Ohjeet ja säännöt
Takaisin
ROTUKYSELYT - Torstaina, 01.02.2018 klo 14:27

Pohdimme meille ns. designer-sekoitusta, ihastuimme niihin Englannissa - onko tietoa niistä?

Hipsu

Hipsu
Viestimäärä: 1

POHDIMME MEILLE NS. DESIGNER-SEKOITUSTA, IHAS... - Torstaina, 01.02.2018 klo 14:27  
+
0
Hei,

Olemme kahden hengen perhe kerrostalossa Helsingin keskustassa, aikuinen ja kohta 12-vuotias tytär.
Minulla on ollut yhteensä neljä koiraa aikaisemmin: boksereita ja kääpiöpinsereitä. Osa on ollut aikuisia rescue-koiria meille tullessaan.

Haluamme nyt ottaa pentukoiran, jotta tyttäreni on mukana kehityksen ja kasvatuksen kaikissa vaiheissa. Molemmat tulemme ulkoiluttamaan koiraa, lähellä on myös koirapuisto jossa voi riehua koirakavereiden kanssa. Minä harrastan mm. kävelyä ja lenkkeilyä, ja koira voi tulla mukaan oman halunsa ja tarpeensa mukaan.

Haluamme nyt koiran, joka ei edes hepulin saadessaan pääse karkuun tyttäreltäni, eli melko pieni. Plussaa olisi, jos koko olisi sen verran pieni, että voi ottaa lentokoneen matkustamoon, mutta ei silti niin pieni kuin esim. Chihuahua, että kotionnettomuuksien vaara on selkeä riski (tuttujen Chihu kuoli, kun se oli kaivautunut sohvalla viltin alle ja joku istui päälle :) ).

Luonteeltaan koira saisi olla melko helppo - eli ei suunnattoman itsepäinen, ei rotuominaisuutena epäluulo vieraita kohtaan - ihmisiä eikä koiria. Mielellään ei yhden ihmisen koira, vaan kaikkiin läheisiin ihmisiin kiintyvä. Kova räkytys ei ole hyvä kerrostalossa, joten ehkä ei maailman haukkuherkin rotu, tai ainakin sellainen, jonka saa opetettua haukkumaan vain pieni merkkihaukahdus. Sen pitää olla seurakoira, emme halua että se vapaana ollessaan katoaa vainun perään tms.

Ollaan asuttu Englannissa ja siellä oli tosi yleisiä suunnitellusti tehdyt rotujen sekoitukset, esim. Lhasa Apso/Jackrussell tosi yleinen, samoin Lhasa Apso/Maltankoira. Onpa jotkut kuningattarenkin koirista suunniteltuja sekoituksia.

Meistä tuntuu, että ykköstoive juuri nyt olisi joku sekoitus, jossa esim. Maltankoiraa, Havannankoiraa tms. ja esim. juuri Lhasa Apsoa.

Mitä suosittelisitte meille ja onko näitä tarkoituksellisia sekoituksia juurikaan Suomessa?

Olemme avoimia muillekin kuin sekoituksille, mutta vasta toissijaisena. Toiveväri koiralle olisi valkoinen tai valkoinen jossa vähän persikkaa.

Kiitoksia jo etukäteen!

Profiilikuvassani hyvä ystävämme Molly, 8-vuotias Lhasa Apso/Jackrussell :)
(Viestiä on muokattu torstaina, 01.02.2018 klo 14:34)

Jaea

Jaea
Viestimäärä: 3

VS: POHDIMME MEILLE NS. DESIGNER-SEKOITUSTA, IHAS... - Maanantaina, 05.02.2018 klo 08:35  
+
0
Hei,

Suomen tilanteesta näiden designer-koirien kohdalla en tiedä (minäkin asun Englannissa), ainakin labradoodleja on jonkin verran. Mutta yleisenä kommenttina halusin sanoa, että vaikka nämä sekoitukset suunnilleen tarkoituksenmukaisesti valitaankin (esim. labradoodle sekoitettiin, koska haluttiin labradorin palveluskoiran luonne ja villakoiran allergisoimaton turkki) niin millään varmuudella ei voi koskaan sanoa, kumpaan vanhempaan pennut enemmän tulevat.

Valintaa tehdessänne suosittelen tutustumaan ensin molempien vanhempien rotuihin, ja miettimään sopisiko sen rodun koira teille muutenkin, koska pennun ominaisuudet voivat periytyä kummalta puolelta vaan. Suosittelen kyllä vielä harkitsemaan puhdasrotuistakin, sillä saisitte vähän suuremmalla varmuudella sellaisen koiran, joka sopii teidän elämäntilanteseenne. Ja tutustukaa kasvattajiin kunnolla, sekarotuiset eivät ole millään muotoa riskivapaita perinnöllisten sairauksien suhteen, eli terveitä koiria tulisi käyttää jalostukseen näidenkin kohdalla.
(Viestiä on muokattu maanantaina, 05.02.2018 klo 08:38)

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25456
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5756
Viestejä yhteensä543698
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös262684
(Tilastot päivitetty viimeksi 24.02.2019 klo 00:15)