Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Tiistaina, 25.05.2010 klo 17:08

Kennelyskä

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6

adihasla

adihasla
Viestimäärä: 49

VS: KENNELYSKä - Lauantaina, 05.03.2011 klo 16:30  
+
0
Nyt kyllä rupean oleen jo epätoivonen tuon koiran nuhan kanssa. :-/ Sillä on siis koko talven nokka vuotanut ja välillä koko nenä tukossa. Lääkärissä käytiin noin kuukausi sitten joka epäili nenäpunkkia ja anto lääkkeet, vaan eipä tuolla mitään nenäpunkkia ollut. Nuha sen kun jatkuu vaan. Nokka on välillä ihan kuiva, jos sitä "räkää" on paljonkin päivän aikana valunut. Aina ollut siis tuo mitä sen nenästä vuotaa niin läpinäkyvää, melkein vedenkaltaista. Olen koittanut välillä höyryhengityksiä vaan ei tuo nuha näytä loppuvan. :-/

Toivottavasti edes viimestään kesällä tuo nuha menis ohi. Kumma kun sitäkin on näin pitkään jo jatkunut. Koira on kyllä silti pirteä pakkaus. En ole havainnut mitään apaattisuutta.

ShockWave

ShockWave
Viestimäärä: 56

VS: KENNELYSKä - Keskiviikkona, 07.12.2011 klo 18:36  
+
0
Meillä todettiin kans kennelyskä. Melkein 40 astetta kuumetta oli viime torstaina ja limaista yskää, eli ilmeisesti jonku bakteeri tulehduksen saanut vielä. Ab kuuri ja kipulääkkeet saatu.
Ei ole vieläkään oikeen normaali, vaikka viikon verran on jo ollut liikkumatta, käyty vaan tarpeilla ulkona. Nyt pitäs sit perjantaina käydä uudelleen.
Whatever doesn't kill You is gonna leave a scar.

Anathema

Anathema
Viestimäärä: 209

VS: KENNELYSKä - Sunnuntaina, 11.12.2011 klo 09:42  
+
0
Minun neiti sai myös kennelyskän, koirapuistosta. Siellä oli joku oireeton kantaja, tajusin vasta myöhemmin kun aloin muistella koiratapaamisia ja laskea päiviä. Samalla kertaa puistossa kaverina ollut ystävän koira sairastui.

Nelli yökkäsi vaaleaa limaa vain yhtenä aamuna, hinkuva yskä sen sijaan kesti noin viikon. Enemmän se taisi minuun sattua kun se kuulosti niin kauhealta. :)

Harmittaa kun ei tiedä keneltä tauti tuli, olisi voinut infota omistajaa mikäli tietämättömyyden takia oli puistossa koiransa kanssa. Ja jos tosiaan oireeton kantaja niin milläpä sitä tietäisikään... Meillä vaan sotki hienosti aikataulut tuo yskä, kun oli jo tehosterokotukset valmiiksi myöhässä ampiaisen piston ja siitä aiheutuneen antibioottikuurin takia. Juoksutkin siinä sitten vielä tuli ennen kuin päästiin rokottamaan... Eläinlääkäri tosin totesi, että kennelyskärokote on pitkälti samaa sarjaa kuin ihmisten influenssarokote, teho ei ole kaikille sama eikä missään nimessä pomminvarma. Paremman suojan tautia vastaan sai sairastamalla sen. Enpä silti nyt välttämättä tahdo sitä enää uudelleen, kiitos vain. :)
Labradorinnoutaja Nelli, s. 14.2.2010
25 kiloa tiivistettyä rakkautta

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KENNELYSKä - Sunnuntaina, 11.12.2011 klo 12:41  
+
0
Kennelyskä, ihan kuten ihmistenkin kausiflunssat, ovat siitä kakkamaisia, että sairastaminen antaa suojan vain hetkeksi ja vain sitä bakteeri/virus-yhdistelmää vastaan. Seuraavassa aallossa sitten onkin taas tartuntavaara.

Mutta määrätyillä antioksidanteilla kyetään nostamaan hivenen vastustuskykyä (koirilla ja ihmisillä). Osalla ne saattavat olla juuri se pieni tekijä, joka auttaa elimistön omaa puolustusta tappamaan taudin ennen kuin siitä tulee ongelma. Ja sairastuessa ne helpottavat paranemista, ja voivat olla taas se tekijä, joka estää kennelyskää pahenemasta. Omissa roduissa (greyhoundeilla ja whippeteillä) kun kennelyskä on helposti ihan aidosti tappava tauti.

Meillä menee siis sinkkiä, D-vitamiinia, beeta-karoteenia, seleeniä, C-vitamiinia ja valkosipulia. Purkista kaikki, että pääsee helpommalla ;)

No, meillä paukahtaa myös kennel kiinni talveksi. Mennään eräällä tavalla omaan karanteeniin. Tiedän, että se on radikaali toimenpide ja onnistuu vain kun asuu keskellä ei mitään, mutta eläinmaailmassa on vain kolme tautia, joita kammoan: herpes, parvo ja kennelyskä.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Reipas

Reipas
Viestimäärä: 23

VS: KENNELYSKä - Maanantaina, 30.01.2012 klo 15:59  
+
0
Epäilen meidän 10kk ikäisellä pennulla nyt kennelyskää ja olisi muutama kysymys. Noin viikko sitten iltaruuan jälkeen pentu sai yskäkohtauksen, mikä kuulosti siltä kuin koira olisi tukehtumassa johonkin. Se köhi hetken ja sitten loppui kuin seinään. Koira oli sen jälkeen hetken aika lamaantunut, mutta koska tilanne meni nopeasti ohi, en ajatellut siitä sen enempää kuin että ehkä hotki liian vauhdilla ja ruoka meni niin sanotusti väärään kurkkuun. No sitten parina päivänä sen jälkeen vähäistä yskimistä ilmeni, mutta taas viikonlopun yli ei mitään, kunnes tänään aamulla herättiin koiran kovaan yskimiseen. Pentu on kuitenkin pirteä ja leikkisä ja ruokakin maistuu. Yöllä muistan kuulleeni sen juovan useampaan otteeseen melko reilusti, mutta saattoi johtua sen eilen kaluamastaan naudannilkastakin.. En ole vielä eläinlääkärille soittanut, sillä ymmärtääkseni mitään hoitokeinoa lievään kennelyskään ei ole ja lepo on ainut mitä suositellaan. Pohdin kuitenkin, että minkälainen todennäköisyys tällaisten oireiden kanssa on, että kyse olisikin jostain muusta/vakavammasta, vai voiko turvallisesti olettaa sen olevan kennelyskää? Käymme koirapuistossa paljon ja kadullakin toisinaan koiria tervehditään. Tuo itse yskiminen on kuivaa ja saa koiran kakomaan, muttei oksentamaan. Tänään tuli ihan pieni määrä vaahtoa ja pari nappulaa, jotka koira oli aiemmin syönyt. Pennun hengitys on viimeisen viikon aikana ollut välillä röhisevää ja viime yönä ensimmäistä kertaa kuulin sen kuorsaavan. Ei kuitenkaan ole rodulle ominaista, kun kyseessä on mitteli.
Mikäli kyseessä nyt siis on kennelyskä, eivätkä oireet tästä pahene, miten kauan meidän on odotettava ennen kuin seuraava koirakontakti on tartuntavaaraton? Entä onko totta, että kennelyskän oireisiin saattaa jossakin vaiheessa liittyä myös limaista yskää?

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: KENNELYSKä - Lauantaina, 18.02.2012 klo 09:57  
+
0
Onko mitään, mitä vois tehdä helpottaakseen koiran oloa/rauhoittaakseen yskimistä? Höyryhengitys joo, mutta se on hankalahko järjestää - tai toki vinkkejä siihenkin otetaan vastaan... :nauru:

Hugo aloitti eilen illalla ihan yhtäkkisesti yskimään, yölläkin heräsin siihen ja mittasin kuumeen - ei kuumetta. Yskähtelee vieläkin, samoin tulee vaahto-oksennuksia, ja se yskä on niin kamalan kuulosta :suru:

Ja koirapuistosta sekin tais ton saada... :roll: Harmittaa, ja kyllä varmaan harmittaa sitäkin, ketä oli puistossa meidän kanssa samoihin aikoihin 13-viikkoisen(!) pennun kanssa, jos pentukin on sairastunut.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

tonitrua

tonitrua
Viestimäärä: 385

VS: KENNELYSKä - Lauantaina, 18.02.2012 klo 12:39  
+
0
Me olemma toteuttanu höyryhengityksen pesuhuoneessa suihkun jälkeen. Tai suihkun aikana jos tykkää käyä kuumassa suihkussa. Kuumaa vettä vain valumaan ja koira pesuhuoneeseen. Etenki jos on pieni pesuhuone, niin ei tartte ees kauoa laskettaa vettä ja pesuhuone on jo ihan höyryssä. Koira ei tykkää, mutta ainaki meillä autto.

Käsittääkseni yskiminen voi kestää kuukaudenki. Kennelyskän jälkeen on kahen viikon varoaika, eli 2 viikkoa oireitten loppumisesta ja sitte voi treffailla muita koiria.

appenzelli

appenzelli
Viestimäärä: 274

VS: KENNELYSKä - Maanantaina, 20.02.2012 klo 20:55  
+
0
Jagster tai joku, auttakee tyhmää!

Tolle mun koiralle tais tänpäiväsestä koirapuistoilusta iskeä kennelyskä päälle. Vähän se tossa yskii, ei vaikuta kovin kipeeltä etten sinänsä siitä ole huolissani. Pelottaa vaan, kun tänään koirapuistoreissulla oli mukana opaskoira, joka on tuttujeni luona hoidossa. Jos tuo opas sairastuu myös kennelyskään, niin sitten on huonompi juttu sen omistajan kannalta :suru:

Mutta kysymykseeni! Olemme varanneet ensi keskiviikolle ajan eläinlääkärille hammaskiven poistoon.

1) Vaikuttaako toi sairastuminen, ts. voiko ne sen hampaat yhä putsata? Oon varmaan tyhmä, mutta kysyn silti. Ja sis ei toi yski mitenkään taukoomatta, et ei sen flunssan mitään pitäisi estää, ainakaan mun logiikalla...

2) Kaverini (samainen, jolla on se opaskoira hoidossa), on lupautunut viemään meidät eläinlääkärille. Jos tuon kipeän koiran vie sinne autolla, niin tarttuuko se f*cking kennelyskä sitten kaikkiin koiriin joita se siellä sattuu kuskaamaan? :mietiskel:
(Viestiä on muokattu maanantaina, 20.02.2012 klo 20:56)

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: KENNELYSKä - Keskiviikkona, 22.02.2012 klo 15:23  
+
0
Hugolla meni yskä tosi pikaiseen ohi, melkein vois sanoa, että maanantaiaamusta on ollut jo yskimättä. Räkää siltä tulee vieläkin, mutta muuten on normaali. Kuumetta ei ollut missään vaiheessa.. Harmittaa kyllä vietävästi, jää ainakin 2 agikertaa pois välistä ja samoin kahden viikon koiratreffit.

Onko kellään mitään järkevää ohjenuoraa kennelyskän itämisaikaan? Vissiin vaihtelee aika paljon tautikannasta riippuen, mitä tossa googlettelin niin vastauksia oli päivästä pariin viikkoon.

Meinaan lähinnä, että levittääkö myös sellainen koira tautia, joka on oletettavasti sairastunut jo aikaisemmin, mutta oireet eivät ole vielä puhjenneet?
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Oivariini

Oivariini
Viestimäärä: 31

VS: KENNELYSKä - Perjantaina, 24.02.2012 klo 10:08  
+
0
Kennelyskä kiusaa täälläkin :( Oivalla alkoi maanantai-iltana kakominen, tiistaina yskä oli pahimmillaan ja limalammikoita oli ympäri huushollia. Kuumetta ei onneksi ole ollut ja vuorokaudessa tilanne jo parani merkittävästi. Ruoka on maistunut koko ajan normaalisti. Eläinlääkäristä saatiin ohjeet seurailla kotona jos vointi on muuten ok. Nyt Oiva ei yski enää sisällä juuri ollenkaan, ulos mennessä raitis ilma alkaa kyllä heti yskittää. Koirarukalla olis kyllä menohaluja, mutta ei pääse kun tarpeilleen. Kyllä kai tuo kohta hyppii seinille liikunnan puutteessa. Pitää sit vain aktivoida älyllisesti ettei ihan näivety raukka.

Veikkaan koirapuistoa tartunnan lähteeksi. Moni on sanonut niiden olevan viheliäisiä pöpöpesiä, varmaan ovatkin. Harmi koska ollaan kyllä tykätty käydä :suru:
Welsh corgi pembroke Suukkosuun Last hero "Oiva" s. 2.9.2011
Chinchilla Esko

Ricotus

Ricotus
Viestimäärä: 47

VS: KENNELYSKä - Torstaina, 01.03.2012 klo 17:41  
+
0
Nonni, tääläkin taitaa olla kennelyskää. Eilen vasta huomasin, että rico päästelee ihme ääniä. Sitten vasta myöhemmin illalla tajusin, että se onki varmaan yskimistä. Ja tänään aamulla oli limainen lätäkkö ilmestyny lattialle :roll: Muuten rico on aivan normaalin oloinen, ruoka maistuu ja todellakin menohaluja olis.. Mutta aina innostuessaan alkaa yskittämään :suru: Pidän sitä ny vaan rauhas kotona ja katotaan miten se tästä etenee..

En varmaan viitti vielä huamenna soittaa lekurille. Voinhan rauhas odottaa ens viikkoon ja kattoa miten yskä tässä etenee? Vuoden vanhasta labbiksesta siis on kyse. Käy vaan niin koiraa sääliksi, ku täs TÄMÄN vuoden aikana on jo syötetty sille kaks antibioottikuuria. Sekin varmaan päässy heikentämään vastustuskykyä :suru: Toivottavasti tästä selvittäis vähä helpommalla! Ja ärsyttää ku en yhtään keksi, että mistä se olis sen saanu ja onko täs ny jo ehtiny tartuttaa muita koiria, ennen ku oireet on ilmestyny..
Labradorinnoutaja uros, s. 28.2.2011

sario

sario
Viestimäärä: 43

VS: KENNELYSKä - Tiistaina, 27.03.2012 klo 10:10  
+
0
Meillä 15vk ikäinen pentu on aivastellut pari päivää. Ei mitään muita oireita. Huomenna olisi ollut pentukerho ja 16 vk rokote joten soitin eläinlääkärille että pitäisikö rokotetta siirtää ja kerho perua. Sanoivat että jopa pelkkä aivastelu voi olla merkki kennelyskästä eli flunssasta. Ja sitä on kuulemma nyt tosi paljon liikkeellä täällä oulunseudulla. Nyt ollaan sit "karanteenissa" kunhan syy aivasteluun selviää/loppuu :/
Suomenlapinkoira narttu "Kira"

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: KENNELYSKä - Torstaina, 29.03.2012 klo 10:22  
+
0
Taas yskitään meillä. Eihä edellisesta kerrasta ookkaan ku 2kk. Rokotukset siirtyy ja kaikki muukin. :mad:
(Viestiä on muokattu torstaina, 29.03.2012 klo 10:22)

sario

sario
Viestimäärä: 43

VS: KENNELYSKä - Perjantaina, 30.03.2012 klo 12:36  
+
0
Giga: taidettiin samaisesta pentukerhosta tartunta saada :/ Toivottavasti nuo meidän pikkuiset toipuu nopsaan.

Meillä siis aivasteltiin ensin 3-4 päivää ja nyt eilen alkoi kakominen jonka seurauksena tuli useimmiten oksennus. Muutan pirteä kaveri. 12vk rokotteessa sai rokotteen myös kennelyskään mutta näköjään ainakin jonkinasteisena tuli kuitenkin. Toivottavasti on pian ohi!
Suomenlapinkoira narttu "Kira"

Jessi

Jessi
Viestimäärä: 15

VS: KENNELYSKä - Lauantaina, 31.03.2012 klo 10:49  
+
0
Meillä koira ei yski tms. mutta röhisee/kuorsaa aivan kuin nenässä olisi jotain. Ja alokoi yhtäkkiä röhisemään tänä aamuna. Ei tosin röhise kokoaikaa. Mitä nyt noita kennelyskän ja nenäpunkin oireita olen lueskellut niin ei sovi oireet. Nenästä ei myöskään valu mitään eikä ole lämpöä. Koira syö ja juo.

Onko jollain ollut vastaavia oireita?

Soitin ell, sanoi, että luultavasti kennelyskä kun sitä on niin paljon liikkeellä.
Saksanpaimenkoira "Jessi"
08.09.2002

jenniköpi

jenniköpi
Viestimäärä: 288

VS: KENNELYSKä - Sunnuntaina, 01.04.2012 klo 09:32  
+
0
Dukella oli kuukausi sitten, yski onneksi vain kaksi päivää, kumpanakin päivänä tuli 3 yskäkohtausta, muuten oli normaali. Oltais varmaan pärjätty yksinkin kotona mutta oli sittenkin pakko käyttää ELL kun oli niin paljon kisoja ja valmennuksia joista oli kiva saada rahat takaisin. ~250€ noin. Oulussa on nyt paljon ollut liikkeellä, ja tosi monet eivät viiti pitää koiriaan karanteenissa kuin viikon niin pääsee uudelleen levitykseen. :mad:
Apku Duke -10
Apku Vety -13

Muistoissa Köpi <3

Giga

Giga
Viestimäärä: 129

VS: KENNELYSKä - Sunnuntaina, 01.04.2012 klo 10:18  
+
0
Onneks meillä ei oo nyt kahteen päivään yskitty, yhtenä päivänä tuli pari köhäisypuuskaa riehuessa, levossa ei mitään, toisena päivänä rykäs vaan aamulla, nyt ei oo aivastellukkaan. Oon koittanu levossa pitää muttaku toi tulee hulluksi jos ei saa liikkua, varsinki ku ei oo kuumetta tai muutenkaan vaisuutta, nii ollaa yks puolen tunnin hyvänmielen lenkki tehty päivittäin (irti ollu enimmäkseen) pissalenkkien lisäksi. Nyt varmaa uskaltaa jo liikuttaa normaalisti... Koirakontaktit vaan pitää jättää tosiaan 2 viikoksi. Jos kävis koirapuiston laidalla katteleen muita koiria, vaikka siedätysharjotuksena (aina ei pääse nuuskimaan vaikka kui haluais).

KaritaR

KaritaR
Viestimäärä: 42

VS: KENNELYSKä - Maanantaina, 02.04.2012 klo 17:21  
+
0
Meillä vanhemmalla koiralla on kennelyskä, nyt kyllä helpottamaan päin. Yskä oli todella sydäntäsärkevän kuulosta, kun ei voinut itse pahemmin auttaa. Vein koiran samantien eläinlääkäriin kun yksiminen alkoi ja röntgenkuvattiin varmuuden vuoksi, jos kurkussa olisikin ollut jotain. Nyt yskiminen on vaihtunut "röhkimiseksi".

Meille eläinlääkäri suositteli Resilar-yskänlääkettä (myös ihmisten tuote) helpottamaan yskää, joka auttoi. Minä en kuitenkaan ole eläinlääkäri, mutta kellä tuota samaa yskää on, voivat kysäistä asiasta omalta eläinlääkäriltä. Yskää sai myös helpotettua taputtamalla koiraa molemmin puolin kyljistä (vähän kuin joku tukehtuisi ja taputtaisi selkään). Omaa koiraa se aselvästi helpotti, kun hakeutui aina lähelle yskiessä.

Toinen koira ei ole vielä yskinyt ollenkaan ja on ollut oma pirteä itsensä. Itämisaika on kuitenkin 4-15pv, joten vielä ehtii tulla.

Itse olen ollut aina siinä käsityksessä, että kennelyskä voi tarttua ulkoillessa koiran haistellessa maata, jossa olisi taudinkantajan pissaa tai muita jätöksiä. Ja myös ihmisten käsien välityksellä. Itse olen ainakin pitänyt nyt erittäin tarkkaa huolta käsihygieniasta. Voin toki olla väärässäkin, mutta eipä tuosta haittaakaan ole. :D

Rolle

Rolle
Viestimäärä: 4

VS: KENNELYSKä - Maanantaina, 02.04.2012 klo 23:34  
+
0
Eilen se alkoi oksentamalla, ajattelin että johtui kun annoin vähän tonnikalaa. Viimeyönä alkoi kuulumaan köhimistä ihan kuin olis jotain kurkussa, pelkäsin jo pahinta! Taitaa olla kennelyskää. Harmi jää 2 pentukerhoa pois sieltä me taidettiin se viime viikolla saadakkin, harmi ei päästä sitten enää ollenkaan. Ulkona näyttää helpottavan. :neutral:
Coton de tulear "Rolle" 22.12.2011
Hopeanuolen kennel
(Viestiä on muokattu maanantaina, 02.04.2012 klo 23:36)

Emuli

Emuli
Viestimäärä: 326

VS: KENNELYSKä - Tiistaina, 03.04.2012 klo 10:26  
+
0
Saapui se sitten meillekin tuo kennelyskä... Eilen jo kuuntelin että koiran hengitys rohisee välillä ja yöllä alko yskimään ja nyt aamulla yskii vähän väliä ja hengitys rohisee kun on limaa kurkussa. Muuten kuitenkin suhteellisen pirteä. Säälittää kuunnella toisen köhimistä kun ei voi mitenkään auttaa. :suru:
Beagletyttönen Ava (10/2010)
Beagletyttönen Ellu (6/2012)
Avan blogi

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25020
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5689
Viestejä yhteensä543550
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261732
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.06.2018 klo 08:30)