Ohjeet ja säännöt
Takaisin
PENTU TULEE TALOON - Maanantaina, 07.08.2017 klo 14:17

Vasta kotiin tullut pentu ei juurikaan pissaa eikä poistu sohvan alta

Mindetys

Mindetys
Viestimäärä: 1

VASTA KOTIIN TULLUT PENTU EI JUURIKAAN PISSAA... - Maanantaina, 07.08.2017 klo 14:17  
+
0
Onko se normaalia kotiutumista? Kauan tällaista voi vaan seurata? Eilen tuli, 8vk hauva. Hiljaisesta ympäristöstä kaupunkilähiöön. Viihtyy sohvan alla, sylissä tai jaloissa mutta ei tutustu ympäristöönsä. On syönyt joko itse kulhosta tai kädestä antaen. Ulkona on käytetty sohvan alta pois houkutellen syliin ottaen, mutta ulos nurmikolle päästessä vain istuu ja korkeintaan leikkii hihnan/luun kanssa jaloissa eikä turvasta jalkojeni luota hievahda mihinkään. Ei ole ulos pissannut eikä sisällekään kuin kolmesti vuorokauden aikana. Juo tosi vähän joskin ruokana on turvotettuja nappuloita. Vienkö vaan sohvan alta ulos sylissä (ei mitään saumaa, että lähtis talutettuna kävelemään) vai annanko ensin olla sisällä ja luovun ulos "pakottamisesta"?

Nezza

Nezza
Viestimäärä: 15

VS: VASTA KOTIIN TULLUT PENTU EI JUURIKAAN PISSAA... - Keskiviikkona, 09.08.2017 klo 21:19  
+
0
Uuteen taloon kotiutuminen vie aina oman aikansa ja pentujen välillä on eroja. Koira on juuri erotettu sen perheestä, mikä on pennusta hämmentävää ja pelottavaa.

Oma koira itki ikkunoiden ääressä ja pyrki talosta ulos. Ensimmäisen viikon ajan pentu itki ja nukkui yöllä vuorotellen, vaikka itse nukuin lähellä pentua. Anna pennulle aikaa tutustua uuteen ympäristöön ja ihmisiin rauhassa. Älä pakota pentua, sillä se ahdistuu. Älä esimerkiksi laita koiralle remmiä, sillä se ei ole tottunut siinä vielä kävelemään. Voit ottaa pennun sylissä ulos, mutta tee sekin pentuystävällisesti. Pentu rohkaistuu ajan myötä, kun sille annetaan sopivasti uusia, positiivisia kokemuksia.

Onnea uudesta pennusta! :)
Tiibetinspanieli -08

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26021
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263617
(Tilastot päivitetty viimeksi 31.05.2020 klo 23:15)