Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 13:16

Kastrointi ja sterilointi

Siirry sivulle: 1 ... 10 11 12 ... 25

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 10.10.2011 klo 09:53  
+
0
Negatiivisuus on näkemyskysymys. Puhutaan kuitenkin androgeenisten hormonien tuotannon lopettamisesta ennen kuin keho on valmis. Se, että sukupuoleen liittyvät sairaudet vähenevät ei liene yllätys, koska sukupuolen kehittymiseen puututaan estämällä sitä tehokkaasti. Kastroinnista ei ole ihmisillä hyviä kokemuksia, varsinkaan miehillä. Mutta koska koirilla määrätty narttumainen pentumaisuus alkaa muuttua hyveeksi rodusta ja sukupuolesta riippumatta, niin kaipa se sitten on positiivista.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Kivi

Kivi
Viestimäärä: 3

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 14.10.2011 klo 09:21  
+
0
Eturauhasvaivat
Meidän kuusivuotias uros vietiin ellille verensekaisen tiputtelun vuoksi. Tutkittaessa vaivoiksi paljastuivat virtsatietulehdus, virtsakiteet, sekä tulehtunut ja reilusti suurentunut eturauhanen. Hoitona oli ensin yksi antibioottikuuri + kipulääke, kontrollin jälkeen toinen antibioottikuuri ja hormonipistos. Tulehdukset on nyt hoidettu, mutta elli suositteli lämpimästi kastraatiota. Onko muilla minkälaisia kokemuksia vastaavasta tilanteesta? Onko jo ensimmäisen eturauhastulehduksen jälkeen fiksuinta ottaa pallit pois kun rauhanen kerran on reilusti suurentunut? Onko väistämätöntä että eturauhanen oireilee pian uudelleen? Olisiko tähän jotakin muuta ratkaisua? Kemiallinen kastraatio ei ajatuksena tunnu järkevälle, toivon kuitenkin saavani pitää koiran vielä pitkään seuranani.

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 14.10.2011 klo 09:53  
+
0
Snadi operaatio, ja helpottaa tulevaisuutta. Suurentunut eturauhanen saattaa rauhoittua sen Tardakin(?) jäkkeen, mutta riski uusiutumiseen on. Jos ei ole mitään pätevää syytä pallien säästämiseen, niin odottele jos mahdollista näiden kurakelien loppumiseen ja anna napsaista killuttimet pois.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 16.10.2011 klo 18:22  
+
0
Meijän vanhukselta lähti kellit pois viime keväänä, sitä ennen oli ihanne painoinen ja kellien poiston jälkeen lihosi sellaiseksi tasaseksi pötkyläksi, liikuntaa on saanut ja ruoka määrää käski ell. pienentää niin silti paino pysyny samana, vanha herra kyllä rauhottu sen poiston jälkeen ja nyt on sellainen mukava "chillailija" vaikka oli jo muutenkin aikasemmin. Viime helmikuussa kun poistatin ne kellit niin ell. kielsi käymästä lenkillä, pitemmillä ainakin, sen verran vaan nurkalla käytin että teki tarpeensa, 2vk piti pitää kauluria niin ei oikein kulkeminen ollut ulkonakaa kovin helppoa kun kaulurin reunat jäi joka kohtaan kiinni, niin ulkona kuin sisälläkin. Suunnittelin että jos poistatan tuolta nuoremmaltakin kellit pois, se paikka missä kävin niin maksoi 107e koko operaatio+kipulääkkeet, ei ollut kallista :lallati:
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 17.10.2011 klo 20:01  
+
0

turhautunut kirjoitti:

, 2vk piti pitää kauluria niin ei oikein kulkeminen ollut ulkonakaa kovin helppoa kun kaulurin reunat jäi joka kohtaan kiinni



Ei yleensä lenkille lähtiessä jätetä kauluri kotiin? Eihän koira kävellessä mitään tikkejä rupea repimään, vaan haistelee ja tekee asiansa, lisäksi on omistaja siinä vierellä tarkkailemassa tilannetta. Eri asia tietenkin, jos koiran jättää yksin ulos.

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 13.11.2011 klo 19:16  
+
0
Te jotka olette leikkauttanut narttu koiranne niin onko tullut negatiivisia sivuvaikutuksia?Entä Kuinka yleistä se on että tulee näitä negatiivisia sivuvaikutuksia? Onko koiranne luonne muuttunut,millai?? Ajattelin ehkä joskus leikkauttaa tän mun nuoremman narttu koiran ,ensimmäisessä juoksussa ainakin oli niin kiimasena että oli kurjaa katsoa kun ei saanut urosta niin ehkä parempi leikkaus ettei tarvi olla puutteessa ? Ratsasti mm Tessalla ja yritti vikitellä sitä kun ei muutakaan ollut tarjolla.
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

Miana

Miana
Viestimäärä: 2905

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 14.11.2011 klo 13:05  
+
0
Meillä "kotikotona" tuli keikatulle seropinartulle virtsanpidätysongelmia. Näitä tulee kuulemma 5-10 % leikatuista nartuista. Tähän on olemassa toimiva lääkitys (meidänkin koiralla oli käytössä). Meillä ongelmaa pahensi sään viileneminen (makoili ulkonak ylmässä maassa) tai kylmässä vedessä uiminen. Luonne ei koiralla muuttunut. Itse aion leikkautta nykyisen narttunikin, koska pentuja sen ei todellakaan ole tarkoitus tehdä. Steriloiinilla on kuitenkin myös niitä positiivisia terveysvaikutuksia, etenkin kun se tehdään nuorena.
Miimi ja Tilli

Blogi (, jossa ei elämää tälläkään hetkellä)

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 20.11.2011 klo 14:19  
+
0
Minä niin ootan innolla että pääsee viemään oman nartun leikattavaksi. Juoksut kestää tosi pitkään ja siihen päälle vielä valeraskaus ja kaikenmaailman mielialan vaihtelut/masentelut jnejne. Ja valeraskaudet on pahentunu joka kerralla. Loppuuko narttujen merkkailu ja muu pullistelu leikkauksen jälkeen vai onko se enempi tapa?

Lunalla loppu juoksut vähä aika sitten, niin mun vissiin kannattaa ootella se 2-3kk ennenkun vien leikattavaksi?
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

rrriina

rrriina
Viestimäärä: 7

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 25.11.2011 klo 12:06  
+
0
Onko kellään tietoa paljonko narttu koiran leikkuuttaminen maksaa Lahden seudulla?

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 25.11.2011 klo 22:06  
+
0
Olen joskus kahlannut tämänkin keskustelun läpi ja täällä kysellytkin, mutten muista onko samaa kysymystä kyselty... Eli mikä on mielestänne paras vuoden aika kastrointiin? Ei kesähelle, ei kurakelit, ei pakkaset? Kiire kun ei asialla ole, niin tahtoisin ainakin minimoida ulkoilusta mahdollisesti aiheutuvan tulehdusriskin.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

tir

tir
Viestimäärä: 245

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Lauantaina, 26.11.2011 klo 04:37  
+
0
^ pakkaskeli on kyllä paras, jos maassa on lunta. lentää vähiten roskaa ja mutaa haavaan, ei aukea ulkona niin helposti jne. itse jos pystyy valitsemaan, niin aina mieluiten talvella leikkaukset.

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 05.12.2011 klo 10:05  
+
0
Sopiikohan tämä kysymys nyt tähän, mutta olisi semmoista kysyttävää, että voiko nuorena leikatulla nartulla olla jonkinlaiset "henkiset juoksut", meillä tuo nyt 1v7kk ikäinen porkkis steriloitiin kesällä. Yhdet oikeat juoksut sillä ehti olla maaliskuussa ja nyt viime viikon ajan on käyttäytynyt aikalailla juoksuisen tavoin. Eli yöllä kova hinku ulos, jossa sitten vain haistelee maata ja kiskoo milloin minnekin puskaan, lenkeillä sitten merkkailee jonkin verran, mitä ei yleensä lainkaan harrasta.

Koiralta kyllä poistettiin myös munasarjat, joten mietityttää voiko mitään "henkisiä juoksuja" tässä tapauksessa olla.

appenzelli

appenzelli
Viestimäärä: 277

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 11.12.2011 klo 20:34  
+
0
En kestä ton meiän koiran kanssa. Kyseessä on siis 5-vuotias tyttökoira joka on englanninspringerspanieli/labradorinnoutaja. Se steriloitiin toissa päivänä, ja enää sillä ei ole MINKÄÄNLAISTA muistikuvaa tapahtuneesta... :roll:

Se oli tasan sen päivän jona se leikattiin kipeä (tärisi koko illan, kuolasi, vinkui, ei pysynyt pystyssä, häntä ei heilunut, ei halunnut syödä) ja sitten ei enää mitään. Oikeesti. Okei joo kiva että se paranee äkkiä, mut PLIIS jotain rajaa. :nauru: Se ei varo sitä haavaansa yhtään, ulkona joutuu koko ajan pitämään lyhyellä hihnalla tai komentamaan taukoamatta että malttaa olla rauhassa. Joojoojoo aivotyöskentelyä, aktivointia sisätiloissa, temppujen opettelua yms., mutta kun ei auta. :eitietoo:

En oikeastaan tiedä miksi tänne kirjoitan aiheesta, mutta vaikka rohkaisuksi kaikille jotka aikovat koiransa leikata että se paraneminen voi tapahtua nopeastikin.. :cool: Veikkaisin että paranemista nopeutti se, että koiralla on kova fyysinen kunto pohjalla, ja se itse halusi ja pääsi ulos kävelemään jo leikkauspäivänä. Tai jotain. Ei ole nyt pointtia tässä, mutta ei voi aina voittaa! :shifty:

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 11.12.2011 klo 22:27  
+
0
Koskaan ei voi voittaa, mutta aika monet toipuu hivenen turhan nopeasti leikkauksesta. Yksi millä voit yrittää hidastaa sitä, on laittaa hiukan liion iso t-paita tai manteli päälle. Kun edestä tipahtaa jalkojen eteen, ettei voi liikkua kunnolla, niin se hidastaa ihmeellisesti. Tai ihmeellisyydestä mitään tiedä, tuo on vain ollut niitä ainoita tapoja meillä hidastaa toipilaiden ryntäilyjä ;)
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

urpo

urpo
Viestimäärä: 171

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 18.12.2011 klo 17:58  
+
0
Kerronpas nyt tässä kokemuksia, jos vaikka jotakuta auttaisi. Meidän nuorukainen on nyt kastroitu, 1v 8kk iässä. Miksi? Koiralla ei ollut erityisiä käytösongelmia, mutta kun asumme keskikaupungilla, missä on paljon koiria, on lenkitys ollut jatkuvasti lisääntyvää pissojen nuolemista ja merkkailua. Myöskin ensimmäiset tappelut on jo käyty, mikä toi mukanaan pyrkimystä remmirähinään. Joskus kotona vinguttiin ja huokailtiin ikkunasta ikkunaan.

Meillä on aina nämä urokset kastroitu - emme harrasta näyttelyitä/kilpailuja emmekä hanki siitosuroksia. Leikkaamattoman uroksen vapaanapito on aina riski. Harrastamme - erityisesti kesäasunnollamme - lenkkeilyä koira vapaana. Koska siihen on siellä hyvä mahdollisuus. Mielestäni koira ansaitsee myös vapautta, varsinkin juoksijarotuinen.

Rahaa paloi reilu 300€, 32-kiloinen on koira. Leikkauksesta koira toipui n. 5 päivässä täysin. Haava kasvoi nopeasti umpeen, eikä vaivannut enää koiraa. Sen sijaan parina ensimmäisenä päivänä määrätty kipulääkitys oli riittämätöntä: koira itki kivussaan. Annoimme lisälääkettä, että pystyi nukkumaan.

Nyt, reilun viikon kuluttua, on jo havaittavissa muutosta: pissaaminen tapahtuu reilusti muutamaan paikkaan, eikä tippoja säästellä maanista merkkaamista varten.

Ajattelen niin, että uroseläimelle sukuvietti on melkoinen riesa. Kaupunkikoirat elävät jatkuvassa ärsytystilassa, nartuntuoksuja on joka puskassa ja mutkassa. Ihminen estää koiran mahdollisuuden astua narttuja, joten mitä se raukka sillä vietillä tekee? Helpotusta elämään tuo kastraatio.

Moni odottaa, että alkaneet käytösongelmat korjautuisivat leikkauksen avulla. Hyvin moni joutuu pettymään. Usein uroksen käytösongelmien, esim. aggressiivisuuden taustalla on kuitenkin puutteellinen koulutus, ja sitähän ei leikkaamalla korjata. Koulutuksella vaan.

Marsutin

Marsutin
Viestimäärä: 63

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 02.01.2012 klo 21:21  
+
0
Ajattelinpa jakaa omia ajatuksiani täällä. Nata leikattiin tosiaan syksyllä, kahdet juoksut takanpäin. Ekat juoksut alko jo n.7kk iässä ja vuotoa kesti kuukausi!!! Toiset juoksut tulivat hyvin pian, vain noin 5kk päästä edellisten loppumisesta. Ne kestivät myös kolmisen viikkoa ja vuoto oli jotain järkyttävää! Leikkaus oli siis lähes poikkeuksetta mielessä. Aika oli juuri epäsopivin ajatelenne vuodenaikaa, oli rapaa ja märkää. Olin huonoksi tuuriksi viikon koirahoitolalla lähes kokopäiväisesti enkä sen takia voinut vahtia Nataa kokopäiväisesti joten vein sen pariksi viikoksi hoitoon kotiin äitini luo, paikka siis tuttu ja mieleinen natalle. Nämä siis äitini kertomaa. No leikkaus onnistui hyvin ja koira nukkuikin vielä kauan sen jälkeen. Illalla oli tokkurassa ja selvästi kipeä, yritti pystyyn muttei juuri kyennyt kävelemään tms. Seuraavana päivänä virtaa jo riitti enemmän, ei kuitenkaan esimerkiksi pihalla ollessa lähtenyt pihasta metsän puolelle muiden koirien perässä, vaikka yleensä sinne heti ekana juoksee, sillä tunsi itsekin ettei ollut kunnossa. Kipulääkkeitä ei tainnut syödä kovinkaan kauaa, näin muistan äitini ainakin sanoneen. Antibiootit kestivät ensin kaksi viikkoa. Ekojen päivien, likemmäs viikon päästä koira virkoni silmissä ja rupesi esim tulemaan sohvalle, mitä ei aluksi tehnyt.

No tulin kotiin viikonlopuksi liki kahden viikon päästä leukkauksesta, ja kävimme poistamassa tikit. Ennen tikkienpoistoa hoidoksi oli sanottu vain haavan kuivanapitäminen, ei missään nimessä pesua (tästä oli epäselvyyttä, miksi toisille eri ohjeet?!). Tikit poistettiin ja ell sano että ihan hyvin parantunut, mutta omaan silmään tikit olisivat saaneet olla vähän pidempään, sillä haavan etupää oli hyvin kiinni ja siisti, mutta loppuosassa tikit olivat olleet jotenkin erilailla, kun siihen jäi semmonen suurempi aukinainen kohta, tai itseasiassa kaksi kohtaa. No, silloinkin sanottiin että haava pidettävä puhtaana ja kuivana, betadinella voi putsata jos siltä näyttää. Putsailinkin ensin betadinella mutta haava kun ei lähtenyt parantumaan, annoin sen olla rauhassa. Haava parani hitaasti, ja menikin yli kuukausi ennenkuin se oli ummessa. Jouduimme hakemaan toisen antibiootin sillä loppuosa haavasta märki hieman. Nyt kun kuluneesta on jo useampi kuukausi, on haavasta jäljellä enää sievä arpi ja vatsan iho ja karvat ovat vähän punertavammat kun muualla (siis väri vaihtunut, ei ärtyneen punainen, mistä johtunee?)

Jos ja kun seuraavan kerran koirani leikkaan (keväällä ajankohtaista) niin pidän kyllä huolen että tikkiä ei poisteta liian aikaisessa vaiheessa, ettei sama toistu! Itse olen sitä mieltä että jos narttua ei jalostukseen käytä, steriloiminen on hyvä tehdä. Riippuen toki aina yksilöstä ja tämän juoksuista ja muusta.
lbu Bean "Jussi" entinen projekti, nykyinen tullimies :)
-------------------------------
spn Anemoneniityn Idän Sinililja "Nata"
espves Skogville´s a Moment Forever"Jeri" toistaiseksi lainassa :)
xrotu Mona ja Mökö

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Tiistaina, 03.01.2012 klo 10:17  
+
0
Tulipa varattua Lunallekin sterilointiin aika parin viikon päähän. Samalla tainnutuksella kuvaillaan lonkkia ja kyynäriä sitten. En huomannut kysyä, kuinka kauan mahtaa kestää tuo toimitus kaikkineen?

Sterilointiin päädyin, koska pentuja ei ole tarkoitus teettää. Juoksuja on olleet nyt kahdet, viimeiset loppui marraskuun loppupuolella. Erityisen hankalat ei olleet, eikä valeraskauksia tullut, mutta toinen tärkeä syy oli kohtutulehduksien ja -syövän ennaltaehkäisy. Juoksujen aikaan Luna oli myös käytökseltään enemmän tai vähemmän viiripää. Ainakin tokat juoksut sekoitti sen nuppia aika paljon.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 08.01.2012 klo 11:04  
+
0
Voisikohan olla kyse pojan hormoonimyrskyistä, kun Savu ihan tärisee välillä, itkee ja on selkeästi levoton?
Helpottaa, kun sen kanssa puuhastelee, tai varsinkin kun lähtee ulos, jossa se vetää kuin höyryveturi pissalta pissalle ja nuolee lipsuttaa siellä kaiken keltaisen..

Aattelin varata sille ell aikaa, jotta laitettais se implantti, eli kemiallinen kastraatio. En haluais suoraan siltä palleja viedä, kun pelkään et siitä tulee sitten ihan lapanen. Haluan ensin tuolla kemiallisella nähdä millainen koira olisi kastroituna.

Jos jollakin sivulla on ollut tuosta kemiallisesta versiosta ollut juttua, niin on mennyt ohi. Mutta onko tuosta siis kokemusta urosten omistajilla?
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 08.01.2012 klo 20:16  
+
0
Miksi se 8v on monesti raja lääkäreillä, etteivät mielellään kastroi urosta kun kyseessä ihan "muuten vain" kastraatio? Kun ilmoitin yhdellä asemalla, että voisin varata ajan tuossa keväämmällä reilu 8v uroslabbikselle pallien poistoon, niin alkoivat kysellä onko siihen jotain erityistä syytä, miksi, onko ongelmia jne? Vastasin ettei ole mitään syytä, se ei vaan tee niillä palleilla enää mitään kun viimeisetkin näyttelyt pian käyty. Koira perusterve, nukutuksien kanssa ei ole ollut ikinä ongelmia. Kun meidän rotikka kastroitiin samaisella asemalla vajaa 6 vuotiaana, mitään ei kyselty. Onko tuo 8v joku raja, jonka jälkeen riskit alkaa kasvamaan vai mikä siinä on?
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 08.01.2012 klo 20:16)

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 09.01.2012 klo 09:20  
+
0
^ Voisko siinä olla se, että nukutus on vanhalle koiralle aina riski, eikä sitä sitten mielellään tehdä ellei ole ihan pakko?

  Siirry sivulle: 1 ... 10 11 12 ... 25
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä28097
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä6266
Viestejä yhteensä545431
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään9
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös265760
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.03.2024 klo 20:30)