toisen koiran käytösmallit voivat tarttua pentuun) on tietty mahdollista, mutta itse pitäisin sitä ehkä melko epätodennäköisenä syynä. Voi olla myös väsymystä, stressiä, lihakset jumissa (hyvinkin yleinen syy) jne. Sitten esim. mulla Loki on oikein huonohermoisen koiran arkkityppi. Joskus se vaan paineistuu syystä X ja on sitten jonkin aikaa levoton ja läähättää, joskus piippaakin, yleensä johtuen liiasta aktivoinnista. Menee ohi lepopäivällä.

Mallu on vasta pentu ja et tunne sitä vielä täydellisesti, etkä voikaan. Asia ei stressaamalla ja hötkyilemällä parane. Elät nyt sen kanssa ihan normaalia elämää, ja jos tuntuu, että tilanne ei miksikään muutu tai jopa pahenee, niin voit vaikka soittaa ell:lle. Puhelimessa antavat ihan ilmaiseksikin neuvoja ja tietoa, ja sanovat, jos heidän mielestään on syytä tulla käymään.

Sinänsä kyllä samaistun huoleesi. Kun Loki oli Mallun ikäinen ja alkoi vasta paremmin ilmentää luonnettaan, mua ahdisti kamalasti se, miten väsynyt se aina oli. Kotona se aina vaan nukkui ja lenkillä ei suostunut kävelemään pissatuslenkkejä enempää. Lopulta vein sen eläinlääkäriin, jossa tehtiin mittavat tutkimukset luustokuvista pissakokeisiin. Lopputulema oli se, että Loki on vain väsynyt. :nauru: Olin aina ajatellut, että se on aussie ja vaatii siis kauheasti tekemistä, sehän on energinen rotu jne. Ja sen takia kauheasti lenkkeilin ja harrastin sen kanssa. Nyt kun tunnen sen paremmin, tiedän että se väsyy todella helposti eikä siksi kovin hyvin sovellu harrastuksiinkaan. Ei mitään terveydellistä syytä, se vaan on sellainen ollut aina. Kun pitää huolta riittävistä lepopäivistä, niin se pysyy rentona ja reippaana. Mutta tämän olen oppinut vain ajan kanssa koiraan tutustumalla.
Australianpaimenkoira Loki (23.6.2012)
Whippet Lilo (6.8.2013)

Loki-blogi

Scorpion

Scorpion
Viestimäärä: 358

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 08:17  
+
0
Tässä tulee neuvot.

1. Rauhoitu ensin itse. Mallu ei ota mallia Pontuksen läähättämisestä tai levottomuudesta, ei ainakaan yhdessä hetkessä. Eikös Pontus ole jo lopettanut sen käytöksen, ennen kuin Mallu edes tuli taloon? Älä huoli, ei koira ota mallia konkreettisesta käyttäytymisestä, ei koirat ymmärrä (siis, että Mallu oppisi nieleskelemään, läähättämään, nuolemaan lattioita koska Pontus). Tietysti, jos teidän koko perheen elinolosuhteet ovat stressaavat, se tarttuu koiraan, mutta en sanoisi että yhdessä hetkessä! Sitä paitsi Mallun oireet viittaavat vain närästykseen.

2. Anna Mallun vatsan rauhoittua. Sen maha on selvästi ylikierroksilla ja voi huonosti. Hoida sitä kuten mahatautia - älä ruoki juuri mitään hetkeen. Ei koira parin päivän paastoon kuole. Anna muutama kanamuna, raejuustoa pari rkl ym. mitä nyt keksitkään. Juota vettä kuitenkin, oksentaako Mallu veden?

3. Odota muutama päivä. Tilanne voi normalisoitua hetkessä tai sitten hiljalleen. Jos ei ensi viikollakaan ala tapahtua muutosta parempaan, harkitse lekurilla käyntiä.

Nolle, katsoin juurikin Kennelrehun tuotteita (mutten muistanut mainita). Broilerissa on alle 10 g rasvaa, hevosessa 20 g. Mutta hyvä tietää, että voi olla myös toisinpäin! Pitääkin jatkossa olla itse tarkempi siinä mitä tilaa ja mistä :hymy: Koitan myös turhanpäiväistä rasvaa välttää koiralla, juurikin närästyksen takia.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 23.01.2015 klo 08:23)

Reppis

Reppis
Viestimäärä: 1960

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 08:40  
+
0
Voi Hanma kun koirat on koiria. Tuollaisia ne koirat välillä on. Millon mitäkin ihme käytöstä, mistä me ei saada aina tolkkua. Okei, tottakai netti on täynnä "läähättävällä koiralla on kipuja"-keskusteluja, mutta se ei aina ole se yksi ja ainoa mahdollisuus. Se on vähän kuin alkaa googlettelemaan omia päänsärkyjä tai muita vaivoja, ja tuloksena on aina syöpä :D
Pointtini on, että kyseessä ei tarvitse olla mitään vakavaa. Islakin käy tällä hetkellä aivan kierroksilla. Pakkasellakin läähättää ulkona ja sisällä vaihtelee paikkaa ja on öisin levottomampi kuin ennen. Anallakin oli varhaismurkkuiässä samanlainen vaihe, siksi en oo huolestunut. Liittyy varmasti hormoneihin ja kasvun juttuihin.

Narttukoirilla tulee vuoden aikana tuollaisia läähätys- ja levottomuusvaiheita. Liittyy useimmiten juoksuun tai sitten valeraskauteen joillakin. Mallustakin kehittyy pikkuhiljaa teini, tiesithän, että pienet rodut kehittyy nopeammin kuin isot? Malluhan voi tehdä jo ekoja juoksujaankin. Jotkut nartut "tekee" ekoja juoksuja kuukauden tai pari. Mieliala vaihtelee ja koira on kierroksilla. Tervetuloa narttujen maailmaan :nauru:
Islalla oli ekat juoksut 6kk ikäisenä ja nyt jo alkaa ilmeisesti tekemään toisia juoksujaan. Anakin tekee juoksuja tällä hetkellä ja läähättää jonkin verran, tosin ei yhtä paljon kuin teinihöperövaiheessa oleva pikkusiskonsa...

Tosiaan, niinkuin muutkin ovat sanoneet: relaa! Tällaista koiran omistaminen on. Mä tulisin hulluksi, jos tarkkailisin ja huolestuisin noin jokaisesta asiasta. Jos hätä on suuri, voi koiran viedä eläinlääkäriin. Ja jos eläinlääkäri toteaa kaiken olevan ok, ei ole syytä jatkaa huolehtimista.
Ihailtavaa toki on se, että omistaudut noin paljon koirille ja välität. Mutta ei sen tarvitse mennä hysterian puolelle. Tosin ihan hyvä, että tänne kirjoittelet. Koska vertaistukeahan täältä saa :hymy: Tsemppiä!!
Bolognesenarttu 7/2012

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 09:32  
+
0
Kyllä minäkin Minkan, ensimmäisen oman koiran kohdalla touhtasin jonkin verran jos jokin "oli hullusti" mutta nykyään saan puolestani vanhemmilta kyselyitä noista että miksi ne tekee tuota, mitä tuo tarkoittaa, mistä tuo johtuu? Useimmiten on selitys mutta joskus joudun sanomaan että kuulkaa kun en yhtään tiedä :eitietoo::wink:

Minkalla on aina välillä ollut ihan selvää närästystä, pari kertaa olisi halunnut ulos syömään ruohoa kun yritti ensin maton hapsuja sisällä syödä ja pyöri levottomasti sinne sun tänne. Harmi vaan kun oli syystalvi ja ruohot niinollen melko vähissä. Jotain sain nyhdettyä pihalta ja koira heti ne söi ja rauhoittui. Ei mulla olis ollutkaan mitään lääkettä silloin. Onneksi (kopkop puuta) ei varsinaisia mahatauteja ole ollut kummallakaan koiralla tähän mennessä, ei edes kunnon ripuleita. On nämä koirat tosiaan joskus arvoituksellisia.

Hieman jo OT. mutta Reppiksen puheisiin liittyen näistä nuorista nartuista ja juoksuista tähän kohtaan vielä sellainen huomio että tuo Kiri, voisin väittää että näin kun sille tuli sellanen "menkkapoltto/kipuaalto" tuonne sisuskaluihin, lähti sohvalta äkäseen ja meni matolle kieppumaan, siitä juoksi sänkyyn. Oli hämmentyneen näköinen ja ensimmäisellä kerralla viime vuonna ihmettelin kyllä että mikäs sille tuli mutta nyt jo sitten tiedänkin, tai ainakin luulen tietäväni. Tuo muutenkin on tavallaan herkempi koira kun tuo vanhempi, vaikka ovat jo aikuisia kummatkin niin vertaillessa huomaa eroja käytöksessä. En muista Minkalta moista pomppimista juoksuajoiltaan. Tämä junnu myös lipittelee ulkona pissoja mitä vanhempi narttu ei kyllä tehnyt, sekä on ollut katkojuoksuja. Leikattavaksi meneekin jossain vaiheessa kun alkaa riittää nämä hormonihöyryilyt :cool:
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina
(Viestiä on muokattu perjantaina, 23.01.2015 klo 09:49)

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 11:11  
+
0
Kiitos kaikille rauhoittavista vastauksista! Kyllä mun täytyy nyt ryhdistäytyä...

Varmaan suurimmaksi osaksi olen siksi näin hysteerinen, kun Pontuksen kanssa saatiin niin kauan etsiä ja miettiä missä vika, niin tietysti sitä automaattisesti ajattelee, että nyt sama tämänkin koiran kanssa :shifty:

Juoksuista.. mulla on kyllä sellainen kutina, että tuo teettää juoksuja, kun se on ruvennut merkkailemaan ja on niin kiinnostunut hajuistakin. En tiedä kuuluuko tämä asiaan, mutta se nuolee alapäätänsäkin aika tiuhaan tai siis useammin kuin ihan pentuna :mietiskel:

Eikä siis Pontuksella enää mitään ongelmia ole, mutta se läähättää ihan vain kuumuudesta. Jos se on ollut monta tuntia sisällä, niin jossain vaiheessa se vaan alkaa läähättää ja kun sen päästää ulos, niin lopettaa läähättämisen ja on tyytyväisempi siellä. Pontus on niin iso ja sillä on valtava turkki, niin ihmekös kun kuuma tulee :roll:

Voihan sekin olla mahdollista, että Mallua on välillä sekä närästänyt että myös juoksut tulossa, joka voisi selittää läähätyksen ja levottomuuden? Voiko narttu ennen juoksuja olla omituinen ja käyttäytyä omituisesti? Luulisi, koska varmaan hormonit jyllää jne.. :mietiskel: Oon vähän puulla päähän lyötynä näiden juoksujen kanssa, kun ei ole hirveästi kokemusta. Ainoastaan vanhempien narttukoirasta ja sen osaan siitä sanoa, että juoksuaikana se on juurikin läähättäjä ja levoton, ainakin tietyn ajan juoksuista. Mutta sitten se taas palautuu normaaliksi kun juoksut on ohi.
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi
(Viestiä on muokattu perjantaina, 23.01.2015 klo 11:16)

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 11:44  
+
0
Scorpion, jep ja kiva että näköjään "samaa" tuotetta voi saada noin eri rasvamäärilläkin! Voi sitten katsella omiin tarpeisiin sopivat. Vaikka eipä noita pötköjä kyllä oikein yksittäisiä lukuunottamatta raaski ostella kun on niin hintavia..
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥suibe

suibe
Viestimäärä: 1153

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 12:51  
+
0
Hanma: Alapään nuoleminen voi nartulla liittyä juoksuihin, mutta se ja usein pissailu ovat myös virtsatueinfektion merkkejä. Onko Pontus kastroitu vai ei? Juoksujen tuloa on kuulema jokseenkin helppo seurata uroksen suhtautumisesta. Mutta joo, nartut voivat olla outoja hyvinkin pitkään ennen ja jälkeen juoksujen. Mun vanhemmasta tulee aina ihan halinalle ennen juoksuja, juoksujen aikaan se on masentunut ja vaisu. Se ei merkkaile eikä ole muuten hormonaalinen, ehkä aavistuksen kiinnostuneempi hajuista, tai sitten mä vaan kuvittelen kun tiedän että sillä on juoksut :nauru: Kaverin koira on ennen juoksuja ja juoksuissa hyvin uhmakas ja todella äkäinen muita koiria kohtaan, mitä se ei muuten ole ollenkaan.

Omaa ininää: Poppyn kipulääke loppui maanantaina. Sen jälkeen ollut hyvä, mutta edelleen on yritetty lepäillä. Eilen tein yhden lenkin, joka ei ollut vaan talon ympäri, vaan ihan jopa viereiseltä kadulta. Aikaa meni ehkä 10-15min, eli ei siis mikään pitkä lenkki. Mentiin rauhassa, ja Poppy oli tyytyväisen oloinen. Tänään se sitten taas ontuu :suru: Aamulla katselin, että olisko se vähän epäpuhdas, mutta en saanut selvyyttä. Äsken unilta noustessaan se ontui ihan selvästi. Sain ajan kuvauksiin vasta tiistaille, ja sitä ennen tuo pitäisi pitää täydessä levossa. Ei ulkoilua, ei riehumista, ei leikkejä. Miten mä sen teen? Häkittäminenkään ei oikein auta tähän, kun tuo hyppii ja riehuu siellä jos ja kun tietää että minä tai Penny ollaan lähellä. Mietin, että veisin Pennyn hoitoon porukoille vkonlopuksi, josko auttais etteivät riehu yhdessä. Poppya en voi sinne viedä kun se riehaantuu siellä enempi kuin kotona, ja hyppii sohvalle ja sänkyihin ja joka puolelle. On tää niin inhottavaa! Onneksi Poppy ei näytä mitenkään kipeältä eikä ole varovainen jalan kanssa, niin en usko, että se on kovin tuskissaan. Antaa koskea jalkaa, taivuttaa kaikki nivelet ja kävelee sillä kyllä, ihan niinkuin oireiden alkaessakin. Voi luoja mä toivon, että siellä ei ole mitään isoa rikki tai pysyvää vammaa.
schippn 08/2012
schippn 08/2014

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 13:02  
+
0
^Ei tuo kotopihassa silti merkkaile eikä tee sisällekään, pystyy pinnaamaan tosi kauan ikäisekseen. Ja se alapään nuoleminen ei ole mitään himonuoleskelua, vaan silloin tällöin sitä vähän lipaisee. Pissaaminen on muutenkin normaalin oloista, ei satu tms.

Merkkailua se mun mielestä on, kun lenkillä se ensin haistelee jotain ja sit päästää siihen pienen pisun.. :)
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 13:23  
+
0
Nova on myös alkanut merkkailemaan ulkona, menemään enemmän hajujen perässä ja alkanut nylkyttämään lelujaan (en meinannut uskoa silmiäni alkuun kun ei tullut mieleenkään että nartutkin tätä voivat harrastaa). Alapäätään ei ole vielä alkanut sen enempiä nuoleskelemaan, mutta kasvattaja kertoi että kaikki narttunsa alkavat juurikin merkkailla ja nylkyttää noin kuukausi ennen juoksuja. Voipi siis hyvin olla että piakkoin tarvitsee lähteä juoksupöksyjen ostoon... Myöskin viimekerralla rotutreffeillä oli useampi uros jatkuvasti tuon perseessä kiinni:nauru:
shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

miwa

miwa
Viestimäärä: 29

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 13:33  
+
0
Täällä peruspentuarkea. Yöitkeminen jäi onneksi vain ensimmäisen yön jutuksi. Ollut sen jälkeen öisin itkemättä, eikä ole minuakaan pitänyt hereillä. Olemme käyneet klo 23:00-00:00 paikkeilla nukkumaan, mutta ennen kuin ehdin nukahtaa, alkaa Koda taas leikkimään.

Ulkona on sen verran vilskettä ja ihmeteltävää, että lähinnä olemme vain ja katselemme maailman menoa. Autojen ohi meneminen ja raitiovaunut saavat Kodan ihmettelemään. Välillä juoksee jalkojeni luokse istuskelemaan (turvaan).

Naapuritkin ihastuneet jo tuohon palleroon :nauru:
Kleinspitz Koda 11/2014

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: PENNUNOMISTAJIEN PULINA 12 - Perjantaina, 23.01.2015 klo 17:20  
+
0
Jotain ihmettä on kyllä tapahtunut… Essi tulee pihalta sisälle aina kutsusta ja välillä kutsumattakin kun vain avaan oven. Pellolla nyt kahtena viime kertana on tullut aina ensimmäisestä kutsusta ja vauhdilla. Ei ole myöskään jäänyt jälkeen vaan pysynyt hyvin mukana. Välillä tullut omatoimisestikin pyytämään namia minulta. Pahimmat iltahepulitkin on lieventyneet jonkin verran. Parina iltana tein niin, että heti kun Essi rupesi haukkumaan, laitoin sen makuuhuoneeseen yksin ja oven kiinni. Päästin pois hetken päästä kun oli rauhoittunut. Sitten ei enää onnistunut, kun Essi haukahti ja minä nousin ylös, pinkoi se karkuun. En saanut sitä enää laitettua oven taakse. Silti haukkuminen on vähentynyt.

Käytin Essin tänään rokotuksella. Kivasti meni, tosin Essi oli niin vilkas ettei meinannut malttaa olla yhtään paikoillaan pöydällä. Eläinlääkärissä olisi halunnut tervehtiä kaikki ihmiset ja koirat. Painoa nyt 3,1kg.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 53
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263791
(Tilastot päivitetty viimeksi 24.11.2020 klo 06:15)