Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Sunnuntaina, 11.12.2016 klo 16:17

Kuinka saada koira juomaan?

iloessi

iloessi
Viestimäärä: 2

KUINKA SAADA KOIRA JUOMAAN? - Sunnuntaina, 11.12.2016 klo 16:17  
+
0
Aikku on ihan tolkuttoman huono juomaan vettä. Kesäkuumallakin vaikka kuinka läähättäis helteessä niin ei ota vettä kun tarjotaan. Oon kokeillu maustaa vettä laittamalla sekaan lihanpalaa, kalaa, tonnikalavettä ym. mutta ei uppoa. Nykyään laitan yleensä ruoan kanssa kipon täyteen vettä, jonka Aikku kyllä sitten lipittää että pääsee käsiksi ruokaan. Siinä vaan tulee sitten aika paljon juotua kerralla ja parin tunnin päästä on pakko päästä pissalle. Jos aikataulu antaa myöten, annan ruoan kahden kerran sijasta kolme kertaa päivässä, jolloin ei kerralla tarvitse antaa ihan niin paljon vettä, mutta harvemmin pystyn näin tekemään. Saati muistan.
Suht toimiva systeemi tällä hetkellä, mutta onko mitään keinoa saada toi eläin juomaan ihan oma-aloitteisesti? Nyt se juo veden ruoan yhteydessä ihan kauhealla vauhdilla ja sitten hikottelee seuraavat kolme varttia. :'D

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: KUINKA SAADA KOIRA JUOMAAN? - Sunnuntaina, 29.01.2017 klo 20:20  
+
0
Miten olet huomannut että se juo liian vähän? Siis silloin kun et lisää vettä ruokaan. Vaikuttaako se kuivalta, ei esim. tule pissahätä? Mitä ruokaa se syö? Joskus on ollut tilanne että koirani ei juo, silloin olen lisännyt vettä ruuan sekaan. Mutta en paljoa, ja se on kuitenkin riittänyt. En tiedä kuinka iso koira sinulla on, itsellä on vain pieniä koiria, jotka nyt eivät niin paljoa nestettä tarvitsekaan. Oletko tarjonnut vettä muualta kuin omasta kupista? Jotkut tykkää juoda esim. kylppärin lattialta suihkussa.

Kokeilin itsekin joskus maustaa juomavettä vaikka millä kun koirani ei agilitytreenien jälkeen juonut. Ei auttanut. Kun ei halunnut juoda niin ei. Annoin olla, eikä sille mitään tullut. Joi sitten kotona joskus. Ei useinkaan enää treenien jälkeen, vaan vasta seuraavana päivänä.

Ilex

Ilex
Viestimäärä: 19

VS: KUINKA SAADA KOIRA JUOMAAN? - Maanantaina, 27.02.2017 klo 12:24  
+
0
Eräs nyrkkisääntö on, että yleisesti ottaen koira tarvitsee sen 0,5-1 dl vettä per painokilo, ja luonnollisesti rankan treenin tai korkean lämpötilan myötä tarve nousee. (lähde). Sen mukaisesti voit varmaan ensisijaisesti lähteä arvioimaan, onko suuremmalle nestemäärälle todella tarvetta, vai juoko koira kuitenkin suunnilleen sen verran kuin pitääkin :) En tiedä koirasi kokoa, mutta jos kyse on pienemmästä kaverista, niin toki sen elimistö vaatii sitä nestettä sitten isompaa otusta vähemmän.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263734
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.09.2020 klo 18:30)