Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Perjantaina, 08.05.2015 klo 19:48

Teinimutanttininjakoirien (+9kk) ja omistajien pulina 4

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8

keparti

moderaattori
keparti
Viestimäärä: 127

TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Perjantaina, 08.05.2015 klo 19:48  
+
0
Uutta ketjua pukkaa, olkaa hyvät! :)
Vanha ketju
Belltown French Mission "Late" s. 22.7.2010
Grande Gremin's Hippopotamus "Hemppa" s.27.4.2016
Nevskiy Legion Viking "Myrsky" 20.7.2001-25.9.2009 <3
Sagramour Silver Star "Santtu" 20.10.2006-28.6.2016 <3

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Sunnuntaina, 10.05.2015 klo 23:34  
+
0

Sufa kirjoitti:

Ja SanttuJ pientä nirsoilua on ruuankin kanssa. Lihat kyllä hotkii, mutta nappuloita maistelee vähän, katsoo mua tai käy nuuskimassa muualla ja menee sitten vasta jatkamaan. Monia merkkejä ollaan kokeiltu (kun tolla on ollut vatsaongelmia), eikä mikään ole tuntunut maistuvan erityisen hyvin.

Mietin vain, että onko mahdollista tarjota päivän ruoka koulutuksen yhteydessä? Ja siis niin, että pääsääntöisesti se ruoka tulee yhdessä tekemisestä palkaksi ja loput sitten vaikka iltaruokana kiposta?

Lunan kanssa sai sillon pentuna ja junnuna kikkailla ihan kiitettävästi tuon ruokapalkan kanssa. Se oli jossain vaiheessa niin kiinnostunut hajuista + muista ärsykkeistä, et sille ei kelvannut ollenkaan ruoka ulkoillessa, vaan kieltäytyi kokonaan tai sylki suustaan. Itteä tuo käytös ärsytti sen verran, et jos se alkoi tuommoista peliä vetelemään, niin sinä päivänä ei enää ruokaa tippunut. Jos se illalla alkoi nälkäänsä itkemään, niin lähdettiin uudestaan iltalenkille ja tarjottiin siellä se ruoka. Jos nälkä ei ollut iltaan menessä heräänyt tai toisella lenkillä kelvannut, niin seuraavana päivänä kokeiltiin lenkillä uudestaan, että josko se sama ruoka kelpais samanlaisten ärsykkeiden ympäröimänä. Lisäksi siirsin sen syömään kerran päivässä ja päivän ekat ruoan tuli lenkillä/treeneissä jne. paikoissa ja illalla loput kiposta, jos jotain oli jäänyt. Tämä jo pelkästään helpotti ruokapalkan hyödyntämistä melkoisesti. Muutenkin jos koiralle ei oikein ruoka maistu, yleensä kerran päivässä ruokailu auttaa asiaan. Lunan kans tuli ihan sen vuoksi oltua tosi tiukkana tuon ruokapalkan suhteen, koska se sikaili tuohon aikaan ihan urakalla.

Lisäksi mun mielestä koira, joka joutuu oikeasti vähän tekemään jotain sen ruokansa eteen, syö paljon paremmalla ruokahalulla mitä koira, joka sitä saa "ilmaiseksi". Kaverin nirso ja huonosti ruokaileva koira tuli meille useammaksi viikoksi hoitoon ja alkuun se kävi haistelemassa ruokaansa, seikkaili jossain ja kävi vähän maistelemassa ruokaansa. Lenkillä viiletti iloisena ja ei syönyt siellä mitään. Tein sen kans niin, että jos se ruoka ei kupista lähtenyt heti maistumaan, niin ruoka tyynesti pois. Ei saanut siis lähteä seikkailemaan, vaan otettiin se sääntö, et jos se kuppi siihen maahan lasketaan, niin se joko syödään tai ei. Kummasti alkoi myös lenkillä palkka kelpaamaan. Kaveri iloisesti hämmästyi koiran hyvää ruokahalua kun se kotiinsa palasi. Se kun veti yhdeltä seisomalta kupillisen pöperöä kitusiinsa ja aiemmin sen vastaavan määrän syömisen oli mennyt kolme päivää.

muoks. Ja jos koira ei nykyisellä ruokamäärällä kuitenkaa laihdu, niin voiko olla, että sitä ruokaa on yksinkertaisesti tarjolla liikaa sen tarpeeseen nähden? Eli tarjoaisit vaan sen määrän, jonka se tällä hetkellä syö.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.05.2015 klo 23:49)

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Maanantaina, 11.05.2015 klo 09:44  
+
0
^Ah kiitos SanttuJ hyvästä viestistä! :kumarrus:
Oon kokeillut tota ruuan antamista lenkillä, mutta luovuin siitä, kun ei Väinöä selvästikään kiinnostanut syödä. Mutta ehkä se ruoka rupeaa maistumaan, jos sitä ei muuten saa. :twisted: Pitää siis vaan ottaa tiukka linja, että ruuan eteen tehdään töitä! Musta itsestä vaan tuntuisi pahalta, jos tuo ei jonain päivänä saisi ollenkaan ruokaa. :shifty: Mutta eikai koirat itseään nälkään tapa, eiköhän se treenaaminenkin rupea maistumaan.
Itseasiassa just viikonloppuna mietin, että pitäiskö Väinön kanssa siirtyä yhteen ruokailukertaan päivässä, koska se on aina se aamuruoka joka ei maistu(eli saisi siis ainoastaan illalla ruuan).
Ruuan määräkin mietityttää. Väinö kun parhaimmillaan(ehkä pari kk sitten) söi 10dl nappulaa(+lihat) ja nyt oon antanut 7dl(+lihat) ja siitä jää aina joku 1-2dl syömättä. Pelottaa vaan ruveta vähentämään tota määrää, koska Väinö on muutenkin jo tosi laiha ia ollaan nyt viimeisen kuukauden sisällä ruvettu lenkkeilemään huomattavasti enemmän kuin ennen.

Mutta kiitos, tässä oli nyt paljon hyvää pohdittavaa! :peukku: Miten mä pärjäisinkään ilman KC:n hyviä neuvoja!

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Maanantaina, 11.05.2015 klo 21:01  
+
0
^Jos se koira nyt ei muuten mitenkään erityisemmin perseile, niin eihän sille ole hirveen tiukkaa linjaa ole väistämätöntä lähteä vetämään. :hymy: Meillä siis perseiltiin oikeasti niin paljon, et oli pakko olla vähän kylmä ja v-mäinen emäntä :twisted: Mut luulen Väinölle noiden puheiden perusteella riittävän hyvin se, että jättää aamuruoan antamatta. Jos käytte päivällä lenkillä, niin otat sinne evästä ja tarjoat siellä sitten hyvästä käytöksestä, käskyjen tottelemisesta jne sitä ruokaa. Jos sitä evästä jää sitten jäljelle, niin senhän voi sitten illalla harjotella pois. Jos koira syö raakaa, niin laittaa vaikka sitä kongiin tai vastaavaan aktivointileluun tai pistää vaikka kippoon ja piilottaa sen kipon jonnekkin ja koira saa etsiä sen iltaruokansa. Lunan kans tuli vähintään tehtyä iltaruoalla "kuppitreeni" eli ruokakuppi odottaa siellä missä koira ruokansa syö ja tehdään jotain pientä, josta vapautuksella pääsee syömään. Alla videopätkää missä Luna näyttää esimerkkiä siitä, miten se mopo ei meinaa tassuissa pysyä kun joutuu vähän työskentelemään ruoan eteen:

Voi kun tuli ikävä mamman jutturaa..
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 12.05.2015 klo 21:47  
+
0
^Ihana Luna. :nauru:
Pitää nyt katsoa miten tää tästä lähtee etenemään. Eilen jätin ekaa kertaa aamuruuan antamatta ja illallakin annoin vain n.6dl(eli vähemmän kuin ennen) nappulaa, mutta ei toi siltikään syönyt kaikkea. Ehkä puolet...

Väinö täytti tänään vihdoin 1v!:jjei: Maksalaatikkokakku tietysti maistui hyvällä ruokahalulla. :roll:

syntaksivirhe

syntaksivirhe
Viestimäärä: 1594

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Lauantaina, 16.05.2015 klo 09:30  
+
0
En kyl yhtään tajuu mitä tää yks teiniakka meinaa. Oon joutunut rajaamaan ne koiraportilla keittiöön, ku viime aikoina mm. nettijohdot, sohvapöytä, ovenkarmit jne jne on ottanu vähän osumaa yksinolojen aikana.. Nyt tytsy on näköjään päättäny, et on myös ihan fine pissailla keittiön matolle. Ihmettelinki semmosia länttejä kunnes sit joku ilta tullessani astuin tuoreen lätäkön päälle. Ois luullu et toiset juoksut on tulonpäällä, mut saas nyt nähdä kauan se niitä tekee. Joka tapauksessa tosi rasittavaa!
Welsh Corgi Pembroke
FI RU EE MVA BALT EE LV LT JMVA "Roxie" (n) 1/14 -sijoituksessa-

SiljaSiili

SiljaSiili
Viestimäärä: 398

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Lauantaina, 16.05.2015 klo 13:16  
+
0
Johtuukohan tää nyt teini-iästä vai mistä on kyse? Vertaistukea pliis! Käpy russelin ohitukset on aina olleet haastavia, johdonmukaisesta treenistä huolimatta. Se on siis vain niin yltiösosiaalinen, että toisen koiran nähdessään se on aina ihan haltioissaan. Ei se hauku tai riehu, mutta on vaan aina ollut niin super kiinnostunut toisista koirista. Aiemmin keväällä toimi ihan hyvin jätä käsky. Eli kun Käpy lukkiutuu toiseen koiraan niin jätä käskyllä pyydän sen katseen pois toisesta koirasta. Nyt ei ole moneen viikkoon toiminut mikään. Eli kun lenkillä tulee toinen koira näköpiiriin, Käpy lukkiutuu ihan totaalisesti siihen, eikä auta jätä, tänne, sivu, ei mikään. Ei vaikka työntäisi namia suoraan naaman eteen niin sitä toista koiraa pitää vaan tuijottaa. Lähempänä alkaa sitten vetäminen. U käännöksellä saan huomion itseeni mutta en voi sitä loputtomiin tehdä. Tuo lukkiutuminen on vaan niin rasittavaa, eikä juuri mistään saa nykyään sen huomiota pois jätä käskyllä... Meneekö tää ohi?

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Sunnuntaina, 17.05.2015 klo 23:01  
+
0
Meillä ollaan vihdoin 9kk! Kauheaa kun vasta hetki sitten odottelin kuumeisesti koska pääsen itsekin kirjoittelemaan pennunomistajiin ja nyt jo täällä:love:

shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

redpomelo

redpomelo
Viestimäärä: 135

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 19.05.2015 klo 15:25  
+
0
Käytiin äsken Watin kanssa totuttelemassa keskustan hulinaan. Syksyllä kyllä käytiin keskustassa, mutta ei sen jälkeen, joten jännäsin onko Watti ihan kauhuissaan. Vaan eipä suinkaan. Poikahan oli ihan onnesta soikeana kun joka puolella kulki ihmisiä ja kaikkia olisi pitänyt päästä tervehtimään ja joka ikistä nurkkaa ja tolppaa olisi pitänyt haistella ja näyteikkunoissakin kulki siinä vierellä outo pieni koira. Näin taluttajalle hiukka rasittavaa, kun koira säntäili hihnassa kuin päätön kana :roll:

Syynä tähän harjoitukseen oli, että olemme kesäkuussa menossa pariksi päiväksi Turkuun lomailemaan ja Watti tulee mukaan. Jos täällä on Turun seutulaisia, niin mielellään kuulisin vinkkejä mihin kivoihin paikkoihin Turussa voi mennä koiran kanssa muualle kuin tietysti joenvartta kävelemään.

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 19.05.2015 klo 16:34  
+
0
Me ollaan Turusta joten kerron mielelläni vinkkejä:hymy: Millaisia paikkoja teillä on hakusessa?
shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

redpomelo

redpomelo
Viestimäärä: 135

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 19.05.2015 klo 17:20  
+
0
Ei mitään tiettyä mielessä. Keskustahotellissa majaillaan ja autoa meillä ei ole käytössä, joten paikkoja joihin on helppo päästä jalan/bussilla. Puistoja (Kupittaa on kyllä tuttu), koiraystävällisiä kahvilaterasseja ja ihan mitä vaan. Kaksi päivää vain on aikaa, joten ei tietenkään kauhean moneen paikkaan keritä, mutta kiva olisi olla tiedossa paikkoja, joihin Watin voi ottaa mukaan, ettei sen tarvitse viettää koko lomaa hotellihuoneeseen lukittuna.

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 20.05.2015 klo 12:34  
+
0
Ruissalo ainakin on todella ihanteellinen ulkoilualue, bussilla pääsee helposti keskustasta keskelle luontoa:hymy:
shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 20.05.2015 klo 14:48  
+
0
Marina Palacen terassilla on ainakin ennen saanut olla koiran kanssa. Sen lisäksi moniin jokilaivoihin ymmärtääkseni saa viedä koiran. Muuten mä oon vähän pihalla noista paikoista, joihin saa ottaa koiran mukaan.

Ruissalossa tosiaan kannattaa käydä piipahtamassa lenkillä, jos on aikaa. Halisten koskelle ja sinnepäin, kun suuntaa lenkille, niin on myös aika kivat maisemat - joen "ympäri" sielläkin kiertää lenkki, mutta ei se nyt ihan vastaa sentään keskustassa jokirannassa käppäilemistä. Keskustassa sitten taas esimerkiksi Vartiovuorenmäki on ihan jees puistotunnelmineen.
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

suibe

suibe
Viestimäärä: 1153

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 20.05.2015 klo 17:24  
+
0
Niin vaan mekin joudutaan liittymään teinikeskusteluun, vaikka ei tuo mun naurunappula kyllä mikään teini ole, vaan kuuliainen pikkuinen koirakansalainen :ylpea: Poppylla siis 9kk synttäripäivä tänään!

schippn 08/2012
schippn 08/2014

redpomelo

redpomelo
Viestimäärä: 135

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 20.05.2015 klo 19:11  
+
0
Kiitokset Turku-vinkeistä neanicolelle ja BaeLianalle! Toivotaan, että Watti tykästyy Turkuun :hymy:

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 20.05.2015 klo 22:08  
+
0
Café Manuelaan on myös muistaakseni koiratkin tervetulleita, ihan varma en ole sijainnista kun en ole itse ikinä käynyt, mutta jossainpäin jokivartta tietääkseni. Koirakahvila Pieni Tassuputiikki löytyy Puolalanmäen ja linja-autoaseman välimaastosta:hymy:
shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

kristakasmira

kristakasmira
Viestimäärä: 2

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Perjantaina, 22.05.2015 klo 20:46  
+
0
Mekin voitaisiin esittäytyä! Täällä siis pian 11kk vanha teinijärkäle Malla! :heiluti:Yorkshirenterrieri n, 01/09
Seropi n, 06/14
Sileäkarvaiset noutajat:
u, 5/14
u,2/16

http://miloflatti.blogspot.fi/

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Sunnuntaina, 24.05.2015 klo 13:20  
+
0
^Kuvat ei näy ainakaan mun puhelimella. :eitietoo: Mutta tervetuloa joukkoon! :heiluti: Millainen koira sieltä löytyy?

redpomelo

redpomelo
Viestimäärä: 135

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Sunnuntaina, 24.05.2015 klo 17:03  
+
0
Watti kävi perjantaina ensimmäistä kertaa trimmauksessa. Tarkoitus ei ole jatkossa pitää ihan näin lyhyessä karvassa, mutta nyt tämä on tuolle villille pöpeliköissä pomppijalle oikein hyvä kesäturkki.Jännitti vähän miten tuo poika käyttäytyy trimmajalla, mutta oikein oli kuulemma ollut reipas.

Bussilla mentiin trimmaukseen. Watti oli kantolaukussa. Kun koira haukahti pari kertaa, alkoi yksi nainen marista kovaan ääneen, että lemmikkejä ei saa bussiin tuoda ja hän on kyllä tästä sanonut ennenkin. Nyt hän kyllä tekee bussiyhtiöön valituksen. Tuo koira ei kuulu tänne jne. Tätä jatkui hyvän tovin. Sama rouva (keski-ikäinen ihminen) kerran valitti kovaan ääneen ruuhkabussissa, että koululaiset ei saisi istua penkeillä (ei itse päässyt istumaan). No meitä on moneen junaan :roll:.

neanicole

neanicole
Viestimäärä: 298

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Sunnuntaina, 24.05.2015 klo 17:57  
+
0
Tuon vielä ymmärrän että vanhemmille tulisi antaa paikka bussissa jos on aivan täynnä ja muut istujat nuoria, mutta empä oo ikinä kuullut ettei bussiin saisi koiraa tuoda, ja meilläkin kuljetaan bussissa vieläpä ihan omin jaloin eikä kassissa:eek: Oletan siis että kyse oli ihan normaalista paikallisliikenteen bussista? Vaikka toki joihinkin pitkänmatkanbusseihinkin voi koiran kanssa mennä, eiköhän se kuski olisi siinä ovella jo jotain sanonut jos ei olis saanut mennä:nauru:
shibalapset<3
♀ nova 2014
♂ kado 2015
http://shibastories.blogspot.com/

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26056
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5802
Viestejä yhteensä543763
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263647
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.07.2020 klo 04:45)