Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Torstaina, 15.04.2010 klo 20:57

Korvissa hiiva

robsu

robsu
Viestimäärä: 304

KORVISSA HIIVA - Torstaina, 15.04.2010 klo 20:57  
+
0
onko kokemusta? meidän pennulle todettiin kyseinen vaiva tänään lääkärissä ja minua kiinnostaa että onko kokemuksia, uusiutuuko helposti ja miten nopeasti parani?
life is no nintendo game

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: KORVISSA HIIVA - Torstaina, 15.04.2010 klo 22:46  
+
0
Ruoka myös vaikuttaa aika paljon. Monet kerrat ollaan epäilty (rodussa "normaalia" tuo hiiva) mutta ei ole ollut kun raapenäyte otatettu. Sokeripitoinen ruoka yleensä tuottaa hiivaa.. esim.porkkana. Joilleki tulee helposti ja joilleki ei. Ei voi oikein sanoa siitä miten uusiutuu :wink:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

robsu

robsu
Viestimäärä: 304

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 16.04.2010 klo 07:59  
+
0
selvä, eläinlääkäri oli sanonut että johtuu varmastikkin siitä kun alettiin pikkuhiljaa vaihtamaan ruokaa, eli pitäisi pysyä kuulemma vielä hetki siinä kasvattajan antamassa ruoassa (eli J&V:ssa)
life is no nintendo game

Greystar

Greystar
Viestimäärä: 4

VS: KORVISSA HIIVA - Tiistaina, 20.04.2010 klo 13:31  
+
0
Meillä kärsittiin hiivasta pitkään viime talvena. Jo ennen hiiva diagnoosia koiran kovat keräsivät normaalia enemmän vaikkua ja yksi korvatulehduskin ehti olla.

Hiivan hoitoon saatiin antibiotti tippoja korviin ja putsaus aineella 2 x päivässä muistaakseni 2 vk ajan. Ei lähtenyt noilla ja samojen lääkkeiden lisäksi tuli suun kautta antibiotti joka viimein puri. Tosin antibiotti pisti vatsan ihan sekasin ja yli 2 vk kuurilla se ei ollut kovin mukavaa.

Vaihdoin ruuankin hiivan aikana enkä palanut enään vanhaan, en tiedä oliko tästä apua, mutta nyt kun hiivasta yli kuukauden taistelun jälkeen päästiin eroon on kovat pysyny todella puhtaina eikä koira ravistele tai rapsuttele niitä turhaan.

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KORVISSA HIIVA - Tiistaina, 20.04.2010 klo 17:47  
+
0
Joko olen kiusannut tällä linkillä? Hiukan keskeneräinen...
http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/terveys/hiivatulehdus/
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: KORVISSA HIIVA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 22:11  
+
0
Kiitos, Jagster, loistavasta linkistä :)

Kerroinkin juo tuolla ruokapuolella eräässä ketjussa että isäni 5v kk-mäykyllä on ollut jo reilusti yli vuoden todella raju hiivatulehdus toisessa korvassa. Koiran iho on muuten pysynyt siistinä, vain korva on ollut ongelma.

Korvan kanssa on kierretty monet eläinlääkärit eikä kukaan ole vielä saanut korvaa parantumaan. Nyt korva on jo ilmeisesti kuuroutumassa, ainakaan koira ei enää reagoi pään takana tehtyihin napsutuksiin jos ne tehdään kipeän korvan puolella. Hoitoina on kokeiltu niin ruokavalion muutoksia ja allergeenien etsintää kuin myös kaikki mahdolliset lääkitykset antibiooteista hiivalääkkeisiin. Eikä ole ollut halpaa puuhaa :neutral:

Ensimmäinen ell tosiaan heti sanoi että juu vehnä pois ruoasta niin johan hiiva lähtee. No eipä ollut mitään apua. Ruokavaliosta jätettiin vuoronperään kaikkea mahdollista pois, muttei mikään tuntunut vievän hiivaa mennessään. Nyt ollaan jo epätoivon puolella. Maitohappobakteereita ei vielä olla kokeiltu, kukaan ell ei tällaista ole ehdottanut. Ilmeisesti kannattaisi kuitenkin kokeilla? Mistä tuota Molkosania saa? Olisiko sinulla lisää hyviä ehdotuksia mitä kannattaisi kokeilla? Käy nimittäin sääliksi koiraa, koska korva on ajoittain hyvinkin kivulias :suru: Tässä vaiheessa ollaan valmiita kokeilemaan mitä tahansa!

Muoks. Google kertoi jo mistä Molkosani saa :)
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi
(Viestiä on muokattu tiistaina, 22.06.2010 klo 22:22)

Jemima

Jemima
Viestimäärä: 860

VS: KORVISSA HIIVA - Maanantaina, 30.08.2010 klo 23:37  
+
0
Entä näkyykö koirilla hiiva emättimessä ja/tai peräaukossa? Steriloitu narttu on jo jonkun aikaa valutellut emättimestään kellertävää töhnää mitä on puhdistellut myös. Nyt sillä on peräaukko selvästi arka, tänään oli nuollut kaikki ympäröivät karvat ihan märiksi. Anaalit olen tyhjentänyt eikä ongelman pitäisi olla niissä. Kakatessa ja pissatessa koiran peräaukon sisällä näkyy selvää punoitusta mitä ei ole aiemmin ollut. Ulkoa peräaukko näyttää ihan hyvältä. Koiran korvissa on hieman töhnää ja se niitä pikkuisen rapsuttelee, mutta puhdistamalla on pysynyt aisoissa.

Pitkän kortisonikuurin söi keväällä ja vielä pitempi tylosin (ja zitac) kuuri loppui kesäkuun lopussa. Voisiko tämä olla nyt hiivaa? Vai kenties matoja? Vai mitä ihmettä?

Koira on syönyt nyt reilun kuukauden puuroa (riisi-hirssi-kalkkuna-porkkana) ja koko ajan on ollut tämä peräaukon punoitus lievä ongelma. Nyt pahentunut huomattavasti. Ongelma oli myös edellisellä ruoalla (trovet ankka-peruna purkki), joten pelkästään ruoasta ei pitäisi olla kyse. Ripulia tällä on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti yli vuoden, mutta tuntuu ettei tässä ole kyse pelkästään senkään aiheuttamasta peräaukon ärsytyksestä.

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KORVISSA HIIVA - Tiistaina, 31.08.2010 klo 12:55  
+
0

Entä näkyykö koirilla hiiva emättimessäLääkärien mukaan ei, omistajien mielestä kyllä.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

kr68

kr68
Viestimäärä: 2

VS: KORVISSA HIIVA - Sunnuntaina, 19.12.2010 klo 14:21  
+
0
Mun koiralla on ollut nyt 6 kk ongelmaa korvissa. Ensin oli hiiva+korvapunkki. Hoidettiin antibiooteilla ja tipoilla ja jollain liuoksella niskan tyveen. Sit yks yö lokakuussa alkoi koira pomppia yöllä ja vasemmasta korvasta valui nestettä. Päivystyksessä otettiin näyte mut siit ei oikein saatu selvää mitä kasvoi. Kuitenkin antibiootti +tippoja. Jälkitarkastuksessa edelleen hiivaa. Seuraavaksi nukutettiin ja putsattiin + lääkittiin korvat ja määrättiin persikanhajuista liuosta millä piti korvia huuhdella. Vasen korva vuotaa edelleen ja edessä uusi nukutus+korvien putsaus + röntgenkuvaus päästä. Tässä on jo kolme eri lääkäriä hoitanut ja ei vaan tule korvat kuntoon. Olen aika epätoivoinen jo....

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: KORVISSA HIIVA - Maanantaina, 20.12.2010 klo 09:53  
+
0
Molkosanhan on heravalmiste, voiko sen "korvata" ihan tavallisella heralla mitä tulee mm. kun tekee kotijuustoa?

Hugolla ei ole varsinaista hiivaongelmaa, mutta sen korvat tuoksahtaa hetkittäin makeammalle kuin normaalisti, ja silloin huomaan sen myös nuolevan tassujaan enemmän. Tämä kestää pari päivää kerrallaan ja menee itellään ohi (eli oon päätellyt sen johtuvan jostain, mitä se on silloin syönyt), ja nyt pohdiskelenkin pitäiskö juustonteko ajoittaa aina samaan aikaan Hugon oletetun hiivaongelman kanssa jotta vois huuhdella tassut heralla :wink:
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Tossupossu09

Tossupossu09
Viestimäärä: 2

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 09.09.2011 klo 21:25  
+
0
Heips,
omistan reilu parivuotiaan keskikokoisen villakoira nartun. Sillä on ollut nyt lähes jatkuvasti, toisessa korvassa tulehdus. Tummaa , lähes mustaa mönjää tulee korvasta ja lotisee. On saanut jo ties montako lääkekuuria, alkuun auttaa, mutta ennen kuin kuuri edes loppuu, niin tuntuu palaavan takaisin. Lääkäri totesi joskus,että hiivaa. Mikä auttaisi, ruokavalion muutos? Millainen ruokavalio? HJELP :)

Rez

Rez
Viestimäärä: 1140

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 09.09.2011 klo 21:55  
+
0
^ Miten kauan/miten monta tulehdusta koiralla on ollut? Uiko koira paljon? Onko ruokavaliossa tapahtunut muutoksia?
Kukaan ei ole hyödytön - aina voi olla edes huonona esimerkkinä.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 09.09.2011 klo 21:55)

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: KORVISSA HIIVA - Keskiviikkona, 26.10.2011 klo 17:32  
+
0
Herättääkö ajatuksia ja mielipiteitä?
http://www.katiska.info/terveys/korvat-ja-hiiva/
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Mellis

Mellis
Viestimäärä: 8

VS: KORVISSA HIIVA - Lauantaina, 25.08.2012 klo 23:05  
+
0
Vajaa 6kk pennulla korvissa tummaa mönjää paljon ja iholla tummanpunaisia läikkiä. Rapsuttelee itseään melko paljon. Tassuväleissä en vielä huomaa mitään punotusta kuin parissa ihan reunalla, tassujen pohjat siistit. Takana on ulosteen löysyyttä, 3 ab-kuuria (2xpissatulehdus ja 1xrevennyt kynsi). Alkuun söi RC:n junnuruokaa, raaputtelu oli lähes maanista ja vaihdoin Brit Caren junnuruualle. Raaputtelu väheni, kakkamäärät sillä isohkoja, mutta kiinteämpää kuin RC:lla. Nyt olen siirtämässä aikuisruualle ja kokeilussa on Nutro Goldin lammas-riisi. Kakka ok, mutta hajuhaitat välillä aivan jäätäviä... Ja nyt nämä töhnät... Koira ei oireile korviaan mitenkään ja siksi en nyt ole varma missä kohtaa töhnä on siellä villiintynyt (jonkin verran suttua oli jo pikkupentuna, ell mukaan ei silloin näyttänyt pahalta).

Hiivaan olen nyt päätynyt, diagnoosi on omani eli ell ei olla vielä käyty, mutta todennäköisesti mennään varmuuden vuoksi käymään. Ensihoitona ajattelin nyt antaa nappulaa vain aamulla ja iltaisin lihaa, vihreää kasvissosetta, raejuustoa, öljyjä, piimää. Molkosania sisäisesti ja ulkoisesti. Kuulostaako hyvältä suunnitelmalta? Itselläni ei moisesta vaivasta aiempaa kokemusta ole eli siksi kommentteja kaipailen! :)

DobberGirl

DobberGirl
Viestimäärä: 89

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 11.10.2013 klo 08:18  
+
0
Moi,aloitinkin korvaongelmista jo uuden topicin,mutta modet ohjasivat minut tänne.
Kirjoitin:
Hei,onko jollain muullakin samaa? Meille muutti viikko sitten sakemanni-ajokoira uros ja muutaman päivän tuossa ollessaan alkoi korvien raapiminen. Putsasin korvat pumpulilla ja kutina helpotti hetkeksi. Kuitenkin koira alkoi raapia uudelleen ja eläinlääkäriin oli mentävä.
Tulos oli seuraavanlainen: Hiiva (stressistä), Korvapunkit ja tulehdus.
Saatiin pojalle kahden viikon lääkekuuri ja korvatippoja joka toinen päivä laitettavaksi. Nyt toivotaan että kutina helpottaa. Kontrolli 2vk:n päästä... Hankalaa on se,että koira ei luota minuun juuri yhtään (eläinsuojelutapaus) ja pissaa allensa joka kerta kun laitan lääkettä :-( Mikään nami tai silitys ei auta. Lääkitsemisestä on tullut kovin ikävä hetki koiralle..

Kuinka nopeasti kutina helpottaa? Ja voiko antibioottia antaa liikaa? Ohjeessa lukee 20 tippaa,mutta koska koira pyristelee ja haluaa pois,sanoi eläinlääkäri että voin vain pruutata sitä ainetta sille. Pelottaa mitä tapahtuu jos laitan liikaa..

Koira on ollut jätemyllynä edellisessä kodissa joten varmaan myös sieltä tuo hiiva saanut alkunsa. Nyt syö pedigreetä nappulana ja märkänä.
Menossa mukana seropi pätkis..
Suom.ajokoira x Sakemanni Homppu

In memorian Seropi Eetu. 96 -09
Dobermann Taikaviitan Qikka Qikattaja 28.6.011

wugi

wugi
Viestimäärä: 28

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 11.10.2013 klo 11:46  
+
0

DobberGirl kirjoitti:Kuinka nopeasti kutina helpottaa? Ja voiko antibioottia antaa liikaa? Ohjeessa lukee 20 tippaa,mutta koska koira pyristelee ja haluaa pois,sanoi eläinlääkäri että voin vain pruutata sitä ainetta sille. Pelottaa mitä tapahtuu jos laitan liikaa..

Koira on ollut jätemyllynä edellisessä kodissa joten varmaan myös sieltä tuo hiiva saanut alkunsa. Nyt syö pedigreetä nappulana ja märkänä.Voi koiraressukkaa!
Olen itsekin monesti aloittanut lääkityksen pruuttaamalla ja laskenut tipat vasta, kun paraneminen on alkanut, eikä meillä ainakaan ole tullut mitään vakavia seurauksia. En usko, että voit aiheuttaa vahinkoa, jos et kovin voimallisesti pruuttaile. Kun eläinlääkäri vielä itse on tuota ehdottanut, niin on varmasti ihan turvallista.

Omien kokemusteni mukaan antibiootit yleensä tehoavat varsin nopeasti ja kutinakin helpottuu jo ensimmäisten vuorokausien aikana. Kauluri tietysti auttaisi pahimman vaiheen aikana. Tsemppiä kovasti teille!
(Viestiä on muokattu perjantaina, 11.10.2013 klo 11:50)

raggetti

raggetti
Viestimäärä: 1725

VS: KORVISSA HIIVA - Perjantaina, 11.10.2013 klo 22:49  
+
0

DobberGirl kirjoitti:

Moi,aloitinkin korvaongelmista jo uuden topicin,mutta modet ohjasivat minut tänne.
Kirjoitin:
Hei,onko jollain muullakin samaa? Meille muutti viikko sitten sakemanni-ajokoira uros ja muutaman päivän tuossa ollessaan alkoi korvien raapiminen. Putsasin korvat pumpulilla ja kutina helpotti hetkeksi. Kuitenkin koira alkoi raapia uudelleen ja eläinlääkäriin oli mentävä.
Tulos oli seuraavanlainen: Hiiva (stressistä), Korvapunkit ja tulehdus.
Saatiin pojalle kahden viikon lääkekuuri ja korvatippoja joka toinen päivä laitettavaksi. Nyt toivotaan että kutina helpottaa. Kontrolli 2vk:n päästä... Hankalaa on se,että koira ei luota minuun juuri yhtään (eläinsuojelutapaus) ja pissaa allensa joka kerta kun laitan lääkettä :-( Mikään nami tai silitys ei auta. Lääkitsemisestä on tullut kovin ikävä hetki koiralle..

Kuinka nopeasti kutina helpottaa? Ja voiko antibioottia antaa liikaa? Ohjeessa lukee 20 tippaa,mutta koska koira pyristelee ja haluaa pois,sanoi eläinlääkäri että voin vain pruutata sitä ainetta sille. Pelottaa mitä tapahtuu jos laitan liikaa..

Koira on ollut jätemyllynä edellisessä kodissa joten varmaan myös sieltä tuo hiiva saanut alkunsa. Nyt syö pedigreetä nappulana ja märkänä.Oletan että saamanne korvatipat ovat canofitea? Mulle ainakin eläinlääkäri ohjeistanut että nopea ruuttaus ja sitten kunnon hieronta korvanjuureen.
Tuntuu että aina hoen näistä maitohapoista, mutta antibiootin ja varsinkin hiivaongelmaiselle kannattaa ottaa maitohappobakteerit mukaan hoitoon, edesauttavat hiivan häviämistä elimistössä.

Mä myös vaihtaisin tuon pedigreen johonkin muuhun ruokaan. Pedigreessä on mm sokeria, jota hiiva rakastaa ja joka varmasti edesauttaa hiivatulehduksen syntymistä. Plus että kyseinen ruoka sisältää viljoja jotka myös ruokkivat hiivaa. Pedigree ei muutenkaan ole paras mahdollinen ruoka koiralle, sisältää niin paljon täyteaineita ja väriaineita. Jos hakee edullista markettiruokaa on esim HauHau Champion parempi valinta. Valmistusaineet ovat selkeästi lueteltuna pussin kyljessä, ei sisällä turhia täyteaineita tai sokeria, lihapitoisuus on ihan ok. Koira pystyy myös hyödyntämään tämän tasoisen ravinnon paremmin joten on tod. näk. pidemmän päälle edullisempi kuin pedigree.

Muoks. Piti vielä sanoa tuosta tippojen laitosta, että mitä jos antaisit koiralle oikein megapalkan heti tippojen jälkeen? Eli ennen tippoja ja laiton aikana et sano juuri mitään, olet vain "kylmän asiallinen", mutta heti laiton jälkeen annat koiralle jonkun oikein kivan jutun, kuten esimerkiksi sairaan hyvällä namilla täytetyn lelun. Jos koira näin oppisi pikkuhiljaa että kyllä se siitä selviää ja saa vielä jotain kivaa palkaksi. Niin ja älä välitä tai toru tuosta alleen pissaamisestaan, se on yleensä äärimmäisen alistumisen ja pelokkuuden merkki, joka toivottavasti häviää kun koira oppii luottamaan sinuun.
How to handle stress like a dog:

If you can't eat it
Or play with it

Then pee on it
And walk away
(Viestiä on muokattu perjantaina, 11.10.2013 klo 22:58)

DobberGirl

DobberGirl
Viestimäärä: 89

VS: KORVISSA HIIVA - Sunnuntaina, 13.10.2013 klo 10:11  
+
0
Hei ja kiitos vastauksista.. Kutina helpotti jo toisen lääkitsemiskerran jälkeen onneksi ja nyt harjoitellaan luottamusta ja sitä ettei lääkkeen laittaminen olekaan niin katastrofaalista kuin Homppu luulee.. Toivotaan että tämäkin reppana vielä uskoo sen,että kukaan ei enään lyö..
Menossa mukana seropi pätkis..
Suom.ajokoira x Sakemanni Homppu

In memorian Seropi Eetu. 96 -09
Dobermann Taikaviitan Qikka Qikattaja 28.6.011

Jenn_i

Jenn_i
Viestimäärä: 4

VS: KORVISSA HIIVA - Sunnuntaina, 08.12.2013 klo 18:18  
+
0
Meillä on yksi hiivatulehdus kärsitty ja nyt pelko siitä että uusiiko hiiva.

Lääkityksenä oli 10pv:n korvatippa kuuri 2x päivässä ja alussa meinasi olla hankalaa saada tipat pennulle korvaan. Onneksi loppuakohden pieni ymmärsi että tipat auttaa ja homma helpottui. Nyt meinannut koira oireilla samalla lailla kuin hiivaa ennen joten mietin että uskaltaisiko tiputtaa noita korvatippoja parin päivän kuurina korviin ennalta ehkäisevänä sillä hiivakuuri ei mikään maailman mieluisin ollut niin omistajalle kuin koirallekkaan.

Onneksi saatiin eläinlääkäriltä korvahuuhde, jolla ollaan korvat nyt kerran huuhdeltu kuurin jälkeen ja ehkä vielä toiseen otteeseen tullaan huuhtelemaan korvat jotta tulehdus ei uusiutuisi.
Pate 25.07.2013 <3
yhteistämatkaa takana 9/13->

kaapeli

kaapeli
Viestimäärä: 5

VS: KORVISSA HIIVA - Tiistaina, 24.12.2013 klo 16:28  
+
0
Meillä saatiin hiivakorva kuntoon, kun siirryttiin eliminaatiodieetil raakaruokaan. Lisäks menee aamul 1tl molkosanii ruuan joukkoon. Molkosanil huuhdeltiin myös pahimpana aikana korvatkin. Nizoral kuuri tabletteina autto meillä. Puolen vuoden jälkeen korvat puhtaat ja hillitön rapsutus loppu. Ruokavaliolla jatketaan edelleen ja toivottavasti hiiva ei enään räjähdä ongelmaksi.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)