Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Lauantaina, 05.01.2019 klo 12:10

Kovalle koiralle kaveri?

Shaakanen

Shaakanen
Viestimäärä: 1

KOVALLE KOIRALLE KAVERI? - Lauantaina, 05.01.2019 klo 12:10  
+
0
Hei! (En oikein tiennyt mihin palstalle tämän laittaisi)

Meillä on vähän hankala tilanne. Perheessämme oli alunperin luonteeltaan maailman pehmoisin cavalier. Myöhemmin taloon tuli chihuahua, joka on nyt 1,5v. Tulivat oikein hyvin toimeen keskenään ja vaikka tuo chihu omaa valtavan egon ja räkyttämisongelman, se ei koskaan vaikuttanut cavalierimme käyttäytymiseen negatiivisesti. Chihumme on kuitenkin pohjimmiltaan aika epävarma ja se tuntui hyötyvän todella paljon toisen koiran seurasta. Nyt jouduimme kuitenkin lopettamaan vanhemman koiramme.

Olemme miettineet nyt toista koiraa chihun kaveriksi. Mutta ongelmana tässä on se, että chihu tuntui hyväksyvän ainoastaan vanhan koiramme, koska se oli talossa ensin. Lenkillä suhtautuu usein hyvin epäluuloisesti toisiin koiriin ja saattaa hyökkäilläkin, muuten omistava ja mustasukkainen. (Ei ollut sitä entisen koiran suhteen koskaan)
Kotona vahtii jatkuvasti haukkumalla ja varsinkin nyt yksin jäätyään haukkuu paljon komentamisesta huolimatta selvästi stressaantuneena.
Jos siis perheeseen ottaisi pennun, tarttuisikohan kaikki chihun ongelmakäyttäytyminen pentuun? Olemme pohtineet pennun ja aikuisen välillä ja myös koon puolesta. Jos chihumme haastaisi alkuun riitaa uuden tulokkaan kanssa, olisiko parempi ottaa rauhallinen vähän siitä isompi rotu? Mikä sellainen voisi olla? Tuntuu että tuo hyötyi juuri siitä järkevästä vanhemmasta koirasta, jolla oli pitkä pinna ja pehmeä luonne. Toisen koiran ottaminen tuntuu riskiltä, toisaalta taas chihumme oli paljon tasapainoisempi kun sai olla lajitoverin kanssa. Mitä tässä tehdä. :/

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 20.09.2020 klo 10:45)