Ohjeet ja säännöt
Takaisin
RUOKINTA - Tiistaina, 27.08.2013 klo 12:24

Raakaruokinta ja BARF 2

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 20

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Torstaina, 26.12.2013 klo 22:09  
+
0
^Riisiähän suositellaan annettavaksi jos koiralla on ripulia, mutta tuollaisesta en ole kuullut... Aika turhalta kuulostaa mutta tuskin mitään haittaa on :) Meillä pidetään noin kerran kuussa paastopäivä jolloin koirat ei saa kuin muutaman herkkunappulan/ tai porkkanaa tms. jos sitäkään ja oon huomannu että se on kyllä ihan tarpeen :)

Itse en KennelRehun lihoja ole koskaan ostanut (tulee hankalasti tännepäin, VauhtiRaksu kun taas toimittaa kotiin saakka), mutta olen kuullut tuota samaa että ne haiskahtavat (jopa niin paljon ettei maistu koirille) ja koiran kakka on sen jälkeen oudon löysää ja myös haisevaa.
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Miips

Miips
Viestimäärä: 239

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 28.12.2013 klo 22:34  
+
0
Selailin tätä ketjua ja tekisi kovasti mieli aloittaa tolla Vaisto -ruoalla, mutta ilmeisesti on pirun kallista ja ei ole varmaa, että tuleeko siitä nyt sitten varmasti kaikki tarvittavat hivenaineet sun muut vitamiinit? Vai voiko joku todeta, että on täysipainoista ja halpaa? :D Haluaisin kuulla ihmisten omakohtaisia kokemuksia Vaisto-ruoasta.

Niin ja jos mä annan pennulle semmosen lihaisan raakaluun aina yksinjäämisen ajaksi, pitääkö mun vähentää sen päivittäisestä nappularuokamäärästä jonkin verran?
Kun siis tarkoitus ei ole, että siitä lihaluusta tulisi Kurkon pääasiallinen ravinnonlähde, annan sen vaan siksi ajaksi kun olen poissa ja laitan heti piiloon kun tulen kotiin.

Ja tästä seuraakin toinen kysymykseni, voiko sen närpityn luun laittaa uudelleen pakkaseen?
Kurko tuskin pystyy vetämään koko luuta yhdellä kerralla yksinollessaan ja pitäisi laittaa luu pakkaseen odottamaan seuraavaa yksinolokertaa.

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 29.12.2013 klo 02:08  
+
0
Vaisto ei tosiaan ole mikään paras ruoka raakaruokintaan, siis sitä en antaisi pelkästään.

Joo, jos koira on lihova tyyppiä. Jos ei niin sitten ei tarvitse. Mitään tähtitiedettä tämä ei ole, kuten tarkkaile koiraa ja päättelet sen mukaan :)

Itse en antaisi mitään luuta koiralle yksinolon ajaksi (Kong olisi parempi vaihtoehto). Mutta joo, luun voi laittaa takas pakkaseen vaikka se on ollu vähän lämpimässä. Yön yli lattialla ollutta luuta en enää pakastaisi.
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Miips

Miips
Viestimäärä: 239

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 29.12.2013 klo 18:22  
+
0
^Kong ei meillä kelpaa kun se vaan saa Kurkon kaipaamaan lisää tekemistä eikä päästä sitä rauhottumaan, mutta luu kyllä rauhoittaa.
Miksi et antaisi luuta koiralle? :S

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 29.12.2013 klo 20:33  
+
0
^Ettei se vahingossa tukehdu siihen. Jos et ole kotona niin et pääse auttamaan. Todennäköisyys varmasti aika pieni mutta....
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Miips

Miips
Viestimäärä: 239

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 29.12.2013 klo 21:17  
+
0
Aa, aivan.. Noh, täytyy katella millasia luita on tarjolla, täytyy olla semmonen tarpeeksi iso jota se voi vaan närppiä eikä uneksiakaan sen nielasemisesta :)

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Maanantaina, 30.12.2013 klo 22:09  
+
0
^Putkiluut toimii hyvin :) Sellaiset missä siis on pelkkä se putki, ei lumpiota mukana. Naudan putket on ainakin tosi isoja jo. Meillä toi isompi saattaa syödä sellaisen kokonaankin (jos on pieni pala) mutta kannattaa vaan testata. Ja niitä voi myös uudelleen täyttää (jauhelihalla esmes) sit sit pakastaa sen :)
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Miips

Miips
Viestimäärä: 239

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 00:15  
+
0
^Kuulostaa hyvältä! Onko putkiluut muuten keitettyjä vai ihan raakaluita? :0

Kun mulle sanottiin eläinkaupassa että keitetyistä luista saattaa helpommpin irrota sellasia palasia jotka saattaa tukkia suolen.. Tein sellaisen omatoimisen johtopäätöksen, että raakaluista ei näitä paloja sitten lähtisi :D

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 09:28  
+
0
Raakoja putkiluita on ehkä vähän haastavampi löytää (ainakin täälläpäin tuntuvat olevan monesti loppu), mutta kyllä niitä myynnissä on.

Miips

Miips
Viestimäärä: 239

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 11:43  
+
0
Jes, kiitos teille! Nyt täytyy enää vaan hommata pakastin xD

sessuli

sessuli
Viestimäärä: 14

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 12:30  
+
0
Hei! Onko kellään täällä kokemuksia kennelrehun possun pentujauhelihasta ja kypsästä porosta?Ite laitoin noita tilaukseen ja kiinnostais tietää minkä laatuista lihaa ne ovat:). Vauhti-Raksu rupeaa myös ajelemaan täällä päin ja otan vinkkejä vastaan mitkä lihat siellä ovat sellaisia mitä kantsis tilata(Eli mahdollisimman hyvälaatuisia)?

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 22:26  
+
0
^Vauhti-Raksun lihat on ollu aina hyviä, mitään huonolaatuisia meille ei ole joutunut. Huonolla laadulla meinaan haisevaa, sitä ettei koirille maistu (vaikka olisivat terveitä ja muut samat lihat maistuu), hirveä vetisyys/rasvaisuus ym. Varoitan kuitenkin toisesta asiasta: hevosen liha on todellakin PALA lihaa... Eli sieltä tulee noin kilon köntteinä se liha :nauru:
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Keskiviikkona, 01.01.2014 klo 03:22  
+
0
^ oli tyhmä kysymys tahi ei mutta onko tossa hepassa sitten isompikokoisia luunpalasia sen lihaköntin sisällä niin että menee hankalaks paloittelu ilman kunnon lihakirvestä ?
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 04.01.2014 klo 19:38  
+
0
Me ollaan menty noilla Kennelrehun lihoilla, kun ovat niin halpoja. Tällä viikolla ihmettelin ekaa kertaa, miksi koiran kakka on just sellaista tummaa ja löysää, mutta ilmeisesti liha-kasvis-luusuhde ei nyt ole ihan kohdallaan, kun tähän asti kakka on ollut ihan ok noilla samoilla lihoilla.

Haiseehan ne pahalle, mutta kyllä mun mielestä kaikki ällöt raa'at mössöt haisevat, myös ihan ihmisille tarkoitettu raaka jauheliha.. Maksaa en voi koiralle antaa ellen lähde itse pois kotoa :D Ja se Kennelrehun sikanautajauheliha löyhkää kyllä pahalle. Koira kyllä syö kaiken onnesta sykkyrällä, sen sijaan Kennelpakasteen sikanautajauhelihaan se ei halunnut jostain syystä koskea.

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Lauantaina, 04.01.2014 klo 21:06  
+
0
Meillä menee pääasiassa Kennelrehua lihoista, satunnaisesti nappaan töistä Mushia jos sattuu hätä käteen. Vauhti-Raksuakin on syötetty, mutta itse en ole laatueroja eri myyjien suhteen oikeastaan löytänyt ainakaan meidän käyttämissä lihoissa. Tosin ero hevosen lihassa oli melkoisen iso kun nyt viimeksi satuin saamaan suoraan yksityiseltä teurastajalta melkein teuraslämmintä lihaa verrattuna mihinkään muuhun käyttämääni heppaan.

Aduro

Aduro
Viestimäärä: 3051

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 05.01.2014 klo 03:02  
+
0

Pikipaimenia kirjoitti:

^ oli tyhmä kysymys tahi ei mutta onko tossa hepassa sitten isompikokoisia luunpalasia sen lihaköntin sisällä niin että menee hankalaks paloittelu ilman kunnon lihakirvestä ?Ei oo luuta siis ollenkaan noissa köntissä :) Ja näin odottaisinkin- jos puhe on palaLIHASTA niin sillon ei oo luuta (eikä rustoa mukana) :) Ja tosiaan noi on ollu ihan lemppariruokaa noilla.
Mango-samojedinarttu 7v., Kirsikka-schipperke 4v., ja kissat Huli, Doris ja Piu :)

1.3.2012 Muistoissa Iida-kisu

Morre

Morre
Viestimäärä: 335

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 12.01.2014 klo 13:48  
+
0
Velholla on NÄLKÄ. Se on tietysti iloinen asia että ruoka maistuu :-)

Kasvattajan alkuperäiset ruokintaohjeet pentua haettaessa oli 3 x päivässä 1,5 desiä Joseran kuivamuonaa (Basic Line Regular) veteen turvotettuna. Mukaan jotakin hapanmaituotetta mausteeksi ja lisukkeena voi laittaa esim. jauhelihaa. Määrää tulee nostaa, jos koira syö kuppinsa ihan tyhjäksi ja vaikuttaa vielä nälkäiseltä.
Näin teimme. Aluksi tuo 1,5 dl riitti, mutta siten sen sai nostaa 2 desiin ja tällä viikolla jo 2,5 desiin.

Olen kuitenkin koko ajan ollut kiinnostunut raakaruokinnasta/barffaamisesta, ja siispä mielelläni laittaisin Velhon ruokaan enemmän lihaa.
Ruokintakerratkin laitoin nyt kahteen per päivä, koska se sopii meidän rytmiin huomattavasti paremmin. Kolmas ateria tulee päivän mittaan palkkana (nappulaa, namia) ja esim. porkkanaa järsitään mielellään.

Vaan paljonkohan uskaltaisi lisätä ruoan määrää? Velho nimittäin vieläkin syö kuppinsa ihan putiputipuhtaaksi ja vaikuttaa nälkäiseltä. Se ei tunnu lihavalta eikä laihalta, vaan ihan sopivalta mielestäni (kylkiluut löytyvät hiukan painamalla). Velho painaa hiukan reilu 6 kiloa.

Näin ollaan menty pari viimeistä:

aamulla 6-7 Vaisto-palleroa (niitä pennuille sopivaa) ja loraus piimää
illalla 2 desiä nappulaa, hiukan alle 100g broilerin sydäntä ja loraus piimää

Kasvattajallekin viestittelin näistä pohdinnoistani jo muutama päivä sitten, mutta hän ei ole vastannut.

Luin, että liharuokia, jotka sisältävät luuta, ei tulisi antaa samaan aikaan nappulan kanssa suolitukosten välttämiseksi. Tästä kuitenkin esiintyy kahtalaista mielipidettä.
Velholle annoin kaksi kertaa nappulaa ja Vaisto-palleroa yhdessä eikä ongelmia ollut.

Onko täällä muita, jotka barffaavat 50/50 -periaatteella? Osa siis nappulaa, osa raakaruokaa? Miten te toimitte?
pk collie Velho s. 11/2013
Morren velhoilua

Exitus

Exitus
Viestimäärä: 23

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 12.01.2014 klo 16:02  
+
0
Onko kukaan syöttänyt BARF-ruokien lisäksi tattaripuuroa koiralle? Saimme tällaisen vinkin kun kävin hakemassa lisäruokaa pennulle. Samalla kuuntelin mielenkiinnolla barf-ruuan mahdollisesti aiheuttamista kasvuhäiriöistä. Onko kukaan kuullut tällaisista?

Tingelstiina

Tingelstiina
Viestimäärä: 510

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 12.01.2014 klo 18:56  
+
0

Morre kirjoitti:


Onko täällä muita, jotka barffaavat 50/50 -periaatteella? Osa siis nappulaa, osa raakaruokaa? Miten te toimitte?Meillä pentua oli totutettu raakaan lihaan jo kasvattajan luona ja itse lähdin viemään ruokintaa eteenpäin niin, että annoin yhden aterian raakaa lihaa ja muut turvotettua nappulaa (yhteen ateriaan laitoin vielä öljylisän). Tällä hetkellä syö siis kahdesti päivässä ja toinen ruoka on pelkkää nappulaa ja toinen raakaa lihaa. Ajanvietteeksi saa välillä luita ja toisinaan aterioiksi broilerin siipiä, mutta muutoin ihan lihaa. Olen tullut oman koirani kohdalla ainakin siihen tulokseen, että ruoansulatuksen kannalta on parempi, kun nappulat ja lihat tulevat eri ruokintakerroilla, mutta taitaa olla koirakohtaista.

Ruokamääristä on kasvavan pennun kohdalla aika vaikea sanoa mitään, koska saman rodun eri yksilöillä voi aikuisenakin olla hyvin huimia eroja syödyn ruoan määrissä - saatikaan pennuilla, jotka kasvavat omaan tahtiinsa. Pennullahan saattaa kovimpien kasvupyrähdysten aikana mennä melkoisen älyttömältäkin tuntuvia ruokamääriä ja pentu pysyy silti hoikkana. Pennun olemusta seuraamalla siinä joutuu etenemään aika pitkälti. Kun pentuu laihtuu liikaa, lisää ruokaa ja lihoessa taas vähennä ruokaa. Semmoista säätämistähän se vähän on. Kylkiluiden pitäisi tuntua ja kun katsoo koiraa ylhäältäpäin, niin vyötärö pitäisi erottua. Sivusta katsottuna taas mahalinjan tulisi nousta.

Itselläni on ahne pentu, enkä olisi koskaan uskaltanut syöttää sitä niin paljon, kun se olisi syömisinnokkuuttaan menettämättä syönyt. Haljennut se olisi :ttou: :nauru: Toiset pennut taas osaavat alusta asti säädellä syömistään paremmin. Silloin kuitenkin annoin lisää, jos pentu jäi liian innokkaan oloisena nuolemaan kuppia syömisen jälkeen tai namittaessa kävi sormille niin ahneesti, että tähtiä näkyi omissa silmissäni :nauru:
Vpn 06/13

Morre

Morre
Viestimäärä: 335

VS: RAAKARUOKINTA JA BARF 2 - Sunnuntaina, 12.01.2014 klo 20:54  
+
0
Kiitos, Tingelstiina!

Mitä nyt olen useamman kanssa jutellut, niin olen jäänyt liiaksi jumiin tuohon kupin tyhjäksi syömiseen.
Pitää vain rohkaistua luottamaan siihen omaan mutuun. Juuri nyt näemmä asiat on hyvin; kylkiluut tuntuvat hieman painaessa ja vyötärö erottuu ylhäältä päin katsoessa (tätä jälkimmäistä vinkkiä en olekaan tiennyt aiemmin).

Täytyy säätäen hakea se oma juttu :)
pk collie Velho s. 11/2013
Morren velhoilua

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263734
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.09.2020 klo 19:30)