Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Maanantaina, 29.10.2018 klo 12:07

Koiran terveys ja ulkomuoto poikkeaa oikeasta

Miuse

Miuse
Viestimäärä: 8

KOIRAN TERVEYS JA ULKOMUOTO POIKKEAA OIKEASTA - Maanantaina, 29.10.2018 klo 12:07  
+
0
Meillä on 1 vuotias pyrre narttu, luin hieman rodun sairauksista yms millaista ulkomuotoa toivotaa koiralta. Huomasin että koiramme poikkeaa moneltakin osin näistä tavoitteista sekä luin kyynärnivelen kasvuhäiriöstä mikä saattaa myös pitää koiramme kohdalla paikkaansa sillä olemme käyttäneet ontumisen takia lääkärissäkin. Kysynkin nyt onko kasvattaja tästä velvollinen? Vähän harmittaa heittää 1200 euroa kankkulan kaivoon.

Villaturri

Villaturri
Viestimäärä: 5

VS: KOIRAN TERVEYS JA ULKOMUOTO POIKKEAA OIKEASTA - Torstaina, 01.11.2018 klo 12:44  
+
0
Jos koirasi on jo vuotias, olet itsekin vaikuttanut sekä koiran ravitsemuksen että sen liikunnan kautta koiran terveyteen mitä suurimmassa määrin. Tuskin on enää kasvattajan vastuulla. Tietenkin sinun olisi hyvä keskustella kasvattajan kanssa koirasi terveydestä. Jos Suomesta hankittu koira ja vielä rotujärjestön jalostussuositusten mukaisesta yhdistelmästä, pennun alkutilanteesta varmempi tieto.

Oletko kuvauttanut pennun, että ontumisen syy löytyisi, jos se on luustossa tai nivelissä.

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: KOIRAN TERVEYS JA ULKOMUOTO POIKKEAA OIKEASTA - Torstaina, 01.11.2018 klo 17:55  
+
0
Kasvuhäiriö on pitkälti geeneissä eikä se välttämättä ala oireilla, kuin vasta myöhemmällä iällä. Mutta jos kasvattaja on käyttänyt rikkinäisiä koiria jalostukseen niin se on aika vastuutonta. Oletko ollut yhteydessä kasvattajaan?
Ruokinnalla ei tässä tapauksessa ole merkitystä sillä ruualla ei voi vaikuttaa tämmöisiin asioihin. (Ellei ruoka ole jotain todella huonoa tai pelkkää raakaa ilman lisäravinteita.) Mutta tuommoinen sairaus voi johtaa nivelrikkoon joten kannattaa jo tässä vaiheessa aloittaa syöttämään nivelvalmistetta eli glukosamiinia. Ihmisten apteekista löytyy ihan hyviä. Meidän iso koira söi arthrobalansia.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

Miuse

Miuse
Viestimäärä: 8

VS: KOIRAN TERVEYS JA ULKOMUOTO POIKKEAA OIKEASTA - Torstaina, 20.12.2018 klo 23:52  
+
0
[quote=Villaturri]Jos koirasi on jo vuotias, olet itsekin vaikuttanut sekä koiran ravitsemuksen että sen liikunnan kautta koiran terveyteen mitä suurimmassa määrin. Tuskin on enää kasvattajan vastuulla. Tietenkin sinun olisi hyvä keskustella kasvattajan kanssa koirasi terveydestä. Jos Suomesta hankittu koira ja vielä rotujärjestön jalostussuositusten mukaisesta yhdistelmästä, pennun alkutilanteesta varmempi tieto.

Oletko kuvauttanut pennun, että ontumisen syy löytyisi, jos se on luustossa tai nivelissä.[/quote

Otimme pennun sen ollessa 4kk. Jalka on röntkenkuvattu ensimmäisen kerran ontumisen ilmaantuessa. Pentu söi myös gelattinia vuoden ikäiseksi asti. ]

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26100
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5805
Viestejä yhteensä543770
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263689
(Tilastot päivitetty viimeksi 14.08.2020 klo 04:45)