Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 16:46

Koiran spondyloosi?

Siirry sivulle: 1 2

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 16:46  
+
0
6v. koirallani on todettu selkärangassa spondyloosi, koira sai 2vko:n tulehduskipulääkekuurin. Ontuminen vaan tuntuu pahenevan, jotenkiniski epätoivo tuleeko tästä mitään?!
En varmasti osannut kysyä tarpeeksi tuosta spondyloosista kun lekurilla tuntui olevan kiire, tai sitten olin vain helpottunut kun ei ollut mitään pahanlaatuista! Mutta siis millanen tulevaisuus on koiralla tuon taudin kanssa? Sen lekurin sanoi, ettei työkoiraa siitä sais enää mutta ihan kotikoirana pystyy oleen. Mutta millasena? Uskaltaako lenkittää pitkiä matkoja? Tällä hetkellä koira ei suostu edes pitkiin lenkkeihin, mutta ajattelin tulevaisuudessa.
Onko kellään ollut pitkäikäinen koira jolla sama tauti?
Surkeeta ulkoiluttaa koiraa joka istuu vaan ja roikottaa tassuja sen näkösenä, että hei mennään takasin kotia! Siis onko se viimmeinen palvelus piankin edessä?:suru:

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 21.02.2011 klo 12:55  
+
0
Spondyloosista löytyy paljon tietoa internetistä. Esim. kennelliiton sivuilla on yks artikkeli (puhutaan bokserin spondyloosista, mut samanlainen se muillakin koirilla on) aiheesta.

Todettiinko spondyloosis siis ihan kuvaamalla ja miten paha rappeuma on?

Jotkut koirat elävät spondyloosista huolimatta täysin normaalia, kivutonta elämää. Hyppääminen on ainakin yksi asia, jota spondyloosista kärsivän koiran tulisi välttää. Harrastamista ei kuitenkaan tarvitse kokonaan lopettaa, vaan kannatta valita lajeja joissa koiran rankaan ei kohdistu ylimääräistä rasitusta. Esimerksi jälki on laji jota pystyy harrastamaan koira kuin koira kunnostaan huolimatta.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 21.02.2011 klo 20:36  
+
0

SanttuJ kirjoitti:

Spondyloosista löytyy paljon tietoa internetistä. Esim. kennelliiton sivuilla on yks artikkeli (puhutaan bokserin spondyloosista, mut samanlainen se muillakin koirilla on) aiheesta.

Todettiinko spondyloosis siis ihan kuvaamalla ja miten paha rappeuma on?

Jotkut koirat elävät spondyloosista huolimatta täysin normaalia, kivutonta elämää. Hyppääminen on ainakin yksi asia, jota spondyloosista kärsivän koiran tulisi välttää. Harrastamista ei kuitenkaan tarvitse kokonaan lopettaa, vaan kannatta valita lajeja joissa koiran rankaan ei kohdistu ylimääräistä rasitusta. Esimerksi jälki on laji jota pystyy harrastamaan koira kuin koira kunnostaan huolimatta.
Niin mutta onko normaalia,että ontuminen pahenee vaikka tulehduskipulääkkeet päällä?
Juu ihan kuvattiin rtg:llä, ei se lekuri sanonut kuinka paha se on.
Nyt koira istuu monta kertaa kesken pienenkin lenkin eikä haluais kävellä, musta alkaa tuntua että mä en kestä kattoa tollasta ja nuolee jatkuvasti tassujaan niin kuin olisivat kipeet. Meillä kun on niin paljon allergiaa yms... tän lisäks.

tehtailija

tehtailija
Viestimäärä: 5993

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 21.02.2011 klo 21:04  
+
0
aika vähillä tiedoilla lääkäri sut päästi. spondyloosi taitaa kaikilla muilla roduilla paitsi boksereilla olla seuraus jostain muusta, esim. lonkkaviasta.

oireet kuulostaa aika vakavalta. kattoisin kuurin loppuun ja jos silloinkaan lenkistä ei meinaa tulla mitään niin miettisin lääkärin kanssa olisiko lopetuksen paikka vai olisko vielä jokin järkevä hoitokeino.
this parrot is no more!

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 21.02.2011 klo 22:32  
+
0
Oireet ilmenevät käsittääkseni siinä vaiheessa kun uusia muodostumia selkärankaan ilmenee. Vanhat sillottumat/luupiikit eivät yleensä näy oireiluna. Tai näin olen asian ymmärtänyt. Vois siis olla ettei tulehduskipulääkeet ole koirasi kohdalla vielä purreet. Itse tiedustelisin asiaa tarkempaa tietoa hoitaneelta eläinlääkäriltä. Tehtailijan kanssa muuten samoilla linjoilla jatkon suhteen. Jos koira ei voi elää koiran elämää niin lopetus taitaa olla se armelian vaihtoehto. Selkärangalle voidaan myös käsittääkseni tehdä joitain korjausleikkauksia.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014
(Viestiä on muokattu tiistaina, 22.02.2011 klo 16:31)

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Lauantaina, 26.02.2011 klo 10:51  
+
0
:roll:No tulehduskipulääkkeet loppu nyt tänään ja tilanne vaan pahenee pikku hiljaa, ja mitä noihin leikkauksiin tulee niin ei kiitos! Nyt alkaa tuntua,että tämä kyseinen koira kärsinyt tarpeeksi elämänsä aikana ja ansaitsee päästä sateenkaarisillalle viettämään vapaat koiran elämää....
Aion kyllä soittaa maanantaina lekurille ja kysellä muita vaihtoehtoja, mutta jotenkin tuntuu että onko niitä muita kuin leikkaus.
Ja sanoi se lekuri,että etupäässä selkäsangassa jotain terävää nivelissä näkyvissä mutta ei osannut sanoa mitä vaan että tuskin vakavaa...
Kyllä joskus miettii miksei lukenut ite eläinlääkäriksi! :hymy:

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Lauantaina, 26.02.2011 klo 14:07  
+
0

tehtailija kirjoitti:

aika vähillä tiedoilla lääkäri sut päästi. spondyloosi taitaa kaikilla muilla roduilla paitsi boksereilla olla seuraus jostain muusta, esim. lonkkaviasta.Minulle ei tuo teksti oikein avautunut. Spondyloosihan on selkärangan luutumissairaus, jossa nikamiin muodostuu luupiikkejä. Pahimmillaan nikamien väliin muodostuu luusiltoja, saattaapa nikamat luutua lähes yhdeksi "köntäksi". Vaikeusasteita on neljä.

Spondyloosilla ei ole mitään tekemistä lonkkavian (dysplasia) kanssa, ei boksereilla eikä millään muullakaan rodulla. On vaikea kuvitella, että spondyloosi aiheuttaisi ontumista, tassujen nuolemisesta puhumattakaan.

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 27.02.2011 klo 13:48  
+
0
Koiralla normaalit B:n lonkat, koko koira rtg:n kuvattu ei mitään muuta kuin toi kahden nikaman luutuminen löydetty. Ja jotain teräviä piikkejä jossain nivelissä ,mistä lekurikaan ei osannut sanoa sen enempää. Käski vaan tilata ajan hierojalle, se on edessä maanantaina. Jotenkin kyllä vähän arveluttaa sekin auttaako vai pahentaako?! Osaako hieroja sanoa uskaltaako hieroo vai meneekö vaan j ahieroo??

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 27.02.2011 klo 15:31  
+
0
piti vielä lisätä, että koirallahan leikattu ristiside takakintusta reilu vuosi sitten. Mietin vaan voisko oireilla,että etukintussa samaa vaivaa? Sekin vaiva alkoi samallalailla.
Nytkin koiralla kestää n.15min lenkissä reilu puoli tuntia ja ylikin. Välillä kyllä intoutuu kovempaan menoon, mutta äkkiä se lopahtaa. Välillä istuu ja roikottaa etutassujaaan. Pakkasilla ajattelin johtuvan kylmästä ja hieroinin niitä mikä auttoikin. Mutta nyt alkanut miettiä kaikenlaista!
Voi itku! Surku tulee kun ei lekurikaan ota kunnolla kommentia.

Piimäenkeli

Piimäenkeli
Viestimäärä: 859

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 28.02.2011 klo 11:17  
+
0

Lilian1 kirjoitti:

Koiralla normaalit B:n lonkat, koko koira rtg:n kuvattu ei mitään muuta kuin toi kahden nikaman luutuminen löydetty. Ja jotain teräviä piikkejä jossain nivelissä ,mistä lekurikaan ei osannut sanoa sen enempää. Käski vaan tilata ajan hierojalle, se on edessä maanantaina. Jotenkin kyllä vähän arveluttaa sekin auttaako vai pahentaako?! Osaako hieroja sanoa uskaltaako hieroo vai meneekö vaan j ahieroo??Toi riippuu ihan hierojasta ja hierojan taidoista mitä tekee ja onko hyötyä vai haittaa. Oman koiran kanssa hieroja katsoi ensin koiran liikkeet läpi, kyseli sairaushistorian jne. ennen kuin edes koski koiraan. Suosittelisin lämpimästi pyytämään koiran röntgenkuvat eläinlääkäriltä ja viemään koiran ja kuvat näytille jollekin toiselle lääkärille (mieluusti tuki- ja liikuntaelinvaivoihin perehtyneelle), jos toi lääkäri ei kerran osannut sanoa oikein mitään. Kannattaa myös varautua siihen, että toinen lääkäri haluaa ottaa uusintakuvat itse. Näin kävi tuttuni koiran kanssa, koska edellisistä kuvista diagnosoitu silottuma osoittautuikin tärähtäneeksi kuvaksi ja toisen ell ottamat paremmat kuvat paljastivat, ettei selässä ollutkaan vikaa. Ne piikit (ilmeisesti luupiikeistä kyse?) nivelissä voivat hyvinkin olla koiran ontumisen ja tassujen nuolemisen syynä.

Mäkin jäin ihmettelemään Tehtailijan kommenttia.:mietiskel:Ikinä ole kuullutkaan, että spondyloosi johtuisi automaattisesti jostain muusta vaivasta. Ja omalla koiralla tosiaan on iän myötä tullut spondyloosi, vaikka sillä ei mitään lonkkavikoja tai muita nivelvaivoja ole. Kipulääkkeitä se ei ole selän takia syönyt ollenkaan, takapään liikkeet ovat vähän jäykät, mutta ontumista tuo ei aiheuta. Olen käsittänyt, että kipuilua ilmenee lähinnä siinä vaiheessa kun siinä vaiheessa kun spondyloosi kehittyy, mutta luutumisen jälkeen kipuilua ei pitäisi olla, ellei kyseessä ole joku pinteeseen jäänyt hermo. Edesmenneellä koirallanikin tuli vanhemmiten spondyloosimuutoksia ja samantyyppisiä oireita. Senkin kohdalla ell totesi kuvien perusteella, ettei syytä huoleen ole, koska spondyloosi ei ollut niin paha, että siitä mitään hermojumeja tms. tulisi. Tuolla koiralla oli nivelrikkoa ja siihen jatkuva lääkitys, mutta ei senkään lonkissa mitään isompaa vikaa ollut.
Voi joutua itkemään vähän, jos on antanut kesyttää itsensä.

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 28.02.2011 klo 18:05  
+
0
No vihdoinkin toi lekuri suostui kysymään konsultaatiota toiselta paikkakunnalta olevalta ortopediaan erikoistuneelta lekurilta, katotaan nyt mitä sieltä sitten tulee kommentia. Siitä riippuu ihan lähetäänkö sinne käymään vai mitä.
Mutta kait koira uikuttais tms... eikä leikkis yhtään jos olis tosi kipee? Vai ?
Ei se siis hirveesti riehu leikkiessään niin kuin ennen mutta leikkiipä aina hetken kerrallaan ihan oma-aloitteisesti.
Tuo meidän oma lekuri mietti josko sen paino on noussut niin paljon ,että vaikuttais mutta ei se oo kuin pari kiloa noussut. Ja sekin johtuu talven kylmistä ja sen omasta liikunnasta kieltäytymisestä.Tosin oon kyllä vähentänyt sen ruoka-annoksia, sekä makupalat tosi minimiin.
Mutta kun on labukasta kyse niin jotain ihan pikku riikkistä on pakko saada... ...:nolo:

Piimäenkeli

Piimäenkeli
Viestimäärä: 859

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 28.02.2011 klo 23:27  
+
0
Koiran kipua on vaikea huomata ennen kuin koira on oikeasti tosi kipeä. Kyllä se voi kipuillessaankin leikkiä jonkin verran ja uikuttamaan se tod. näk. alkaa vasta siinä vaiheessa kun kipu on jo ihan h*lvetillinen. Mm. tassujen/jalkojen nuoleminen viittaa kipuun. Googlettamalla koiran kipu löytyy paljon erilaisia linkkejä, mitä kannattaa lukaista läpi.
Voi joutua itkemään vähän, jos on antanut kesyttää itsensä.

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Keskiviikkona, 02.03.2011 klo 12:38  
+
0
No niin kannatti olla ittepäinen ja vaatia toista mielipidettä kuvista, koiralta löytyi erittäin paha nivelrikkoa kyynernivelistä. Muuta mahdollisuutta ei annettu kun leikkaus, jossa sitten näkee tarvitaanko jopa uusi nivel!
Eilen kotiin tullessani illalla koira ei meinannut eteiseen päästä kun oli jo hetken nukkunut, taitaa tuo olla kipee kuten arvelinkin. Mutta eipä toi tulehduskipulääke kuurikaan auttanut.
Eli nyt sitten mietitään olisko jo se viimeisen palvelun vuoro! Mikä mahtaa olla, että mies perheessä useinmiten sitä mieltä että odotellaan ja katotaan vielä. Näin meilläkin on, ja moni työkaveri kertoi ihan samanlaista juttua heiltä!
Mutta yksi työkaveri sanoi hyvin, että kyllä sen itse tietää koska se viimmeinen palvelus on ainoa mahdollisuus koiralle!

Lilian1

Lilian1
Viestimäärä: 17

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Torstaina, 03.03.2011 klo 14:59  
+
0
Nyt päätettiin lähteä vielä kokeilemaan tuota cartophen pistos sarjaa, ja painonpudotushan meillä on ollut tapetilla viimmeset pari viikkoa. Ajattelin pyytää varalle vielä särkylääkkeet, ettei sitten tartte erikseen lähteä sitä hakemaan. ja kun kuitenkin pahin kipu iskee aina pyhänä tai yöllä!!
Sais vaan meri sulaa, että päästäis uimaan molemmat!!:aurinko:

tassupari

tassupari
Viestimäärä: 63

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 01.02.2015 klo 20:32  
+
0

SanttuJ kirjoitti:

. Selkärangalle voidaan myös käsittääkseni tehdä joitain korjausleikkauksia.No empä ole koskaan kuullut että spondyloosia voitaisiin hoitaa leikkaamalla. Mihinkähän täm tieto mahtaa perustua?

tassupari

tassupari
Viestimäärä: 63

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 01.02.2015 klo 20:35  
+
0

tehtailija kirjoitti:

spondyloosi taitaa kaikilla muilla roduilla paitsi boksereilla olla seuraus jostain muusta, esim. lonkkaviasta.Hah hah, on muuten aika paljon rotuja joilla spondyloosia tavataan samoissa sukulinjoissa, ilman mitään muita vaivoja. Lonkkien kanssa tällä taudilla ei ole kyllä todettu minun tietääkseni olevan mitään yhteyttä - vai onko jossain luettavissa tutkimus, jossa näin todetaan...

Aika pelottavaa, että ihmiset heittelee täällä omia ideoitaan ja päätelmiään melkeimä faktoina...

Revenzelak

Revenzelak
Viestimäärä: 26

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Tiistaina, 24.02.2015 klo 11:15  
+
0
Meillä eläinlääkäri suositteli fysioterapiaa spondyloosiin. On käyty fysioterapiassa vaivan takia. Suosittelen minäkin. Samalla annettu akupunktiohoitoa ja tehonnut.
Taas on uusi myrkyttäjä muuttanut päätyhuoneistoon ja lapsia käyttää. Kesäkin sopivasti tulossa...

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Tiistaina, 24.02.2015 klo 22:05  
+
0

SanttuJ kirjoitti:

. Selkärangalle voidaan myös käsittääkseni tehdä joitain korjausleikkauksia.tassupari kirjoitti:

No empä ole koskaan kuullut että spondyloosia voitaisiin hoitaa leikkaamalla. Mihinkähän täm tieto mahtaa perustua?

Varsinaisen spondyloosin parantamisesta leikkauksella en minäkään tietoa löytänyt, mutta selkärankaan kohdistuvista leikkauksia löyty tietoa esimerkiksi täältä. Saattanut ehkä tätä tarkoittaa muutama vuosi sitten tai sitten olen ymmärtänyt jotain väärin.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014
(Viestiä on muokattu tiistaina, 24.02.2015 klo 22:22)

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Sunnuntaina, 26.04.2015 klo 20:35  
+
0
Meillä löytyi 9v labbikselta maanantaina magneettikuvista välilevyn pullistuma lannerangan tienoilta sekä röntgenkuvista suht samalta alueela spondyloosia pienellä alueella. Koira siis kipuillut neljä kertaa selkäänsä elämänsä aikana. Kipulääkekuuri ja lepo täälläkin taas jälleen joitona, mutta en älynnyt kysyä lääkäriltä (tosin en tiedä oisko tiennytkään neurologi) että onko yhtään hyödyttävää syöttää jotain näitä nivelravinteita koiralle? Siis spondyloosin kannalta.. Röntgenlääkäri soittaa tulevalla viikolla ja kertoo tarkemmin, neurologi ei osannut muuta sanoa kuin että spondyloosia on.. Kertoi enemmän magneettikuvan löydöksestä. Koiralla ei oo mitenkään pahat oireet, melko lievät ollu joka kerts kun selkä on kipuillut mutta silti aina silloin selvästi kipeä. Väliajat on ollut täysin oireeton ja elänyt normaalia elämää kunnes taas on seuraava kipukohtaus iskenyt. Oireena on ollut lähinnä vaisuus, makoilu, pään roikottaminen, seisomis-ja hyppäämishaluttomuus ja oikean takajalan laiskuus mitä en sitäkään itse ole nähnyt vaan paljastui neurologisissa testeissä. Koiralla tuskin montaa elinvuotta on jäljellä enää muutenkaan, selkä kruunas vielä pisteen sairasteluhistorialle, mutta jos nyt mitenkään voin yhtään edesauttaa selän kuntoa niin onko noista lisäravinteista hyötyä yhtään? Lonkissa ei ainakaan neurologin mukaan ollut mitään eikä ilmeisesti nivelrikkoakaan mitä itse pelkäsin että ois.. Tosin sen suuntaisia oireitakaan ei ole, esim jäykkyyttä tai ontumista.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

Mindy2008

Mindy2008
Viestimäärä: 11

VS: KOIRAN SPONDYLOOSI? - Maanantaina, 05.11.2018 klo 13:32  
+
0
Minulla oli saksanpaimenkoira. Koira oli 3v 9kk ikäinen kun selkä kuvattiin. En lähettänyt kuvia kennelliittoon. Selkä sai "tuomion" eli spondyloosi ja aste ole 4. Koira eli ihan normaalia elämää 08.06.2009 alkaen tuonne 2015 asti, kunnes sai ensimmäisen takapäähalvauskohtauksen. Eläinlääkäriin soitettiin. Sanottiin että jos ei mene 30min ohi, tuoda koira näytille. Kohtaus meni 25min ohi ja koira jatkoi normaalia elämää. Kunnes 22.03.2017 koira sai toisen kohtauksen ja menehtyi kotiinsa 7v 9kk ikäisenä. Kipulääkettä en aluksi antanut. Sitten annoin 3pvän ajan. Mitään muutosta en huomannut koirassa, joten lopetimme lääkkeiden antamisen.
sekarotuinen narttu Mindy s.10.04.2008
saksanpaimenkoira narttu Donna (Xeroge's Olivia) s.08.06.2009 - k.22.03.2017)

http://sannanelamansaelaimet.simplesite.com/

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263792
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.11.2020 klo 14:45)