Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Perjantaina, 08.05.2015 klo 19:48

Teinimutanttininjakoirien (+9kk) ja omistajien pulina 4

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8

Lusu

Lusu
Viestimäärä: 257

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 16.05.2017 klo 16:37  
+
0
Hei kaikille. Käsittääkseni tämän palstan tarkoitus on asioiden jakaminen ja vertaistuen saaminen, mikä on hieno asia. Niillä on ollut iso merkitys itsellekin monissa tilanteissa. Täällä myös kerrotaan tilanteista rehellisesti mitä myös peukutan.

Haluan kuitenkin sanoa, ettei koiran "teiniperseily" ole normaalia, välttämätöntä ikään kuuluvaa käytöstä, vaan se kertoo siitä, että koira ei tunne ja tiedä rajojaan ja paikkaansa suhteessa ihmiseen. Nuoret koirat toki kokeilevat niissä rajoissa mikä niille suodaan, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Laumassa nuoret nössit pidetään erityisen tiukasti, jos ne osoittavat epäkunnioittavia eleitä ylempiä kohtaan.
Vaikka huomataan, että samankaltaisia ongelmia on monella, koiran asiatonta käytöstä ei tule pitää normaalina ikään kuuluvana vaiheena, vaan se kertoo siitä että tilanne koiran kanssa tulee ottaa varmasti ja määrätietoisesti haltuun.

Edelleen sanon ja ajattelen, että on hienoa kun ongelmista puhutaan ja niitä jaetaan, kunhan asiatonta epäkunnioittavaa käytöstä ei aleta pitää normaalina.

keparti

moderaattori
keparti
Viestimäärä: 127

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Tiistaina, 16.05.2017 klo 19:16  
+
0
^Mun mielestä niin koirilla kuin lapsilla tiettyjä kehitysvaiheita vaan tulee, eikä kaikki kasva kiltteinä ja nöyrinä mamman mussukoina aikuiseksi ihan tuosta noin vain. Koirat (ei kaikki) kokeilee rajojaan ja minusta niitä voi kutsua välillä vaikka perseilyksi. Sehän ei tarkoita sitä, että käytökseen ei puututa ja koiran annetaan vain jatkaa touhujaan, vaan se tarkoittaa sitä, että ei-toivottu käytös on huomattu ja sille aiotaan nimenomaan tehdä jotain, eikä vain odoteta sen menevän itsekseen ohi. Toiset koirat uskovat kerrasta, toiset kokeilevat useammin. Rodutkin kun ovat niin erilaisia, ja yksilöt rotujen sisällä.

Minä ainakin sanon, että minun koirani perseilee välillä. Se ei ole aina kiltti poika, eikä halua kuunnella. Hyvä koira siitä kuitenkin tulee, tyhmä se ei ole :)
Belltown French Mission "Late" s. 22.7.2010
Grande Gremin's Hippopotamus "Hemppa" s.27.4.2016
Nevskiy Legion Viking "Myrsky" 20.7.2001-25.9.2009 <3
Sagramour Silver Star "Santtu" 20.10.2006-28.6.2016 <3

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Keskiviikkona, 17.05.2017 klo 16:16  
+
0
Joo ei koirilla tosiaan ole mitään murkkuikiä kuten ihmisillä :hymy: Yleensä kun koira saa tarpeeksi tekemistä, virikkeitä ja liikuntaa, ei isompia ongelmia tulekaan. Yhdelläkään omalla koiralla ei ole koskaan ollut mitään "vaiheita". Minusta on vain hauska sanoa vuoden ikäistä koiraa teiniksi :wink: Toki kun hajut alkaa kiinnostaa enemmän kuin pentuna ja hormonit hyrrää, voi käytös muuttua sen takia. Mutta koirat eivät testaa omistajaa, tahallaan käyttäydy huonosti saati yritä "pomoksi". Koira on koira ja ihminen ihminen, koirakin tietää ettei sellainen yhdistelmä muodosta varsinaista laumaa jossa on eri arvoasteikot. Koirat eivät myöskään osoita mieltään tai protestoi, eivät kykene niin monimutkaiseen ajatteluun.

Meow

Meow
Viestimäärä: 51

VS: TEINIMUTANTTININJAKOIRIEN (+9KK) JA OMISTAJIE... - Maanantaina, 12.03.2018 klo 18:22  
+
0
Tosiaan täällä ollaan jo melkein vuoden ikäisiä! Apua kuinka se aika kuluu! About 10kk iässä koettiin ekat juoksut ja silloin Pepsi testasi omistajan hermoja lenkillä kun oli niin hajujen lumoissa ja heittäytyi kirjaimellisesti lumihankeen (ja pissoihin) makaamaan, mutta siitäkin onneksi selvittiin kunnialla. Pääosin yhteiselo Pepsin kanssa on ollut tasaista, eli ei siinä luonteessa/käyttäytymisessä ole ollut muutoksia paitsi juoksujen aikana oli omapäisempi.

On hassua kuinka ei enää voisi kuvitella elämää ilman tuota pötkylää :love: Haluaisin niitä kymmenen (ainaki toisen), mutta koska haaveessa opinnot niin se toinen koira ei oikein sovi budjettiin ko on jo kolme lemmikkiä :roll: Mutta joku kaunis päivä sitten :nauru:
"a Home witouth a cat is just a house"

Welsh Corgi Cardigan narttu "Pepsi" s.28.3.2017
Taloudessa myös kaksi kissaa.

  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26056
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5802
Viestejä yhteensä543763
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263647
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.07.2020 klo 04:45)