Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 18:59

Koira tärisee ja läähättää

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 18:59  
+
0
Eli kyseessä on pian 4 vuotta täyttävä pitkäkarvainen collie joka on viimeiset 2-3 viikkoa saanut miltei päivittäin ihmeellisiä tärinä kohtauksia joiden aikana hakeutuu minun tai mieheni seuraan, hyppää yleensä sohvalle mun viereeni mitä ei normaalisti tee. Tähän kuuluu myös läähätystä ja huulten lipomista. Yleensä nämä kohtaukset kestävät muutamasta minuutista - 10 minuuttiin. Nyt kuitenkin tänään on maannut minun takanani sohvalla yli puoli tuntia välillä täristen. Käytiin tällä viikolla eläinlääkärissä, ottivat verikokeet ja tunnustelivat, mutta mitään ei kokeista löytynyt. Lääkäri epäili tärinän syyksi pelkotiloja, mutta aina kun kohtaus iskee niin mitään ainakaan ns.näkyvää syytä ei kohtaukselle ole. Toinen koiramme on kohtausten aikana nukkunut tai ollut muualla, me yleensä katsomme televisiota tai puhumme normaalilla äänellä joskus toisillemme. Olen miettinyt kuuleeko koira ulkoa jotain esim.ampumisen ääniä? Asumme siis maalla ja täällä ammutaan peuroja ja hirviä joskus. Dap haihdutin on seinässä ollut jo monta päivää, tehottomana. Pitäiskö kiikuttaa saamaan toinen diagnoosi vielä? Tuntuu,että nää kohtaukset vaan pahenee mitä enemmän aikaa kuluu. Syö, leikkii, nukkuu ihan normaalisti.
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 12.12.2010 klo 19:00)

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 19:54  
+
0
Onpas omituisen kuuloista. Mitä koira tekee juuri ennen kohtausta. Kulkeeko se jo valmiiksi levottomasti edestakaisin ja tulee sitten luokse, vai saattaako vaikka nukkua ja yhtäkkiä säpsähtää tuollaiseksi?
Onko koira noin muuten tosi herkkä ja altis pelkotiloille? Hätkähtääkö kovasti uusia asioita, ihmisiä, ääniä tms?
Eläinlääkärissä koira ei välttämättä näytä itsestään samaa puolta kuin kotona ja saattaa peitellä kipuja. Kannattaa siis vielä kotona kopeloida ihan kunnolla kuonosta hännänpäähän koko koira. Josko löytyisi jokin kipu, joka selittää läähättämisen, huulten lipomisen yms. Vatsavaivat? Lihaskipuja?

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 20:05  
+
0

Mondial kirjoitti:

Onpas omituisen kuuloista. Mitä koira tekee juuri ennen kohtausta. Kulkeeko se jo valmiiksi levottomasti edestakaisin ja tulee sitten luokse, vai saattaako vaikka nukkua ja yhtäkkiä säpsähtää tuollaiseksi?
Onko koira noin muuten tosi herkkä ja altis pelkotiloille? Hätkähtääkö kovasti uusia asioita, ihmisiä, ääniä tms?
Eläinlääkärissä koira ei välttämättä näytä itsestään samaa puolta kuin kotona ja saattaa peitellä kipuja. Kannattaa siis vielä kotona kopeloida ihan kunnolla kuonosta hännänpäähän koko koira. Josko löytyisi jokin kipu, joka selittää läähättämisen, huulten lipomisen yms. Vatsavaivat? Lihaskipuja?Siis kohtaus saattaa tulla ihan koska vaan. Kerran ainakin oli tulossa häntä heiluen luokse kun kutsuin ja meni pari minuuttia niin hyppäs sohvalle ja alotti tärinän. Välillä saattaa tulla eteisestä kesken unien mun jalkoihin ja aloittaa tärinän. Muutaman kerran on maannut olohuoneen pöydän alla ja aloittanut tärinän. Huomasin siinä kun jalat oli kiinni koirassa. Joo,täytyy kopeloida vielä kotona vaikkei eläinlääkärin tunnustellessa ulvahtanut tai muutenkaan köyristellyt. Ja on arka silleen, että jos esim.joskus isännän kanssa riidellään niin koittaa tulla väliin rauhoittelemaan meitä haukottelemalla, luimistelemalla ja huulten lipomisella. Ihan pentuna pelkäsi mm.traktoreita ja polkupyöriä kun asuttiin vielä kaupungissa, mutta käyttäydyin kuin pelottavaa tilannetta ei edes olisi ollenkaan eikä lähdetty tilanteesta niin muutaman kerran jälkeen lopetti pelkäämisen. Palovaroitinta pelkää, jos esim.palovaroitin piipittää patterin loppumista koira linnoittautuu johonkin yksikseen ja tärisee kuin viimeistä päivää. Silloin ei hakeudu luokse. Ja ei ole ripuloinut ja on normaalisti kakkinut, joku aika sitten huomasin, että raaka liha ja ceacar saa mahan ihan ripulille vaikka oon melkein koko koiran eliniän antanut raakaa lihaa 1-2 kertaa viikossa. Toinen koirakin täyttää kohta vuoden ja tää ripulointi on muutaman kuukauden takainen asia joten siihen ei ainakaan liity. Kun mainitsin asiasta ell sanoi hän vain, että jättää lihan pois ruokavaliosta. Kuitenkaan nappuloiden kanssa ei ripuloi ja nappulathan sisältävät lihaa? Yks tuttu ehdotti epilepsiaa kun aina ei kuulemma epilepsiaan liity kouristelua ja suun vaahtoamista, mutta kun verikokeet tulivat puhtaina takaisin niin sitä ei ainakaan sitten vissiin ole? Ja ulkona ei saa tärinäkohtauksia tai en ole ainakaan huomannut ja meillä ei käy vieraita kun hyvin harvoin ja silloin on vähän ensin arka,saattaa haukahtaa, mutta menee sitten kyllä haistelemaan. Ei tunnu vierastavan ihan ventovieraitakaan kovin paljoa.

Mondial

Mondial
Viestimäärä: 1013

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 20:27  
+
0
^ epilepsiaa ei kylläkään voi todeta verikokeista, joten älä noin nopeasti sulje sitä pois. Käytännössä ensin pitää sulkea kaikki muu pois, ennenkuin voidaan todeta koiralla olevan epilepsia. Sitä ei nimittäin voi täsmätestata.
Koiralle on mahdollista tehdä neurologiset tutkimukset ja kaikkea vähän tarkempaa kuin tuollainen perus ell-käynti. Toki se on vaikeaa kun ei tiedetä mitä lähdetään etsimään; voi olla joku tulehdus? Kasvain? Aivoissa jotain ongelmaa? Aineenvaihduntatauti? Otetaan magneettikuvat? Laajemmat verikokeet ja pissanäytteet? (Ja nämä on siis mun random esimerkkejä siitä mitä lääkäri vois vaikka tutkia jos ei lainkaan tiedetä mikä koiraa vaivaa. Ei niinkään ehdotuksia mitä sun koiralle kannattaisi tehdä).

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 12.12.2010 klo 20:48  
+
0

Mondial kirjoitti:

^ epilepsiaa ei kylläkään voi todeta verikokeista, joten älä noin nopeasti sulje sitä pois. Käytännössä ensin pitää sulkea kaikki muu pois, ennenkuin voidaan todeta koiralla olevan epilepsia. Sitä ei nimittäin voi täsmätestata.
Koiralle on mahdollista tehdä neurologiset tutkimukset ja kaikkea vähän tarkempaa kuin tuollainen perus ell-käynti. Toki se on vaikeaa kun ei tiedetä mitä lähdetään etsimään; voi olla joku tulehdus? Kasvain? Aivoissa jotain ongelmaa? Aineenvaihduntatauti? Otetaan magneettikuvat? Laajemmat verikokeet ja pissanäytteet? (Ja nämä on siis mun random esimerkkejä siitä mitä lääkäri vois vaikka tutkia jos ei lainkaan tiedetä mikä koiraa vaivaa. Ei niinkään ehdotuksia mitä sun koiralle kannattaisi tehdä).Ahaa,mie jotenki oletin, että epilepsia näkyis verikokeista :O Mutta, mutta. Alkaa tuntua siltä, että varaan ajan toiselle ell ja pyydän tarkempia tutkimuksia, ihan vaan varmuuden vuoksi. Kun kuitenkin tää tärinä on nyt pahentunut ihan radikaalisti sen ell käynnin jälkeen ihan muutamassa päivässä. Kuten sanoin, että tärinä kohtaukset olivat miltei joka päiväisiä niin alkuun oli 1-3 päivänki väli ennenku tuli seuraava kohtaus ja nyt niitä tuntuu ilmenevän joka päivä, joskus 2 kertaa päivässä. Kuitenkin vielä nuori koira niin olis ihan hyvä tutkia ettei sit tosiaan ole sun ehdottama kasvain, tulehdus tai joku ongelma aivoissa. Ei ajatukset oikein toimi kun oon pienessä kuumeessa joten näitä tietojakin sitten tarkemmin perusteltuina tipahtelee vähän jokaiseen viestiin, pahoittelen.

Sannuli

Sannuli
Viestimäärä: 1

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 19.01.2011 klo 20:33  
+
0
Moi!
Meidän 5-v sekarotuisella uroksella on viime aikoina ollut ihan samanlaisia oireita lähes päivittäin. Eli tärisee, läähättää ja hakeutuu seuraan, ihan iholle asti, jopa sohvalle viereen mitä ei yleensä tee. Menee muutamassa minuutissa ohi. Sitten on, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Onko syy jo selvinnyt? En itse ole huomannut mitään syytä, en mitään yhteistä tekijää mikä aloittaa kohtaukset. Jos näyttää jatkuvan, täytyy meidänkin tehdä ell visiitti. Mietin itsekin jotain epilepsia-tyyppistä, kasvainta tms.

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 19.01.2011 klo 21:02  
+
0
Ei ole selvinnyt valitettavasti, tän kuun lopulla rokotukset ja ajattelin sillon kysyä toiselta eläinlääkäriltä mielipidettä. Varmaan pyydän tutkimaan koko koiran koska kohtaukset pysyivät poissa hetken aikaa kunnes taas uusiutuivat pienen ajan sisään monesti. Epilepsiahan ei näy verikokeissa ilmeisesti, että sitä en tiedä miten se sitten diagnisoidaan. Mutta jos selviää jotain niin heitän sulle yksäriä tai kirjotan tähän ketjuun :) Jaksamisia sinne päin!

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 19.01.2011 klo 23:14  
+
0
Tää saattaa kuulostaa hassulta, mutta meiän vanha koira sai samanlaisia "kohtauksia" samoilla oireilla (tärinä, läähätys, levottomuus), kun sillä oli ilmavaivoja. :nauru: Koira siis ilmeisesti pelkäsi omia pierujaan ja muistan joskus sylitelleeni sitä kauankin, jotta se rauhoittuisi. Onko koirasi muuten esim. ääniherkkä?
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006

MasaKoira

MasaKoira
Viestimäärä: 1

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Sunnuntaina, 27.02.2011 klo 09:32  
+
0
Hei, meillä on ollut yksi tärinäkohtaus puoli vuotta sitten ja nyt toinen. Koira on kohta 2 vuotias corgi. Sillä on tärinän lisäksi oireena selän / peräpään kova nuuskiminen. Viime kesänä veimme sen eläinlääkärille, koska "kohtaus" oli niin voimakas. Kesti monta tuntia eikä koira kyennyt olla paikallaan. Lääkäri veikkasi suolistotulehdusta. Ei ollut varma. Koira ei tunnu voivan olla paikallaan, johtuu varmaan epämukavuudesta.

Toivon kyllä todella, että kyseessä olisi ilmavaivat eikä mitään pahempaa. Selvisikö siinä toisessa lääkärikäynnissä, mistä ne collien tärinät johtuivat?

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Torstaina, 10.03.2011 klo 21:16  
+
0
^en ollut silloin itse paikalla, mies oli lääkärille sanonut tärinästä, hänkin epäili, että koira pelkää jotain ääniä mitä kuuluu ulkoa/telkkarista yms. Nyt tänään tuli kolmas kohtaus tällä viikolla. :suru: Toivotaan, että teilläkin selviäis mistä johtuvat! Kun meillä koira reagoi heti jos vähänkin ääntään korottaa, puhuu kovempaa yms.

Riikkuschka

Riikkuschka
Viestimäärä: 4

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Lauantaina, 24.09.2011 klo 13:07  
+
0
Meillä on selkäkivuista kärsivä koira, ja oireilee juuri noin. Diagnoosiepäily on välilevytyrä. Lasken tässä tunteja, että koska voin raukalle antaa uuden Tramal satsin... Maanantaina aika Aistiin magneettiin.

Kazi

Kazi
Viestimäärä: 305

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Maanantaina, 26.09.2011 klo 07:51  
+
0
Joko SILLYCOWn ongelma on selvinnyt? Meilla Hipulla on ihan samanlaiset oireet kun sen laittaa autoon. Aluksi mietittiin etta voisi olla matkapahoinvointia, mutta koira palautuu heti normaalitilaan kun sen paastaa ulos, joten elainlaakarikin oli sita mielta etta siita tuskin on kyse. Taa autokammo alkoi ihan yllattaen kun Hippu oli pentu, mika tassa on vahan kummallista kun tietaakseni mitaan traumaattista autossa ei ole koskaan tapahtunut. Elamaa tuo ei sinallaan ole haitannut, mutta olisi kiva tietaa voisiko toisen oloa helpottaa jotenkin automatkojen ajan. Onko kellaan kokemuksia esim. tuommosesta dap pannasta? Uteliaisuus herasi :)
wecope Frodo 10/2014
beagle Kössi 10/2002-12/2015

sillycow

sillycow
Viestimäärä: 1428

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 28.09.2011 klo 00:13  
+
0
Kamala kun oon unohtanut koko ketjun!! En käy täällä enää kovin usein ja kävin tsekkaamassa collie ketjussa koska edellinen kohtaus on tullut.

Kuukausia kohtaukset pysyivät kurissa, sen jälkeen tuli aaltomaisina jonkun aikaa ja ne oli koiralle todella rankkoja. Mikään ei ole muuttunut mihinkään kodissa tai kodin ulkopuolella, nyt ei ole taas kohtauksia tullut muutamaan kuukauteen. Muutaman kerran pelkokohtaus, mutta ne on mun mielestä erilaisia kun aikaisemmat kohtaukset ja tulevat vain jos sataa todella kovaa. Ennen kohtaukset tosiaan tuli ihan mihin kellonaikaan vaan ihan minä päivänä vaan. Lääkityksenä menee barbivet 2xpäivässä. Tulin siihen tulokseen, että epilepsia se on.

Tinduzki

Tinduzki
Viestimäärä: 1

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Lauantaina, 10.12.2011 klo 04:17  
+
0
Hoi!
Tarttis kovasti apua! En tiedä, mihin palstaan tän kirjottaisin, mut kun tuo tärinä ja läähätys esiintyi nyt tänä yönä meiän 2v. aussi-nartulla, aattelin täältä kysyä..

Elikkä. Koko tän viikon Africa on keskellä yötä vinkunu ulos. Se tulee nätisti sisälle, mutta jää heti oven eteen eteiseen odottamaan, että pääsee ulos. Vaikka se saa olla ulkona vapaana(tällä hetkellä ollaan mun porukoilla maalla, rakastaa juosta vapaana täällä) se jää pihalle istumaan ja tuijottaa mua ''etkö oo tulossa''-meiningillä. Pointti on, että tätä tapahtuu vaan öisin. Ja se tuntuu pahenevan päivä päivältä.

Annetaan koiralle ruoka aamuisin ja iltaisin. Korostan nyt, että vain myöhään illalla/yöllä se käyttäytyy näin kummallisesti. Mielestäni virtsaamiset ja ulostamiset on täysin normaaleja, eikä pitäisi olla ongelmia masun kanssa.
Tuossa viikko sitten se söi äiteni tekemiä lusikkaleipiä kamalan määrän ja kärsi kovasta ripulista, mutta se tuntui jo parantuneen. Voisiko olla kipuja vieläkin sokerimäärästä?

Harkittiin jo, että Afri olis tiineenä, mutta se on aika epätodennäköistä. Sillä ei ole ollut juoksuja sitten viimekevään, joten se ei voi tulla tiineksi (vai voiko sittenkin?). Maanantaina se oli hyvän uroskaverinsa kanssa koko päivän, ja tunnin verran ne joutui olemaan yhdessä autossa odottamassa. Astumisen mahdollisuuksia on tietenkin vaikka kuinka useaan otteeseen ollut, mutta juoksut puuttuu. Ja vinkuminen alkoi heti maanantai-yönä.

Mikä ihme sitä vaivaa?
Tänä yönä se taas vinkui, joten jouduin heräämään ja valvomaan sen käytöstä. Ensin vaikutti siltä, että se pelkäsi ulkona pauhaavaa tuulta(tärinää, läähätystä, hyppäsi penkille vierelleni ilman lupaa, meni pöydän alle) ja se onkin ihan mahdollista. Mutta ei tuota tuulta ole muina öinä ollut, eli se ei selittäisi sietämätöntä levottomuutta ja jatkuvaa vinkumista.

Yritin käskeä sen omalle pedille, muttei tahtonut kuunnella ollenkaan. Hädin tuskin sain sitä käsien ulottuville, kun se steppaili niin levottomana ja oli koko ajan ovelle menossa. Kun jätin Afrin yksin alakertaan(ylös se ei saa mennä) kuuntelin ja huomasin, että se yritti avata ulko-ovea itse!

Afri siis inisee ja juoksee samantien ovelle. Kun sen päästä ulos se jää sinne istumaan ja tuijottelemaan, nuuhkii välillä maata. Pari kertaa se on käynyt pusikoissa nuuhkimassa ja kadonnut about kymmeneksi sekunniksi näkyvistä. Tarpeitaan sen ei yleensä tarvitse tehdä.
Nyt kun se on kovin väsynyt valvomisesta, se pari kertaa vikisi, mutta rauhoittui ja meinaa nukahtaa. Koko ajan se pysyy lähettyvillä.
En vain ymmärrä.. Eikä netistäkään löydy apua.
Ei ole kovin mukavaa herätä ja valvoa joka yö tämän takia..
Maanantaina on pakko käydä eläinlääkärillä kyselemässä.

Lyytikäinen

Lyytikäinen
Viestimäärä: 461

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Lauantaina, 10.12.2011 klo 11:31  
+
0
Kurjuus sentään jos tosiaan on epilepsiaa, mutta hienoa jos oireet ovat pystyneet lääkityksellä pois. Ilmoitathan koirasi kasvattajalle mahdollisesta epilepsiaepäilystä!

Collieyhdistyksen foorumissa on myös paljon keskustelua koiran epilepsiasta, sen oireista ja hoidosta. Jos kaipaat vertaistukea collienomistajilta, niin suuntaa ehdottomasti sinne. :)

Tsemppiä!

Esme

Esme
Viestimäärä: 182

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Maanantaina, 12.12.2011 klo 12:08  
+
0
Heips!
Kyllä epilepsia voidaan todeta verinäytteiden kautta, miksi muuten esim. schipperkeistä kerättiin verinäytteitä epilepsian selvittämiseen?
http://www.koirangeenit.fi/projektit/tutkimusprojektit/neurologiset-sairaudet/epilepsia/schipperkejen-epilepsia/
http://www.koirangeenit.fi/?x103997=122586 (tutkimus vuoden vanha, mutta tutkimusmenetelmä selviää)

Meidän schipperkellä todettiin epilepsia 2v. aluksi lääkkeenä juuri tuo barbivet, nykyisin koko loppuelämän kestävä toinen lääke (jonka nimeä en tietenkään nyt muista). Oireet olivat pelottavan näköiset, jäykkyys ja liikkumattomuus, vaahtoa suusta, kaatuminen, kouristelu jne. Koira on nyt 10v. vanhaherra, eikä näkyviä kohtauksia ole ollut moneen vuoteen.
Schipperke 21.02.2002-
Novascotiannoutaja 29.12.2011-

Käpälämäki

Käpälämäki
Viestimäärä: 8

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 26.09.2018 klo 23:21  
+
0
Todella vanha keskustelu, mutta googlettelun ainut tulos jossa oireet ihan samat kuin meidän 3-vuotiaalla seropitytöllä. Ei ole leikattu, mutta ei koskaan ole missään tekemisissä muiden koirien kanssa valvomatta ja juoksuisena ei ollenkaan, joten tiineyden mahdollisuus olematon.

Suorastaan tukalasti viereen/osittain jopa päälle änkeäminen alkoi huolestuttaa ja lopulta tajusin koiran takapään tärisevän sarjoissa trrrr, trrrr... Muutenkin vaikutti pelokkaalta, katsekontakti jos vähänkin liikahdin ja säikähti pientä tömähdystä kun tyyny putosi lattialle, mikä ei siis ole normaalia. Sitten alkoi tuo läähätys ja ihan kuin olisi voihkaissutkin pari kertaa.

Menin aika paniikkiin kun tuota kesti varmaankin tunnista puoleentoista ja näin keskellä yötä ja aivan yhtäkkiä alkoi. Nyt järki alkaa voittaa ja huomasin, että tuolla ulkona ainakin tuulee kovasti, kenties joku syysmyrsky aluillaan... Mitä jos kyse onkin pelosta? Siis siihenhän tuo kaikki viittaa, jos ei kipuun niin hirveään pelkoon. Mitä jos koira pelkääkin rajuilmaa? Huomasin, että joku muukin sanoi oireilun alkaneen juuri yöllä tms. ja joku toinen taisi mainita sen sateenkin. Oletteko huomanneet mitään yhteyttä erikoisiin sääilmiöihin?

Anteeksi jos on sekavaa tekstiä... Olen pikkuisen väsynyt kun en ole voinut huoleltani nukkua tänä yönä.

Muoks; niin ja jos ratkesi jotenkin muuten niin kertokaa ihmeessä!
Nenä meidän - tapahtukoon sinun tahtosi.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 26.09.2018 klo 23:22)

puudelin

puudelin
Viestimäärä: 2

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Keskiviikkona, 07.11.2018 klo 20:16  
+
0

Käpälämäki kirjoitti:

Todella vanha keskustelu, mutta googlettelun ainut tulos jossa oireet ihan samat kuin meidän 3-vuotiaalla seropitytöllä. Ei ole leikattu, mutta ei koskaan ole missään tekemisissä muiden koirien kanssa valvomatta ja juoksuisena ei ollenkaan, joten tiineyden mahdollisuus olematon.

Suorastaan tukalasti viereen/osittain jopa päälle änkeäminen alkoi huolestuttaa ja lopulta tajusin koiran takapään tärisevän sarjoissa trrrr, trrrr... Muutenkin vaikutti pelokkaalta, katsekontakti jos vähänkin liikahdin ja säikähti pientä tömähdystä kun tyyny putosi lattialle, mikä ei siis ole normaalia. Sitten alkoi tuo läähätys ja ihan kuin olisi voihkaissutkin pari kertaa.

Menin aika paniikkiin kun tuota kesti varmaankin tunnista puoleentoista ja näin keskellä yötä ja aivan yhtäkkiä alkoi. Nyt järki alkaa voittaa ja huomasin, että tuolla ulkona ainakin tuulee kovasti, kenties joku syysmyrsky aluillaan... Mitä jos kyse onkin pelosta? Siis siihenhän tuo kaikki viittaa, jos ei kipuun niin hirveään pelkoon. Mitä jos koira pelkääkin rajuilmaa? Huomasin, että joku muukin sanoi oireilun alkaneen juuri yöllä tms. ja joku toinen taisi mainita sen sateenkin. Oletteko huomanneet mitään yhteyttä erikoisiin sääilmiöihin?

Anteeksi jos on sekavaa tekstiä... Olen pikkuisen väsynyt kun en ole voinut huoleltani nukkua tänä yönä.

Muoks; niin ja jos ratkesi jotenkin muuten niin kertokaa ihmeessä!


Meidän villakoiralla, 8v, on samat oireet. Joskus kestää kauan, joskus hetken. Epäilen, että se johtuu pelosta. Usein auttaa, että koiran mielenekiinto kohdistetaan johonkin toiseen asiaan.

Käpälämäki

Käpälämäki
Viestimäärä: 8

VS: KOIRA TäRISEE JA LääHäTTää - Perjantaina, 23.11.2018 klo 09:41  
+
0
Tämä jäi meillä siihen yhteen kertaan joten luulenpa, että liittyi tosiaankin johonkin ympäristön ilmiöön, joka jostain syystä pelotti aivan mielettömästi.
Nenä meidän - tapahtukoon sinun tahtosi.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26141
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263731
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.09.2020 klo 01:30)