Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Maanantaina, 03.05.2010 klo 11:56

Nivelrikko

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: NIVELRIKKO - Keskiviikkona, 14.12.2011 klo 19:53  
+
0

Jagster kirjoitti:

sapuskassa glukosamiini ja omega-3.


Näin minäkin olen ymmärtänyt. Meille kans yritettiin myydä ellillä tota Hilssin j/d ruokaa mutta ihan sama asia on syöttää sitä samaa mitä tähänkin asti ja lisätä siihen juuri nuo mainitsemasi lisät. Meillä menee noiden lisäksi tosin vielä Cartivettia/Arthroflexiä, MSM:ää sekä inkivääriä. Käsittääkseni kun yliannostuksesta glukosamiinia ei ole haittaa? Ja näiden päälle sit tietty vielä tolle rotikalle Trocoxil-lääkitys. Kahdelle muulle rikkoiselle on Rimadyl tarvittaessa.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 14.12.2011 klo 19:57)

Aliiina

Aliiina
Viestimäärä: 220

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 15.12.2011 klo 16:07  
+
0
Miten teillä tuo nivelrikko alkoi oireilemaan alussa? Meidän koira on alkanut naksua ja paukkua aina kun nousee seisomaan makailun jälkeen. Ollaan syotetty tavallista penturuokaa (milloin eukanubaa, milloin royal caninea ym. ja joskus ollaan turvayduttu pedigreen penturuokaan).
Pelottaa, että koiran rakenne ei ole ihan kunnossa ja aiheuttaa painetta niveliin tai siitähän tuo naksahtelu voisi johtua. Vielä ei ole ongelmia liikkumisessa, mutta sitä odotellessa.
saksanpaimenkoira 2010
dobberi 2013
seropi 2011-2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 15.12.2011 klo 17:22  
+
0

Aliiina kirjoitti:

Miten teillä tuo nivelrikko alkoi oireilemaan alussa?


Jäykkyytenä, ontumisena, hypätessä korkeammalle miettii hetken jne.

Vie ihmeessä koira heti kuviin, siellähän se selviää.

Aliiina

Aliiina
Viestimäärä: 220

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 15.12.2011 klo 18:27  
+
0
Niimpä niin. Se tosiaan on jäykkä tai tarvii pitkän venyttelysession ennenkuin vetreytyy. Toivottavasti ei kehity nivelrikoksi vaikka olen sitä pelännyt alusta asti kun koiran liikkuminen pentuna oli jotenkin kummallista. Sittemmin liikkumisesta tuli ihan nättiä ja unohdin koko jutun kunnes sitten nyt taas.
saksanpaimenkoira 2010
dobberi 2013
seropi 2011-2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 15.12.2011 klo 19:05  
+
0
^ Sakemmanni on riskirotuja ja oireita kun on/on ollut, niin nyt vaan varaamaan aikaa kuvaukseen. Samalla rauhoituksella kannattaa kuvata koko koira selkää myöten. Ajoissa kun tietää luuston tilanteen, niin siihen on helpompi puuttuakkin nyt varhaisemmassa vaiheessa ja hidastaa sen etenemistä nivelvalmisteilla ja helpottamalla kipuja lääkityksellä.

ferzor

ferzor
Viestimäärä: 13

VS: NIVELRIKKO - Perjantaina, 16.12.2011 klo 17:33  
+
0
Kiinnostaisi tietää lisää tuosta trocoxil-lääkityksestä?
Onko kenties tehokkaampi kuin rimadyl?Ja onko enemmän haittavaikutuksia?Ja mitä sitten, ellei tehoakaan kipuun, eikö voi kuukauteen antaa muuta lääkettä?
Rimadyl tehoaa melko hyvin vielä, mutta huomaa kyllä, että esim.alamäessä alkaa ontuminen.Ja jalka muuten naksahtaa tosi ilkeästi, kun koira nousee seisomaan makuulta.( kyynärä.)
Nuorempana myös naksui nivelet, mutta viralliset kuvat olivat ok.Alan kyllä epäilemään, että varmasti oli jotain vikaa jo silloin, mitä ei vain näkynyt kuvissa.
Ruokana royalin mobility,(enkä ikinä ajatellut syöttäväni sitä merkkiä.)ensimmäinen ruoka, millä koiran vatsa on pysynyt tosi hyvänä, mutta nyt on alkanut tulla korvavaivaa...
Nutrolin seniorin hyödystä en tiedä, karva on järkyttävässä kunnossa.(tosin nyt karvanlähtökin.)

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: NIVELRIKKO - Perjantaina, 16.12.2011 klo 23:41  
+
0

ferzor kirjoitti:

Kiinnostaisi tietää lisää tuosta trocoxil-lääkityksestä?
Onko kenties tehokkaampi kuin rimadyl?Ja onko enemmän haittavaikutuksia?Ja mitä sitten, ellei tehoakaan kipuun, eikö voi kuukauteen antaa muuta lääkettä?


Tuosta en tiedä, onko "tehokkaampi" kuin Rimadyl, mutta meillä koira muuttui täysin kun sillä aloitettiin puoltoista vuotta sitten Trocoxil. Rimadylillä kun ei voinut tehdä kuin vartin-puolen tunnin lenkkejä kunnes alkoi ontumaan. Trocoxililla vetää niin pitkiä kuin muutkin (kevyesti 2-3h), tosin suotavaahan on että nivelrikkoiselle tarjottaisiin vähän mutta useasti lenkkejä. Meillä mennään vaihtelevasti. Pyrin tekemään niin että jokatoinen päivä käy samat lenkit siinä missä muutkin ja jokatoinen päivä sitten lyhyitä lenkkejä useampi päivässä.

Trocoxil on käsittääkseni huomattavasti hellävaraisempi maksalle verrattuna Rimadyliin. Säännöllisellä lääkityksellä olevasta koirasta on suotavaa ottaa maksa-arvot 1-2 kertaa vuodessa. Haittavaikutuksia en ole omalla koiralla huomannut.

Hätätilanteessa on pakko antaa muuta lääkitystä jos ei Trocoxil ala vaikuttamaan. Näistä pitää aina keskustella lääkärin kanssa eikä antaa omin päin montaa lääkettä samaan aikaan. Omaa koiraa puri viime kesänä käärme ja pakko sille oli antaa kipulääkkeitä vaikka sillä oli Trocoxil sillä hetkellä päällä. Toiset lääkärit sanoo ettei Cartrophen-pistoksia saisi antaa Trocoxilin kanssa yhtä aikaa ja toiset taas sanoo että saa antaa. Mä olen antanut Cartrophen-pistoskuurin silloin, kun on ollut Trocoxilista tauko puolvuosittain.

Itse olen kyllä niin yllättynyt lääkkeen tehokkuudesta ja helppoudesta käytössä. Ja vaikka muutama tabletti tuntuu maksamaan maltaita, loppupeleissä Trocoxil tulee edullisemmaksi kuin Rimadyl säännöllisessä käytössä. Suosittelen kokeilemaan.

NapNap76

NapNap76
Viestimäärä: 6

VS: NIVELRIKKO - Lauantaina, 17.12.2011 klo 12:56  
+
0

Jagster kirjoitti:

Anteeksi inhottavuuteni, mutta miten tämä yhtälö toimii:
"Hillsin j/d:n ja sai lisäravinteena cartivetia. Ne ovat selvästi auttaneet." ja "Vajaa pari kuukautta sitten alkoi tahti lenkeillä hidastua selkeästi ja tuli vajaan puolen tunnin lenkiltä ontuen kotiin"

Minusta ei auttanut.

Mutta eipä nivelrikkoisen kanssa oikein muuta voi tehdä kuin pitää paino kurissa, lihaskunto hyvänä, kipulääke tarvittaessa ja sapuskassa glukosamiini ja omega-3.Ei kai täällä kukaan inhottava ole.. Kysehän on koiriemme terveydestä! Mielipiteitä on varmasti niin monta kuin meitä ihmisiäkin. :)

Tarkennan vielä. Hillsin j/d, cartivet ja uinti auttoivat meitä tänne asti. Koira siis kuvattiin toukokuussa ja todettiin kyynärnivelessä se rikko. Ontui pahasti kun mentiin silloin keväällä lääkäriin. Parin viikon jälkeen huomattiin muutos. Koira käveli ja juoksi, puhtaasti. Mutta tämä on varmaan kaikkien näiden (ruoka, lisäravinne ja uinti) yhteissumma.

Kun tilanne nyt marraskuussa huononi otimme yhteyden eläinlääkäriin. Cartprophen piikitys on nyt saatu ja tilanne tällähetkellä hyvä. Toivotaan että jatkossakin, vaikka tiedän että kyseessä on etenevä sairaus.

Kipulääkettä meillä on varalla, ei olla tarvittu tällähetkellä. Koira on suht ok painoltaan.(alle 29 kg) Pieni narttu. Mutta ehkä kilon verran vielä "puristetaan" pois. Öljyt kondiksessa! (Doils nivelet)

Remux

Remux
Viestimäärä: 389

VS: NIVELRIKKO - Tiistaina, 21.02.2012 klo 19:22  
+
0
Mitäs sanoisitte näistä?

Jagster

Jagster
Viestimäärä: 1534

VS: NIVELRIKKO - Tiistaina, 21.02.2012 klo 23:05  
+
0
Mitä noista? Nivelrikko, aika selvä näin sekunnin vilkaisulla.
--
koiratiedon ja -taidon rautalankahässäkkä
http://www.katiska.info
***
Katiskan eJulkaisut
http://www.katiska.info/ejulkaisut

Remux

Remux
Viestimäärä: 389

VS: NIVELRIKKO - Keskiviikkona, 22.02.2012 klo 00:45  
+
0
No se oli jo selvillä. Kuinka pahalta tuo näyttää ja miten muiden koirat ovat pärjänneet vastaavan laisessa tilanteessa?

ferzor

ferzor
Viestimäärä: 13

VS: NIVELRIKKO - Lauantaina, 25.02.2012 klo 17:29  
+
0
Meillä alkoi ontumaan säännöllisesti, vaikka rimadyl kuuri päällä.Voiko sama lääke jotenkin menettää tehonsa jatkuvassa käytössä?
Ell vaihtoi lääkkeen previcoxiin.Neurontinia ei vielä suostunut kirjoittamaan...
Onko teillä kokemuksia previcoxista? Tai, että onko joku toinen lääke tehonnut paremmin kuin toinen? Meillä ell myös sanoi, ettei välttämättä määrää trocoxilia, kun ei rimadylkään tehoa riittävästi.
Ovatko siis samaa ainetta?

Remux

Remux
Viestimäärä: 389

VS: NIVELRIKKO - Maanantaina, 27.02.2012 klo 21:54  
+
0
Remulla siis todettiin nivelrikko lonkissa, kuten yllä todettiin. Remu on 50% novascotia, toisella puolella voi olla sakua, belgiä, labbista tms. Koira on hyvin raskasrakenteinen. Koiralla on nyt lääkityksenä canidryl 100mg ja annostus 1 1/4 tablettia päivässä. Koiraa ollaan nyt lääkärin kehotuksesta pidetty levossa, mahdollisen tulehduksen vuoksi. Reagoi hyvin voimakkaasti jalan taaksepäin taivutukseen lääkärissä. Lääkitys alkoi toimimaan käytännössä heti. Koiran yleinen olemus virkustui, energiaa olisi ja muutenkin hyvin positiivinen olo jäänyt. Olen sen myös antanut olla pihalla vapaana, rajoittanut ainoastaan riehumiset. Onko muilla kokemusta tuosta lääkkeestä? Onko verrattavissa johonkin aiemmissa viesteissä mainittuihin?

Rexi

Rexi
Viestimäärä: 2

VS: NIVELRIKKO - Maanantaina, 05.03.2012 klo 15:46  
+
0
Kaverini nivelrikkoinen belgi pääsi mukaan testaamaan tätä:

http://www.nutrolin.fi/Ennakkoinfo_nivel0212.pdf

Odotan että tulee kauppoihin, niin uskomaton muutos on kaverini koirassa tapahtunut.

Ramael

Ramael
Viestimäärä: 12

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 27.06.2013 klo 10:07  
+
0
Uroksellamme todettiin alkava nivelrikko oikeassa lonkassa. Särkylääkkeenä aloitettiin alkuun Dogasin -kipulääke. Onko kellään kokemusta tästä lääkeestä? Hoitona on tuon jälkeen Cartrophen- pistokset. Katsotaan auttaako. Lenkeillä koira väsyy helposti ja on perässä "vejettävä". Koiran tahtiin mennään, mutta väsyy nopeasti lenkillä.

Koirallamme ei myöskään takajalat taivu kunnolla taaksepäin ja tuo oikea jalka vielä huonnomin. Oletteko huomanneet tälläistä omilla koirillanne saman vaivan yhteydessä?

appenzelli

appenzelli
Viestimäärä: 274

VS: NIVELRIKKO - Tiistaina, 09.07.2013 klo 02:20  
+
0
Eläinlääkäri venytti 7-vuotiaan enkkusprinkku-labradorini takajalkaa taakse, kiljui kuin syötävä. On ollut aavistuksen epäileväinen hyppimisen suhteen, mutta juoksee kuin ennenkin. Lienee silti järkevää alkaa syöttää omega-3:sta ja jotain muutakin, lääkäri kirjoitti ylös omat suosituksensa.

Se ei kuitenkaan varsinaisesti ollut asiani, vaan kipulääkkeet. Lekuri mainitsi niistäkin, että jos koira vaikuttaa kipeältä, voisi aloittaa lääkityksen. Voiko kipulääkekuurilla oleva koira juosta vapaana jos se itse tahtoo? Minusta tuntuu jostain syystä todella pahalta ajatus pahasti nivelrikkoisesta koirasta reuhaamassa lääkkeiden voimin. Helppo sanoa, mutta itse ajattelen niin että jos koira on vanha ja sillä on paha, kipeä nivelrikko eikä se pysty liikkumaan muuta kuin lyhyitä hihnalenkkejä, on armeliaampaa koiralle lopettaa se.

magik

magik
Viestimäärä: 3963

VS: NIVELRIKKO - Tiistaina, 09.07.2013 klo 20:40  
+
0
^Lopetus on ok,miksi pitkittää koiran elämää,kun se kuitenkin on ajankohtaista jossain vaiheessa? Tosin kai lääkkeetkin ihan ok. Juoksemista ei mun mielestä pidä rajoittaa kuitenkaan ikinä...Jos ei pysty juoksemaan/liikkumaan lääkkeistäkään huolimatta ilman kipuja niin lopetus on minun mielestä paras päätös.
*2x serobi-uros ja narttu. synt. 17.9.2012
*Rottapojat Uuno ja Viljo. Viljo RIP 08/2017

Tatu00

Tatu00
Viestimäärä: 28

VS: NIVELRIKKO - Sunnuntaina, 05.01.2014 klo 10:06  
+
0

magik kirjoitti:

^Lopetus on ok,miksi pitkittää koiran elämää,kun se kuitenkin on ajankohtaista jossain vaiheessa? Tosin kai lääkkeetkin ihan ok. Juoksemista ei mun mielestä pidä rajoittaa kuitenkaan ikinä...Jos ei pysty juoksemaan/liikkumaan lääkkeistäkään huolimatta ilman kipuja niin lopetus on minun mielestä paras päätös.Mun koira täytti juuri 13v. Ennen joulua kokeiltiin 2vk Dolox kuuria maks annoksella. En uusinut sitä. Sen olisi pitänyt siinä 2ssa viikossa näyttää auttaako, mun mielestä ei. Koirani lääkittynä tai lääkitsemättä kävelee vain muutaman sata metriä hitaasti tai vain lähipusikkoon ja takaisin. 1-2km kävelyä on ehdottomasti liikaa, pysähtyy ja kieltäytyy etenemästä.

Tavallaan olen päätökseni tehnyt, koirani ei ainakaan kesää enää näe. On vaan vaikeaa kun ei oikeesti tiedä koiran kivun määrää. Muutoin on edelleen kiltti ja rauhallinen. Liikkuminne vaan ei onnistu.

mitita

mitita
Viestimäärä: 10

VS: NIVELRIKKO - Keskiviikkona, 15.01.2014 klo 19:07  
+
0
Nyt tarvittaisiin vertaistukea ja neuvoja ihan tosissaan!

Hertta on havannankoira, mittariin tulee huhtikuussa 7 vuotta. Jo vuoden-kahden ikäisenä se alkoi hypyttää oikeaa takajalkaansa, ja sai tuomiot polvista: vasen 3, oikea 2. Oikeassa oli lisäksi sääriluun päässä epämuodostumaa, ja sitä oireili, joten se ensin leikattiin. Telauraa syvennettiin ja epämuodostumaa iilmeisesti poistettiin ym. Polvi ei kuitenkaan mennyt paikalleen, ja se leikattiin eri eläinlääkärillä puolen vuoden päästä uudestaan. Telauraa syvennettiin taas, sääriluun harjannetta(?) siirrettiin. Jalka oli hetken aikaa tukeva ja hyvä, vuodenkin kai, mutta alkoi hiljalleen löystä ja luksoitua jälleen. Vasenta kehotettiin leikkaamaan myös mahdollisten tulevien nivelrikkojen estämiseksi, ja elokuussa 13 leikattiin vasen polvi ensimmäistä kertaa, taas eri lekurilla.

No, vasen polvi on pysynyt tukevasti paikallaan, mutta sitä ei ole koskaan oireillutkaan luksaation 3-asteesta huolimatta. Oikeaa sen sijaan hypyttää edelleen. Hertta oli tämän leikkauksen jälkeen alkusyksystä melko pirteä ja liikkui mielestämme hyvin. Marraskuun aikoihin se kuitenkin selkeästi kipeytyi, lihakset vatsasta/nivusista/reisistä tulivat niin kipeiksi, ettei niitä saanut koskeakaan. Syötettiin kipulääkettä, hierottiin ja venyteltiin, ja tilanne parani hieman. Reippaaksi sitä ei kuitenkaan voi edelleenkään kutsua, ja eilen oli fysioterapian aika.

Fysioterapeutti tutki Herttaa ja tuomioksi saatiin massiiviset etupään lihakset, jännittyneet hauikset ja ojentajat. Saatiin myös vasemman jalan leikannut lääkäri tunnustelemaan koivet, ja oikea polvi luksoituu herkästi edelleen.

Kaikkein huolestuttavinta oli tieto olkapäästä: oikea olkapää rutisee ja on normaalia löysempi. Nivelrikkoa todennäköisesti on jo kehittynyt sinne(kin).

Lääkäri suositteli oikean jalan kolmatta leikkausta, jotta Hertan takapää saataisiin kuntoon ja kuormitusta etupäälle vähennettyä > nivelrikkoa hidastettua. Ja tietenkin nivelrikkoa hidastettua myös siinä polvessa.

Olin eilen lääkärireissun jälkeen ihan että no totta kai leikataan kun lääkäri sanoo niin, mutta nyt olen alkanut miettiä uudelleen. Hertta saa nyt kulkea max 20 minuutin hihnalenkkejä, se ei saisi pomppia takajaloillaan tai riekkua/liukastella muuten. Tuon enempää Hertta ei oikein jaksakaan, se on jo pitkään kulkenut hihnalenkeillä perässä päin. Vapaana ollessaan se ennemmin köpöttelee ja haistelee, välillä spurttaa minut kiinni, muttei juoksentele ilosta ympäriinsä tai muuta. Maalle mennessä se kyllä juoksee pihapiiriä ympäri, varmaan tutun paikan innostuksesta? Sisällä se makoilee suuren osan ajasta, mutta innostuu kyllä hurjasti temppuilusta, aktivointipeleistä ym.

Miten ihmeessä voin päättää, kannattaako koipea vielä leikata? Jos ei, mitä nyt? Lopetus on vaihtoehto, joka tänään ensimmäistä kertaa iski tajuntaani puhuessani äitini kanssa puhelimessa. Kannattaako tätä koiraa vielä viedä leikkaukseen pitkine kuntoutuksineen, kun joka tapauksessa olkapää on sökö? Vai juuri sen takia se pitäisi vielä leikata..? Tuntuu kuitenkin jotenkin ihan järjettömältä ajatukselta lopettaa koira, joka on niin innoissaan niin monesta asiasta, nauttii sisällä touhuilusta ja ulkona temppuilusta, sylissä makoilusta ja uusista ihmisistä ja koirista... (joiden kanssa leikkiminenkään ei ilmeisesti kuuluisi nivelrikkoisen koiran turvallisiin puuhiin?)
Mutta voiko sen sanoa elävän koiranelämää, jos lenkkien pituudet ovat maksimissaan sitä pariakymmentä minuuttia?

Anteeksi mielettömän pitkä vuodatus. Päätökset ovat totta kai omiani, mutta kaipaisin niihin nyt hurjasti ulkopuolisten mielipiteitä ja kokemuksia avukseni.

Villahousu

Villahousu
Viestimäärä: 1

VS: NIVELRIKKO - Torstaina, 16.01.2014 klo 19:14  
+
0
Hitsi, nyt vasta alkoi joku kello kilkattaa päässä, että aivan kuin olisin lukenut jostain välipäivästä Rimadylin käytön yhteydessä ja täältähän löytyikin sellainen kommentti. Mulle ei lääkäri ole maininnut mitään välipäivästä...! Miten muuten, oletteko syöttäneet mitään mahansuojalääkettä tuon Rimadylin aikana? Entä madotus, uskaltaako törkätä minkä vaan matopillerin suuhun nyt kun on toi jatkuva lääkitys?

  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)