Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 21:19

Nirso koira

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 21:19  
+
0
Hei

Multa alkaa usko loppua tuon koiran kanssa. Ruokinta on kerran päivässä, kuivaruokaa tarjoan minimi määrän, en anna makupaloja. Ja silti koira ei syö tarjotusta annoksesta kun puolet. Ja se puolet ei riitä. Jossain vaiheessa kokeilin syöttää ihan mitä se syö ja loppujen lopuks sille ei kelvannu oikeestaan mikään. Nälissään se tuntuu olevan sillä ruokaa se varastaisi jos tilaisuus tulisi.

Koira on vuosi ja 4kk vanha cockerspanieli, jonka paino on saatu runsaan rasvan ansiosta melko normaaliks. Jos se sais päättää niin se olis todella nälkiintyneen näköinen. Eli lisää ideoita ruokintaan kaivattas. Mikään ruoka ei uppoo muutamaa viikkoa pidempään kunnolla, muutama kuivaruoka on menny paremmin mut mikään ei oo menny pitkään.

Koiralla on ongelmia anaalirauhasten kanssa sillon tällön mut muuten sen pitäs käsittääkseni olla suht terve.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 28.07.2010 klo 22:50)

Rushdie

Rushdie
Viestimäärä: 142

VS: NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 22:10  
+
0
Mitä ruokaa koira syö? Millaisen annoksen annat? Syökö koira esimerkiksi makupalat halukkaasti? Onko maha kunnossa? Kuinka laiha koira tosiasiassa on? Koiranruokasäkkien ohjeet ovat hyvin suuntaa-antavia, jos koira ei syö ohjeen mukaan, siitä ei vielä yksistään tarvitse huolestua. Nuoren koiran myös kuuluu olla hoikka, sairalloinen laihuus on sitten eri asia.
Hälytysryhmäpelastuskoira, BH Voitto (X -04)
Pelastuskoiraoppilas, FI MVA BH AD Veikko (mudi -07)

Power is nothing without control!

satujoh

satujoh
Viestimäärä: 2

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 15.04.2010 klo 12:34  
+
0
Meillä kans Bichon Frise oli nuorempana ja on kyllä vieläkin melko nirso, niin sain se ruokahalut heräämään Royal Canin Mini Sensiblellä. Suosittelen sitä kokeilemaan tai sitten jonkin muun merkin rasvaista ruokaa. Mini sensible on just myös nirsoille koirille.

Rorschack

Rorschack
Viestimäärä: 154

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 15.04.2010 klo 13:28  
+
0
Annatko nappulan kuivana vai turvotettuna? Entäs jos sinne miksaisi vaikkapa lihaa sekaan, sekoitella kunnon mössöksi ettei pääse erottelemaan ruokaa?
When God created a Man, she was only kidding.

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 15.04.2010 klo 16:50  
+
0
Tällä hetkellä kuivaruoka on vaihdossa ja tarkotus ois syöttää kait Masterya, kaapista toki löytyy myös Roburia ja muita näytepusseja. Royal Canin on tuttu ruoka, maxi sensible tuntu tulevan läpi ja mini sensible teki anaalirauhas ongelmat.

Jos ruuan pehmittää ja sekottaa lisukkeet sinne niin toi saattaa jättää koko annoksen syömättä. Kuivana on pääasiassa annettu ja sieltäkin se ronklaa parhaat palat. Lisukkeeksi oonkin antanu vaan rasvaa ja kananmunaa.

Tehokkaalla yrityksellä olen saanut sen koiran melko normaalipainoseks. Jossain vaiheessa tuo pääsi menemään jo todella laihaksi. Ylipainoseks tuota ei saa millään tai no sille pitäs syöttää pelkkää rasvaa.

serenade

serenade
Viestimäärä: 2

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 15.04.2010 klo 17:42  
+
0
Meillä ongelmaan auttoi "herkun" sekoittaminen ruokaan. ostin barffi.netistä liha-kasvismixiä. sitä ruokalusikallinen sotketaan kuivien nappuloiden sekaan. hyvin maittaa.

Baia

Baia
Viestimäärä: 102

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 15.04.2010 klo 23:26  
+
0
Meidän nirso neiti 9vkoa vetelee onnessaan puuro-nappula-piimäsotkut kunhan siinä on lisukkeena lihaista rasvaa :nauru:
Ja mieluustihan mä sitä laitan sille ruokaan, kun ei sapuskaa muuten uppoa kovin paljon. Eipä siis ole lisärasvasta haittaa.

En kylläkään suostu syöttämään pelkästään neidin lempiruokia, mutta ihan hyvin voi välillä antaa parin päivän "kuurina" rasvasapuskaa :peukku:
Bywater Cauyga 11.2.2010 ♥
http://baianpiilo.blogspot.com/

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: NIRSO KOIRA - Lauantaina, 17.04.2010 klo 13:47  
+
0
Jos kaikki keinot on kokeiltu ja koira vaan paastoaa, niin kyllä joku terveysongelma siellä taustalla voisi olla. Oletko jutellut ell:n kanssa aiheesta? Itselle tuli mieleen suolisto-ongelmat ylipäätään, jonkunsortin allergia tai hammasongelmat.

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: NIRSO KOIRA - Lauantaina, 17.04.2010 klo 17:18  
+
0
Mä hokasin jo ongelman syyn. Neiti haluaa kananmunan ruokansa joukkoon tai ei sitä syö. Kananmunan kanssa syö joten kuten kupin tyhjäks. Rasvaa lisää.

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 29.07.2010 klo 13:11  
+
0
Meillä toi nirsoilu parani loppujen lopuksi ihan vanhanaikaisesti eli jos kupin kimppuun ei käyty heti niin sitten oltiin syömättä päivä. Helteestä huolimatta ruoka maistuu ihan kiitettävästi. kunhan uskaltas tuota ruokamäärää lisätä.

tassupari

tassupari
Viestimäärä: 63

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 29.07.2010 klo 13:26  
+
0
Hienoa, että ruoka jo maistuu. Lihan määrään kannattaa kiinnittää myös huomiota. Meillä esim. lihapitoisemmat nappulat tekevät paremmin kauppansa. Meillä on nyt helteillä oltu melkein viikkokin syömättä. Kesän aikana paino on tippunut 60kg 55kiloon. Jos koira ei ole sairas niin kyllä se syö kun nälkä tulee. :)

sumu

sumu
Viestimäärä: 1

VS: NIRSO KOIRA - Sunnuntaina, 29.08.2010 klo 13:19  
+
0
Hei, minulla nyt 1 vuoden ja 7kk:n ikäinen sekarotuinen uros. Meillä on ollut nyt yli puolen vuoden ajan ongelmia syönnin kanssa, menee päiviä ettei nappula kelpaa ollenkaan. Näitä ruokamerkkejä ollaan jo kokeiltu: Nutra gold, pro pac, biomill, purina one, friskies ja nyt ostettu taas uutta merkkiä Pro fine.
Makupalat kelpaa, keksit, luut, koiranmakkara ja kaikenmaailman purkkisössöt yms. Mutta kun nappuloita tarjoaa, niin nuuskaisee ja kääntää päänsä poispäin. Olenkin nyt jonkin aikaa yrittänyt tehdä niin, etten ole antanut koiralle mitään herkkupaloja enkä tarjonnut muuta ruokaa kuin nappulaa, mutta syö ehkä joka toinen päivä. Pitäisikö olla huolissaan, vai laitetaanko nuoren uroksen vinkeiden piikkiin? :)
Tekee itsellä vaan pahaa katsoa, kun kaveri on niin laiha ja hävettää kun esim. koirapuistossa kauhistellaan että miten hoikka koira minulla onkaan. Painoa nyt n.24kg ja muutama pitäisi saada lisää. Selkäranka tuntuu ikävän selvästi kun silittää.

laitinen93

laitinen93
Viestimäärä: 24

VS: NIRSO KOIRA - Tiistaina, 01.02.2011 klo 11:24  
+
0
Viikko sitten tullut koirani (2v) oli nirso tullessaan. Mutta nytten on kavereita joille maistuu vähän liikaakin ruoka, niin nytten syö tosi hyvin ruokansa, joska tietää että ruoka on kerran päivässä ja kaverit tulee muuten syömää ruuat. Ensimmäistä ruokaa se vaih haisto ja lähti pois mutta kun oli koko päivän syömättä nii johan tajus ettei saa mitää muuta jos naksut ei maistu.
3 koiraa
4 marsua
''Kaikki yhtä ihania'' <3

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: NIRSO KOIRA - Tiistaina, 01.02.2011 klo 13:57  
+
0

sumu kirjoitti:

ettei nappula kelpaa ollenkaan. Näitä ruokamerkkejä ollaan jo kokeiltu: Nutra gold, pro pac, biomill, purina one, friskies ja nyt ostettu taas uutta merkkiä Pro fine.
Makupalat kelpaa, keksit, luut, koiranmakkara ja kaikenmaailman purkkisössöt yms. Mutta kun nappuloita tarjoaa, niin nuuskaisee ja kääntää päänsä poispäin.Tässä tapauksessa koirasi ihan selvästi viestittää sinulle, että ei halua syödä nappuloita. Etkö voisi antaa nappuloiden sekaan jotain kunnon ruokaa, esim. lihaa, sopivia kotiruuan tähteitä? Vähintäänkin edes purkkiruokaa.

Ei koira niitä namupaloja tarvitse, vaan kunnollista ruokaa. Vaikka nappulat olisivat kuinka "laadukkaita", niin ei niistä hyötyä ole, jos ne eivät koiralle maistu.

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: NIRSO KOIRA - Tiistaina, 01.02.2011 klo 18:20  
+
0
Voihan olla, että koira pärjää ilman nappulaakin ja tarvitsee kunnon ruokaa. Mä en vaan haluu maksaa tajuttomia hintoja koirien purkkiruuista tai vaihtoehtosesti kokata koiralle ruokaa. Lihaa ja kotiruuan tähteitä voin toki heittää koiran ruuan sekaan. Kuivaruoka on kuitenkin se pääravinto oli koira siitä mitä mieltä tahansa.

Koira rupee kummasti syömään (tai ainakin kerran syö) kun lisää kuivaruokaan huoneenlämmössä pehmennyttä voita. Siitä tulee hyvä kerros raksujen päälle. Myös kalaöljyn lisääminen auttaa. Kermaviili, luonnon jugurtti, smetana, ranskankerma on koiran mielestä herkkua. Jotkut koirat tykkää vastapaistetusta kananmunasta ja sen voi jättää sellaiseksi, että se sekottuu kuivaruokaan. Myös paistettu jauheliha ajaa saman asian. Mä havaitsin myös, että Hau Haun pikkurasiassa myytävä purkkiruoka sekottuu hyvin kuivaruokaan. Joillekin vois kuulema sinkin puute aiheuttaa syömättömyyttä. Myös ylijääneet keiton liemet ja kastikkeet lihoineen ovat käteviä.

Mä oon käyny monta raksumerkkiä läpi. Jotkut meni paremmin kun toiset. Rasvanen on hyvä, ilmeisesti kala on myös. Vaihto auttaa jos uutta raksua ei syödä ollenkaan. Muuten kannattaa jatkaa entisellä linjalla.

Koira voi ihan normaalistikin syödä välillä vähemmän. Jos se ei syö moneen päivään ollenkaan niin kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä. Ojasta allikkoon mennään jos annetaan päivän nirsoilun jälkeen jotain hyvää ruokaa. Koira kestää pari päivää, viikonkin syömättä oikein mukavasti, omistaja harvoin kykenee katsomaan syömättömyyttä kovin pitkään.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 01.02.2011 klo 18:24)

inariok

inariok
Viestimäärä: 20

VS: NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 02.02.2011 klo 10:22  
+
0
Meillä yks "nirppanokka" tykkää Hussen Lohi&Riisiä syödä. Muut papuset tuppaa jäämään kuppiin..
1 Collie,haluan toisen, 2 Collieta, haluan kolmannen jne...nyt niitä on jo 4!

banaani

banaani
Viestimäärä: 2252

VS: NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 02.02.2011 klo 22:50  
+
0
Meillä naput jää kokonaan kuppiin.. En kyllä ole antanutkaan kuin yhtä merkkiä, mutta en rupea vaihtelemaan kun pääpaino ruokinnassa on omissa lihamössöissä. Nappulat jäivät tällä viikolla kokonaan pois kun eivät maittaneet (lisäksi 2kg säkki ehtisi mennä parasta ennen -päiväyksen ohi ennen kuin koko säkkiä olisi edes syöty). Kyllähän tuo olisi varmasti syönyt nappulat jos en muuta tarjoaisi, mutta raakaruokintaan olin ajatellut joka tapauksessa siirtyä (eikä tule kalliiksikaan kun on niin pieni koira).
papillonmix Veeti 9/10
islanninlammaskoira Eikar 5/12
blogi

BellaSara

BellaSara
Viestimäärä: 34

VS: NIRSO KOIRA - Lauantaina, 21.01.2012 klo 21:56  
+
0
Meilläkin, uskomatonta kyllä, on alettu nirsoilla.
Aluksi pentu söi meillä Anffia, sitten sai J&V Extra Energiaa - ei syönyt (oli viikon syömättä), vaihdettiin J&V Pentuun jonka lisäksi saa jauhelihaa ja raejuustoa päivittäin.
Ruokin koirat aamuin illoin ja aluksi, pari edellistä päivää, pentu söi ihan himona aivan kuten ennen.
Tänään taas alkoi näemmä nirsoilu. Kumpikaan koira ei syö, ei edes pentu vaikka oli metsässä hangessa juoksemassa pari tuntia - luulisi olevan nälkä!
Vähän huolestuttaa tuon pennun kanssa kun mielestäni se on aika laiha ja näin on minulle ihan suoraan sanottukkin. Turhauttavaa! En tiedä mitä keksisin noiden kanssa kun koirat vaan laihtuu silmissä vaikka kummallakin olisi varaa lihoa reilusti, eikä varmasti ole hyväksi pennunkaan kasvulle olla luuviulu. Vanhemman koiran kohdalle en niinkään ole huolissani.
Ollaan kyllä otettu kuppi pois jos ei ruoka maistu, mutta ei tunnu olevan apua. Ärsyttää myös heittää ruokaa ja kalliita lisiä sen joukossa roskikseen.
Saksanpaimenkoira, Bagheera "Aada" (s. 13.01.2010)
Rottweiler - Beauceron, Oiva-Onni Napoleon K. "Cujo" (s. 30.07.2011)
Afgaaninvinttikoira - Stralucire Madame Marie Curie "Elsi" (s. 22.08.2012)
R.I.P Saksanpaimenkoira, Bellasara "Bella" (s. 13.01.2010 - 17.09.20011) <3Yukino

Yukino
Viestimäärä: 99

VS: NIRSO KOIRA - Maanantaina, 23.01.2012 klo 00:05  
+
0
Mun yksi koira on aivan uskomaton ruokansa suhteen. Jos haluaa, että se syö normaalisti, on sille annettava päivästä päivään tismalleen samaa ruokaa ja mielellään ilman lisukkeita. Jos menee antamaan jotain parempaa välillä, tai antaa jotain lisuketta, ja palaa takaisin samaan niin ei muuten kelpaa. :D Tai jos antaa lisukkeita jonkin aikaan, niin lakkaavat viikossa kelpaamasta, eli se ja sama onko lisuketta vai ei. Sitten pidetäänkin päivän pari paastoa ja taas maistuu, mutta ainoastaan vanha ruoka. Kuivaruoka rocks näköjään. Yksikin kasvattaja neuvoi että pitäisi vaihdella melkein joka päivä ruokaa, jotta varmasti saisi kaikki ravintoaineet ja ruokahalu pysyisi yllä. Meinasin revetä nauruun, meillä vaan kuoltais nälkään. :D

heartshapedd

heartshapedd
Viestimäärä: 65

VS: NIRSO KOIRA - Maanantaina, 23.01.2012 klo 00:59  
+
0
Tärkeintä on, että jos jättää ruuan syömättä sitä ei palkita.

Kannattaa olla säännölliset ruoka-ajat - koira tietää millon odottaa ruokaa. Meillä on todettu että paras aika ruokailulle on aina lenkin jälkeen, silloin tuntuu olevan kovin ruokahalu.

Annokset kannattaa pitää kohtuullisina ja aina palkita tyhjästä kupista.

Ruoka kannattaa tehdä haluttavaksi - koira joutuu tekemään jotain saadakseen sen (esim. "istu" ja "ei ota" - saa ottaa).

Koiralle ei onneksi tee pahaa myöskään paastota, joten jos koira ei syö (mutta vaikuttaa ehdottoman terveeltä) niin ei kannata turhautua ja hermostua. Se saattaa pahentaa tilannetta.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26175
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263769
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.10.2020 klo 14:00)