Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 13:16

Kastrointi ja sterilointi

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 25

SiVe

SiVe
Viestimäärä: 1170

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Keskiviikkona, 01.06.2011 klo 21:32  
+
0
Noniin, taas kuulee näitä "viisaita" kokemuksia, kun käy puistoilemassa. Eli kun narttu steriloidaan, niin hyvin suurella todennäköisyydellä voi jäädä sellainen vaiva, että pissaa alleen? Nainen kertoi oman koiransa kohdalla näin käyneen, sekä tuttavansa nartuille. Ei kuulemma enää meinannut narttuja leikata. Lääkityksellä sitten loppuikänsä.

Onko näin?
- -08 Karjalankarhukoira x samojedi/labradori-mix n. Rape

Kondo

Kondo
Viestimäärä: 363

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Torstaina, 02.06.2011 klo 18:45  
+
0
^ Valitettavasti toi on ihan totta, että noin voi käydä. Itse kyselin asiasta eläinlääkäriltä ja sanoi, että riski on mahdollinen, mutta en mä ainakaan ole saanut sitä käsitystä, että "hyvin suurella todennäköisyydellä". :nauru: Sitä pienempi, mitä nuorempana koiran leikkauttaa. Siihen on myös lääkitys, jos virtsanpidätyskyky huonontuu leikkauksen myötä. Ihan tehokas ymmärtääkseni. Ja tuo vaiva saattaa ilmeta vuosien päästä leikkauksesta, eikä ala naps heti leikatulla nartulla.
WeCoCaN
WeCoCaU

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Torstaina, 02.06.2011 klo 19:32  
+
0
Parin kymmenen prossan riski, keskimäärin. Hieman rotuvaihteluja. Altistavia tekijöitä ovat ainakin ylipaino, heikko fyysinen kunto ja _ilmeisesti_ kiiman/valeraskauden aikana leikkauttaminen.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Remux

Remux
Viestimäärä: 389

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Torstaina, 02.06.2011 klo 21:45  
+
0

monna83 kirjoitti:

Auttaako kastrointi ylenpalttiseen hajujen nuuskimisen ja joka ruohonkorren merkkaamiseen? Alkaa tympiä tuo labbis kun saattaa irti ollessaan vain lähteä menemään hajujen perässä, nostelee vaan mennessään jalkaa eikä kuule mitään. Hihnassa on koko ajan kuono maassa ja tuntuu että sillä on koko ajan kuulolaite pois päältä. Tuntuu että toi käytös alkoi nyt kevään tultua. Vai liekkö vain koulutuksen puutetta tollanen? Meinasin että leikkaan vasta n. vuoden päästä kun on kerennyt käydä muutamassa veteraaniluokassa mutta tekisi mieli kyllä jo nyt viedä ja olisihan se ehkä järkevämpää iän puolesta viedä nyt. Kuitenkin jos menisin alkuperäisen suunnitelman mukaan, koira olisi vajaa 9v.Ei auttanut meilläkään. Joka paikka merkataan, joka on koulutuksella onneksi vähenemään päin.
Nyt ei sentään joka nartun selkään ole menossa niinkuin ennen, oli kiimaa tai ei. Joillakin koirilla leikkaus ei vaikuta yhtään mihinkään. Kaverin saku on samallalailla narttujen perään kuin aiemminkin.

Domistaja

Domistaja
Viestimäärä: 4

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 06.06.2011 klo 01:39  
+
0
Tietääkö joku Espoon alueella Eläinlääkäriasemia jotka tekevät kemiallisia kastraatioita koirille?
Onko itselläsi hyviä tai huonoja kokemuksia?

Itselläni parivuotias sekarotuinen uroskoira (30kg)," Hieman" liian innokas narttujen suhteen ja uroskoiria kohtaan liian ärhäkkä, haukkuu vieraat jne.. Koiran luonne on yleisesti hieman arka, joten Eläinlääkäri ei osannut varmuudella sanoa sopisiko Kastraatio hänelle ettei vaan mene arkuus pahemmaksi(?).
Joten perheen kanssa ajattelimme kemiallisesti ensin katsoa muuttuuko luonne parempaan vai pahempaan kun vaikutusaika ei ole kuin se n. 6kk(?) Niin ei tule pysyvää vahinkoa jos ei sovikkaan.
Nyt pitäisi vähä hintoja vertailla, mutta en oikein löydä eläinlääkäriasemia joissa olisi hinnastossa tuo kemiallinen kastraatio!
”Kukaan ei tee suurempaa virhettä kuin se joka ei tee mitään koska voi tehdä vain niin vähän”.

- Edmund Burke-

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 06.06.2011 klo 09:45  
+
0
^
En ymmärrä, miten kastraatio lisäisi arkuutta? Sehän vähentää vain seksuaalisuutta, hormoonitasoa.
No kai ell tietää, jos kerran niin sanoo.

Domistaja

Domistaja
Viestimäärä: 4

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 06.06.2011 klo 12:01  
+
0
Meille ainaki eläinlääkäri sanoi että kun se koira saa itseluottamusta siitä testosteronista ja kun se sitten loppuu niin voi käydä hassusti :/ Tai ainakin näin sen ymmärsin :D
”Kukaan ei tee suurempaa virhettä kuin se joka ei tee mitään koska voi tehdä vain niin vähän”.

- Edmund Burke-

Epeli

Epeli
Viestimäärä: 1

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Torstaina, 09.06.2011 klo 10:10  
+
0
Meillä on 1,5 ja 3,5 -vuotiaat pienet uroskoirat. Molemmille laitettiin kemiallinen kastraatioimplantti puolisen vuotta sitten saadaksemme osviittaa siitä miten kastrointi koiriimme vaikuttaisi. Vanhemmalla koirallamme syynä oli lähinnä yliseksuaalisuus, merkkailu ja vähitellen lisääntyvä rähinä muille uroksille (ottanut oppia nuoremmasta). Nuoremmalla koirallamme siis tärkeimpänä syynä rähinä muille uroksille sekä melkoisen voimakas sukupuolivietti silläkin. Keskenään koiramme ovat tulleet pääsääntöisesti hyvin juttuun, mutta tietysti ei haittaisi jos ne vähätkin jännitteet vähenisivät vielä. Halusimme kokeilla ensin implanteilla ennen varsinaista kastraatiopäätöstä etenkin siksi, että nuorempi koiramme on aina ollut melko arka muiden koirien suhteen puutteellisen sosiaalistamisen vuoksi ja kuulimme myös tuosta testosteronin vaikutuksesta itseluottamukseen.

Meillä kemiallinen kastraatio ei vaikuttanut kovinkaan suuresti koiriimme. Nuoremman koiran arkuus- ja räyhäongelmat eivät ainakaan pahentuneet, tosin meillä on koko alkuvuoden käytetty käyttäytymisterapiaa (siedätystä ja vastaehdollistamista) sekä ajoittain myös Clomicalmia ongelman hoitamiseen. Vanhemman kohdalla en osaa sanoa onko räyhäämistä vähentänyt enemmän implantti vai koulutus, mutta koira on nyt paremmin kontrollissa. Molemmat ovat vähentäneet merkkailuaan jonkin verran, mutta hajut ja tytöt edelleen kiinnostavat. Vanhemman koiran turkki harveni jonkin verran ja karvanlaatu muuttui pehmeämmäksi, mutta enkkuterrierit ovat muutenkin sangen huonoturkkista sakkia...
Parhaiten implantin vaikutuksen vanhemman koiramme "miehekkyyteen" huomasi siitä, että toiset uroskoirat ovat olleet huomattavasti tunkeilevampia sitä kohtaan. Tämä on tietysti saanut entisen supermiehen hieman hämilleen ja varuilleen, joten olemme koittaneet pitää huolta siitä että koira saa nyt vain hyviä kokemuksia toisista uroksista ettei alkaisi räyhäämään uudesta syystä. Molempien koirien kivekset surkastuivat odotetusti rusinankokoisiksi implantilla, mutta ko. muutoksenhan pitäisi palautua vaikutuksen lakattua.

Implantti oli siis mielestäni oiva keino saada hieman esimakua siitä miten kastraatio vaikuttaa koiraan. Käsittääkseni sen vaikutukset ovat kuitenkin vähäisemmät ajatellen testosteronin aiheuttamien ongelmien hoitamista kuin leikkauksella, mutta jos pelkää kastroinnin negatiivisia vaikutuksia niin sen avulla voi saada apua päätöksentekoon. Eräs seikka kannattaa kuitenkin huomioida, nimittäin implantin vaikutuksen loppumisen (ja kuulemma joskus alkamisenkin) aiheuttamat hormonipiikit. Kuulimme koirakoulustamme, että heillä on kokemuksia koirista, joiden käyttäytymisongelmat ovat alkaneet/palanneet/pahentuneet kun implantin tehon loppuessa koiran testotasot ovat nopeasti nousseet. Joskus jonkinlainen hormonipiikki saattaa tulla myös implantin vaikutuksen alkaessa kuulemma.

Koska meillä kemiallisesta kastraatiosta ei tullut ihmeempiä ongelmia, emme halunneet riskeerata ja odottaa implanttien tehon katoamista ja mahdollista hormonipiikkiä. Siksipä poitsut nyt köllivät tuolla kaulurit kaulassa ja toipuvat muutaman päivän takaisesta kastraatioleikkauksesta. Mutta etenkin jos aggressiokäyttäytymisen taustalla on arkuutta, yhdistäisin ehdottomasti kastraatioon (leikkaukseen tai kemialliseen) käyttäytymisterapian, jos mahdollista niin alkuun ihan koirakoulussa.

Tulipa pitkä sepustus, vieläpä ensimmäiseni tälle palstalle! Oli pakko rekisteröityä ihan tätä varten, koska itse koimme, että kastraatioimplantista on vielä kovin vähän tietoa ja kokemuksia netissä. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä :)

Domistaja, mekin asumme Espoossa. Laitan sinulle yksärillä eläinlääkäriasemamme nimen :)

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Torstaina, 09.06.2011 klo 10:35  
+
0
Meillä oli aikoinaan kahden uroskoiramme välillä kahinoita, jotka jo haittasivat arkea. Ikäeroa koirilla oli 3 vuotta. Harkitsin ensin molempien kastrointia, mutta otin selvää monelta taholta, eläinlääkäriasemilta, ongelmakoirakouluttajilta sekä muilta kastraatin omistajilta.

Minulle suositeltiin, että en kastroisi molempia, koska sitten ne olisivat edelleenkin vertaisia toisilleen eli samalla tasolla. Annoimme kastroida nuoremman (2v), koska vanhempi (5v) oli selkeästi pomokoira. Ja se oli hyvä ratkaisu.

Nuorempi uhitteli kastraatiosta huolimatta edelleenkin vanhemmalle, mutta tappeluja ei enää syntynyt, koska vanhempi piti tätä nuorempaa kastraation johdosta "narttuna" ja eihän nartun kanssa tapella... Vanhempi vain käänsi päänsä eri suuntaan nuoremman uhitellessa ja riita loppui ennenkuin alkoikaan.

Koirat elivät sopuisasti ihan vanhaksi asti.

Nirppu

Nirppu
Viestimäärä: 150

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 19.08.2011 klo 11:32  
+
0
Koira kastroitiin n. 2 kuukautta sitten. On tullut paljon aremmksi, mm. pelkää hulluna isoja koiria, ja kun kohdataan "tuttuja" koiria tulee mun taakse piiloon kun ennen on mennyt heti haastamaan leikkiin. Muutenkin vaikuttaa tosi stressaantuneelta ulkoillessa, tarpeet tehtyään haluaisi heti kotiin. Kuuntelee kaikkia ääniä ja säpsähtelee. :neutral:

Voiko tämä johtua hormonitoiminnan muuttumisesta(?) vai alanko etsimään syytä muualta?
Mittelspitz Rölli 04/2010
Mittelspitz Hugo 04/2012
Maatiaiskisut Kusti, Tito ja Dana

tir

tir
Viestimäärä: 245

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 19.08.2011 klo 13:23  
+
0
^ etsisin ensin syytä muualta.

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Lauantaina, 20.08.2011 klo 10:57  
+
0
Aiemminkin jo pohdin steriloinnin vaikutusta nartun luonteeseen. Jossain olen kuullut sanottavan että narttu saattaisi steriloinnin jälkeen muuttua hiukan ärhäkämmäksi ja sietäisi toisia narttuja huonommin. Mahtaako tälle olla mitään perustetta vai onko vain yksittäiskokemuksia? Toisaalta kaverilla on 2 narttua, molemmat leikkaamattomia, tulee hyvin toimeen keskenään, mitään ärinöitä tai valtataisteluja ei ole koskaan ollut vaikka juoksutkin osuu samoihin aikoihin. Ikäeroa 2 vuotta. Ja sitten taas tiedän yhden leikatun nartun joka on melkoinen räyhähenki ja uhittelee uroksillekin helposti ja haastaa riitaa. Tiedä sitten liittyykö tuohon leikkaamiseen mitenkään, yksittäistapauksiahan nämä.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

sannappi

sannappi
Viestimäärä: 2

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Maanantaina, 22.08.2011 klo 21:18  
+
0
olen miettinyt että vaikuttaako sterilointi narttukoiraan joka on hirveän villi? Ja ois tarkotus saaha koiraa rauhallisemmaksi
(Viestiä on muokattu maanantaina, 22.08.2011 klo 21:27)

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Keskiviikkona, 24.08.2011 klo 13:42  
+
0
^ Minkä rotuinen ja ikäinen koira? Miten paljon saa liikuntaa ja aivotyötä?

Mulla on tällä viikolla mennyt totaalisesti hermot tuon vanhemman koiran kanssa. Se piipittää koko ajan lukuunottamatta yötä ja on tosi levoton.. Ruokakaan ei maistu. Aamulla se herättää meidät ennen seiskaa, juoksee ympäri kämppää ja huutaa vaikkei sillä mitään saavutakaan. Ainoastaan lenkillä koira tuntuu tyytyväiseltä. Toinen uros on ihan normaali oma itsensä. Auttaisko kastraatio tämmöiseen käytökseen, ei ole kuitenkaan jatkuvaa? Koira on muutenkin aika pipi päästään.
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

vems

vems
Viestimäärä: 1901

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Keskiviikkona, 24.08.2011 klo 14:32  
+
0
^ Meillä on hieman samankaltaista käytöstä, kuitenkin lievempänä ja ei ihan yhtä levottomana. Mä ite toivoisin meidän piskistä hieman lunkimpaa, mutta on myös muita syitä, minkä takia kastraatio tuli kyseeseen. Käytiin siis eilen kastraatiossa, joten vielä ei ainakaan tuloksia näy :D Täytyypä raportoida myöhemmin, vaikuttaako kastraatio meidän kohdalla tohon levottomuuteen ja vammailuun.

Mietin ylipäätään, että mihin kaikkeen kastraatio voi auttaa? Meidän koiran kanssa suurin syy miksi kastraatioon päädyttiin, oli se jäätävä narttujen perään vonkuaminen. Koiran urkkeilu meni jo ihan älyttömyyksiin, kun se kotona tuntui pökkivän vaan pehmolelujaan ja ulkona nuuski ja nuoli kieli pitkällä ja silmät kierossa narttukoirien pissejä. Tuttujen narttukoirien kanssa tapaaminen oli myös erityisen kiusallista, kun tää gigolo yritti jatkuvalla syötöllä selkään, eikä meinannut keskittyä mihinkään muuhun. Tähän luulen kastraation auttavan edes jollainlailla. Muita syitä, jonka takia päädyttiin kastraatioon oli juuri tuo levottomuus, mitä ilmeni toisinaan. Yksinolot Väinö viettää hiljaa, mutta silti saattaa olla hieman levoton. Vieraissa paikoissa Väinö on levoton, matkoilla Väinö on levoton. Kaikkia näitä ollaan harjoiteltu pennusta saakka, tuntuu vaan ressaavan silti. Mahtaisikohan tosiaan tähän auttaa? Väinö myös provosoituu erityisen helposti mm. muista uroskoirista. Väinö sietää uroskoiria ihan hyvin, ignorettaa ne aikalailla täysin. Mikäli taas toinen uros haastaa Väinöä yhtään riehakkaammin leikkiin, tai provosoi edes pikkasen, Väinö kilahtaa. Narttukoirien kanssa tätä ongelmaa ei ole.

Haaveilija

Haaveilija
Viestimäärä: 225

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Keskiviikkona, 24.08.2011 klo 19:20  
+
0
Tietääkö kukaan kuinka paljon maksaa tyttökissan leikkaus raision kaupungineläinlääkärissä?(: VAstaus olis tervetullut!(:
Maatiaskissa Luna -10
Maatiaskissa Viiri -06

Muistoissa
Perhoskoira "Bella" s.2002 k.2012
Monirotuinen Tuisku -11


Älä unohda haaveita - kun lakkaat pyydystämästä niitä, ne tulevat luoksesi.

sannappi

sannappi
Viestimäärä: 2

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Perjantaina, 26.08.2011 klo 19:41  
+
0
koira on 1,8 v vanha ja saapi paljon nyt paljon liikuntaa kun saapi maalla juosta vapaana, mutta jonka luona koira nytte on niin ei voi pitää sitä talvella, koska on eripaikkakunnalla töissä nykyään. Meillä ois tarkotus ottaa takasi se tänne keskustaan asumaan, mutta sitä ei voi jättää yksin kotiin kun puree kaikki paikat.

vems

vems
Viestimäärä: 1901

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Lauantaina, 27.08.2011 klo 14:56  
+
0
Koira kävi kastroinnissa tosiaan tiistaina, eli 4 päivää sitten. Leikkauksen jälkeen koira ei ole mielellään käynyt ulkona, ihan vain nopeasti pissit lorauttamassa ja sännännyt takaisin ovelle. Mä olen silti vienyt koiraa hieman pidemmillekin lenkeille, alkulenkit mennään yleensä vähän vastentahtoisesti, mutta loppulenkit sujuu hyvin.

Voiko tämän liikkumattomuuden syynä olla se, että leikkaushaavaa kutittaa/sattuu niin paljon, ettei suostu mielellään liikkumaan pitkiä pätkiä? Koiran käytös viittaa omasta mielestäni siihen, että haava kutiaa/sattuu, kun koira käy istumaan ulkona useasti sekä sinkoilee ikään kuin "kutinaa karkuun". Sinkoilu taas näyttää kutittavan haavaa entisestään, ja silloin lätkäistään taas peppu maahan. Kun koira ravaa, koira ei näytä siltä, että haava haittaisi ollenkaan liikkumista. Onko jollain ollut samanlaisia kokemuksia?

Käytös vaikuttaa samanlaiselta kuin sillon jos anaalirauhaset on täynnä. Yritin ronklata tänään koiran perberiä, mutta mä en saanut ainakaan mitään liemiä ulos.

Nirppu

Nirppu
Viestimäärä: 150

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Lauantaina, 27.08.2011 klo 21:09  
+
0
^Röllillä oli n. viikon ajan selvästi kipeä se haava. Säntäili ulkona, kipitti metrin verran eteenpäin ja istahti taas maahan. Tätä jatkui koko lenkin ajan.. Ja luulen että kun kipuilu loppui, alkoi kutina ja kokoajan yritti olla haavaa ronklaamassa. Eli tutulta kuulostaa :hymy: Onneks noi ajat on nyt takana, pian teilläkin :hymy:

Ainiin, jos ette ole huuhdelleet haavaa ja sitä alkaa kutittaa, suosittelen koittamaan suihkutuksia josko auttaisi. Röllillä selvästi väheni kutina kun suihkuttelin haavaa..


Äh, pakko vielä lisätä että toi sun teksti vois olla mun kirjoittama röllin kastroinnin jälkeen, niin samalaista meininkiä tuntuu olevan..
Mittelspitz Rölli 04/2010
Mittelspitz Hugo 04/2012
Maatiaiskisut Kusti, Tito ja Dana
(Viestiä on muokattu lauantaina, 27.08.2011 klo 21:11)

vems

vems
Viestimäärä: 1901

VS: KASTROINTI JA STERILOINTI - Sunnuntaina, 28.08.2011 klo 14:19  
+
0
Dodi, kiva kuulla ettei meidän koira ole ihan pöpi noiden sinkoilujensa kanssa :D Ollaan suihkuteltu haavaa silloin tällöin ulkoilujen jälkeen. Mä niin odotan sitä, kun tuo suostuu liikkumaan muutenkin kuin koko ajan vaan kotia päin sinkoillen.

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 25
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26153
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543786
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263742
(Tilastot päivitetty viimeksi 01.10.2020 klo 22:45)