Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Lauantaina, 15.05.2010 klo 17:47

Pennun ruokinta ja ruoan määrä

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 20

anski

anski
Viestimäärä: 271

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 05.07.2011 klo 21:33  
+
0
Me oltaisiin kohta siirtymässä pentunappuloista juniorisapuskaan ja kyselenkin että minkä olette havainneet hyväksi nopeasti kasvavilla roduilla? Käsittääkseni valkuaista ei saisi olla hirveästi (tämä vain minun jostain kuulema tieto) ja olen miettinyt Jaht&Vahti Junioria. Ystäväni kehui kovasti Bento Kronen -merkkiä, mutta kun sen junioriruuassa on valkuaista kuitenkin 28% valkuaista ja J&V:ssä vain 23%. Vai onko tuo Bento Kronen junioriruoka enemmän sitten pentuja varten? Vaihtoehtona on myös siirtyä ihan aikuisten nappulaan.

muoks. Tutkiskeltuani asiaa, hoksasin että Bento Kronen juniorieväs on enemmänkin pikkupennuille (Eukanuban Puppy-ruuassa - jota syönyt tähän saakka - valkuaista sen 29%). Eli hyviä ruokavaihtoehtoja saa vinkata! :)
(Viestiä on muokattu tiistaina, 05.07.2011 klo 21:41)

hakjaa

hakjaa
Viestimäärä: 20

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 05.07.2011 klo 22:10  
+
0
Ei noista junioriruoista ainakaan kannata ylimääräistä maksaa. Jos on auto käytössä tai muuten pääsee keskustojen ulkopuolelle ostoksille niin jeppe aktiivi on hyvä ja halpa nappula.

anski

anski
Viestimäärä: 271

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 05.07.2011 klo 22:28  
+
0
Saisinko myös perustelut että miksi juuri Jeppe aktiivi? Siinäkin näyttäis olevan raakavalkuainen 25% ja tarkoituksena nyt löytää ruoka, jolla saada koira kasvamaan hitaasti (kysessä siis saksanpaimenkoira) ja minun tietääkseni mm. se valkuainen vaikuttaa kasvuun (voin olla väärässäkin).

Kirjoitin aiemmin että vaihtoehtona on myös siirtyä aikuisten koirien ruokaan, enkä rupea maksamaan 15 kg säkistä kovin suuria määriä. Eukanubaa pentu on syönyt sen takia, koska sai sitä kasvattajallaankin enkä ole nähnyt syytä vaihtaa sitä, koska tiedossa oli että siirrytään suht. aikaisessa vaiheessa ravintoarvoiltaan köyhempään evääseen :)

hakjaa

hakjaa
Viestimäärä: 20

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 00:01  
+
0
No tuon jepen mainitsin vaan esimerkkinä kun itse käytän sitä lihan rinnalla ja mielestäni toimivaa ja halpaakin vielä. Saman kokoluokan 17-viikkoinen pentu täälläkin on. Mutta siis melkein mikä tahansa halpa merkeistä ajaa ihan saman asian, jos noita tuoteselosteita katselee niin eihän niissä paljoa eroja ole. Parin prosentin heitto valkuaisessa tuskin saa isojen koirien niveliin irtopaloja, kunhan vaan liikuttaa koiraa tarpeeksi.

Enkä tiedä mistä tuo valkuaisen rajoittaminen on peräisin. Ainakin useimmat "isojen rotujen" hienot merkkiruoatkin sisältävät noin 30% valkuaista.

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 15:20  
+
0

tarkoituksena nyt löytää ruoka, jolla saada koira kasvamaan hitaastiSellaista ei ole. Ruualla saadaan ainoastaan lihavia, ja siihen ei vaikuta valkuainen, vaan rasva.

http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/elain/luuston-kasvu

http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/isoille-koirille-isot-rakennusaineet
http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/proteiinit-tekevat-edelleenkin-vahvemman-luuston

siirrytään suht. aikaisessa vaiheessa ravintoarvoiltaan köyhempään evääseen :)Koiramaailma on ainoa maailmassa, jossa suurtä ylpeyttä tuntien kehutaan huonolla ruokkimisella.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 06.07.2011 klo 15:24)

anski

anski
Viestimäärä: 271

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 20:50  
+
0
Tarkoitus ei ole ylpeillä sillä, että ruokkisin koiraa huonosti. Kasvattaja ohjeisti minua näin ja tietysti kun olen kokemattomampi pennun ruokkimisessa, ajattelin että näin täytyy toimia. :nolo:

Ja niinkuin kirjottelin, niin tosiaan olen saanut sen luulon että nopeasti kasvaville roduille on hyväksi ettei valkuaista olisi suuria määriä.

Eli käytännössä voin kuitenkin siirtyä aikuisten koirien nappulaan (ilman että koira kasvaa kieroon) eikä tarvitse täällä hiki otsalla lueskella tuoteselosteita vähien valkuaisten toivossa? :hymy:

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 06.07.2011 klo 23:40  
+
0
Tietysti voi. Mutta paremmat arvot penturuuiissa on kuin aikuisten normeissa. Aktiiviruuat sitten taasen ovatkin suunnilleen samaa kuin pentusafkat.

Ei se koira kieroon ruuasta kasva. Se kasvaa kieroon kasvattajan jalostusvalinnoilla, ja rotutyyppinsä takia.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Tinsku

Tinsku
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 12.07.2011 klo 17:58  
+
0
Ajattelimpa sitte minäkin kertoa meidän ruokinnasta :) Eli meillä vehnäterrieri uros, ikää 12vkoa ja paino 6,4kg. Aikuisena paino pitäs olla ~20kg ja säkäkorkeus ~50cm. Meillä syödään jahti&vahti pentua, siirryttiin loppuviikosta kolmeen ruokintakertaan päivässä. Koira syö päivässä noin 4,5dl nappulaa eli kerralla noin 1,5dl. Iltaruokaan menee sekaan myös raejuustoa. Nappulat oon turvottanu vielä, jos sitte hampaiden vaihtuessa alkas vähemmälle jättää turvotusta..Miltä teidän mielestä ton kokoselle koiralle määrä kuulostaa? Pussin kyljen mukaan tuo ois suunnillee se määrä mitä pitäs antaa. Mietin vaa että pitäskö vähän lisätä määrää kun välillä käy kuppia nuolemassa siihen malliin että ois voinu olla enemmän pöperöä. Eli yleensäkkin, mitä vauhtia ton kokoset koirat yleensä kasvaa?
Venhäterrieri Piku, 04/2011

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 19.07.2011 klo 16:12  
+
0
^ Ne pussin kyljessä olevat ohjeet on aika suuntaa antavia, toiselle riittää vähempi ja toinen tarvitsee enemmän. Mun mielestä liika määrien lasku on turhaa, kyllä sä koirasta näet ja tunnet saako se ruokaa liian vähän tai paljon. Kylkiluiden pitää tuntua kevyen rasvakerroksen alla. Jos lihoo, vähennä ja jos on liian laiha, lisää määriä.

Meilläkin pentu jää kuppiaan nuolemaan, joka ei johdu liian vähästä ruuasta, vaan siitä että se vaan on ahne ja söisi kaiken ruuan maailmasta jos antaisin. Sen perusteella ei kannata ruokaa alkaa lisäilemään. Jos koira on hyvässä painossa, ruokintamäärä on oikea. :) Määrä sinäsä kuulostaa ihan ok, mutta edelleen seuraa koiraa huolellisemmin kun pussin kylkeä. :)

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 19.07.2011 klo 16:37  
+
0
^Meillä on kyllä kaikille pennuille voinut antaa ruokaa juuri niin paljon kuin ne ovat halunneet syödä. Eikä yksikään ole lihonut. Sama kokemus on aika monella muullakin bedun omistajalla. Se tosin edellyttää että pentu saa myös liikkua.
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 19.07.2011 klo 20:48  
+
0
^ Useimmat varmaan voikin, mutta meillä on lähinnä sellainen tilanne, että koira on niin ahne, että todennäköisesti söisi itsensä aivan täysin ähkyyn. Sille syömiselle kun ei rajaa ole vielä tullut vastaan, enkä uskalla edes lähteä kokeilemaan milloin tulisi. Koira kun nyt on hyvässä massassa, niin tupla/triplamäärällä ei voi enää olla. Ja meillä liikutaan paljon. Eikös sulla ainakin vanhin olekin ollut erittäin huono syömään aikoinaan? Sellaisen kanssa on varmaan eri asia antaa syödä kaiken mitä vaan jaksaa. Vanhempien koirilla on samanlainen tilanne, ruokaa voisi olla kupissa vaikka koko ajan, mutta meillä en voisi kuvitellakaan.

//muoks. lauseen täydennys verbillä... :D
(Viestiä on muokattu tiistaina, 19.07.2011 klo 21:13)

Tinsku

Tinsku
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 19.07.2011 klo 21:25  
+
0
Kiitoksia vastauksista :) Tiedossa kyllä, ettei pussia kannata kovin tuijottaa, mutta kuitenkin :) Määrää olen nyt hieman nostanut, päivässä annan noin 6dl yhteensä ja välillä hieman vähennän ruuasta jos oon nameja koulutuksessa antanut. Just punnittin ja painoa jo 7,7kg, kylkiluut tuntuu ihan selvästi kuitenkin :) Ja ikä nyt 13vkoa ja 4pv. Käydään tosiaan päivittäin kävelemässä, noin kolme kertaa päivässä noin 15-20min, joskus kauemminkin. Sitte pihalla pissakäynnit lisäksi. Ja välillä ollaan käyty myös vapaana juoksemassa tuolla kauempana soratiellä missä ei autoja kule, niin saa rauhassa temmeltää. Siellä reissulla menee yleensä noin tunti. Välillä toki levähdellään jos pennusta tuntuu siltä. Ensi viikolla ois tarkotus lähteä koittaan uimista, näytti ainaki siihen malliin tykkäävän koriste-altaassa pulikoida :D

Niin osaako joku kertoa mitä vauhtia tuommoset keskikokoset koirat kasvaa pentuiässä? Onko se n.kilo/vko suunnillee sopiva vauhti? Entä kuin nopiaa säkäkorkeus yleensä kasvaa? (Pitääpä muuten mitata sekin tässä mielenkiinnon vuoksi..) Eli se oli noin 35cm, mittasin selästä selkärangan kohdalta..
Venhäterrieri Piku, 04/2011

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Tiistaina, 19.07.2011 klo 22:05  
+
0

Tinsku kirjoitti:


Niin osaako joku kertoa mitä vauhtia tuommoset keskikokoset koirat kasvaa pentuiässä? Onko se n.kilo/vko suunnillee sopiva vauhti?Meillä Nimun (aikuisena n.53cm säkä) paino nousee viikossa reilu 0,5 kiloa/vk, joka on meillä ainakin ihan hyvä painonnousu vauhti ja sopivan painoinen näkyy olevan. Kaitpa se on myös paljon koira/ruokakohtaista, mutta kasvattajan antamassa oppaassa lukee ainakin tälle rodulle sopiva painonnousu per vk olisi 1-1,5 kiloa. Meillä ei ihan siihen ylletä, sopusuhtainen pentu on kuitenkin.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 00:28  
+
0
Mä olen miettinyt, että miten käytännössä toteutetaan se, että pentu saa syödä niin paljon kuin tahtoo? Laitetaan kuppiin x määrä, ja jos pentu syö kaiken, annetaan lisää? Vai laitetaan kuppiin reilu määrä ruokaa, ja syömättä jäänyt sitten vaan takaisin pussiin/jääkaappiin tms.? Jos nyt oletetaan, ettei kuppia voi pitää lattialla koko ajan, jos perheessä on esim. muita koiria?
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 00:36  
+
0
Annetaan ruokaa reilusti, jos jää niin jää (annetaan muille tai heivataan meneen tai jos on kuivia nappuloita niin annetaan samat seuraavalla kerralla) jos näyttäis että enemmänkin menee niin annetaan joko samantien lisää (jos siis koira on selvästi nälkäisen oloinen) tai sit vaan lisätään seuraavalla ruokintakerralla sitä muonaa. Sopiva määrä on silloin kun kupin pohjalle jää jokunen muru.

Ja joo meidän vanhin on nirso ja pieni syöntinen. Mutta kaksi muuta on kaikkea muuta. Syövät kokoisikseen paljon (saavat edelleen lähes kaiken aikaa syödä niin paljon kuin tahtovat, ainoa poikkeus on valeraskausaika) mutta eivät syö itseään lihavaksi. Ja ihan sama kokemus on pennunomistajilla ja muutamalla muullakin tutulla.

Toki voi olla että joku pentu on sellainen jolle ruokintaa joutuu rajoittamaan. Mutta käsittääkseni aika usein ne säätelevät määrää itse (toki ne voi aluksi vetää pari kertaa "överit" mutta se tasoittuu ajan kanssa).
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 09:58  
+
0
^ Onko sitten olemassa jokin peruste sille, että pitäisi antaa syödä niin paljon kun haluaa? Meillä menee nykyisellä ruokinta- (ja koulutusnami) määrillä hyvin, painoa tulee tasaisesti ja koira pysyy hoikkana, niin mä en näe syytä antaa sen syödä niin paljon kun haluaa. Sitä en usko, että koira ei syö itseään lihavaksi, niin monta ylipainoista koiraa mahtuu tällekin alueelle. Eihän ylipainoisia pentuja tai koiria olisikaan, jos kaikki saisivat syödä niin paljon kun huvittaa. Ellei sitten vaihda tästä syystä pienempienergiseen ruokaan. Mutta mielummin mä annan tätä ruokaa nää määrät, kun vaihtaisin ruokaa. Lihavaa koiraa en halua, hoikkana saa pysyä tästä eteenpäinkin.

Toki jokainen voi kokeilla antaa ruokaa niin paljon kun koira syö, jotkut osaavat sen lopettaa. Vanhempienkin tosiaan koirilla voi olla jatkuvasti ruokaa saatavilla. Hyvä jos se toimii teillä. Se on kuitenkin aika koirakohtaista, vaikka meilläkin nyt sama rotu sattuu olemaan, ei samat keinot välttämättä toimikaan. Nukkahan jalostuspäivilläkin oli useimmiten löydetty vainoamasta keittiömestaria ruuan toivossa, ja ilmeisesti käynyt varastamassa yhden jos toisenkin koiran ruuat. Se on niitä hetkiä kun saa olla koirastaan erityisen ylpeä.... :)

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 10:24  
+
0
Meillä saa pikkupentu syödä sen kaksi tai kerran päivässä ihan miten paljon haluaa. Kysymys kuitenkin on kokonaismäärästä. Siksi toiseksi luovutusikäisen kuuluukin olla hieman pullea, hoikka 12viikkoinen on kauhistus - niistä tulee laihoja neli- ja viisikuisia.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Tinsku

Tinsku
Viestimäärä: 10

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Keskiviikkona, 20.07.2011 klo 11:08  
+
0
kirjottelin tosiaan myös tuonne Jahti&vahti puolelle ruuasta, vastailkaapa joku myös siellä mulle kun kyselin ruuan vaihdosta :)
Venhäterrieri Piku, 04/2011

hakjaa

hakjaa
Viestimäärä: 20

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Torstaina, 21.07.2011 klo 10:04  
+
0
Meillä tällä hetkellä noin 5-kuinen seropi, jonka pitäisi kasvaa noin 25-kiloiseksi. Kasvuvauhti on vaihdellut tosi paljon tällä. Nyt kahtena viime viikkona tullut molempina noin kilo lisää painoa, mutta joskus saattoi mennä viikko niin että tuli vaan parisataa grammaa lisää. Mutta sinä aikana kun meillä on ollut niin 11 viikossa tullut 8 kiloa massaa lisää.

Ja ruoan määrässä meilläkin periaatteena niin paljon kuin jaksaa syödä. Tällä hetkellä se tarkoittaa noin 200g lihaa ja 200g aktiivisen koiran nappulaa, kahteen kertaan jaettuna. Joskus lisänä kananmunaa, raejuustoa, piimää, öljyä ym, mutta niitä ei niin punnitakaan. Joskus nuolee kupin puhtaaksi ja joskus taas muutama nappula jää syömättä.

Tigru

moderaattori
Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: PENNUN RUOKINTA JA RUOAN MääRä - Torstaina, 21.07.2011 klo 21:11  
+
0
Joku peruste? No vaikka se että koira saa varmasti sen verran ruokaa kuin tarvitsee. Ei ole nälkäinen eikä kulje sen takia varastelemassa ruokaa. Enkä mä suinkaan ole ainoa joka sitä ruokaa antaa sen verran kuin koira tahtoo syödä (tässäkin ketjussa on useita muitakin). Usein sitä ruokintaa joutuu rajoittamaan lähinnä aikusilla, erityisesti nartuilla valeraskausaikaan ja leikatuilla koirilla. Pennun kohdalla lihavuus kertoo monesti enemmän herkkujen määrästä tai siitä ettei pentu liiku tarpeeksi.

Käsittääkseni sanoin jo aiemmin että kukin ruokkii niin kuin parhaaksi näkee ja mikä itselle ja pennulle sopii. Lihavaa koiraa tuskin kukaan haluaa, eikä meilläkään niitä ole (enkä tiedä yhtään tällä tyylillä ruokittua pentua joka olisi lihava).
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26139
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 20.09.2020 klo 14:15)