Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 16:58

Koira syö ulkona..

enzkiz

enzkiz
Viestimäärä: 8

KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 16:58  
+
0
Mitä pitäis tehdä, kun koirani syö ulkoa roskia ja kaikkea epämääräistä?? Aina ei huomaa ajoissa, eikä ehdi sanomaan ei.. Eihän se nyt ihan terveellistäkään koiralle ole?
Nyt neuvot olisi tarpeen.. Kiitos, jo etukäteen..

Ramon_A

Ramon_A
Viestimäärä: 13

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 19:12  
+
0
Ensimmäisenä lisää tarkkaavaisuutta koiran tekemisiin ja tehokas kielto. Hyvä jos koira kieltoa tottelee. Itse opetin koiran aikoinaan niin, että kieltokäskystä sylki pois suussaan olevan tavaran ja se toimi. Toki opetin tuon "irti" käskyn jo hyvässä vaiheessa.
Tietenkin kannattaa myös valita kulkureittejä jos oikein kunnon riesa on tuo kaiken moskan syöminen ja kannattaa koittaa kiinnittää (välillä ainakin) koiran huomiota itseesi esim. erilaisilla käskyillä joiden tottelemisesta voit vaikka palkita koiran.

Hennnna

Hennnna
Viestimäärä: 111

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 20:35  
+
0
Pitääkö "kaikkea epämääräistä" sisällään myös muiden eläinten ulosteet? Jos näin, on mahassa tod.näk ongelmia.

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 22:19  
+
0
Miksi muuten koira syö ulkona MULTAA? Omat ei, mutta tutun (lihava) koira, jolla juoksut just loppuneet, veteli eilen naamariin multaa ihan urakalla ku sen näin.. Kaivoi eka kuopan ja sit ahmi. :eek: Kai se jostain puutoksesta kertoo, mutta mistä?
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 05.05.2010 klo 22:35  
+
0
^minäki haluaisin tietää, Mindi vetelee koirapuistossa/vapaalla jossa on multaa/hiekkaa/mutaa sitä poskeensa, enemmän vähän näykkien ettei ahmimalla, mutta kuitenkin syö sitä joskus. Madotus tuli kyllä ihan aiheeseen :D

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Lauantaina, 08.05.2010 klo 18:17  
+
0
^oisko samaa syytä kuin mikä aiheuttaa heinän syömistä? Eli koira vetää ruohoa kuin lehmä ja sitten oksentaa. Meillä ainakin tuo mullan syöminen tekee mummukalle pahan olon -> oksennus. Pellavansiemenrouhe turvotettuna on auttanut, sain vinkkiä että masun PH:t voi olla sekasin ja siihen tuo pellava ainakin auttaa.

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Maanantaina, 10.05.2010 klo 17:38  
+
0
Jaa, tuohan on muuten hyödyllinen tieto painaa muistiin, kiitos. Pellavansiemenrouhe vs. mahan ph-arvo. Meillä ei onneksi juuri mitään muuta vedellä kuin sitä ruohoa, mutta ihmeen harvoin sekään yökäyttää. Joskus tuo schipperkeneiti ottaa matolta pienen sorakiven ja sitä mumeltaa suussa -ja kyllä usein nielaiseekin jos en ehdi käskeä sylkemään pihalle (irti, ei ota). Mistä lie kehittäny tavan, kun sais sen pois. Onneks ei mitään 3-5mm suurempia kivimuruja vetele.
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Maanantaina, 10.05.2010 klo 20:13  
+
0
Minä en ole koskaan törmännyt viitteeseenkään, että pellavansiemen vaikuttaisi vatsalaukun pH:hon. Tai siis varmaan vaikuttaa samalla tavalla kuin ylipäätään korkea hiilihydraattipitoisuus, eli alkaa nostamaan pH:ta, joka ei sinänsä ole haluttu juttu. Luultavammin hieman hakusessa oleva selitys, jolla on yritetty kertoa ylipäätään, että kuitu saattaisi toimia

Tuossa paristakin eri kuitulähteestä.

http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/pellavansiemen/

http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/lisaravinteet/psyllium-ja-artynyt-paksusuoli/

Muutoin olen sitä mieltä, että alkuperäisen ongelma pitäisi olla koulutuksessa, tämä tuskin on ruokinnallinen ongelma.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 12.05.2010 klo 23:10  
+
0
Meidän koira on kanssa paha pistelemään poskeensa milloin mitäkin, mutta kotona nirsoilee eikä syö ruokaansa sellaisenaan vaikka miten herkullista olisi. Täällä meilläpäin on melko usein jänisten ym. raatoja ja luita pitkin poikin, niin ei ole oikein kiva kun välillä semmosen luunkappaleen saa suuhunsa. Ensinnäkin siinä on ties mitä pöpöjä kun on linnut ym. sitä syönyt, ja sitten toiseksi näin pienen koiran vatsalaukku ja suolisto voi vahingoittua sulamattoman luun syömisestä.

Tottakai olen yrittänyt olla tarkkaavainen ja kieltää, mutta itsepäisenä se ei ihan aina tottele. Tosin nyt nämä syömistapaukset on meillä vähentynyt varmaan naksuttimen käyttöönoton ansiosta. Ja kaukoviisaana ihmisenä olen alkanut pitää nameja taskussa ihan siltä varalta jos vaikka pääsisi karkuun, hihna napsahtaisi poikki tms. niin namin kanssa on paljon helpompi houkutella takaisin kuin ilman :------) että jos se jonkun kissankakan sieltä suuhunsa saa, luultavasti vaihtaa mieluusti lihaisaan namiin.

Luiden kanssa on kyllä eri juttu, mutta välttää niitä reittejä, joilla niitä tietää olevan.
no you don't know what it's like
welcome to my life

ait

ait
Viestimäärä: 13

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Keskiviikkona, 26.05.2010 klo 19:47  
+
0
meidän vanhus pisteli viikonloppuna poskeensa jonkun kaamean ällöttävän räkärätin ja en kerenny saada sitä pois kun näytti olevan niin hyvää et piti nielasta se yhdellä kerralla alas..
nyt siitä seurasi sitten kakan löysistyminen ja nyt jo toista päivää vesiripulilla..
kanicure kuuri käytiin ostamassa ja kotikonsteja nyt käytetään.. soitin vielä varuiksi lekurille ja hän oli sitten sitä mieltä että jos jatkuu vielä ens viikon alussa niin sitten käynti heidän luokseen..

onneksi tuo on pirteä ja juo vettä ja ruoka maistuisi,mutta nyt saa vain riisiä ja raejuustoa..

jos mä oikeasti nään yhdenki ihmisen heittävän räkärättinsä maahan kadulla niin voi olla varma että menen tunkemaan sen hänen omaan suuhunsa..

meidän juniori tekee myös sitä että naukkailee pihalla suuhunsa mitä lystää,mutta se päästää ihan 100%irti aina kun sanon. sen suurta herkkua on kylläkin kepit ja oksat..ei räkärätit..

petuunia

petuunia
Viestimäärä: 747

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Perjantaina, 11.06.2010 klo 13:31  
+
0
Täälläkin koira syö multaa.
Bernipoika on hulluna kahteen asiaan, paperiin ja multaan.

Lenkillä saa olla mimmoisia roskia vaan, ehkä jopa ruuan tähteitä, mutta jos se paperia näkee niin kauhee syöksyminen sen kimppuun. Tietää kyllä POIS-käskyn, jolloin irroittaa suussa olevasta tavarasta, mutta joskus paperit on niin pieniä että se kerkee nielaisemaan sen ennen kun käskytän...
Tiedä mistä tuokin fetissi sitten johtuu???

Toinen herkku on multa... Ruohoakin joskus menee, niinkuin luultavasti kaikilla koirilla...
Nyt kun olen istutellut kukkasia pihamaalle, käy tämä porsas oikeen innolla vetelemässä kukkapurkeista multaa naamaansa heti kun silmä välttää... Kieltänyt olen tietysti ja huutiakin se on saanut, mu enemmänkin mua ihmetyttää mistä tuo himo siihen multaa??
Ei nua kaks muuta sitä yritä syödä...

Kettuprinssi

Kettuprinssi
Viestimäärä: 2473

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Lauantaina, 30.04.2011 klo 14:10  
+
0
Meillä on nyt tullut hieman ongelmaksi tuo mullan syönti. Kun on lumet kadonneet, on 11 -vuotias seropiherra ruvennut mutustelemaan multaa ihan todenteolla. Mistä tämä voisi johtua? Jokin mineraalipuutos? Multa on muuten vain hyvää? Kuidunpuutetta? Koiralla on sekaruokinta, johon kuuluu HauHauChampion/Pedigree Sensitive Digestive nappulaa, koiranmakkara, kanaa/kananluita, rasvaa, lohiöljyä, lohta, siikaa, sikanautajauhelihaa, kananmunia, munankuorta, piimää, kermaviiliä, rustoja, maksaa ja sydäntä + nilvellisät + koulutusnamit. Kakatessa sitten uloste on mustaa. Pitäisikö alkaa lisämään enemmän kuitua, pellavansiemeniä tai puuroa joukkoon. Joskus mössännut mukaan omenaa ja porkkanaa. Koiralla on parhaillaan madotuskuuri.
Seropi 2/2000-12/2016
Manteru 3/2012
Manteru 3/2014
Mantern 2/2017

Heartshaped
(Viestiä on muokattu lauantaina, 30.04.2011 klo 14:11)

Emuli

Emuli
Viestimäärä: 326

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Maanantaina, 03.10.2011 klo 14:08  
+
0
Meillä ulkona syödään keppejä. Ihan mahaan saakka ja isoja määriä vielä jos vaan pystyy... Kerran tuolla peräaukkokin tulehtui kun keppiä tuli niin paljon ulos. Kieltosanan osaa, oletuksella että on silloin hihnassa kun kepin nappaa suuhun. Mutta auta armias jos on irti... Ei ole mitään saumaa saada keppiä pois ilman lahjontaa kun ipana ottaa sen leikkinä ja lähtee karkuun. Olen yrittänyt lisätä kuitua tuolle jos se auttaisi (en tiedä johtuuko siitä että syö keppejä) mutta suurempaa muutosta ei ole havaittu. Miten tuon kepinsyönnin saisi pois?
Beagletyttönen Ava (10/2010)
Beagletyttönen Ellu (6/2012)
Avan blogi

Dazzle

Dazzle
Viestimäärä: 225

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Maanantaina, 03.10.2011 klo 20:09  
+
0
^ Mun piski on samanlainen tapaus. Oon joskus leikilläni sanonut tuota oksasilppuriksi: toisesta päästä sisään ja toisesta ulos...:roll:
"Life is short, art is long, opportunity fleeting, experimenting dangerous, reasoning difficult."
Hippocrates

ps suomenlapinkoirauros 8/2010
2 gerbiiliä
2 marsua

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: KOIRA SYö ULKONA.. - Tiistaina, 20.09.2016 klo 20:14  
+
0
(Tämän voi deletoida, kaivoin ketjun Googlella ja en huomannut kyssärin menneen ruokinta-puolelle. Kyssäri siirretty.)
kääpin uros -09
shelam uros -16
(Viestiä on muokattu tiistaina, 20.09.2016 klo 20:22)

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26175
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263769
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.10.2020 klo 13:45)