Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Perjantaina, 20.10.2017 klo 20:29

Koiran oudot oireet ja epileptiset kohtaukset.

mpetteri

mpetteri
Viestimäärä: 3

KOIRAN OUDOT OIREET JA EPILEPTISET KOHTAUKSET... - Perjantaina, 20.10.2017 klo 20:29  
+
0
Kerronpa tänne koiramme oireista ja kohtauksista joita on tullut tänä syksynä. Jos joku täällä on kokenut koiransa kanssa vastaavaa, tai edes sinnepäin, toivoisin kokemuksia ja kommentteja.
Koira siis nyttemmin perusterve 8vuotias narttu. Rotunsa edustajalle 8 ikävuotta on vasta keski-iän ja vanhuuden rajamailla.
Koiralla aiemmin ollut haimatulehdus joka hoitui ruokavaliolla, eikäole vaivannut aikoihin.
Tänä syksynä sitten erään metsälenkin jälkeen koira sai kokonaisvaltaisen epileptisen kohtauksen. Tajuttomana kouristeli ja kuolaa tuli paljon. Kohtaus kesti noin minuutin, ja jälkitila noin vartin verran kunnes koira tokeni normaaliksi. Käytimme lääkärillä tämän kohtauksen jälkeen, ja lääkäri katseli ja totesi että seurataan pari viikkoa.
2,5 viikkoa kohtauksitta mentiin ensimmäisen kouristelukohtauksen jälkeen. Uskaltauduimme taas metsään lenkille. Koira sai metsässä taas uuden kohtauksen. Vähän pidempään kesti kuin aiemmin. Toipui kohtalaisen nopeasti. Taas mentiin lääkäriin, otettiin verikokeet. Tulokset olivat normaalit. Maksa, munuaiset yms arvot hyvät. Ainoa missä.vähän koholla arvot, oli kolesteroli (viite 8, arvo 10,8). Lääkäri kuunteli sydämen kahteen otteeseen, ei sivuääniä.
Aloin miettiä ja summailla koiran vointia kesältä. Koira on lihonut 2kiloa vuoden aikana. Ruoka-annosta pienennetty, ei enää voi pienentää. Ei jaksa ulkoilla, väsyy puolen kilometrin jälkeen ja alkaa "jätättää". 1km jälkeen joudumme lepäämään useita minuutteja. Koiralla turkin kunto heikentynyt vähän. Näiden perusteella testasimme verestä kilpirauhasarvot. Taas "vesiperä"- arvot olivat erinomaiset. Eli koira oireilee, mutta kaikki arvot ovat loistavia. Mistä voi olla kyse?
Tutkimukset jatkuvat maanantaina. Kaikenlaisia mielipiteitä kuulen mielelläni.

mpetteri

mpetteri
Viestimäärä: 3

VS: KOIRAN OUDOT OIREET JA EPILEPTISET KOHTAUKSET... - Lauantaina, 21.10.2017 klo 11:39  
+
0
Sellainen vielä että koiralla on lisäksi närästystä, ja maha alkaa lurista kovasti tyhjänä nuolee paljon tassujaan ja nyt muutamana viikkona huomannut että koira istuu ja nuolee pakonomaisesti "ilmaa".
Vaikka koiralla ei ole juomis/virtsaamisrallia tuli mieleen mahdollinen cushingin tauti. Pitääpä pyytää ell maanantaina teettämään testit jo valmiiksi movetilla saatavilla olevasta verestä.
Harmi kun kukaan ei ole tähän osannut sen kummemmin kommentoida tai oireet eivät täsmää lukijoiden koirien kokemuksiin. Olisi mukava kuulla jotain, tämä epätietoisuus on pahinta kun lääkärikin ampuu "sokkona puistikkoon", toivoo että joku diagnoosi testeissä tärppäisi.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25238
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5722
Viestejä yhteensä543599
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään1
Viestejä kirjoitettu tänään1
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös262139
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.10.2018 klo 19:30)