Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Keskiviikkona, 15.12.2010 klo 19:19

Iho-ongelmia

Siirry sivulle: 1 2

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: IHO-ONGELMIA - Tiistaina, 12.07.2011 klo 22:34  
+
0
Kutinaan ja rapsutteluun voi olla lukemattomia syitä, mutta kyllä minä sinun asemassasi pohtisin myös allergian mahdollisuutta.

Dintti

Dintti
Viestimäärä: 260

VS: IHO-ONGELMIA - Sunnuntaina, 31.07.2011 klo 21:31  
+
0
Osaiskohan kukaan sanoa että mistä tälllainen patti voisi johtua:


Parin päivän ajan on ollut tuossa, päälle tulee rupi joka lähtee irti koko ajan. Löysin patin läheltä todella ison punkin, voisiko olla punkin tekosia?
Hurjaharja vm-11

Aniiratak

Aniiratak
Viestimäärä: 8

VS: IHO-ONGELMIA - Tiistaina, 23.08.2011 klo 15:37  
+
0
Minulla on dallullani atopia-epäily, mutta allergeeneja ei ole verestä testattu, eikä siis diagnoosia tehty. Omasta mielestä kuitenkin ihan pätevä oletus, sillä korva- ja iho-oireina näkyy ja nimenomaan kesäisin aiheuttaa päänvaivaa. Ruokakokeilut tehtiin tuloksetta, kun Laika oli vuoden paikkeilla - silloin kun oireet ilmaantuivat ekan kerran. Syksyn tullen ihottumat on kadonnut ihan omia aikojaan ja turkki, joka on varissut enemmän tai vähemmän palautuu hiljalleen. Sillon ekana vuotena oireet oli hyvinkin pahat, viime vuonna paljon lievemmät, mutta näkyi kyllä ja nyt tänä kolmantena kesänä jo lievät. Laikalla oli heinäkuussa hiivatulehdus korvissa ja vähän on ollut ihossa näppylää, mutta se on kadonnut hyvinkin pian itsellään.
Nyt sitten kuitenkin kävi köpsästi kun käytiin viikko sitten perjantaina ekaa kertaa uudella eläinlääkärillä 3 v. rokotuksessa. Ell oli aika vauhdissa, eikä ihan kamalasti ollut kiinnostunut kuulemaan meidän aiemmista mietinnöistä saman klinikan toisen eläinlääkärin kanssa. Hän huomasi rokotuspiikkiä antaessaan ihossa punoitusta ja diagnosoi alkavan ihotulehduksen. Itse en siis ollut edes karvan alta punoitusta huomannut, eli oli todellakin hyvin alussa. Hoidoksi määrättiin Hexocil-shampoo viikon ajan joka toinen päivä ja sitten 2 vkoa kahdesti viikossa. Viikon jälkeen Laikan iho ja turkki olivat tosi kurjassa kunnossa. Turkki oli ihan älytömän kuiva ja kun sitten viikonloppuna rapsutin kuollutta karvaa pois niin sitä lähti ihan älyttömästi; koira on kohta niskalta ja lapaluiden päältä kalju. Soitin sinne klinikalle ja käskivät mennä uudestaan samalle eläinlääkärille ja lopettaa heti shampoon käytön. Nekin myönsi, että se oli kuivattanut ihan liikaa. En kuitenkaan halua enää mennä sille samalle, kun se mielestäni oli aika isossa roolissa aiheuttamassa tätä tilannetta. Nyt Laika todellakin näyttää kipeältä, mutta onneksi se ei näytä sitä itseään kovasti haittaavan, eli ei pahemmin kutise tms. Soitin toiseen eläinklinikkaan ja uudelle eläinlääkärille on aika ensi maanantaille ja hain Biotiini Forte tabletteja ja syötän reilusti rypsiöljyä. Nyt kaipailen vertaistukea ja mielipiteitä, että kannattaako nyt mennä sinne uuteen eläinlääkäriin, vai voinko kokeilla ensin rauhassa, että palautuuko toi turkki ja ihon kunto entiselleen itsestään kun se shampoo on jätetty? Kun tuntuu, että se on jo nyt vähän parempaan päin, mutta en tiedä onko silmä vaan tottunut... Lähinnä sillä nyt epäröin sen ell välttämättömyttä, kun hinta-arvio oli taas jotain 100-200 e ja korvatulehdukseen ja tohon kohtalokkaaseen rokotuskäyntiin on jo mennyt pari sataa vähällä aikaa. Opiskelija on jo vähän lirissä. :) Ja kun Laika tosiaan ei näytä kärsivän, vaan ongelma on esteettinen. Kuinka herkästi ootte muut vieneet iho-ongelmista lääkäriin? Kuinka tämmöisiä tohtii seurata ihan kotona? Jossain oli, että karvan uusiutumiskierto on nelisen viikkoa, eli paraneminen voi olla hidasta, vaikka varmaa. Tietääkö joku miten on itse ihon kanssa - kuinka pian se paranee? Mitäs tässä nyt olisi järkevää tehdä?

Pikkuinen

Pikkuinen
Viestimäärä: 3

VS: IHO-ONGELMIA - Keskiviikkona, 27.02.2013 klo 12:26  
+
0
Meillä on 1,5-vuotias staffityttö, jolla on 3 kuisesta asti ollut iho-ongelmia. Hiiva ei lähde millään, vaikka onkin helpottanut raakaravintoon siirtymisen myötä (syönyt sitä nyt 6kk). Nyt koira on kuitenkin muutaman kuukauden raapinut suupieliään ja ravistellut päätään. Välillä raapiminen on niin intensiivistä, että suupielet on auki ja verta pitkin kämppää.. Aluksi luulin, että koira on allerginen jollekin ja siirrettiin se eliminaatiodietille. Sitten alkoi adan koirakaveri raapimaan suupieliään myös, jolloin epäiltiin nenäpunkkia. Siihen annettiin ensin suomenajokoira Sirulle Strongholdkuuri, joka uusittiin muutamaan otteeseen ja meidän staffille Milbemaxit. Nämä eivät auttaneet. Tämän jälkeen staffillemme annettiin vielä Frontline comp liuos niskaan. Sekään ei auttanut vaikka uusittiin ja kämppä siivottiin monta kertaa lattiasta kattoon.

Nyt siskoni koirat ovat myös alkaneet kuopsuttamaan suupieliään ja hankaamaan naamaansa mattoon yms. erityisesti ruuan jälkeen. Eli tarttuva sen täytyy olla. Eläinlääkärit tarjoo vain allergiaa, antibiootteja ja kortisonia. Hiivaiselle koiralle antibiotit ovat viimeinen vaihtoehto. Ainoa mikä laannuttaa staffillamme kutinaa on pesu malaseb shampoolla ja canofite korvatippojen laitto kutiseville alueille. Muut koirat eivät raavi itseään verille toisin kuin meidän tohelo. Muuten iho on kiiltävä eikä hilseile, eikä näy mitään ihottumia. Karva on vain ohentunut korvien takaa ja rinnuksesta sekä ohimoilta. Niin ja korvapunkkimahdollisuus on myös tutkittu, ei ole.

Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Miten pääsitte eroon? Ainoa mikä tulee enää mieleen on jokin sieni tai bakteeri..

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26219
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5817
Viestejä yhteensä543797
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263890
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.01.2021 klo 06:30)