Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Lauantaina, 19.06.2010 klo 20:16

Uros vai narttu?

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: UROS VAI NARTTU? - Sunnuntaina, 18.09.2016 klo 20:01  
+
0
Meillä onnarttupari, nyt 5 ja 10 v, ja semmoinen aika oli taannoin, että pelkäsin joutuvani toisesta luopumaan.

Kun nuorempi oli n. kaksivuotias, yritti aivan tosissaan kiipiä vanhemman yli, ja siinä lopulta sitten onnistuikin. Pari kertaa niitä eroteltiin ja tikkejäkin tarvittiin, kun ottivat yhteen aivan tosissaan.
Tällä hetkellä näillä kahdella elämä on hyvin seesteistä mutta pieniä muistutuksia on vuosien varrella saatu siitä, ettei noiden välit tule koskaan olemaan yhtä mutkattomat kuin ennen "vallankaappausta". Molemmat on aika täpäköitä tätejä, nuorempi vielä kovempi.

Uroksista mulla ei kokemusta tähän vertailuun ole, mutta sen tiedän että jos ja kun näiden jommankumman elossaoloaikana kolmas koira taloon tulee, sen on melkein pakko olla uros.
En uskalla enää riskiä ottaa, sen verran hyvin jäi muistiin juuri se ylläkin mainittu narttujen välille jäävä "kyräily" ja jännite, sekä hyytävä pelko siitä että joudunko tuosta nuoremmasta luopumaan.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

Iituks

Iituks
Viestimäärä: 71

VS: UROS VAI NARTTU? - Keskiviikkona, 28.09.2016 klo 01:22  
+
0
Kuinka moni pitää yksinolot erillään? Syystä vai "just in case"?

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: UROS VAI NARTTU? - Keskiviikkona, 28.09.2016 klo 08:28  
+
0
^Urosta ja narttua erillään, vai kotona olevia koiria yleensä?

Meillä on suurelta osin eroteltu koiria yksinoloissa. Nuo kaksi vanhempaa (nyt 10v ja vajaa 12v) olivat ensimmäiset varmaan 6v tjsp? Nykyään pappakoirat ovat samassa tilassa, mutta kakarakoira (1v) on eritilassa yksinolot.

Hoitokoiria meillä on usein ja silloin katsotaan vähän koirista riippuen missä tilassa ja millä porukalla ovat yksinolot. Jotkut ovat ihan omassa tilassa, jotkut toisen pappakoiran kanssa ja jotkut molempien pappakoirien kanssa.

Erotteluun on monia syitä. En halua riskeerata, että yksinollessa sattuu koirien välillä yhteenottoja (koirat eivät ole ottaneet yhteen, mutta ennakoin kun kyseessä on uroslauma). En myöskään halua, että nuoret koirat härppivät yksinoloina vanhoja koiria, vaan koirat saavat rauhan. Lisäksi haluan, että nuoret koirat oppivat olemaan yksin, eivät vaan toisen koiran kanssa. Otan kuitenkin usein vaan yhtä-kahta koiraa mukaan, niin silloin on tärkeää, että kotiin jäävä koira osaa olla yksin.

Iituks

Iituks
Viestimäärä: 71

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 29.09.2016 klo 10:03  
+
0
Ihan ylipäätänsä, oli mitkä sukupuolen edustajat vaan.

Juuri siitä kysymykseni tulikin, että kuinka moni uskaltaa jättää keskenään vaikka mitään kähinää ei olisi ollut koskaan. Näitä kuitenkin joskus tapahtuu.
(Viestiä on muokattu torstaina, 29.09.2016 klo 10:07)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: UROS VAI NARTTU? - Torstaina, 29.09.2016 klo 15:25  
+
0
^Juu, sillä varmistin kun ketju oli tämä "uros vai narttu" :hymy: Tuostahan aiheesta voisi tehdä ihan oman ketjunsakkin oman otsikon alle.

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: UROS VAI NARTTU? - Perjantaina, 30.09.2016 klo 19:36  
+
0
Meillä nuo kaksi narttua ovat samassa tilassa yksinolot, joskus kun saavat itse valita niin nuorempi haluaa mennä tarhaan kun taas mukavuudenhaluinen mummeli haluaa ehdottomasti sisälle työpäivän ajaksi.

Ainoastaan silloin aikanaan kun tappeluiden takia tilanne oli jännittynyt niin olivat erillään yksinolot varmuuden vuoksi, ajallisesti ehkä pari kuukautta ? Koskaan ei yksinolojen aikana ole kuitenkaan mitään sattunut, tämä oli varotoimi muutenkin kuumentuneessa tilanteessa.
Samoin kun nuorempi oli junnu niin se piti toki opettaa olemaan ihan yksinkin, tällöin olivat eri tiloissa että nuorempi oppi olemaan yksin sekä ulkona tarhassa, että sisällä.

Jos tähän tilanteeseen tulisi kolmas koira, niin se opetettaisi myöskin olemaan eri tilassa yksinolot, ihan jo siksikin ettei härki vanhempia jotka arvostavat omaa rauhaa ja päiväunia. Sen lisäksi mulla on sama kuin sarahialla, eli mulla on usein mukana vain yksi koira harrastuksissa. Silloin en halua stressata kotiinjäävästä, vaan on kaikille helpointa että osaa jäädä yksinkin ja siinä ei ole mitään ihmeellistä.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: UROS VAI NARTTU? - Lauantaina, 01.10.2016 klo 10:45  
+
0
Meillä kaikki ovat samassa tilassa, junnu asui suurehkossa pesuhuoneessa portin takana ehkä puolivuotiaaksi paitsi vanhempien ronkkimisen myös sisäsiisteysasioiden vuoksi. Ketään ei ole varsinaisesti opetettu olemaan ilman toisia koiria (ensimmäistä lukuunottamatta toki), mutta sekin tarvittaessa onnistuu.
Rise to reset the world.

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: UROS VAI NARTTU? - Sunnuntaina, 02.10.2016 klo 09:04  
+
0
Täälläkin samassa tilassa olen pitänyt. Ainoostaan silloin kun luna ja laku oli nuorempia niin pidin erillään koska ne riehui niin paljon keskenään ettei niitä voinut pitää samassa tilassa. Nykyään on rauhallisesti joten voi pitää samassa tilassa. Molemmat osaa tarvittaessa jäädä ihan yksinkin kotiin jos semmoinen tarve on
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: UROS VAI NARTTU? - Sunnuntaina, 02.10.2016 klo 10:55  
+
0
Meillä on koirat eri tiloissa työpäivien ajan ja myös nukkuvat eri tiloissa. Pääsyy koirien erottamiseen työpäivien ajaksi on se, että junnu yrittää käydä provosoimassa vanhempaa leikkimään ja turhautuu, kun vanhempi ei lähde, mistä seuraa turhanpäiväistä räkyttämistä. Alkuun kokeilin pitää koiria samassa tilassa ja totesin, ettei se toimi, kun aktivoi pentua liikaa. Ehkä joskus myöhemmin yhdistän koirat jälleen, mutta toistaiseksi näin toimii hyvin ja pentukin osaa hienosti rauhoittua työpäivien ajaksi, mikä on varmasti edesauttanut sitä, että oppi varhain pidättämään työpäivien ajan. Nykytilanne on siinäkin mielessä hyvä, että voin tarvittaessa napata kumman vain koiran mukaan, eikä kotiin yksin jäävä ahdistu.
kääpin uros -09
shelam uros -16

  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26165
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263761
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.10.2020 klo 16:15)