Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Lauantaina, 13.01.2018 klo 21:56

Vanha kissa ja koiranpentu

Iinuska2

Iinuska2
Viestimäärä: 1

VANHA KISSA JA KOIRANPENTU - Lauantaina, 13.01.2018 klo 21:56  
+
0
Klassikkoaihe mutta kyselen kuitenkin ihan konkreettisia vinkkejä. Olemme siis saamassa kuukauden päästä pennun, jonka tulisi asettua huusholliin jossa kaksi iäkästä kissaa. Kissat ovat hyvin rauhallisia, aika lailla helppoluonteisia eivätkä kovia stressaamaan, ja kumpikin niistä on elämänsä aikana tottunut jakamaan reviirinsä uusien kissanpentujen kanssa muutaman kerran. nämä on sujuneet ongelmitta ihan vain siten, että ovat keskenään hakeneet paikkansa. Yleensä asettuneet viikon sisällä helposti. Koirista niillä ei kuitenkaan ole kokemusta.

Asumme kaksitasoisessa huushollissa, jossa olimme ajatelleet antaa ainakin alkuun yläkerran kissojen reviiriksi - eli aidata pennun tilan alakertaan. Väliin lapsiportti, jonka läpi voivat oman halunsa mukaan (ihmisten läsnä ollen) tutustua. Kenties jopa niin, että kun tilanne sallii, ruokakupit voisi sijoitella portin molemmin puolin portaikon juurelle.

Kun olemme pois, pennun tila rajataan oven taakse - valvomatta niitä ei jätetä yhteisiin tiloihin ennen kuin voimme olla varmoja että yhteiselo sujuu.

Minkälaisia käytännön vinkkejä olisi kenties teillä antaa siihen, miten edetä muutama kysymys ja kommervenkki nimittäin on:

- kissoistamme toinen on ottanut reviirikseen ensisijaisesti yläkerran ja majailee jo muutenkin pääsääntöisesti siellä. Toinen - se vanhempi - on kuitenkin enimmäkseen alakerrassa eikä toistaiseksi juuri tule ylös. Olin kuitenkin miettinyt, että senkin jotenkin "muuttaisimme" toiseen kerrokseen ennen pennun tuloa jotta kissat saisivat sieltä sen "pakopaikkansa" - jutun jujuhan kai on siinä, että kissalla tulee olla ehdottomasti tila, jossa se voi olla rauhassa koiralta (myös ruoka ja kissanvessat tietenkin niin, ettei koira pääse niihin käsiksi). Mutta miten vältämme tilanteen, että tämä jää pysyväksi olotilaksi (kissat vain yläkerrassa, koira vain alakerrassa - tietysti koiran tulee toki kuitenkin myös oppia kulkemaan portaat ja saada kodikseen koko talo...

Tietysti ajattelimme aloittaa pennulle heti myös koulutuksen ja opettaa sen esim. herkkupaloilla jättämään kissat rauhaann (ts. palkita sitä joka kerta, kun se vaikkapa oleskelee kiltisti kissojen kanssa samassa tilassa mutta jättää ne rauhaan jne).

Pentu on rodultaan lapinkoira.

Kertokaapa kantanne!

Edenn_

Edenn_
Viestimäärä: 5

VS: VANHA KISSA JA KOIRANPENTU - Keskiviikkona, 25.04.2018 klo 06:17  
+
0
Toivottavasti löysit ratkaisun tilanteeseen. Ei mulla oikein muuta vinkkiä oo kuin, että mä laittaisin kissoille feliway haihduttimen seinään sinne yläkertaan, se vähentää stressiä.
Silkkiterrieri Sisu 5/13
Maatiaiskissa Ruuti 3/16

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26147
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263737
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.09.2020 klo 01:45)