Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Maanantaina, 10.05.2010 klo 12:59

Miten ruokitte koiraanne?

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9 ... 17

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 05.11.2010 klo 07:39  
+
0
Tää nyt menee hiukkasen OT, mutta mä meen siis töihin 7:30 ja herään 5:50.
Ekana suoraan ulos ja sit annan ruuan ennen ku lähden n.7:00.

Jos mies menee aamulla 7:00 töihin, niin se herää 5:30 ja käyttää koiran lenkillä. Mä käytän sit viel pikapissalla ennen seiskaa ja sit annan ruuan.

Mut toisaalta, heräisin ilman koiraakin yli tunnin ennen töihin lähtöä. Mä tarvin sellasen oman ajan, et voin surffata hetken koneella tai lukea lehteä kahvia hörppien.

OT päättyy :nauru:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

Sarahia

moderaattori
Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 05.11.2010 klo 19:37  
+
0
Miä kasiksi mennessä, jos mun pitää hoitaa koirat aamulla, herään puoli seiskalta, jos ei pidä hoitaa koiria herään seiskalta. Asun 25km:n päässä koulusta/töistä ja kerkiän joka aamu käydä tietokoneella selaamassa foorumit läpi. Miä oon huono heräämään aamuisin

JuttaS

JuttaS
Viestimäärä: 2

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 08.11.2010 klo 16:56  
+
0
NEU Vogel pääruokana, lisinä sitten hevosen ja possunjauhelihaa, puuroa (puurossa possua, tattaria, kasviksia, kananmunaa) ja öljyjä.

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 09.11.2010 klo 20:47  
+
0
Mä sitten taas teen vuoroa joka alkaa klo 14, joten herätään 8 aikoihin ja tehdään "yleensä" se päivän pitkä lenkki heti aamusta, jollei ole illaksi muita suunnitelmia. Ruokin Hugon aina lenkin jälkeen, mulle on varmaan heppajutuista niin iskostunut ettei koskaan saa syöttää ennen liikutusta.
Ja tolle se on kyllä ihan selkeä tapa, sen maailma varmaan kaatuis jos ei sais safkaa aamulenkin jälkeen :nauru:

Tällä hetkellä se syö vaan kerran päivässä, mutta palataan varmaan jossain vaiheessa takas tohon 2x ruokintaan, jos se helppais närästystä. Iltaisin annan vielä lihaisen luun, harvemmin se sitä erityisemmin syö, mutustelee vaan. Otan edellisen aina pois kun annan seuraavan.

Mä en muista oonko jo aikaisemmin kirjoittanu mitä Hugo syö, mutta pääpiirteissään seuraavasti:
keitän tummaa riisiä, jäähdytän sen, ja sekoitan joukkoon vaihdellen raakaa jauhelihaa (sika/nauta/sikanauta), sian kylkisiivuja pilkottuna säälittävän pieniksi paloiksi, kalaa, kanaa, kalkkunaa... Pakkaan safkat pakasterasioihin parin päivän annokset kerrallaan, ja sulattelen sitte tarpeen mukaan.
Lämmitän annosta mikrossa 15sek (varmaan toi söis kaappikylmänäkin, mutta mutta :viheltel:), pistän jauheet ja öljyt sekaan (tällä hetkellä Aptus Multidog & Grizzly lohiöljy) ja kausiluontoisittain vielä Tehobaktia.

Ruoka maistuu, lihavuustasoa on helppo säädellä vaihtelemalla protskua (esim. kana vs. possun kylkisiivut) ja on edullista pienellä vaivalla. Turkki on hyvässä kunnossa, henki ei haise (eipä tolla ikääkään ole vasta kuin 1½v) ja kakka on hyvää.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 09.11.2010 klo 20:49  
+
0
Sen verran pilkunviilausta, että et sinä tuossa proteiinilla painoa säädä, vaan rasvalla.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 09.11.2010 klo 20:54  
+
0
^Tarkotin lähinnä, että vaihtamalla proteiinin lähdettä (eli onko kanaa vai possua) vaihdan samalla myös sitä rasvan määrää. Vaikka voihan sen tosta joo niinkin ymmärtää, kuin olit ymmärtänyt :nauru:
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 09.11.2010 klo 21:53  
+
0
No nyt ei enää tarvitse kiusata viatonta välimerkkirukkaa ;)
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Mannatus

Mannatus
Viestimäärä: 365

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 10.11.2010 klo 09:43  
+
0
Kuinka monta päivää aikuinen koira pärjää syömättä? Alkaa nyt ottamaa todella paljon päähän koiran nirsoilu. Manna on ollut aina huono syömään. Hyvä, jos tulee nuuhkaisemaan kippoa ja sitten lähtee sohvalle makoilemaan, kun ei kiinnosta.

Pentu taas murtautuisi portin läpi, jotta saisi toisenkin ruoat syötyä. :D Meillä on perusruokana kuivanappula. Olen välillä antanut turvotettuna, mutta mieluummin sen kuivana antaisin niin olisi hampailekin hieman töitä. Koira, kun ei pahemmin ole kiinnostunut puruluista tms.

Lisukkeeksi antaisin jotain välillä, jos perusruoka syötäisiin, mutta nyt kun koitin laittaa hieman raejuustoa yhtenä päivänä niin juustot oli syöty, mutta nappulat pohjalla. Vaihdoin nappulaakin, jos maistuisi paremmin, mutta ei kiinnosta.

Nyt koira ei ole syönyt eilen lainkaan ja tänään aamulla ei ruoka taaskaan kiinnostanut. Itse haluaisin jatkaa niin että "kyllä koira syö kun sen on nälkä", mutta kuinka kauan koira pärjää ilman ruokaa, jotta yleiskunto ei heikkene tms.
Shetlanninlammaskoira

Manna ♀ s. 23.07.2009
Nemi ♀ s. 22.08.2010

Mannan ja Nemin Blogi

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 10.11.2010 klo 15:33  
+
0
^Koira pärjää kaks päivää ilman ruokaa kunhan se saa tarpeeksi nestettä.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Keskiviikkona, 10.11.2010 klo 17:36  
+
0
Pärjää kauemmin. Kolme päivää kevyesti, jos on muutoin kunnossa. Mutta toki tuollaiset jutut riippuvat huomattavan paljon yksilöstä, ja siitä, mitä tarkoitetaan pärjäämisellä.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Nella3

Nella3
Viestimäärä: 290

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 12.11.2010 klo 17:18  
+
0
Meillä nykyään syödään Hau haun kana-riisiä, Hau haun makkaraa (joskus) Ja suurimmaksi osaksi omaa tekemää jauhelihaa. ;) Sit öljyä ym. sekaan

jempo

jempo
Viestimäärä: 370

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Perjantaina, 19.11.2010 klo 15:46  
+
0
Minä olen nyt meidän pennulle antanut nappulan lisäksi raejuustoa, piimää, puuroa, öljyä ja nyt tänään annoin ekaa kertaa kananmunaa ja en tiedä oliko se niin hyvää vai mitä mutta koira otti aina palan ja meni omaan petiin syömään sitä ja sitten haki seuraavan palan jne. :D En ymmärrä! Mutta ihan sama, maistui ainakin :D
Niin ja on koira saanut maistaa Cesaria ja nakkiakin.. Nakki ja cesar ovat niin hyviä että niiden vuoksi vingutaan keittiössä :( En siis aio antaa nakkia tai cesarin märkäruokia mitenkään aktiivisesti, kunhan halusin kokeilla :) Ainiin ja kanaakin on maistettu.

Koiralla on teräsvatsa ja haluan pitääkin sen sellaisena, siksi tarjoan monipuolisesti vähän kaikkea emmekä aio pysyä samassa nappula-merkissäkään pussista toiseen.. Uskon kuitenkin että nappulat tulee olemaan aikuisena 90% pääravintona, en viitsi alkaa väsäämään koirille omia jauhelihoja tms. En tuomitse niitä jotka näin tekevät, itseasiassa on ihailtavaa että joku jaksaa mutta minä en :D

EDIT. Niin ja meillähän syödään nyt sitten kolmesti päivässä, en lähtenyt sille 4krt päivässä-linjalle. Täytyy katsoa koska pentu alkaa hylkiä jotain ruokaa niin sit siirrytään kahteen ja varmaan siinä pysytäänkin sitte jos mitään ihmeellistä ei tapahdu :)
Sekarotuinen Riki <3 (09/10)
Rikin touhuilut.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 19.11.2010 klo 15:48)

Sudenkorento

Sudenkorento
Viestimäärä: 60

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 14:54  
+
0

jannie kirjoitti:

Lämmitän annosta mikrossa 15sek (varmaan toi söis kaappikylmänäkin, mutta mutta :viheltel:).Itse en lämmitä enää missään nimessä omiakaan ruokiani mikrossa, mikro kun tuhoaa ihan kaiken sisällön. Tai ainakin antioksidantit yms. Ruoka lämpenee mikrossa, kun ruoan molekyylit alkavat värähdellä jonka takia ne myös tuhoutuvatkin. Eikä ole edes tutkittu kunnolla, mitä nuo tuhoutuneet molekyylit pidemmän päälle aiheuttavat ihmisten, saati koirien kehossa. Onhan se kauhean kätevä vehje, mutta itse käytän sitä ainoastaan hätätilanteissa jos esim. olen nälkään kuolemassa ja kiire painaa päälle.

Meni ehkä vähän OT:ksi tuo, mutta: itse olen tähän mennessä syöttänyt koiralleni (8kk ikäinen) JV:tä, Purina Onea, Pedigreetä, BioMilliä, HauHau:ta ja Orienia. Nyt kun Orien loppuu jatkan Boosterilla. Nappuloiden sekaan laitan yleensä piimää, kananmunaa, raejuustoa (tai muuta juustoa), lihaa (naudan/sian jauheliha, kana) ja jos mieheni on käynyt onnistuneesti lintumetsällä koira saa yleensä sisäelimet ja lihanjämät. Sekä myös vähän sitä sun tätä jos meiltä jää aterioilta haaskuulle jotain (mitä ei tosin yleensä tapahtu koska mieheni on oikea porsas :D ).
Sekarotuinen Suri -10

Rekityttö

Rekityttö
Viestimäärä: 67

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 19:12  
+
0
^Saati koirien...
Mä nyt olisin viimeisenä huolissani koirien puolesta jos ruuan lämmittää mikrossa.
Ihmiset elää sen 80v. ja koirat 13v. eli onko pikkasen eroo? Sama juttu kun en ole myöskään huolissani BHA/BHT -lisäaineista vaikka ne ihmisillä syöpää tai jotain muuta kai aiheuttaakin.
Koirat on vaan koiria eikä mua haittaa jos ne kupsahtaa vuoden aiemmin syötyään mikroruokaa. :nauru:

Osa tuossa kirjoitti, että "väsää jauhelihaa". Ei kai sitä nyt tehdä tartte, senkus ostaa mahd. halvalla esim. Kennelrehulta.

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 19:23  
+
0

mikro kun tuhoaa ihan kaiken sisällönÖh. Ei se sieltä yhtään sen enempää tuhoa kuin keittäminen tai paistaminenkaan. Kannattaisiko kerrata fysiikan kotiläksyt, ja jättää muutamat uskovaissivustot vähemmälle?
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 21:08  
+
0
^ Loistavasti sanottu! :nauru: Komppaan täysin sieluin :peukku:
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

ErnstVonKleinspitz

ErnstVonKleinspitz
Viestimäärä: 20

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 21:21  
+
0
Totta, lisäaineita ja muuta turhaa kannattaa välttää, ja varmuuden vuoksi kaikkea epäilyttävää. Kotiruokaa sen olla pitää, viljasta, juureksista ja lihasta. (monet nappulatkin toki ovat ok.) Tällaista "kasvisuuniruokaa" on villien koiraeläintenkin herkku: saaliseläimen maha ja sen sisältö.

Sudenkorento

Sudenkorento
Viestimäärä: 60

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Maanantaina, 22.11.2010 klo 21:35  
+
0

Jagster kirjoitti:

mikro kun tuhoaa ihan kaiken sisällönÖh. Ei se sieltä yhtään sen enempää tuhoa kuin keittäminen tai paistaminenkaan. Kannattaisiko kerrata fysiikan kotiläksyt, ja jättää muutamat uskovaissivustot vähemmälle?Kyllä tuhoaa. Keittäminen/paistaminen kuumentaa ruokaa pinnasta, jolloin koko homman molekyylit eivät tuhoudu. Henkilökohtainen mielipiteeni vain on, että mikron vaikutuksia ei ole tarpeeksi tutkittu, enkä siksi itse ainakaan sitä suosi.
Sekarotuinen Suri -10

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 10:56  
+
0
Tuota... meillä syödään ruoka useimmiten ihan läpikypsänä. Mutta toki sinä saat pitää ihan vapaasti oman mielipiteesi. Jopa silloin, kun se sopii maailmankaikkeutta vastaan. Mutta kun tuot tuon oman mielipiteesi - joka siis sotii luontoa vastaan - julki, niin siihen myös reagoidaan. Samalla tapaa kuin että jos väittäisi haikaralauman tuovan koiranpennut kasvattajan oven taakse.

Mutta helpotan hieman taivaltasi tieteen maailmassa, ja annan kaksi vinkkiä, joista lähteä liikkeelle. Ensimmäinen koskee tätä pelkäämääsi molekyylien värähtelyä. Lämpö on liikettä - aina ja poikkeuksetta. Toinen taasen tätä lämmön jakautumista ja on käytännönläheisempi: keitettäessä ja paistettaessa lämpö johtuu ulkoa sisältä johtumalla; mikrossa lämpö johtuu jokapuolelta jokapuolelle sisäisen nesteen kuumentuessa ja lämmön johtuessa siitä eteenpäin.

Mutta jos elämääsi ei muu uhkaa kuulu kuin että 50-luvulla tehtyä ja 60-luvulla vakiotuotteeksi tullutta niinkin uutta keksintöä kuin mikroaaltouunia ei ole vielä tarpeeksi tutkittu, niin helpolla pääset ;)
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: MITEN RUOKITTE KOIRAANNE? - Tiistaina, 23.11.2010 klo 13:30  
+
0
Olisin sanonut saman kuin Jagster, että meilläkin ruoka kyllä syödään yleensä ihan läpikypsänä..... Kaikkeen sitä törmääkin.
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9 ... 17
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263797
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.11.2020 klo 02:30)