Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 21:19

Nirso koira

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 24.07.2014 klo 11:14  
+
0
^Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä lytätä kotiruokailua, mutta käsitykseni oli että tätä on alettu tekemään koska koira ei nappuloita huoli, vert. Ei syö nappulaa, annampa sisäfilettä että syö ruokaa. Siinä saadaan nirsoutta äkkiä lisättyä. Jos kuitenkin kotiruoassa haluatte pysytellä, tai vaikka antaa sekaan nappulaa, niin älkää ainakaan nirsouden vuoksi alkako tarjoamaan parempaa. :hymy:
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 24.07.2014 klo 16:57  
+
0
KäppänäJChin, mä komppaan tässä paljon Saije. Itse kans kirjoittanut blogiin tarinan meidän vanhemman koiran nirsoilusta.
Minä tekisin juuri niinkun Saije on sanonut ja itse olen kirjoittanut blogimerkinnässä. Et anna niitä kanafileitä ja luita, se täyttää mahansa niillä varsinkin kun koira painaa vain 6kg. Lisäksi nappuloita ei kannata pitää kokoajan esillä - ei koiralla ole minkäänlaista motivaatiota syödä jos ruokaa on kokoajan tarjolla. Eikä myöskään juurikaan alkaisi tarjoamaan "paremman hajuista ja makuista" ruokaa koska muut ei maistu - tein itse sen virheen koirani kanssa ja se kyllä kostautuu, kohta ei mene mikään ruoka alas kuin vain tietty.

Kaikki ylimääränen pois, ruokit vain kerran päivässä sitä ruokaa millä ajattelit, että koiran pitää pärjätä (esim. nappula). Ja kuppi pois aina jos ei ala kelvata ja myöhemmin sit kokeilee uudestaan maistuuko.

Paljonko koirallesi määrällisesti tarjoat ruokaa? Mietin, että usein myös on kyse siitä, että koiralle tarjotaan liikaa ruokaa koska luullaan sen tarvitsevan niin paljon ja todellisuudessa koira pärjäisi paljon pienemmällä.
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 24.07.2014 klo 18:52  
+
0
Olen siinä samaa mieltä muiden kanssa, että jos koira on vilkas, energinen, juo, kakkaa jne. ei ole hätää. Meillä oli tilanne, jossa koiralle ei enää kelvannut nappulat missään muodossa. Söi kyllä joka päivä, mutta vain muutaman nappulan päivän aikana. Pieni koira, jolle olisi riittänyt 1,5 dl nappuloita päivässä. Tein niin, että tarjosin ruokaa ja kun ei syönyt, otin kupin pois ja annoin seuraavan kerran seuraavalla ruoka-ajalla. Tätä jatkui melkein pari kuukautta, siinä ajassa koira laihtui 500g, mikä on paljon 3,5-kiloiselle koiralle. Koira oli siis erittäin hoikka 3,5-kiloisena ja kun paino tippui 3,0 kiloon, oli koira pelkkää luuta. Se ei jaksanut enää juuri mitään. Pienenkin lenkin jälkeen oli tosi väsynyt. Nukkui kaiket päivät. Agilitytreeneissä väsyi nopeasti ja makoili omaa vuoroa odottaessa. Pakko oli tehdä asialle jotain, kun normaalit keinot ei enää auttaneet. Koira kuihtui päivä päivältä. Sitten aloin syöttää raakaruokaa. Se maistui koiralle hyvin, maistuu edelleen. Kuukaudessa koiran paino nousi 500g eli sen verran mitä oli laihtunut. Myös tuli lisää energiaa. Koirasta tuli leikkisä, vilkas, energinen. Se ei enää väsynyt edes tunnin metsälenkin jälkeen. Agilityssakin tuli vauhtia lisää, eikä enää tarvinnut makoilla välillä. Nyt koira painaa 3,6kg ja raakaruokaa on syönyt kolmisen kuukautta.

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 24.07.2014 klo 19:04  
+
0
Mä en ole oikein itse koskaan ymmärtänyt, että jos koiralle ei kertakaikkiaan joku ruoka maistu, niin miksi sen pitäisi syödä väkisin juuri sitä :mietiskel: en nyt siis tarkoita että mun mielestä aina vaan pitää tarjota jotain parempaa koiran jokaisen oikun mukaan, mutta jos koira jättää järjestelmällisesti esim. jotai tiettyä nappulaa syömättä niin miksi sen edes pitäisi syödä juuri sitä? Pidin omaa koiraani aluksi melko nirsona, se kun aina söi mitä tahansa nappulaa jonkun aikaa mielissään, mutta tietyn ajan päästä ei vaan suostunut enää syömään. Tein aluksi juuri tota että muuta ei saanut ja aina sama ruoka tuli nenän eteen, monta päivääkin saattoi mennä syömättä ja lopulta kun nälkä oli tarpeeksi suuri, se söi kyllä mutta erittäin vastentahtoisesti ja harvoin kuppia tyhjäksi. Ripuliahan sillä oli aika usein nappularuokinnalla ja osittain sen ja osittain tuon syömättömyyden takia siirryttiin raakaan. Raakaruuista ei ole nirsoillut ja vatsa on pysynyt hyvänä. Vasta myöhemmin kuulin itse että koira voi yhdistää sen ripulista johtuvan huonon olon ruokaan jota syö, eli ei se syömättömyyskään aina ole puhdasta nirsoilua tai paremman makuisen ruuan odottamista.
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: NIRSO KOIRA - Torstaina, 24.07.2014 klo 20:12  
+
0
^Tilannehan siinä vaiheessa on aivan eri jos koira reagoi siihen nappulaan, esim. ripulia, hiivaa korvissa, punakakkaa tms.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

KäppänäJChin

KäppänäJChin
Viestimäärä: 4

VS: NIRSO KOIRA - Perjantaina, 25.07.2014 klo 08:21  
+
0
kiitos vastauksista, nyt on päivä takana ei nappuloita eikä herkkuja oikeastaan muuta kuin aktiviteettilelun sisällä, joka taitaa vielä olla jumissa niin ettei koira kyllä saa sitä sieltä pois; ottaa suuhun ja heittelee pitkin asuntoa ja "narisee" touhutessaan kun turhautuu :) raakaruokaa annan n. 70 - 80g. eilen illalla söi hieman alle puolet tuosta 75 g ( silmämääräsesti katsoen ) nyt aamulla tarjosin, otti haukun ja peruutti ruokakupilta pois useamman askeleen ( kertooko käytös jotain ?? ) näin tehnyt joitain kertoja. Emäntäkin eilen ehdotti että ei anneta aamulla ruokaa ollenkaan, ruoka-aika voisi olla joskus viiden - kuuden tienoilla iltapäivällä, koska silloin itse syömme ja järjestys on ensin me, sitten koira, kerran päivään ruokailu astuu nyt voimaan.
En tiedä olisiko vain pitänyt pysyä nappuloissa, HAU HAUN ja BELCANDON junnunappulat, jotka on kooltaan pienempiä ja sopivampia pienen koiran suuhun, jolla on vielä alahampaissa ylipurentaa, tuntui maistuvan lohiöljyn, piimän tai ruokaöljyn kanssa.

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: NIRSO KOIRA - Perjantaina, 25.07.2014 klo 16:07  
+
0
^En osaa sanoa olisiko pitänyt pysyä nappuloissa. Se riippuu siitä, haluaetteko niitä jatkossa syöttää. Usein jos alkaa syöttämään raakaruokaa niin nappulat maistuu huonommin tämän alottamisen jälkeen - näinhän meillä juuri käy.

Mullahan 9,5kg aktiivinen sheltti syö 1,5-2dl nappulaa ja 50-100g lihaa päivässä, muuttelen vähän suhdetta riippuen päivän aktiivisuudesta ja muista herkuista.

Nyt vaan yritätte pysyä tiukkana. Yks ruokailukerta, kuppi pois jos ei maistu ja sit on syömättä. Tarjoatte vasta seuraavalla kerralla. Ja ei ylimääräsiä herkkuja. Se vaatii joskus vähän kovistelua, että alkaa toimimaan :nauru:
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

nolle

nolle
Viestimäärä: 874

VS: NIRSO KOIRA - Lauantaina, 26.07.2014 klo 00:55  
+
0
^^^On tottakai eri asia jos on jotain ongelmaa, mutta voiko omistajakaan aina olla varma ettei koiran syömättömyyteen ole jotain muuta selitystä kuin se että "se nyt vain nirsoilee". Enhän mäkään osannut noita ripuleita yhdistää aluksi ruokintaan kun ei se ollut lähellekään jokapäiväistä ja sitä tapahtui usealla eri ruualla, ajattelin että se on vaan herkkävatsainen tai syönyt esim. jotain ulkona kun on paljon irti. Vasta kun vaihdoin ruokavalion, niin tajusin ettei ripulia enää tullutkaan, ollenkaan ja ruokakin maistui joka kerralla.

Ja kyllä mä ainakin nautin kun nään että koira oikeasti odottaa ruokaansa ja tykkää siitä mitä syö, eikä lähde kuppia karkuun! Mutta en siis tosiaan ole itsekään sitä mieltä että jos ei naput maistu niin heti tarjotaan jotain parempaa, lähinnä meinasin että kannattaa miettiä mahdollisia eri syitä siihen syömättömyyteen. Ja kokeilla vaikka eri merkkisiä nappuloita tai antaa niitä välillä turvotettuna.. :hymy:
spu-Raju s. 03/2014 entinen poliisiprojekti
spu-Roti s. 06/2016 poliisiprojekti

Muistoissa
xu-Rolle s. 10/2010 - 12/2015♥KäppänäJChin

KäppänäJChin
Viestimäärä: 4

VS: NIRSO KOIRA - Sunnuntaina, 27.07.2014 klo 15:55  
+
0
Joo, hyviä juttuja, nyt ollaan vieläkin syömättä, kovasti vaan raakaruokaa yritellään tarjota, tuosta kakkaamisesta sen verran että ukko kyllä tekee ihan kovan, hieman vaalean kakan n. kerran päivään. kaikki herkut maistuu ja anoppilassa sai munakasta mikä tuntui myös maistuvan. en tiedä onko se sitten vaan tuo ruoka tai joku siinä ruoassa mikä ei kelpaa.... vielä jatketaan ensviikkoon kovapäisemmin mitä itse koira :) kuumuus saattaa olla osasyyllinen kun muutenkin huono syömään ja nyt sisällä 30 astetta ja koira vaan nukkuu sohvan tai tv-tason alla :/
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 27.07.2014 klo 15:56)

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: NIRSO KOIRA - Maanantaina, 18.08.2014 klo 20:07  
+
0
Täällä taas. Voi itku. Elena on vähentänyt syömisiään reilusti. Syö ehkä ¼ siitä mitä on normaalisti syönyt. Toki voi johtua juoksusta, joka alkoi nyt. Mutta viimeksi juoksujen aikaan Elena lopetti syömisen ja se syömättömyys jäi päälle. Pelkään, että nyt käy samoin. Silloin jätin nappulat pois ja annoin vain raakaruokaa. Jos Elena nyt lopettaa raakaruuankin syömisen, en tiedä mitä teen. Pitääkö minun vain katsoa vierestä kun koira kuihduttaa itsensä olemattomiin. Viimeksi Elena kuihdutti itsensä suorastaan anorektiseksi. Koirassa ei ollut muuta kuin luut, nahka ja turkki. Nyt ei ole sitä turkkia, joten laihtuminen näkyy päällekin päin. Jos se nyt päättää laihtua.

Lukas

Lukas
Viestimäärä: 109

VS: NIRSO KOIRA - Maanantaina, 18.08.2014 klo 23:29  
+
0
Helmi12 ja muutkin koiran nirsoilun kanssa painivat: voisiko kyseessä olla stressi? Oma koirani laihdutti itsensä kolmessa viikossa kamalaan kuntoon, kun jouduin olemaan väkisin poissa. Alkoi lihoa kun palasin kuvioihin. Piristyi eikä ollut enää lainkaan niin surkea.

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: NIRSO KOIRA - Tiistaina, 04.08.2015 klo 18:41  
+
0
Millä saisin Mallulle lihaa luiden ympärille? Neiti on nyt kamalan laihassa kunnossa, silittäessä selkäranka ym luut tuntuu käteen tosi helposti ja ihan ällöttää silittää tuota luukasaa :suru: Hoikkeloinen se on ollut aina ja onhan se vielä nuorikin, mutta pakko jotain keksiä.

Nyt menee nappulaa (barking heads ankka-peruna) noin 2dl päivässä ja tuon määrän suostuu syömään suht. hyvin. Mutta jos lisäät ruokaa vaikka 0,5-1dl, niin jättää puolet syömättä. Joinain päivinä ei syö kuin aamu- tai iltaruokansa.

Lisäisin mielelläni nappulan joukkoon vaikka jotain lihaa, mutta kun närästys. Monta kuukautta meni niin, etten uskaltanut syöttää sille mitään muuta kuin nappuloita, koska en halunnut että se gastriitti uusii. Tässä taannoin uskalsin antaa pieniä määriä ihmislaatuista jauhelihaa, mutta närästely alkoi samointein. Eläimille tarkoitettuja lihoja en edes koita, koska ne aiheuttaa aika varmasti myöskin närästystä.

Lisäksi tuolla on ne kutinajutut (ainakin viljat, maissi ja riisi aiheuttaa kutinoita), joten ihan mitä tahansa lisäjuttuja ei voi kuppiin sekoittaa.

Muuten koira on terveen oloinen, jaksaa riehua, vatsa toimii jne.

Kellään ideoita? :roll:
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 05.08.2015 klo 20:14  
+
0
Jos ei mitään lihaa pysty syömään niin vaihtaisin ruuan energiaruokaan. Nirsolle koiralle esim royal canin 4800 voisi olla hyvä, ei sisällä viljaa maissia eikä perunaa. Maistuvaakin on kokemusten mukaan. Ellei sitten ole liian "vahvaa" ja sekin alkaa närästää.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: NIRSO KOIRA - Tiistaina, 13.10.2015 klo 14:14  
+
0
Essille rupesi tulemaan painoa kivasti kun laitoin nappuloitten sekaan kermaviiliä (10 tai 12% rasvaa). Nappulat maistuikin paremmin. Laktoositon kermaviili sopii yleensä herkkämahaisellekin.

Hanma

Hanma
Viestimäärä: 362

VS: NIRSO KOIRA - Keskiviikkona, 09.12.2015 klo 22:55  
+
0
^Enpäs ollutkaan huomannut tätä sun viestiä. Kävin sitten heti kaupasta hakemassa laktoositonta kermaviiliä (10% löysin laktoosittomana, 12% oli vähälaktoosinen). Mutta minkä verran tota voisi antaa ja ihan aamuin illoin? :mietiskel: Aamulla laitoin napujen sekaan reilun ruokalusikallisen, hyvin ainakin upposi.. :hymy:
u. Leonberginkoira "Pontus" s. 22.8.2013
n. Mittelspitz-sekoitus "Mallu" s. 6.8.2014

blogi

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26175
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263769
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.10.2020 klo 13:45)