Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Perjantaina, 02.03.2012 klo 14:06

Maukas-pakasteet

Siirry sivulle: 1 2 3

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 02.03.2012 klo 14:06  
+
0
Musti&Mirri-liikeketju on alkanut tuottamaan uutta pakasteruokasarjaa lemmikeille. Saatavilla raakaa ja kypsää, 500g pötköissä.

"Uusi Maukas-tuotesarjamme sisältää täysin kotimaiset, herkullisen lihaisat tuorepakasteet koirien ja kissojen luonnonmukaiseen ruokintaan. Voit koostaa Maukas-tuotteista lemmikillesi tasapainoisen ruokavalion tai käyttää niitä hemmotteluun. Kätevän kokoisissa pakkauksissa on tarjolla broileria, kalkkunaa, possua, nautaa, sekä paljon muita herkkuja! Lisäksi valikoimaan kuuluvat hevonen, poro ja lohi, jotka sopivat useimmille ruoka-aineyliherkkyyksistä kärsiville lemmikeille. Makoisat hirvenluut puhuttelevat kaikkien koirien sisäistä saalistajaa!"

Maukas-esite

Onko kokemuksia?

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 02.03.2012 klo 14:41  
+
0
Me ollaan kokeiltu mm;
-Kalkkunanjauhelihaa
-Broilerin sisäelimiä
-Lohta
-Nauta-sika jauheliha
-Valmisateria energia

-Sekä broilerin siipiä-, selkää sekä jotain ydinluu juttuja

Luut on ollu kyllä hyviä ja niitä kuluu. Mutta nämä pötköt on omaan mieleen älyttömän vetiisä. Lohi pötkökin on yhtä luun palaa ja vettä. Ainoastaan kalkkunanjauhelihan koostumus oli miellyttävä. Koiralle ei nämä maistu samaan tapaan kuin vaikkapa oscarin tai eläinkaupan omat lihat.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 02.03.2012 klo 20:11  
+
0
Tuota vetisyyttä minäkin inhoan, on kuin maksaisi tyhjästä. Murre-Mixit ovat myös niin salaateilla höystettyjä, että ovat sulattuaan kuin vesivelliä. Harmi, jos nämä ovat samankaltaisia, tuli nimittäin pari pötköä ostettua pakkaseen.
En muutenkaan tajua sitä salaatin määrää koiranruuassa, onhan parempiakin juureksia/kasviksia olemassa, jos sinne on pakko sellaista lisätä.

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 02.03.2012 klo 20:22  
+
0
^No näimpä. Jos en nyt ihan väärin muista, niin jossakin pötkössä mainittiin 80% kosteus. Minusta se on paljon.
Kongiin laitettaessa on pakko pakastaa, koska tulee samantien liruna ulos. Aikasen vetelää tavaraa.

Nämä valmisateriat; Energia, Adult ja Junior(?) ovat aika höttöä. Lihaa pikkusen ja loput vihannesta jne. Pötkö haisikin ihan oudolle, eikä koirakaan oikein innostunut.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Leisku

Leisku
Viestimäärä: 85

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 02.03.2012 klo 22:40  
+
0
MurreMixit on mun mielestä Maukkaita vetisempiä. En ole huomannut samaa nestemäärää erottuvan näistä MAUKAS-aterioista, kuin Murreista, oikeastaan pelkkää nestettä ei ole erottunut juuri ollenkaan. Joten miellummin Maukasta käytän.

heartshapedd

heartshapedd
Viestimäärä: 65

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Maanantaina, 12.03.2012 klo 18:54  
+
0
Miten lämmitätte pakasteruokia? Annoin jonkinaikaa pakastepötköjä koiralle, mutta sitten alkoi tympimään se mahdoton jäisenä pilkkominen tai sulattaminen ja sen hajun kestäminen sitten jääkaapissa.

jennikp

jennikp
Viestimäärä: 256

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Maanantaina, 12.03.2012 klo 19:00  
+
0
^ Siis tarkoitatko että miten ne pakasteet sulatetaan ennen tarjoamista? Mä annan niiden sulaa aina huoneenlämmössä niin että otan aamulla sulamaan iltaruoat ja illalla sulamaan aamuruoat. Loput menee kyllä tietty jääkaappiin, eikä ne mua ole koskaan häirinneet, säilytän niitä pakasterasioissa :)

Jotkut sulattaa pötköjä lämpimässä vedessä, itse en ole sitä koskaan kokeillut. Käytän kyllä kupit ruoka-annoksineen lämpimän veden kautta kun en halua antaa kylmää ruokaa.
(Viestiä on muokattu maanantaina, 12.03.2012 klo 19:01)

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Maanantaina, 12.03.2012 klo 19:37  
+
0

heartshapedd kirjoitti:

Miten lämmitätte pakasteruokia? Annoin jonkin aikaa pakastepötköjä koiralle, mutta sitten alkoi tympimään se mahdoton jäisenä pilkkominen


Ei niitä pötköjä kivikovina kannata pilkkoa. Anna sulaa tiskipöydällä pari-kolme tuntia, silloin ne on helppo paloitella. Hanki itsellesi hyvä veitsi tai pieni saha. Sitten takaisin pakkaseen.

En minäkään milloinkaan lämmitä pakasteruokia. Otan sulamaan edellisenä päivänä joko jääkaappiin tai huonelämpöön. Annan annoksen lämmetä huoneenlämmössä.
Ikinä en ole kokenut mitään hajuhaittoja.

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Maanantaina, 12.03.2012 klo 22:31  
+
0
Äää. Menin pöljänä keittämään tuon poronlihan ennen ku hoksasin et siinähän on luuta (maha oli yöllä sekasi pennulla, en viitsi raa'alla lihalla sitä enempää sekottaa kun raaka naudanliha sen sekoitti alunperin+keitinliemi hyvää ruokaa kun massua rauhoitellaan). Uskallanko syöttää tuota lihaa enää? Luunsiruthan kypsyi siinä missä lihakin...

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Maanantaina, 12.03.2012 klo 22:56  
+
0
Itse pidän näistä tosi paljon, koska ovat sopivan kokoisia omaan pakkaseen ja elukat tykkää. Toki isompia satseja ostaisin, mutta kun ei ole sitä arkkupakastinta olemassa... :roll:

(Viestiä on muokattu maanantaina, 12.03.2012 klo 22:57)

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Tiistaina, 13.03.2012 klo 12:44  
+
0
Lohta olen ostanut, poroa ja kalkkunaa. Toistaseksi kaikki kelvanneet koiralle ihan yhtä hyvin kuin muutkin vastaavat lihat, en ole huomannut mitään erityistä vetisyyttä (jota kyllä varmaan noissa mixeissä onkin enemmän kun sisältävät sitä salaatti-kurkku-osastoa...). Erityistä hajuakaan en huomannut.

Lohesta jännä havainto, olen ennenkin ostanut Lunalle lohta (Kennelpakasteelta tai Lempimuonalta, ja paikallisesta barf-liikkeestä) ja ne on usein olleet semmosta oudon harmaata mössöä ja aika voimakas kalan haju. No tuo Maukas-lohi oli enemmänkin semmosta lohen väristä, vaaleenpunertavaa, vaikka toki siinäkin oli nahat ja muut seassa, eikä haju mitenkään tullut vastaan jääkaapissa, vaikka sulanut pötkönpuolikas oli avonaisessa rasiassa siellä. Ja jännä sekin, että olen aiemmin ollut huomaavinani, että Lunan vatsa on mennyt lohesta vähän löysälle vaikka en ole isoja määriä kerralla antanut, mutta nyt ei mennyt yhtään, päin vastoin, kahden lohipäivän jälkeen tuli tiukat, pienehköt jätökset. Hmm.

Kalkkunaa olen Muschin valmistamana ostanut ennen, ja näissä en huomannut mitään eroa keskenään. Poronlihakin oli ihan hyvännäköistä (siinä määrin missä nyt tämmöinen kasvissyöjä-tyyppi pystyy koiranruokalihoja hyvännäköisiksi kutsumaan...). Ja tosiaan lohessakaan ei valiitamista.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

siirulainen

siirulainen
Viestimäärä: 2

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Tiistaina, 13.03.2012 klo 17:54  
+
0
Viimeksi kun ostin kanamixiä ja kasvisseosta niin niissä oli voimakas kaalin haju ,mitä ei aikaisemmin ole ollut. Kasvisseoskin oli vaaleampaa kuin ennen.

Sarahia

moderaattori
Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Tiistaina, 13.03.2012 klo 22:51  
+
0
Mun sulatussysteemi näihin kaikkiin tällaisiin pötköpakasteisiin on ollut tuo kuvanmukainen. Näppää, eikä vie paljoa tilaa jääkaapissa. Meillä monella koiralla nuo pötköt kuluu toki nopeaa, mutta kyllä ne yhdelläkin keskikokoisella koiralla meni ihan riittävässä ajassa, että jääkaapissa sulatettu pötkö säilyi sen aikaa, että sen kerkesi syöttää. Ikinä en sahaillut tai pilkkonut muuten osiin. Tietenkin, jos on kovin pieni koira, niin pötkön syöttämisessä voi kestää pitempään.

(tässä kuvassa tosin pötkönä ALT, mutta samalla idealla on kaikki pakastepötköt mennyt)

innna

innna
Viestimäärä: 4768

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Keskiviikkona, 14.03.2012 klo 09:42  
+
0
^ Ootko tuossa ottanut siis muovin päältä pois? Näppärän näköinen systeemi.
Pessi ja Ilo ja Aura <3
"The only real radicalism in our time will come as it always has — from people who insist on thinking for themselves and who reject party-mindedness." - Christopher Hitchens

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Keskiviikkona, 14.03.2012 klo 12:34  
+
0

Giga kirjoitti:

Äää. Menin pöljänä keittämään tuon poronlihan ennen ku hoksasin et siinähän on luuta (maha oli yöllä sekasi pennulla, en viitsi raa'alla lihalla sitä enempää sekottaa kun raaka naudanliha sen sekoitti alunperin+keitinliemi hyvää ruokaa kun massua rauhoitellaan). Uskallanko syöttää tuota lihaa enää? Luunsiruthan kypsyi siinä missä lihakin...Minä en antaisi. En tosin tiedä, kuinka pieneksi luu on jauhettu, mutta jos siellä tuntuu sormiin yksikin terävä, niin heitä ruoka pois.

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 16.03.2012 klo 16:59  
+
0

Jethro kirjoitti:


Minä en antaisi. En tosin tiedä, kuinka pieneksi luu on jauhettu, mutta jos siellä tuntuu sormiin yksikin terävä, niin heitä ruoka pois.Erottelin osasta noi luunpalat pois ja tungin kongiin, mutta en koko satsia jaksa käydä läpi, nii loput meni roskii sit.

Sarahia

moderaattori
Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Perjantaina, 16.03.2012 klo 17:26  
+
0

innna kirjoitti:

^ Ootko tuossa ottanut siis muovin päältä pois? Näppärän näköinen systeemi.


En kun otan siis jäisenä sulamaan pulloon. Jos muovi hajoaa, niin valuu tuonne, jos ei niin sitten kun syötän avaan päästä ja otan mitä tartten, painan muovin läjään, pullo jääkaappiin ja syötän loput myöhemmin. Ei vie jääkaapissa liikaa tilaa ja toimii näppärästi.

hypophrenia

hypophrenia
Viestimäärä: 1231

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Lauantaina, 17.03.2012 klo 10:51  
+
0
Meillä ollaan nyt jonku aikaa syötetty lähinnä naudan lihaseosta ja mahaa, ja harvemmin on kippo tyhjentyny noin nopeesti :nauru:
Noitten pötköjen koostumuksissa on kyllä ihan älyttömiä eroja! Vetisyyttä en oo huomannu noista ollenkaa, mut ensimmäinen naudan lihaseos oli lähinnä jauhelihamaista ja nyt jotku on ollu semmosta hmm.. veristä sisuskalusotkua? :D

Noi pötköt on kyllä sopivan kokosia ku on vaa yks pienehkö koira ja pieni pakastin. Mut tosiaan toi pilkkominen on vähän ongelmallista ku puolet pitäis saada aina takasin pakkasee. Tein ovenkarmiiki kivan lommon ku täräytin yhen pötkön siihen.. Tähän mennessä parhain keino on ollu lämpösessä vedessä lilluttaminen tai hetkeks huoneenlämpöö, kokkiveitsi puolitettavaa kohtaa ja sitte vasaralla hakaten veitsi siitä läpi.
"Tomorrow - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored."

thapsus

thapsus
Viestimäärä: 290

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Lauantaina, 17.03.2012 klo 16:19  
+
0
Pötköt murtuvat kätevästi sisältä pelkästään asfaltille tms. kovalle alustalle tiputtamalla. Sitten vaan veitsellä muovi myöhemmin. Ainoastaan lohi on niin pehmeää ettei murru.

Muschin pötköt ainakin ja samaa tavaraahan nämä ovat.
griffon belge Jedi s. 1.9.2015
muistoissa bostoninterrieri Väpä s. 9.5.2005-27.6.2016
(Viestiä on muokattu lauantaina, 17.03.2012 klo 16:20)

Ruusunen89

Ruusunen89
Viestimäärä: 506

VS: MAUKAS-PAKASTEET - Tiistaina, 03.04.2012 klo 18:45  
+
0
Kävin tänään ostamassa pennulle testiksi kahta erilaista pötköä: junioria (valmisateria) ja sitten raakaa kalkkunan jauhelihaa. Otin vinkistä vaarin ja iskin pötköt asfalttiin niin johan sain pilkottua näppärämpiä palasia pakkaseenkin. Huomenna sitten kokeillaan, että miten maistuu. :)
Labradorinnoutaja Kupla (s. 15.12.2011)
----------------------------------------------------------------------------
RiemuKuplan tassuttelua

  Siirry sivulle: 1 2 3
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26920
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5869
Viestejä yhteensä543905
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264735
(Tilastot päivitetty viimeksi 12.08.2022 klo 11:45)