Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Sunnuntaina, 04.10.2015 klo 11:43

Koira kakkii pieniä kikkareita, miten saisi pökäleet isommiksi?

tipopo

tipopo
Viestimäärä: 9

KOIRA KAKKII PIENIä KIKKAREITA, MITEN SAISI ... - Sunnuntaina, 04.10.2015 klo 11:43  
+
0
Kuulostaa varmaan kummalliselta, mutta tosiaan "ongelmana" on, että koira (just 1v sheltti) kakkii tosi pieniä pökäleitä ja usein (2-3 krt päivässä yleensä), mikä johtaa välillä siihen, että anaalirauhaset ei tyhjene siinä samalla, jolloin ne sitten räjähtelee randomisti missä milloinkin ja lemu on kamala. Anaalirauhasissa ei lääkärillä todettu mitään vikaa, ei tukkoisuutta tai tulehdusta, joten oletan että syy ongelmiin ois tuossa kikkaroinnissa. Kakan laatu on kyllä ihan hyvä (ei kova eikä pehmeä mutta kiinteä), vain koko on pieni. Tätä tapahtuu välillä muutaman kertaa viikossa, välillä kerran kuussa, eli ei mikään jokapäiväinen ongelma (onneksi!) ole. Käsin ulkopuolelta tunnustelemalla en ole koskaan löytänyt mitään pullottavaa, voi tosin olla etten osaa tunnustella oikein.

Koira syö pääasiassa Canaganin Small Breed Dog Free-Run Chicken -nappulaa + siihen kylkeen mitä milloinkin; lohiöljyä, piimää, viiliä, jauhelihaa, palalihaa, kananmunaa jne. Oon miettinyt että voiko kuidun lisäämisellä (kauralese, pellavansiemenrouhe?) saada sen pökäleen isommaksi, vai vaikuttaako kuitu vaan kiinteyteen? Liika kuitukaan kun ei sit ole hyväksi tietenkään. Vanhempi vähän pienempi koira syö samalla tavalla, erona vaan nappula (Canaganin senior) ja ruokamäärä, ja se kyllä vääntää ihan isoja jöötejä, eli näköjään sen pitäisi olla mahdollista :hymy:

Onkohan KELLÄÄN samanlaista ongelmaa?

Niandra2015

Niandra2015
Viestimäärä: 1

VS: KOIRA KAKKII PIENIä KIKKAREITA, MITEN SAISI ... - Keskiviikkona, 11.11.2015 klo 10:50  
+
0
Onkohan KELLÄÄN samanlaista ongelmaa?[/quote]

Hei!
Minua myöskin kiinnostaisi tähän liittyvä tieto. Koirani syö lähes samoja ruoka-aineita nappulamerkkiä myöten kuin sinun koirasi, poislukien punainen liha. Koirallani tulee olla viljaton tai lähes viljaton ruokavalio hiivakorvien vuoksi, joten kuidun lisääminen ruokaan on tarpeellista vatsan toiminnan vuoksi. Punaisen lihan välttäminen on tarpeen sairaudenhoidon vuoksi. Maukas -kasvissosepakastetta olen antanut ja auttaa jonkin verran pehmentämään tuotosta, jolloin myös koko muuttui pitkäksi pötköksi papeloitten sijaan. Kauralese+viili -yhdistelmää mietin kuidun ja maitohappobakteerien saamiseksi yhdellä kertaa, mutta kuinka villiksi menee hiiva korvissa, jos kauraa annan kerran päivässä teelusikallisen verran. Onko kenelläkään vastaavaa tilannetta ollut?

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26175
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263769
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.10.2020 klo 14:00)