Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Maanantaina, 10.05.2010 klo 12:59

Miten ruokitte koiraanne?

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 17

MissLycan

MissLycan
Viestimäärä: 28

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 18.05.2010 klo 23:20  
+
0
Meillä syötetään Royal Caninin Medium Junioria, jatkettu mitä kasvattaja syötti. Luultavasti vaihdetaan Brit Care Puppy All Breediin tai johonkin muuhun, Acanaan, Golden Eagleen tms. Lisäksi annetaan viiliä, piimää, lihaa, kananmunaa, keitettyjä kasviksia, hedelmiä, riisiä, raejuustoa...Piiiiiiitkä lista :) Osittain sekaruokaa tulevaisuudessa syötetään, mutta pääasiassa nappuloita.

Koulutuksessa ja herkkupaloina annetaan kanasta turskapaloihin :) Pentu saa myös nuolla jäätelöpaketit ym. :D
Welsh Corgi Cardigan uros Etsku
(Viestiä on muokattu torstaina, 20.05.2010 klo 13:42)

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 17:24  
+
0
Meidän piti siirtyä Brit Care Puppyn jälkeen Jahti&Vahdin Kana-riisiin tai penturuokaan, mutta kyydistysongelmien takia tuolla on menossa nyt toinen 3 kg säkki Profine Puppy Chicken & Potatoes-ruokaa. Ihan OK, mutta haluttaisi vaihtaa hieman huokeampaan vaihtoehtoon.
Penturuokaa tuo lähes 2-vuotias syö siksi, että sillä pysyisi paino hyvissä rajoissa. Liikkuu niin paljon, että kevyempi ruoka sai sen laihtumaan.

Kuivaruuan ohella tuo saa 1-7 kertaa viikossa jotakin raakaruokaa. Yleensä broilerinkoipia, -siipiä ja -kauloja.

riikka86

riikka86
Viestimäärä: 6

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Lauantaina, 22.05.2010 klo 11:57  
+
0
Meillä syödään Golden Eagle Holistic Chicken Formulaa. Lisäksi vaihtelevasti sekaan lohimureketta, raejuustoa, jauhelihaa ja kotiruuan tähteitä. Lisäksi saa silloin tällöin sekaan auringonkukka- tai rypsiöljyä.
Järsittävänä on tarjolla luita.
Tämä on todettu nyt hyväksi, maha toimii oikein hyvin.
Kotona pyörii Nelli-koira s. 17.4.2009

Lipsu

Lipsu
Viestimäärä: 12

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Lauantaina, 22.05.2010 klo 17:47  
+
0
Sekaruokinnalla mennään meilläkin.Nappulana nyt Brit caren large breed adult.Lisäksi syövät raakaa jauhelihaa,kypsää broileria,kalaa,maksalaatikkoa,Hau-Haun purkkiruokia,raejuustoa ym.Molemmille annan Nutrolinia kuurina kun vaihtavat karvaa,muuten rypsiöljyä.Ruisleipää annan kun niin sitä tykkäävät rouskutella kuivana.Kaikenlaisia kasviksia ja kananmunia.Kaapista löytyy myös kalkkia,valkosipulia ja nivelainetta.Lisäksi annan pieniä määriä Hill`sin oral care nappuloita kun nuo niitä niin tykkää rouskutella.

Myotis

Myotis
Viestimäärä: 51

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Lauantaina, 22.05.2010 klo 17:51  
+
0
Sitä sun tätä eli sekaruokinnalla mennään. Nappulaa(tällä hetkellä brit adultia, kun oli tarjouksessa) siihen lisäksi sitten kasvisöljyä/lohiöljyä, lihaa(possua/lammasta/kalaa). Satunnaisesti meidän ruokien jämiä,sisäelimiä, luita ja kanamunia.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 22.05.2010 klo 17:56)

Stella3

Stella3
Viestimäärä: 129

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 24.05.2010 klo 12:37  
+
0
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös kanan luut ole paha juttu koirille? Meidän kellekään koiralle niitä ei ole annettu tästä syystä. Olenko ihan hakoteillä?

Ja sitten toinen asia, tietämättömänä noista hienoista ruokintatavoista, mitä barf oikeasti on? Jos oikein olen ymmärtänyt, liittyy raakaravintoon, vai?
Kääpiöpinseri Rico 23.11.2010 ->

Ricon blogi

maddy

maddy
Viestimäärä: 3540

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 24.05.2010 klo 12:50  
+
0
^Kypsät kananluut voivat pirstaloitua koiran hampaissa teräviksi piikeiksi, jotka sitten puhkovat suoliston. Raaoista kananluista ei ole haittaa. Ja joidenkin mielestä nopeasti kasvaneiden broilereiden luut menevät koiralle kypsinäkin eli ongelma on lähinnä pidempään kasvaneiden kanojen luiden kanssa. Mene ja tiedä.

BARF on lyhenne sanoista Bones And Raw Food eli liittyy kyllä raakaruokintaan.

Nanaki

Nanaki
Viestimäärä: 469

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 25.05.2010 klo 17:14  
+
0
Koirani syö energia Jahti&Vahtia.
Minulla vain ei ole autoa, joten tätä ruokaa saan koiralleni vain, jos saan joltain kyydin. Eli ruoan loputtua, ja jos en saa autoa käyttöön, koirani syö vain erästä markettiruokaa. Turkki on pysynyt hyvänä ja koko koira muutenkin terveenä näitä kumpiakin ruokia syödessä, on siis ihan hyviksi havaittu. Ainoa ero näissä on, että tätä markettiruokaa syödessään koiralta tulee sontaa paljon enemmän, kuin J&V:sta.

Ennen kastrointia koirani oli todella nirso, joten nappuloiden sekaan tuli laitettua jotain, yleensä maksalaatikkoa, joskus myös jogurttia. Niihin ei ole enää tarve, mutta kyllä sinne kippoon tulee kuitenkin välillä laitettua jotain omien ruokieni jämiä.
Some things will never ever change, like you and your ugly face.

Hennnna

Hennnna
Viestimäärä: 111

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 26.05.2010 klo 12:28  
+
0
Täällä mennään erittäin sekaisella sekaruokinnalla :)

Nappulana menee J&V energiaa vaihdellen 2-4dl päivässä, ja koira ihan itse tämän säännöstelee kun on toisinaan erittäin huono syömään. Lihana menee possua, nautaa, hevosta, broileria ja erilaisia kaloja (useimmiten lohi ja silakka). Kaiken lihan annan kypsennettynä kun nirppanokalle ei oikein tuo raakaliha jostain syystä maistu. Joskus kun oikein innostun teen myös kasvissosetta, tosin erittäin harvoin kun eipä siitä koiralle kummoista hyötyä taida olla, eikä maistuvuuskaan ole mitä parhain.

Lähestulkoon päivittäin kippaan menee kananmunaa, joko paistettuna tai raakana, paistettua vain silloin kun satun itsellenikin paistamaan. Lisäksi menee silloin tällöin raejuustoa, piimää sun muuta "turhaa", mitä sattuu milloinkin jääkaapissa olemaan. Rustoluita ajankuluksi menee muutamia kertoja viikossa, joskus enemmän ja joskus vähemmän.

Kesän tullen mustikat ovat koiran suurta herkkua, niitä ei tosin tarvi pahemmin kippaan asti latoa kun mettälenkillä koiruus napsii ne suoraan puskasta ;)

Rekityttö

Rekityttö
Viestimäärä: 67

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 26.05.2010 klo 16:39  
+
0

Nanaki kirjoitti:

Koirani syö energia Jahti&Vahtia.
Minulla vain ei ole autoa, joten tätä ruokaa saan koiralleni vain, jos saan joltain kyydin. Eli ruoan loputtua, ja jos en saa autoa käyttöön, koirani syö vain erästä markettiruokaa. Turkki on pysynyt hyvänä ja koko koira muutenkin terveenä näitä kumpiakin ruokia syödessä, on siis ihan hyviksi havaittu. Ainoa ero näissä on, että tätä markettiruokaa syödessään koiralta tulee sontaa paljon enemmän, kuin J&V:sta.Kun pääset J&V ostoksille, osta kerralla useampi säkki. Riittää pitkään ja ehdit paremmin saada kyydin ennen ruuan loppumista. Marketeista saa HauHauta, joka on mielestäni J&V:n veroista. (on tosin aika kallista pikku pusseissa)

inariok

inariok
Viestimäärä: 20

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 27.05.2010 klo 09:39  
+
0
[quote=Rekityttö][quote=Nanaki]Koirani syö energia Jahti&Vahtia.
Minulla vain ei ole autoa, joten tätä ruokaa saan koiralleni vain, jos saan joltain kyydin.

Suosittelen Husse-ruokaa, se toimitetaan kotiovelle samaan hintaan ja on ihan kohtuuhintaista. Ja sontaakin tulee paaaljooon vähemmän. http://suomi.husse.com/
1 Collie,haluan toisen, 2 Collieta, haluan kolmannen jne...nyt niitä on jo 4!

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 03.06.2010 klo 08:49  
+
0
Täällä aloitettiin ruokinta nappuloilla, oli Royal Caninia, J&V joskus mielenhäiriössä olen ostanut marketista pussin tai pari. Koira raapi karvansa ja muutenkin allergisoi pahasti, siirryimme siis raakaruokintaan, mikä tosin ei ole vielä ihan täydellisesti lihaa/luita, kasvissoseita ja viljaa/perunaa. Saatan antaa joskus koiranmakkaraa, mutta hyvää vauhtia jäämässä nekin pois ja koira voi hyvin.
lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi

Baia

Baia
Viestimäärä: 102

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 03.06.2010 klo 13:35  
+
0
^Myydäänkä J&Vtä jossain päin Suomea marketeissa? Missä marketissa? Olen luullut sitä saavan vain agrimarketista... Nojoo, marketti sekin :D Mutta siis tosiaan, saako sitä jostain perusmarketeistakin?
Bywater Cauyga 11.2.2010 ♥
http://baianpiilo.blogspot.com/

jennimari

jennimari
Viestimäärä: 25

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 04.06.2010 klo 13:08  
+
0
Syötän tuolle 17 vko-vanhalle cottonilleni 3 kertaa päivässä Eukanuban lammas ja riisi-nappuloita noin 0,5 dl kerrallaan. Aika nirso tuon ruokansa suhteen, että joka kerta turvotan piimän kera, ja joskus lisäilen myös raejuustoa ja juustonpalasia yms sellaista sekaan.
Ensin syötin Royal Caninin mini junior-ruokaa, mutta nyt siirryin tuohon Eukanubaan. Saa nyt nähdä, kuinka tuon ruoan kanssa käy :)

Kerttunen

Kerttunen
Viestimäärä: 1770

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 04.06.2010 klo 15:37  
+
0

jennimari kirjoitti:

Syötän tuolle 17 vko-vanhalle cottonilleni 3 kertaa päivässä Eukanuban lammas ja riisi-nappuloita noin 0,5 dl kerrallaan. Aika nirso tuon ruokansa suhteen, että joka kerta turvotan piimän kera, ja joskus lisäilen myös raejuustoa ja juustonpalasia yms sellaista sekaan.
Ensin syötin Royal Caninin mini junior-ruokaa, mutta nyt siirryin tuohon Eukanubaan. Saa nyt nähdä, kuinka tuon ruoan kanssa käy :)1,5 dl + piimät sun muut sälät kuulostaa kyllä aika paljolta cottonille. Jenkkini, joka on puolta isompi, syö vähemmän. Ei ihme että nirsoiluttaa..
Lauma jenkkicockereita


http://www.adunaic.com

pystykorvafani97

pystykorvafani97
Viestimäärä: 13

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 10.06.2010 klo 13:00  
+
0
Meillä koirat saavat illalla kunnon ruuan ja aamulla pikkuisen kalikoita :peukku: Sitten isä tekee pakasteeseen myös ylijääneistä poronlihoista kunnon 100% liharuokaa. Ne saavat ruuantähteet myös. He ovat kylläisiä tuolla ruualla, ja olen itsekkin tyytyväinen tuohon ruokintaan.:jjei: En kyllä itsekkään osta mitään kalliita koiranruokia. Vaikka koirat on osa perhettä niin ei niitä tarvi kohdella kuin prinsessoja tai prinssejä. Se on niin kuin olisi alistunut nuolemaan koiran persettä!


Kaverini ostaa koirallensa kaikkea kallista koiranruokaa ja herkut.:ttou: Se on niinku pikkusen yli-painoinen. Eikö ihmisillä oo niin paljoo järkkee päässä ja lopettas sen koiran perseen nuolemisen!!?

pystykorvafani97

pystykorvafani97
Viestimäärä: 13

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 10.06.2010 klo 13:03  
+
0
Inariok:
Meillä syötetään myös Jahti & Vahti energiaa! KANNATTAA!:peukku:
(Viestiä on muokattu torstaina, 10.06.2010 klo 13:05)

cshippu

cshippu
Viestimäärä: 4

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Torstaina, 10.06.2010 klo 13:40  
+
0
Nappulalla mennään!!
Vieraile punaisen irlanninsetteri Hipun sivuilla!!
www.cshippu.edisypages.com
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 27.06.2010 klo 19:45)

Jaijah

Jaijah
Viestimäärä: 2048

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 11.06.2010 klo 11:58  
+
0
Sekaruokinnalla täälläkin mennään. Nappulana tällä hetkellä J&V Energia ja Profine Adult Chicken and Potatoes, vaihtelevasti saa siis molempia. Lisäkkeenä, vaihtelevasti tietenkin erilaisia lihoja, yrjölän puuroa, kananmunaa, piimää, kermaviiliä yms. mitä nyt sattuu tarjolla olemaan. Koira voi kaikinpuolin hyvin ja maha toimii, joten näillä mennään.
Manu 6/2008
Morris 3/2013

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 11.06.2010 klo 13:38  
+
0
Sekaruokkinnallahan meidänkin koirat. Pentu syö vielä pääasiassa pentunappulaa ja siihen lisukkeeksi lihoja, mutta aikuisilla toisinpäin eli enemmän lihoja ja jonkin verran luita ja lisukkeeksi nappulaa. Pentu siirtyy tämän ruokasäkin loputtua samaan systeemiin.
Tällä hetkellä aikuisille nappulana jämiä Briteistä muuton yhteydessä tuodusta säkistä (perus lammas-riisi 26/18), ja pentu syö Cibaun large breed pentunappulaa.

Nyt itseasiassa on hakusessa uusi nappula ruokinnan pohjaksi (kirjoitin erikseen kyselyn mm. Musch-nappulasta), kun nuo brittijämät on loppumassa ja pentukin kohta siirtyy aikuisruokintaan. Ehdotuksia (mielellään perustellen;)) hyvästä, järkevän hintaisesta, ja ei liian hiilaripitoisesta nappulasta saa laittaa.

Lihoina possua, nautaa, kanaa, hevosta, ja satunnaisesti poroa ja lammasta. Sitten tietysti sisäelimiä; maksaa, sydäntä, naudan mahaa ja valmiita sisäelinseoksia, joissa on sitten vähän kaikkea. Luina pääasiassa erilaisia lihaisia luita (joista jää sitten korkeintaan joku pieni luukappale syömättä), ja kokonaan syötäviä rustoluita, ja puhdetöiksi 1-2xvko isoja putkiluita tai kokonaisia naudan sääri- tai possun potkaluita. Jahtikaudella sitten lisänsä tuo riista, kuten hirven ja peuran lihat ja luut, ja jos hyvä kalaonni käy merellä niin koirat saa syödä perkuuroippeet (erityisesti lohen sisäelinrasvat).
Muita lisukkeita on sitten öljyt (vaihdellen lohiöljyä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä), merilevä ja tarvittaessa maitohappobakteereita.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 17
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 20.09.2020 klo 13:45)