Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Tiistaina, 27.08.2013 klo 12:24

Raakaruokinta ja BARF 2

Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 08.08.2015 klo 04:54  
+
0

Tingelstiina kirjoitti:

Älä nyt kauhistu kuitenkaan :nauru: Nykyisin kiinnittyy huomio enemmän sipujen omistajiin, kun itsekin pikkumustasta haaveilen. Varmaan siksikin tuli tuo yhtäkkinen oivallus. Jälkikäteen vain nauratti, kun olisihan tuon voinut osata yhdistää jo paljon aikaisemmin. Sulla on kuitenkin mun silmään erikoisempi yhdistelmä koirarotujen edustajia :hymy:No onhan se :) Ehdottomasti kyllä suosittelen. Ihan mainioita pikku otuksia! Hitusen vaan huono rotuvalinta kun näillä pätee hyvin "you can't just have one.." :nauru: Jos Kirsikka ei olis noin kipakka mulla olis varmaan nyt jo vähintään toinen sipu. Jatkossa ehdottomasti tulee olemaan aina schipperke muiden kaverina. Samojedi on siinä mielessä kiva kaveri tuolle että se painaa villaisella sen oikuttelut: "Ai sä heräsit taas tänään väärällä jalalla?" :nauru: Ja sit ollaan taas kavereita.
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

huhtalananna

huhtalananna
Viestimäärä: 52

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 14.08.2015 klo 15:33  
+
0
Tuntuu olevan loputon suo kun alkaa tonkimaan tuota vitamiini- ja kivennäisainepurkkiviidakkoa... Eli kokeneemmille pillerinpyörittäjille simppelit kysymykset:

1) Mistä helpoiten ja kohtuuhintaan sinkkilisä? Merkki + ostopaikka
2) D-vitamiini: pilleri, kapseli vai (kala)öljy? Ja taas jos saisi merkki- + ostopaikkasuosituksen :)
irlanninterrieri Siiri 04/2015

Tingelstiina

Tingelstiina
Viestimäärä: 510

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 14.08.2015 klo 20:00  
+
0
^Katiskasta löytyy Lisäravinneviidakko niminen artikkeli. Siinä on lueteltu sopivia tuotteita koiran koko sun muut ominaisuudet huomioiden.

Oman koirani käytössä olevia tuotteita on lienee turha suositella sinun koirallesi Biotiini forte rakeita (sinkki + biotiini) lukuunottamatta, koska koirani on ihan eri kokoluokkaa. Biotiini forte rakeet ovat kuitenkin jauhemuodossa, joten sitä pystyy annostelemaan helposti vähän pienemmällekin koiralle...tai no ihan pikkuruisen koiran kanssa taitaa mennä aikamoiseksi säätämiseksi. Todella riittoisa tuote, omalle lähempänä kolmeakymmentä kiloa olevalle koirallekin menee vain pari maustemitallista :nauru:
Vpn 06/13

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 15.08.2015 klo 11:20  
+
0
Kaverin koiran ruokavaliota pohtisin. Kyseessä on siis kääpiövillakoira, jonka tän hetkinen pääasiallinen ravinto on kanankaulat. On aina ollut huono syömään jauhelihoja, ja nyt kun on kanankauloja saanut niin ei jauheliha enää mee (palalihaa ei oo omistaja muuten vissiin kokeillut mutta ainakaan lohi ei kelpaa) ja eläinkaupan tädit sanoi että juu kanankauloista saa tarpeeks ravintoa jos ei muuta suostu syömään, kalsiumin ja rasvan saantia he katsoisivat tarkemmin. Noh, villis saa päivässä erinäisen määrän (varmaan 1-5 siivua) juustoa, joskus leikkelettä siivun, ja nappuloita sillä on kipossa aina tarjolla josta se käy välillä napun tai pari rouskuttamassa. Niin ja niitä kanankauloja tosiaan aamuin illoin, oliskohan 4-6 kaulaa per päivä.
Vaan mietin että onko mun mututuntumassa vikaa, vai voiko olla niin että pieni koira eläis tuommosella ruokavaliolla mukavasti ja terveesti? :mietiskel: Kanankaulat kun kuitenkin on vaan täydennysravintoa. Oisko kellään ajatusta mitä kyseiselle koiralle vois kokeilla tarjota et ruokavalio olis tasapainosempi, vai tarviiko sitä tuosta muuttaa?
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 15.08.2015 klo 16:59  
+
0
Kanankaulat eivät tosiaan ole minkäänlaista ravintoa. Pelkkää tyhjää. Ja rustoahan ne pitkälti ovat, eli ei niistä saa edes kalsiumia.
Voihan sitä kokeilla vaikka broilerin jauhelihaa, sydäntä tai jotain palalihaa. Jos ei kelpaa niin olkoot ilman, ei koira kuole kuppinsa eteen :D
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 15.08.2015 klo 18:45  
+
0
^ Sitähän minäkin että lihaa niissä kauloissa on aika vähän... Mut kun "eläinkaupan tädit sanoo että onhan niissä aika paljon lihaa" ni... :nauru: Tosissaan broilerin jauheliha (tai mikään muukaan jauhettu) ei kelvannut, oon koittanut sanoa että ostais sille palalihaa mut ei kuulemma jaksa alkaa säätämään. :eitietoo: Mikäs tuon sydämen laita on, onko se koirien mielestä jotenkin maistuvampaa kun normiliha vai..? Ja varmaankaan jos ei M&M:stä tai marketista saa niin ei tuu sekään ehdotus toteutumaan, eli saatavuuskin pitäs olla hyvä/helppo.
Niin ja tuo "jos ei kelpaa niin olkoot syömättä"kin on vähän ongelmallinen heidän tilanteessa, kun tiedän että sille koiralle annetaan sit juustoa tai muuta kun hän menee jääkaappia raapimaan... :nauru: Mun kaverille saisin ehkä iskostettua sen ettei ylimääräsiä herkkuja sillon jos ei kelpaa, mut hänen tyttärensä kun opettaa kaikkia temppuja ym niin käyttää juustoa, ja kuulemma antaa muutenkin vaan.
Eihän tää mun asia olis huolehtia mut kun kaveri tänään lenkillä itekin ihmetteli kun koiransa, joka ei ole yleensä aiemmin oksennellut, on ruvennut oksentamaan viime aikoina ahmimiaan tai hieman sulaneita kanankauloja. Lisäksi oli tänään kakannut sisälle, vaikka eilen tehnyt kolmella tai neljällä lenkillä kakat, joillain lenkeillä kahdesti... Vaikka siitä sulamattoman aineksen määrästä + ahmimisestahan toi kaikki johtuu.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Paviaaninkesyttäjä

Paviaaninkesyttäjä
Viestimäärä: 139

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 16.08.2015 klo 16:56  
+
0
Sydän lasketaan ruokinnassa lihakseksi ja se on koiralle hyvää ravintoa. Ainut ongelma on matala rasvaprosentti. Siansydämiä saa marketeista ja broiskun sydämiä (joita voisi käyttää namina!) pötkötavarana Mustista ja Mirristä.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 16.08.2015 klo 20:44  
+
0

Paviaaninkesyttäjä kirjoitti:

Sydän lasketaan ruokinnassa lihakseksi ja se on koiralle hyvää ravintoa. Ainut ongelma on matala rasvaprosentti. Siansydämiä saa marketeista ja broiskun sydämiä (joita voisi käyttää namina!) pötkötavarana Mustista ja Mirristä.

Joo niin mäkin oon käsittäny et lihashan sekin on siinä missä muutkin, toi rasvaprosenttiasia on kyl hyvä tietää.
Mulla ei oo mitään havaintoa vaik ton siansydämen hinnasta, mutta mielikuva on että jotain muuta eläimen osaa sais palalihana halvemmalla. :mietiskel: Toi broiskunsydän-pötkö on ainakin kalliimpaa kun muut pötköt, mut ne onkin kokonaisia eikä jauhettuja niin toi kilohinta ei ole niin huikea kuitenkaan.

Pitääpä ottaa kaveri hyväntahtoiseen "puhutteluun" ja kertoa näistä jutuista enempi. Koska eläinkaupan myyjän näkemys oli kaverin mukaan se että koira voi elää pelkillä kanankauloilla jos se ei muuta suostu syömään.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

Paviaaninkesyttäjä

Paviaaninkesyttäjä
Viestimäärä: 139

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Maanantaina, 17.08.2015 klo 14:09  
+
0
Varmaan jotain palalihaa saa halvemmalla ja vielä tosiaan valmiiksi pilkottuna. Kääpiövillis on sen verran pieni, että ruokabudjetti on yleensä ihan kohtuullinen kalliimmillakin lihoilla. Sikäli eläinkaupan myyjä on oikeassa, että parempi sen koiran on syödä ylipäätään jotain kuin olla syömättä ja kuolla, mutta tässä nyt ei taida olla ihan sellaisesta kysymys, jos koira kuitenkin vetää herkkuja ja ei sitten syö oikeaa ruokaansa. Kun kyse on rodusta, missä monen koiran ruokahalu on surkean huono, niin varsinkin vähäisemmin liikkuvalle (ei nyt välttämättä tää sun kaverin koira) koiralle se leikkele ja juusto tuo riittämiin kaloreita.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Maanantaina, 17.08.2015 klo 15:06  
+
0
^ Jooh, en mäkään usko et hirveesti tulee kuukaudessa kuluja noinkin pienen koiran ruokinnasta.
Tänään kun kerroin mitä täällä on raakaruokaan perehtyneet ihmiset kanankauloista kertoneet, oli kaveri ihan ihmeissään että miten eläinkaupan myyjä sanoi päinvastaista... :nauru: Mut ymmärsi kyllä, ja villis oli kuulemma syönyt just tänään aamulla raakaa lohta hyvällä ruokahalulla. Muistin siis väärin tuon lohen kelpaamisen, ja se onkin hyvä juttu et kelpaa kun kaveri ostaa aika usein lohifileen josta sit häntäpää menee paloiteltuna koiralle. Ja on kuulemma joskus mennyt kanafileekin raakana paloiteltuna kun on kokeillut. :hymy: Että ehkä tästä pikkuhiljaa tulee muutosta parempaan suuntaan.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

sikkis

sikkis
Viestimäärä: 21

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 02.10.2015 klo 11:46  
+
0
Heips!

Kysyisin miten paljon annatte lihaluuta koirillenne päivässä?

Laskeskelin omalle koiralleni kalsiumin tarvetta ja 60% luu määrällähän se olisi todella reippaasti yli tarpeen? Mushin sivujen mukaan jauhetussa kalkkunassa on kalsiumia 1.89g /100g, koirani on 1v2kk, 38 kiloinen bokseri uros. Eli kalsiumin tarve olisi n.4.9g/vrk. Tässä tapauksessa 300g jauhettua kalkkunaa eiittäisi kattamaan tuon tarpeen vaikka suositusten mukaan luun määrä pitäisi olla kaksinkertainen. Pitäisikö sitä kalsiumia saada reilummin? Ja jos niin miksi? Kyselen koska en halua ruokkia koiraani päin mäntyä :D

Kiitos jo etukäteen :)

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 02.10.2015 klo 21:17  
+
0
38kg painoiselle riittää noin 40 grammaa luuta. Siitä saa tarpeeksi kalsiumia. Ei kannata lähteä siihen älyttömään luiden syöttämiseen, sillä saat vain koirasi kipeäksi.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson
(Viestiä on muokattu perjantaina, 02.10.2015 klo 21:17)

sikkis

sikkis
Viestimäärä: 21

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 02.10.2015 klo 22:27  
+
0
Kiitos vastauksestasi :-) Näin vähän ajattelinkin, mielestäni joissain barf/raakaruokinta ohjeistuksissa on ihan älytön määrä luuta! Laskin myös annoksen kalorit ja on pakko korvata osa lihasta lihaisella rasvalla, jottei tuo poika ala laihtumaan... on nytkin vähän turhan hoikassa kunnossa :-)

KJ12

KJ12
Viestimäärä: 1

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Perjantaina, 05.08.2016 klo 09:49  
+
0
Voiko koiralle antaa d-vitamiinia pillereinä? Onko merkeissä eroja? Moni kauppa tarjoaa todella monia eri merkkisiä d-vitamiineja ja niistä ei oikeen ota selvää.

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 06.08.2016 klo 04:54  
+
0
^Voi antaa. Lukaise aiemmin linkitetty Lisäravinneviidakko. Siellä linkattu valmisteita jotka soveltuvat (osa toki vain, niitä on niin paljon). Mutta ei siinä oikeastaan sen kummempaa ole kuin että tarkista makeutusaineet (xylitoli on pienissä määrin ok, mutta se sitten pitää laskea myös jos välttämättä haluaa sellaista valmistetta käyttää).
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Kimble

Kimble
Viestimäärä: 1

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 15.09.2016 klo 10:24  
+
0
Terve kaikille,
Itse olen kovasti kiinnostunut barffaamisesta, mutta selkeää tietoa on hieman hankala löytää. Joku sanoo jotakin ja joku toinen jotakin muuta. Onkohan aiheesta kirjoitettu jotakin selkeää kirjaa, josta saisi hyvin tietoa asiaan liittyen?

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 15.09.2016 klo 14:50  
+
0
^ Barffaus on vähän mennen talven lumia, koska siinä painotetaan luiden syömistä liiaksi. Nykyään puhutaan enemmän raakaruokinnasta, jossa annetaan lihaa/lihoja, tarpeen mukaan kuitua jotta kakka kulkee (pellavansiemenrouhe tai kasvismössö tai riisi tai mikä koiralle sopii), lisiä purkista d+sinkki (+riippuen mitä syötät öljyä, merilevää, a, b, e). Noilla lisillä on tarkoitus optimoida koiran ruokavaliota ja varmistaa että se saa safkasta kaiken tarvitsemansa. Vaikka sä syöttäisit pelkkää laadukasta nappulaa, pitäis siihenkin yleensä lisätä jotain (sinkki, d) koska ei nekään ole optimaalisia.
Alkuun voi tuntua hankalalta, mutta päätät vaan mitä syötät ja sit lasket koiran painon mukaan että mitä siltä jää puuttumaan ja heität purkista kuppiin.

Hyvä linkki liittyen raakaruokintaan ois tässä pähkinänkuoressa
Barffauksesta mulla ei ole antaa hyvää linkkiä, mutta löytyyhän siitä netistä sitä sun tätä.

Piipsu

Piipsu
Viestimäärä: 455

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 29.10.2016 klo 23:27  
+
0
dinski sanoppa sille villiksen omistajalle että ottaa ainkin sen jatkuvan nappulatarjoilun pois. Se jos koira syö napuja sinä aikana kun on töissä niin tarkoittaa sitä että koirallahan ei nälkä ole. :) Ja tarjoaa sitten naput + lihan vaikka kaks kertaa pv sekoitettuna tai vaikka naput aamulla liha illalla ja lisukkeeksi sitte kaula tai pari.
http://piajakarvakorvat.blogspot.fi/
PitaPata Dog tickers
Welsh Corgi Pembroke Sunoasis's Dance In June Time "Luca" s. 5.8.2012

PitaPata Dog tickers
Japaninpystykorva Donorei Pommi Viritetty "Pyry" s. 19.6.2013

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Maanantaina, 31.10.2016 klo 18:51  
+
0

Piipsu kirjoitti:

dinski sanoppa sille villiksen omistajalle että ottaa ainkin sen jatkuvan nappulatarjoilun pois. Se jos koira syö napuja sinä aikana kun on töissä niin tarkoittaa sitä että koirallahan ei nälkä ole. :) Ja tarjoaa sitten naput + lihan vaikka kaks kertaa pv sekoitettuna tai vaikka naput aamulla liha illalla ja lisukkeeksi sitte kaula tai pari.


Kiitti vastauksesta! Mä oon kyllä jo luovuttanu ihan tyystin tossa asiassa... :nauru: Huomatkoot itse sitten ajan kanssa että mikä menee pieleen kun ei hyväntahtoisia neuvoja usko. Ja on siis muutosta tapahtunutkin ton vuoden aikana mitä tuosta edellisestä viestistäni on aikaa, kanankaulat on jätetty pois ja vaihdettu siipiin. :nauru::peukku: Parempi se kai on, niissä on lihaa kuitenkin mukana ihan kivasti pienelle puudelille. Tää mun kaveri ei voi käydä töissä, niin sillä on aikaa tarkkailla koiraansa päivän mittaa kyllä kun ei se yksinkään kovin usein jää. Ja kuulemma koira rouskii nappuloita vaan iltasin, ehkä viidestä pariinkymmeneen napua. Lihaa jos sotkee nappulan kanssa keskenään niin kyseinen koira ei koskekaan... Eikä tää mun kaveri jaksa niitä napuja pois nostaa siitä lattialta kun sit kumminkin unohtaa ne illalla laskea takas lattialle. :ttou::nauru: Oon jo niin turtunu noille sen ruokintaoikuille että en enää nykyään kiinnitä edes huomiota niihin kun kaveri kertoo että ei oo koira syöny tai on oksentanu tms... Viimeisinpänä oon kuulostellu et sil on jatkuvia närästysoireita, ollu pari viikkoa tai kuukauden, en oo varma kun en kiinnitä enää huomiota. Sanon vaan aina että juu närästysoireilta kuulostaa ja that's it, mikään ei muutu. Viime viikolla tais kysyy että mitä niille pitäis tehä, sanoin et tod.näk. ruokintamuutos auttaa parhaiten, kokeilee mitkä lihat ja luut ei aiheuta oireita ja pysyy niissä eikä lipsu. Mut enpä tiedä tuleeko siltikään mikään muuttumaan, ehkä vuoden päästä. :nauru:
Anteeksi avautumiseni ja ihanaa Piipsu kun laitoit vinkkiä, mut tää tilanne on kyl vähän kun tuulimyllyjä vastaan taistelua. :eitietoo:
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi
(Viestiä on muokattu maanantaina, 31.10.2016 klo 18:52)

jarvinenp

jarvinenp
Viestimäärä: 1

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Maanantaina, 06.02.2017 klo 08:09  
+
0
Olipas paljon hyvää tietoa tässä langassa. Olikin aikas paljon monimutkaisempaa tuo barffauksen aloittaminen, kuin ajattelin. Kiitos asiallisista neuvoista:)

  Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263792
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.11.2020 klo 14:00)