Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Keskiviikkona, 07.02.2018 klo 20:34

Haaveissa iso rotu käppänän kaveriksi

Haukkunen

Haukkunen
Viestimäärä: 25

HAAVEISSA ISO ROTU KäPPäNäN KAVERIKSI - Keskiviikkona, 07.02.2018 klo 20:34  
+
0
Tilanne on siis se, että meillä on kääpiösnautseri, 2-vuotias Milla-neiti, joka on maailman ihanin ja rakkain olento, mutta nyt, kun asutaan maalla, olen alkanut haaveilla toisestakin koirasta, jolla saisi olla kokoakin enemmän. Todella, todella paljon pidän käppänästä rotuna, mutta kaipaisin tänne ison talon isoon pihaan vähän uskottavampaa vahtikoiraa.

¤ Koiralle tarjottava liikunnan määrä ja laatu
Päivittäin kävelylenkkejä metsässä, saisi olla vapaanakin. Myös juoksulenkkejä, jos koira juoksukaveriksi soveltuu. Lisäksi mahdollisuus ulkoilla omalla aidatulla pihalla niin paljon kuin haluaa. Tykkään liikkua luonnossa ja käppänämmekin on tehnyt kanssamme pitkiä patikkareissuja.

¤ Talon koko (kerrostalo tms, maalla vai kaupungissa)
Okt maalla. Reilun hehtaarin tontti rauhallisella paikalla, ei isoja teitä lähellä. Lähin naapuri kuitenkin alle sadan metrin päässä.

¤ Lapsien määrä
Ei ole lapsia, eikä tule. Lapsivieraitakaan ei käy oikeastaan koskaan.

¤ Aiemmat koirakokemukset
Molemmat ovat eläneet koirien kanssa pienestä asti, mutta käppänä on ensimmäinen ihan oma koiramme. Omat aikaisemmat kokemukseni lähinnä metsästyskoirista, miehen perheessä ollut/on paimenkoira.

¤ Harrastustoiveet
Koirasta toivotaan lenkkikaveria -sellaista, joka suostuisi kunnon lenkille myös vähän huonommalla säällä, jolloin neiti hienohelma kääpiösnautseri ei pistäisi edes kirsuaan pihalle jollei olisi pakko käydä pissalla- ja pihavahtia, toki monenlaista puuhaa ja aivojumppaa kotioloissa tarjotaan. Emme kuitenkaan ole kiinnostuneet kilpailumielessä harrastamisesta.

¤ Turkkitoivomukset
Mieluiten karkea- tai lyhytkarvainen, saa olla trimmattava.

¤ Minkä kokoinen koira
Vähintään keskikokoinen, mielellään isompi.

¤ Koiran luonne (metsästysvietti, kovuus, itsepäisyys jne)
Ei tarvitse olla mikään lapatossu, saa olla luonnetta ja omat aivot. Huumorintaju on pelkkää plussaa. Ei kuitenkaan kovin riistaviettinen, että pysyisi lenkeillä irti ollessaankin edes huutohollilla. Tärkeää olisi, että tulisi toimeen toisen koiran kanssa, koska meillä sellainen jo ennestään on. Koiran tulisi osata rauhoittua kotona, eli sellaista koko ajan jaloissa pyörivää häsläriä en haluaisi. (Olen niin tottunut tuohon snautseriin, joka touhuaa silloin, kun tekemistä on ja muun ajan ottaa rennosti.)

¤ Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
(Suursnautseri, mutta tiedän, ettei itsellä riitä rahkeet siihen.)
Venäjänmustaterrieri -onko tämäkin liikaa palveluskoira?
Irlanninsusikoira -terveys mietityttää...

Ehdotelkaas rohkeasti! Itse olen niin fiksautunut snautseriin, etten tahdo oikein muita rotuja enää koiriksi ymmärtää... Ja tietysti miiehelläkin on oma mielipide asiasta, mistä johtuen esimerkiksi noutajat ovat poissa laskuista. Eli uutta näkökulmaa kaipailen :)
Kääpiösnautseri Milla 8/15
Kääpiösnautseri Peppi 3/18

Nelth

Nelth
Viestimäärä: 62

VS: HAAVEISSA ISO ROTU KäPPäNäN KAVERIKSI - Torstaina, 08.02.2018 klo 09:49  
+
0
Mites airedalenterrieri? Sehän löytyy suursnautserin (ja rottweilerin) tavoin venäjänmustaterrierin taustalta. Toki palveluskoira tämäkin. Monella palveluskoirarodulla on kuitenkin jonkinlainen maatilojen yleis- ja vahtikoiratausta, joten kannattanee kysellä rohkeasti kasvattajilta missä määrin kiinnostavia rotuja myydään maalle vahdeiksi ja aktiivisiksi seuralaisiksi.

Muutama hieman toisenlainen ehdotus tutkittavaksi:

appenzellinpaimenkoira
broholminkoira (harvinaisuuden vuoksi saatavuus tosin lienee heikohko)
entlebuchinpaimenkoira
hovawart
isosveitsinpaimenkoira
kiharakarvainen noutaja
leonberginkoira
rhodesiankoira

En sano, että jokainen olisi teille sopiva, mutta tosiaan ihan vain ehdotuksia, joita voisi katsastaa tarkemmin.

Vaikka sanoit noutajien olevan poissa laskuista, niin tarjoan nyt todellakin uutta näkökulmaa ja heitin tuonne kiharakarvaisen noutajan. :wink: Toiset (ehkä miehesikin?) kuvittelee kaikkien noutajien olevan näyttelylabbisten ja -kultsujen kaltaisia koko maailmaa rakastavia onnellisia hönttejä, mutta kihara ei ole tässä mielessä perinteinen noutaja: se on vartioivampi, itsenäisempi ja pidättyväisempi yhden ihmisen tai perheen koira. Riistäviettiä toki metsästyskoiralta löytyy, mutta noutajan kuuluu kuitenkin työskennellä ihmisen lähettyvillä eli peruskoulutettu noutaja on mitä mainion irtipidettävä. Kannattaa tutustua ennakkoluulottomasti erilaisiin vaihtoehtoihin. :peukku:
lbn 12/2012-04/2018 & essn 12/2015
(Viestiä on muokattu torstaina, 08.02.2018 klo 10:28)

Haukkunen

Haukkunen
Viestimäärä: 25

VS: HAAVEISSA ISO ROTU KäPPäNäN KAVERIKSI - Perjantaina, 09.02.2018 klo 06:07  
+
0
Kiitos vastauksesta! Tuossa olikin useampi rotu, joihin en ole hoksannut aiemmin enempää tutustua.

Itselleni ei noutajakaan olisi ongelma, meillä oli lapsuudenkodissa labradori, joka oli aivan mahtava koira. Ehdotin ko. rotua miehelle silloin, kun ensimmäistä koiraa harkittiin, mutta 'ei' oli niin jyrkkä, etten ole viitsinyt noutajista sen jälkeen paljon puhua :D

Ollaan kuitenkin todella syvästi rakastuttu tähän käpäänään, ja siksi tuota riiseniä pyöriteltiin. Keskikokoinenkin snautseri kyllä on vaihtoehto, vaikkei olekaan niin iso kuin toivoisin. Toisaalta eihän meillä varsinaista tarvetta todella isolle koiralle ole, se vain olisi hauska, kun tilaa ja muita resursseja riittää. Snautserista olen nyt hakenut tietoa enemmän, se ehkä voisi olla se meidän rotu. Olisi koiran kokoinen, eikä vaatisi niin paljon harrastamista kuin riiseni. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Tarkoitus ei ole missään nimessä se, että koira joutuisi vain kökkimään pihalla ja haukkumaan ohikulkijoita, vaan etsinnässä on perheenjäsen, jonka kanssa ollaan kyllä valmiita touhuamaan monenlaista. Kilpailumielessä ja päivittäin jonkin tietyn lajin harrastaminen vain ei kumpaakaan kiinnosta tarpeeksi.

Mutta edelleen saa ehdottaa muitakin rotuja ja snautserien omistajilta kuulisin mielelläni omakohtaisia kokemuksia rodusta! Onko esimerkiksi miten erilainen tyyppi kuin käppänä?
Kääpiösnautseri Milla 8/15
Kääpiösnautseri Peppi 3/18

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5789

VS: HAAVEISSA ISO ROTU KäPPäNäN KAVERIKSI - Perjantaina, 09.02.2018 klo 12:07  
+
0
^Löytyisköhän koirarodut palstalla olevasta Snautserit -keskustelusta jotain vinkkejä muunnoksien eroavaisuuksista? Tässä suora linkki keskusteluun
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Nelth

Nelth
Viestimäärä: 62

VS: HAAVEISSA ISO ROTU KäPPäNäN KAVERIKSI - Perjantaina, 09.02.2018 klo 12:53  
+
0
Ja jos olet Facebookissa, niin snautserien FB-ryhmästä/-ryhmistä löytynee myös ihmisiä, jotka osaavat kertoa eroista. Ainakin itselle on jäänyt sellainen vaikutelma, että snautseri-ihmisillä on usein vähintään kahta eri kokoa snautsereita. :nauru:
lbn 12/2012-04/2018 & essn 12/2015
(Viestiä on muokattu perjantaina, 09.02.2018 klo 12:55)

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25456
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5756
Viestejä yhteensä543698
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös262684
(Tilastot päivitetty viimeksi 24.02.2019 klo 00:00)