Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Lauantaina, 19.06.2010 klo 20:16

Uros vai narttu?

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 9

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 16.06.2011 klo 23:43  
+
0
^ Täällä kaks leikkaamatonta urosta. Kumpikaan ei siedä vieraita leikkaamattomia uroskoiria, mutta keskenään ei onkelmia. Pari hassua rähinää on sattunut ja joskus nuorempi koittaa vanhemman selkään.. Jälkimmäiset tilanteet kiellän, ärinöihin en ole puuttunut. Vanhempi koira sietää tolta nuoremmalta jopa ihan liikaa perseilyä ja meillä nuorempi onkin arvoasteikossa selkeesti ylempänä. Tiesin pentua ottaessani, ettei tuo pinseri uroksia siedä, mutta sama lauma on näköjään sillekin ihan totaalisen eri asia. Tiiä sit mikä olis tilanne, jos pilsneri vastais ton aiukuistuvan kakrun jokaiseen haastetuijotukseen yms..
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

_lappalaishullu_

_lappalaishullu_
Viestimäärä: 173

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 13:17  
+
0
Rex,eipäs kiroilla. Täällä ei saa kiroilla!

Myykin

Myykin
Viestimäärä: 272

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 13:27  
+
0
^Missä oli kirosana? :o

Manna

Manna
Viestimäärä: 303

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 13:38  
+
0
^Tarkoittikohan tuota p erseilyä? :mietiskel:

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 13:48  
+
0
Rex? :nauru: Pahoittelen jos aamumurot meni väärään kurkkuun, en oo koskaan ajatellut percttä kirosanana.
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

Tiainen

Tiainen
Viestimäärä: 976

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 14:22  
+
0

Rez kirjoitti:

Rex? :nauru: Pahoittelen jos aamumurot meni väärään kurkkuun, en oo koskaan ajatellut percttä kirosanana.Kyllä se on kirosana. Suosittelen käyttämään sivistyneempää muotoa peppuilla - mahdollisesti myös peffailla sopii.

(...anteeksi, en malttanut olla hiljaa. :nauru:)

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 14:49  
+
0
Tiainen, oot mulle uuden näppiksen velkaa! Meinan lensi vissyt sille komeassa kaaressa kun repesin!
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

Tiainen

Tiainen
Viestimäärä: 976

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 16:38  
+
0
Anteeksi Tonteria, olen ihan vilpittömästi pahoillani :viheltel:

Vääntäkääpä muuten vastaava verbi sanasta pakara, se se vasta korrekti olisikin. Pakaroilla? Ehh... Näin heti itseni treenaamassa seisomista Snön kanssa, se kun lepuuttaisi per...äsintään niin kovin mieluusti seisomisen sijaan.

"SNÖ! Ei pakaroilla! SEISO!"

Mel

Mel
Viestimäärä: 35

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 17:29  
+
0
Kertokaapas mitä suosittelisitte minulle:

olen hankkimassa ensimmäistä koiraani (yksi narttukoira on meillä ollut ollessani pieni, joten ei muistikuvia) ja jäljellä olevia rotuvaihtoehtoja ovat shetlanninlammaskoira, pk collie, papillon, labradorinnoutaja ja japaninpystykorva. Miettien näitä rotuja, olisiko uros vai narttu sopivampi?

Kokoajan olen ajatellut että koirani tulee olemaan narttu, juuri sen käsityksen pohjalta että ne olisivat lempeämpiä ja helpompia. Nyt kuitenkin aloin miettimään juoksuja jne. Olisiko uros sittenkin parempi? Esimerkiksi molemmat kissani ovat uroksia, enkä narttukissaa tuskin koskaan ota, sillä uroskissat miellyttävät enemmän silmää kokonsakin puolesta.. Narttu kuulostaisi "turvallisemmalta" vaihtoehdolta ja eikö nartut kuitenkin iän karttuessa opi pitämään itsensä melko siistinä juoksujen aikana? Ja onhan niitä pöksyjäkin olemassa? :nauru: Olen kuitenkin melko avoin kummallekin vaihtoehdolle. Ja varmaan löytyy jotain rotukohtaisia eroja?
Ensimmäinen oma koira hakusessa, kotona jo ennestään kaksi kissaa.

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: UROS VAI NARTTU? - Tiistaina, 21.06.2011 klo 21:10  
+
0
^^ Haa kiitos, tästä lähtien meillä pakaroidaan! :nauru:

(En oo kyllä eka joka on käyttänyt kc:ssa sanaa percillä, mennä perclleen jne. Että nih. Aiheeseen!)
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 21.06.2011 klo 21:10)

_lappalaishullu_

_lappalaishullu_
Viestimäärä: 173

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 23.06.2011 klo 19:31  
+
0
:nauru: nonii löyty uus vastaava sana:nauru::nauru:. Mutta parempi se kuin kirosana.

_lappalaishullu_

_lappalaishullu_
Viestimäärä: 173

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 23.06.2011 klo 19:44  
+
0
No myykin,etkö tiiä että perse on kirosana??? On kyllä melekone jos et tiiä,huuhhuuh:heristel:.

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 23.06.2011 klo 21:01  
+
0
Lappalaishullu, ehkä äitisi on sanonut ettei pepusta saa käyttää p..erse sanaa mutta ei se kirosana ole :) vai onko mun äiti opettanut väärin?:eitietoo:
:ttou::wink:
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.

Myykin

Myykin
Viestimäärä: 272

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 23.06.2011 klo 22:15  
+
0

_lappalaishullu_ kirjoitti:

No myykin,etkö tiiä että perse on kirosana??? On kyllä melekone jos et tiiä,huuhhuuh:heristel:.Ehei, en ole tiennyt että sanomalla ko. sanan saan niskaani sun sormen heristelyt! ;DD Huhuhu, tulipa taas naurettua... :lallati:

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 23.06.2011 klo 23:16  
+
0

Mel kirjoitti:


Kokoajan olen ajatellut että koirani tulee olemaan narttu, juuri sen käsityksen pohjalta että ne olisivat lempeämpiä ja helpompia. Nyt kuitenkin aloin miettimään juoksuja jne. Olisiko uros sittenkin parempi?


Minäkin halusin nimenomaan nartun ekaksi koiraksi kun kaikki sanoo, että ne on helpompia ja varsinkin kun kyseessä vaativampi rotu. No oma on juurikin ööö, no tosi narttu aina välillä:nauru: Osaa olla kiero ja mielistelee usein saadakseen anteeksi/tahtonsa läpi. Tää merkkailee ja nylkyttää uroksia, mutta jos uros erehtyy neidin takapuolta haistella, näytetään hammasta:roll:

Nuo juoksut on kyllä rasittavia, mutta itse aion ensi vuonna koiran leikkauttaa kun täyttää 3v ja alkaa olla pikkuhiljaa aikuinen(kaukana siitä:nauru:) Tosin ei ne oo kun 2x vuodessa, uroksilla sitte koko ajan. Mutta ei todellakaan kannata pelkkien juoksujen takia urosta valita:paapatus: Narttu on mun seuraavakin koira, tykkään näistä kaikesta huolimatta enempi:hymy:
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 24.06.2011 klo 13:48  
+
0
Nyt on ihan pakko kommentoida tätä uros vai narttukeskustelua, sillä asia pistää henkilökohtaisesti ihan vihaksi asti. Olen ollut kovin ihmeissäni siitä, kuinka koiran (oli kyseessä sitten uros tai narttu, mutta eritoten narttujen kohdalla) leikkauttaminen tuntuu olevan niin kovin vaikeaa koiranomistajille. Moni näyttää ajattelevan vain, että kyllähän se narttu tiputtelee juoksujen aikaan, mutta "onhan juoksuhousut olemassa, kai sen sitten kestää tai jos vaikka joskus haluaisi pentuja tuolla tehdä". Siis herrajumala sentään! :eek:

Ensinnäkin, kuinka moni olisi oikeasti valmis ja tarpeeksi osaava ottamaan vastuun pennuista: emon hoitamisesta oikeaoppisesti ennen synnytystä (terveystarkastukset, ruokinta, sopivan terveen uroksen löytäminen, jonka geenit sopivat nartun geeneihin ja että molemmat täydentävät toisiaan!), synnytyksen avustamisesta (mitä jos jokin menee pahasti pieleen?), pentujen hoitamisesta ja terveystarkastuksista, madotuksista, painon seuraamisesta, oikeasta ravinnosta ja milloin siirrytään maidosta kiinteään ruokaan, hyvien kotien löytäminen, jne.
Ihmiset tuntuvat suhtautuvan näihin eirttäin tärkeisiin kysymyksiin huolestuttavan kevytmielisesti!:heristel:

Siispä, en todellakaan ymmärrä, miksi koirien leikkauttaminen on niin hankalaa ja sitä ei tehdä. Silloinhan arki helpottuu merkittävästi, kun mm. leikatun nartun kanssa ei tarvitse peruttaa harrastusmenoja juoksujen takia, uroskoira usein rauhoittuu ja lopettaa narttujen perään haikailun, nartun kohtutulehdus yms. hormonaaliset terveysriskit loppuvat ja koiralla on kaikin puolin helpompi ja leppoisampi/ tasapainoisempi elämä. Miksi koiria pitäisi tahallaan kiusata hormonimyrskyillä, kun niistä pääsee niin helposti eroon eivätkä niiden olemassaolo ole mikään elinehto koiralle, voisi sanoa melkeinpä päinvastoin? Tässä pitäisi nyt ajatella enemmän koiran etua kuin omaansa: jos otat vastuullesi elävän olennon, on sinun ajateltava ennen kaikkea lemikkisi parasta!

Onko kukaan samaa mieltä?
(Jos meni väärään topiciin, modet ystävällisesti siirtäköön oikeaan paikkaan)

(Viestiä on muokattu perjantaina, 24.06.2011 klo 13:52)

nenssi

nenssi
Viestimäärä: 2161

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 24.06.2011 klo 14:59  
+
0
No, meillä on ainakin kasvattajan kanssa tulevasta pennelistä sopimus, että mikäli narttu täyttää luonteensa, ulkonäkönstä kuin terveytensä puolesta jalostuskelpoisuutensa kriteerit, hänellä on oikeus vuokrata narttu astutettavaksi itselleen. Tässä tapauksessa kasvattaja hoitaa kaikki astutuskulut, pentujen kulut ja järjestää nartulle tarvittaessa luotaan synnytystä ja pentujen kasvamista varten tilat.

Meidän gronttu on juoksujen aikana todella siisti, siivoaa aina omat jälkensä eikä ole minkäänlainen hormonihirviö. Belgit kun juoksee muutenkin vain kerran vuodessa, eikä ole minkäänlaisia ongelmia ollut, niin en ainakaan itse ole minkäänlaista syytä nähnyt, että miksi pitäisi steriloida.
ppu Hukka 6/2011
bou Bentley 4/2011, meillä 7/2013 lähtien

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 24.06.2011 klo 20:20  
+
0
nenssi: No tottakai sijoituskoirat ovat juttu erikseen, sehän on ihan päivänselvä juttu! Mutta en silti vain ymmärrä koirien leikkaamattomuutta, kun leikkaamisen terveyshyödyt ovat niin selvät. Esimerkiksi täältä voivat kaikki lukea niistä.

nenssi

nenssi
Viestimäärä: 2161

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 24.06.2011 klo 21:04  
+
0
(Ei ole kuitenkaan sijoituskoira, vaan ihan omistukseeni tuleva)
ppu Hukka 6/2011
bou Bentley 4/2011, meillä 7/2013 lähtien

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 24.06.2011 klo 21:31  
+
0
nenssi: Sopimus kuin sopimus, mutta sopimus kuitenkin.


  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26165
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263761
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.10.2020 klo 16:45)