Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Lauantaina, 02.06.2018 klo 09:23

Harrastuskaveri opiskelijalle

Janski

Janski
Viestimäärä: 1

HARRASTUSKAVERI OPISKELIJALLE - Lauantaina, 02.06.2018 klo 09:23  
+
0
Heips, etsinnässä uskollinen ystävä ja harrastuskaveri, joka ei hypi seinille jos opiskelujen tai töiden suhteen tulee joskus sen verran kiirettä tai stressiä että varsinainen harrastustoiminta jää hetkeksi vähemmälle.

¤ Koiralle tarjottava liikunnan määrä ja laatu
1,5-2h ulkoilua päivittäin. Remmilenkkejä, joskus koirapuistoa jos on siihen soveltuva yksilö, joskus hölkkälenkkejä. 1-2 krt/vko harrastustoimintaa. Lisäksi aktivointia sisällä, olen innokas temppujen opettaja ja aion kouluttaa koiran naksuttimella.
¤ Talon koko
Iso kerrostalokolmio, haaveissa muuttaa 5v sisään asuntoon, jossa oma piha.
¤ Lapsien määrä
Ei yhtään, koiran elinaikana todennäköisesti tulee.
¤ Aiemmat koirakokemukset
Ei aiemmin omia koiria. Hoitokokemusta on monenlaisista koirista, varsinkin keskikokoisista ja isoista.
¤ Harrastustoiveet
Agility on ensisijainen harrastustoive, omaksi ja koiran iloksi mutta jos innostusta riittää niin varmaan tulee myös kilpailtua. Myös toko ja pk-lajit kiinnostaa, mutta pk-oikeudet ei välttämätön.
¤ Turkkitoivomukset
Helppohoitoinen, ei kiharaa tai silmille menevää turkkia.
¤ Minkä kokoinen koira
Ensisijaisesti keskikokoinen.
¤ Koiran luonne
Hyvähermoinen, ihmis- ja koirasosiaalinen, oppivainen, pystyy pitämään irti, mielellään ei haukkuherkkä että pärjätään kerrostalossa, läheisyydestä pitävä, matkusteluun valmis. Mieluiten kohtuullisen kova tai ohjaajapehmeä, saa olla myös pehmeä. Kohtuullisen vilkas, lähinnä itsellä onkin ongelmana se että monet muuten sopivat rodut ovat hyvin vilkkaita, ja vaikka harrastustoiminta kiinnostaa niin hyvin vilkkaaseen koiraan sitoutuminen vuosiksi eteenpäin mietityttää.
¤ Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
Eniten olen miettinyt paimenkoiria ja niistä australianpaimenkoiraa. Paimenkoirat ovat yleisesti vilkkaita, mutta olisiko jokin paimenkoira muita rauhallisempi tai muuten sopivampi tähän kuvaukseen?
Whippet: Niiiin ihana luonne, mutta onko huono valinta harrastuskoiraa etsivälle? Myöskään ei pk-oikeuksia, jos myöhemmin haluaisikin kokeilla niitä lajeja.
Noutajat: Ymmärtääkseni tollerit ovat aika vilkkaita, ja loput noutajat taas isokokoisia (ei välttämättä este). Onko noutaja yleisesti ottaen paimenkoiraa rauhallisempi, vai onko aktiivisuus samalla tasolla?
Snautseri: Ehkä vähemmän vilkas pk-rotu, mutta onko kova haukkumaan ja ei niin koirasosiaalinen? Myös trimmaus vie oletettavasti aikaa.
Muita?

Kiitos, jos jaksat vastata ja ehdottaa rotuja! :)
(Viestiä on muokattu lauantaina, 02.06.2018 klo 18:31)

jiis

jiis
Viestimäärä: 3

VS: HARRASTUSKAVERI OPISKELIJALLE - Perjantaina, 24.08.2018 klo 23:37  
+
0
Heips!

Olen varmaan jo liian myöhässä mutta päätinpähän vastata kuitenkin. Whippet tosiaan ei ole paras mahdollinen vaihtoehto jos haluat harrastaa, niillä kun ei miellyttämisenhalua erityisemmin ole. Lisäksi niillä on kova riistavietti eli irti ei pidetä.

Noutajat voivat sopia tosi hyvin harrastamiseen, monia olen nähnyt harrastamassa. Lisäksi ne sopivat ensikoiriksi ja ovat yleensä sosiaalisia. Mietit noutajien vilkkautta ja kyllä, ne voivat olla hyvinkin vilkkaita. Jopa häiritsevän vilkkaita. Mutta tuot vain tämän harrastustoiveesi ja muut toiveesi esille kun käyt koiraa kyselemässä niin oikea kasvattaja auttaa sinua aivan varmasti juuri sinulle oikean pennun saamisessa. Jos haet rauhallisempaa pentua, hän ei anna sinulle pentua sieltä kaikkein energisimmästä päästä. Hyvälle kasvattajalle nimittäin on aivan yhtä tärkeää kuin sinullekin että oikea pentu pääsee oikeaan kotiin.

Snautsereista minulla riittää kokemusta ja ne tosiaan haukkuvat yleensä paljon. Voi toki olla poikkeuksiakin mutta monet minun tapaamani, omistamani ja kouluttamani ovat olleet haukkuherkkiä. Vahtiviettiä ja omapäisyyttä löytyy, melko terrierimäisiä. Jotkut yksilöt sopivat oikeasti kovaankin harrastamiseen ja energiaa sekä intoa riittää! Riippuu tosiaan hyvin paljon yksilöstä. Mutta kerrostaloon en suosittele ollenkaan.

Australianpaimenkoirat sopivat erinomaisesti tosi moneen harrastamiseen, melkein mihin tahansa. Ne ovat todella älykkäitä, innokkaita ja yleisesti pitkäikäisiä. Aivotyöskentely on aussieille todella iso juttu koska ne tosiaan ovat niin älykkäitä. Lisäksi aussiet miellyttävät ainakin omaa silmää.

Jos et ole jo päättänyt niin vaihtoehtojahan vielä riittää. Beauceron, australiankelpie ja hollanninpaimenkoira eivät ole ihan niin suosittuja mutta aivan upeita silti. Hollanninpaimenkoirissa lisäksi erilaisia karvanlaatuja joista valita. Suosittuja harrastuskoiria ovat myös bordercollie (sopisi täydellisesti siihen agilityyn) ja saksanpaimenkoira.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26146
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263735
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.09.2020 klo 18:45)