Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Perjantaina, 14.05.2010 klo 13:46

Pissatulehdus

Siirry sivulle: 1 2 3 4

Netu

Netu
Viestimäärä: 3

VS: PISSATULEHDUS - Maanantaina, 20.06.2011 klo 13:16  
+
0
Meillä on 12 viikkosella narttu pennulla jo kolmas pissatulehdus menossa, emätintulehdus siinä sivussa myös.
Alkoi muutama päivä kotiutumisen jälkeen.
Aina kun on edellinen antibiottikuuri loppunut, niin uusi tulehdus on alkanut muutaman päivän sisällä.
Todella ärsyttävää, kun ei meinaa millään päästä eroon siitä. Eka rokotuskin siirty ainakin kahdella viikolla :/
Täytyypi katsella mikä tilanne viikon päästä, kun mennään kontrollikäynnille.

CaraMelli

CaraMelli
Viestimäärä: 653

VS: PISSATULEHDUS - Tiistaina, 23.08.2011 klo 08:33  
+
0
Epäilin pissatulehdusta reilun neljän kuukauden ikäisellä shelttinartullani. Kävi pissalla usein ja kyykki pitkään ja hartaasti saaden aikaan vain pienet lirut. Sain ajan eläinlääkärille ja vein pissanäytteen, joka todettiin ihan puhtaaksi. Pienen salapoliisityön ja pähkäilyn jälkeen tultiin siihen tulokseen, että kyseessä voisi olla ummetus. Parafiiniöljyä kaksi kertaa teelusikallisen verran ja johan helpotti. Tulppa irtos, eikä tartte enää käkistellä.
Heila -01, Cara-Melli -07, Toffo -09, Omppu -11, Hani -12

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PISSATULEHDUS - Maanantaina, 12.09.2011 klo 11:48  
+
0
Aloin epäilemään voisko tolla meidän vajaa 6kk nartulla olla pissatulehdus. Aluksi löytyi satunnaisia pissoja todennäköisesti yön jälkeen, vaikka oli reippaan kuukauden ollut jo sisäsiisti. Niistä en vielä huolestunut, vahinkojahan ton ikäiselle voi vielä sattua. Nyt eilen pissaili jo meidän nähden sisälle, pissaa saattoi tulla tunnissa kolmekin kertaa. Lisäksi yön jälkeen löytyi VALTAVA pissa lattialta. Tunnin/parin välein vähintään nyt pitäisi käyttää, tai muuten noita atlantteja tulee sisälle. Normaalisti siis ei pissi sisälle, ellei ole ihan pakko. Juo myös ehkä normaalia enemmän. Muuten ei ole oireita, pissassa ei ole verta eikä jää kyykkimään pissan jälkeen. Ei myöskään vaikuta kipeältä. Riittääkö tuo pelkkä valtava pissan määrä oireeksi, eli otetaanko mahd. pian suunnaksi eläinlääkäri?

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PISSATULEHDUS - Tiistaina, 13.09.2011 klo 12:01  
+
0
^ Kyseessä oli pissatulehdus, vaikka ei muita oireita ollutkaan. Nyt mennään antibioottikuurilla sitten ja toivotaan, että menee sillä ohi.

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: PISSATULEHDUS - Perjantaina, 23.09.2011 klo 11:41  
+
0
Täällä epäillään myös pissitulehdusta tai sitten alkavia juoksuja. Eilen illalla pissi kaksi kertaa tunnin sisällä, mitä ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt ja tänään aamupäivällä on tullut jo kolme pissiä, joista yksi tietysti osui sisälle. :roll: Pitänee seurailla tilannetta ja soittaa ell. jos alkaa todella vaikuttaa tulehdukselta. Mulla olisi nimittäin noita antibiottitabletteja jo valmiina kotona, joten saattaisin selvitä pelkällä puhelinsoitolla (mikäli ovat oikeaa vahvuuttaa ja merkkiä). :wink:

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Lauantaina, 01.10.2011 klo 17:45  
+
0
PItäsköhän tässä rueta huolestumaan kun tuo nuorempi herra pissi tänään alleen kun makoili ulkona ja sitten pidättää ihan mielettömiä aikoja, viiden maissa illalla pissii ja seuraavan kerran seuraavana aamuna joskus 7-8 aikaan. Onko mahdollisesti pissitulehdusta vai jotain pahempaa? Aika paljon riehu ja leikki ennen sitä kun laski alleen. Jos joku tietäs sanoo jotain näin ens hätään ja kärsiikö ootella maanantaihin asti?
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: PISSATULEHDUS - Lauantaina, 01.10.2011 klo 18:21  
+
0
^ Meillä oli vähän samanlainen tilanne kesällä, eli koira (silloin n. 9kk ikäinen) pissaili sänkyynsä ja ties minne, vaikka edellisestä kerrasta ei olisi ollut kovin pitkä aika, ja sitten saattoi pidättää 13 tuntia... Kirjoittelin tästä toiselle foorumille ja sieltä tuli huudot että nyt heti lääkäriin, ja säikähtäneenä sitten mentiinkin, eikä mitään löytynyt... Parin kuukauden päästä oudot pissailut loppui ja koirasta tuli sisäsiisti. En ole lääkäri, enkä voi varmaksi sanoa, mutta kuulostaisi vaan siltä, ettei koirasi ole vielä ihan sisäsiisti. Riehuessa hätä voi yllättää yhtäkkiä.
Meille ainakin lääkärissä sanottiin, että pissatulehdukselta kuulostaisi, jos koira ei pystyisi pidättämään pitkää aikaa. Mutta voihan sinne lääkäriin vaikka soittaa ja kysäistä mitä mieltä ovat.

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Lauantaina, 01.10.2011 klo 18:56  
+
0
Ok! Tuo nyt oli vasta toinen kerta kun pissasi miten sattu, ekalla kerralla rupesi matolle pissille ja kun huomasin sen nii säikähti ilmeisesti, juoksi ympäri kämppää ja pissa valu sitä mukaa pitkin lattioita, 9kk ikänen on tuokin nyt. Pitää heti maanantai aamuna soitella ja kysellä, ihan varmuuden vuoksi. Usein ei kuitenkaan pissaa, vain sillon kun ulkona käytän eli noin, 2-3krt päivässä, joskus ei tee mitää ja sitte tuleekin tuo tauko. Tuo vanhempi kun oli pentu niin ei ollut samanlaisia "oireita", mutta eihän ne kaikki koirat olekaan samanlaisia tietenkää :) mutta pitää varmistella asiaa sen tietävältä sitten.
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: PISSATULEHDUS - Lauantaina, 01.10.2011 klo 23:01  
+
0
^ Aika harvoin käytte kyllä ulkona, kun on noin nuori koira. Ehkä kannattaisi käydä vaikka 4-5 kertaa päivässä, jos vahingot tuntuvat jatkuvan? Kuulostaa ihan normaalilta, että ton ikäiselle vielä vahinkoja sattuu. Pablokin on ollut sisäsiisti vasta kuukauden, pari ja sinäkin aikana on tainnut kaksi vahinkoa sattua. Tosin noi on lähinnä olleet mun omia mokia, kun koira ei oo lenkillä tehnyt ja sitten en oo tajunnut, että sillä on hätä sitten myöhemmin...

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 02.10.2011 klo 08:16  
+
0
Ne lenkit onkin sitten 1-3h mittasia, kerran pari viikossa käydään saaressa olemassa koko päivä ja saavat juosta koko ajan vapaana, muuten kun käydään lenkillä niin käydään metässä kävelemässä, siellä harjotellaan käytännön asioita mutta siis tuo allesa laskeminen jotenkin säikäytti kun ei ole koskaan aikasemmin ole tuolleen huomaamatta pissiny, sillon ekalla kerralla kun pissi matolle niin teki tiedostetusti. En tuossa aikasemmin muistanu mainita että koira on muuten virkee, eloisa ja leikkisä että ei ole apaattinen mitenkään eikä vingu silleen että koskis jonnekin. Joskus aikoinaan meillä kotona oli ajokoira uros ja sillä oli jatkuvasti ties mitäkin tulehuksia niin vinku ja huuti myötäänsä kun koski niin paljon vaikka kuurilla oli, lopulta sitten kävikin niin että eläinlääkäri oli tehny väärän diagnoosin sen ajokoiran suhteen ja jouduttiin lopettamaan se koira sitten, kipujen syyks paljastu kasvaimia keuhkoissa, kaulassa ja päässä, vettä oli kans keuhkoissa ja päässä. Ell kyllä joutu vastuuseen siitä mutta eihän se koiraa takasin tuo. Tuli jo heti kauhu ajatuksia että onko tuollakin nyt sitten se sama, mutta jospa tuota malttais vielä huomiseen odotella ja sitten soitella Ell. En halua menettää toista koiraa väärän diagnoosin takia.
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 02.10.2011 klo 17:18  
+
0
^ Joo, se on ikävää kun koirat eivät voi itse kertoa mikä on hätänä tai onko mikään... Ja mähän en tosiaan siis mikään eläinlääkäri ole, kunhan kerron omia kokemuksia. Kannattaa tarkistaa lääkäristä :)

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 02.10.2011 klo 18:17  
+
0
Jep jep...ja taas vahinko, tällä kertaa sohvalle!! ja oikein kunnon lammikko että varmasti sohva meni piloille, välillä tuntuu että tekee ihan uhallaan...Pakko se on huomenna soittaa sinne Ell. ei tuosta tule mitään, mie oon ite kohta hermoraunio tuon kanssa, kun on niin vaikee tapaus ku olla ja osaa, ei todellakaa mikää helppo koira oo ollu...
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Keskiviikkona, 05.10.2011 klo 10:01  
+
0
Eilen sitten kiikutin pissanäytteen Ell. ja totes olevan lievän tulehduksen, nyt sitten 10pv kuuri. Ell. tuumaili että jos ei kuurilla asetu niin sitten pitää ottaa verikokeet ja kuvata että onko jotain elimellistä vikaa tai jotain muuta, toivottavasti asettuu tuolla kuurilla, ei ole kyllä kovin hanakka syömään lääkkeitä mutta kyllä sitä aina keinon keksii miten saa sen syömään ja sitten tuo nestemäinen särkylääke, se vasta tuottaaki ongelmia, on vissiin niin pahan makusta. Mutta näillä mennään :)
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

Huiskale

Huiskale
Viestimäärä: 38

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 16.10.2011 klo 22:04  
+
0
Toivotaan että teillä on tavallista tulehdusta vain kyseessä, se on kuitenkin hoidettavissa.

Jotkut koirat juo stressiin ja tylsistymiseen, ja pissiäkin tulee sen mukaan. Itselläni oli ennen tällainen koira, mutta aloin säännöstellä sen juomista ja vähensin stressin aiheuttajia (vieraat koirat, kovat äänet, kierroksia nostattavat harrastukset ym ym) jolloin ongelma tai ainakin sen seuraus eli jatkuva pissaaminen loppui. Tämä koira eli muuten terveenä melkein 14-vuotiaaksi.
Saksanpaimenkoira ja spanielimix
sekä kaksi kissaa

turhautunut

turhautunut
Viestimäärä: 75

VS: PISSATULEHDUS - Maanantaina, 17.10.2011 klo 08:51  
+
0
Juuh, pelkkää tulehdusta tais olla kun syötin sille sen 10pv:n kuurin ja annoin kerran päivässä nestemäistä särkylääkettä, viimesen lääkkeen otti viime viikon torstaina ja nyt on ihan normaalisti pissiny ulos eikä vielä ainakaa oo sattunu vahinkoo sisälle, tosin oon kyllä varuillani tuon suhteen että jos vaikka sattuu lirahtamaan. Hyvin menee nyt, toivottavasti ei tulehus uusiudu nyt kun on näin kylmiä ilmoja, vaikka koiralla onnii pitkä karva mahassa ja vehkeen luona, onhan sinne tietysti voinu jotain pöpöjä mennä ku on ollut joskus maha ihan kurassa ja huuhtelin kyllä suihkulla aina mut eipä sitä niin tarkkaan voi puhistaa. Mutta myö tsempataan nyt ja toivotaan ettei uusiudu :)
Elvis 10.5.2004
Veeti 15.12.2010

Vila

Vila
Viestimäärä: 16

VS: PISSATULEHDUS - Keskiviikkona, 26.10.2011 klo 17:25  
+
0
Hei mitäs mieltä olette tästä asiasta? Pentu oppi sisäsiistiksi siinä 4kk iässä. Pari vahinkopissaa on tullut tämän ajan jälkeen sisälle. 4 kk iässä alkoi haistelemaan enemmän ympäristöä ja pissoja tuli pihalla n. 3 kertaa per. kerta. (käydään ainakin se 4 kertaa pihalla päivässä.) Luulin sitä merkkailuksi, mutta epäilytti kuitenkin pennun ikä ja se, että kyseessä on narttu. Voiko tuossa iässä jo merkkailla? Nyt 6kk ikäisenä saattaa 15minuutin uloilukertanakin mennä pissausasentoon ainakin sen 10 kertaa. (Joskus otetaan 5m matka ja taas mennään pissausasentoon) Nyt alkaa epäilyttämään onko noin monta kertaa normaalia!? Selvästi näkee, kun pentu menee heti ulos, syöksyy se pissaamaan nurmikolle. Luulen, että tässä vaiheessa tulee suurimmat osat pissasta. Muina kertoina menee asentoon ja yritän vilkaista tuleeko sieltä mitään, niin en ainakaan näe tarkasti. (mutta melkein varma ettei sieltä tule mitään...) Joskus saattaa vaan nopeasti hieman kyyristyä, mutta ei mene aina pissausasentoon... Oisko virtsatietulehdus kyseessä? Ihan normaalia oma itsensä ja vilkas kleini. Mutta tuo ainainen kyyristyminen...:mietiskel:
Kleinspitz Vila 01052011

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: PISSATULEHDUS - Keskiviikkona, 26.10.2011 klo 19:57  
+
0
Meillä alkoi oireet noin. Ei mitään muuta, kun tuo useasti pissaaminen ja pissaili sisällekin, vaikka oli sisäsiisti. Tulehdus oli. Kannattaa varmaan käydä lääkärissä tarkistuttamassa, tulehdus ei ole koirallekaan kiva, kun pissattaa usein.

Japetius

Japetius
Viestimäärä: 16

VS: PISSATULEHDUS - Lauantaina, 29.10.2011 klo 14:15  
+
0
Pakko kyllä kirjoittaa meidänki kokemuksia tänne, vaikka monessa ketjussa oon varmasti jo avautunut.

Eli meidän uroksella jo neljäs antibioottikuuri menossa. Yli 2kk ollu jo tulehdus päällä ja maanantaina taas selviää, että miten on.

Ensimmäisellä kerralla saatiin 14 päivän antibioottikuuri eri lääkäriltä -> ei vaikutusta, lähilääkärille ja 20 päivän kuuri-> ei vaikutusta, uusi 20 päivän kuuri-> ei vaikutusta, 10 päivän kuuri ja erikoisruokaa.
Jos ei nyt maanantaina ole tulehdus lähtenyt minnekään, niin soitto toiselle paikkakunnalle eläinlääkärille ja siellä käynti. On sen verran saamattoman oloinen tuo lähilääkäri...

chelle

chelle
Viestimäärä: 555

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 30.10.2011 klo 13:40  
+
0
^Meillä oli urospennulla viime syksynä sama tilanne. Kolme antibioottikuuria ennen kun tulehdus meni ohi. Pyysin sitten munuaisultran, koska pelkäsin jo että tulehdus oli edennyt munuaisiin. Toisesta munuaisesta olikin sitten allas laajenutunut. Ei siinä, erikoisruokaa koiralle, ja kolmas ab-kuuri sitten auttoi. Parin kuukauden päästä sitten syötettiin taas pari kuuria, tällä kertaa oli struviittikiteitäkin mukana. Taas erikoisruualle, ja kun vaihdettiin takaisin normaalille, pissatulehdus tuli taas. Tällä kertaa riitti yksi kuuri, ja kesä menikin oireitta (mitä nyt yks ab-kuuri suolistotulehdukseen). Nyt vajaa kuukausi sitten koira pissasi taas verta, ja leukkarit katossa. Mikään bakteeri ei kasvanut, joten ei kuuriakaan. Nyt sitten poju syö mhb-karpalotabletteja, näillä saatiin taas pissa verettömäksi. Syötetään nuita taas hetki, ja toivotaan että poika pysyy terveenä... Ärsyttävä kierre, ja hiukan pelottaa että se on sitten tätä koko koiran loppuikä.

Japetius

Japetius
Viestimäärä: 16

VS: PISSATULEHDUS - Sunnuntaina, 30.10.2011 klo 22:55  
+
0

chelle kirjoitti:

^Meillä oli urospennulla viime syksynä sama tilanne. Kolme antibioottikuuria ennen kun tulehdus meni ohi. Pyysin sitten munuaisultran, koska pelkäsin jo että tulehdus oli edennyt munuaisiin. Toisesta munuaisesta olikin sitten allas laajenutunut. Ei siinä, erikoisruokaa koiralle, ja kolmas ab-kuuri sitten auttoi. Parin kuukauden päästä sitten syötettiin taas pari kuuria, tällä kertaa oli struviittikiteitäkin mukana. Taas erikoisruualle, ja kun vaihdettiin takaisin normaalille, pissatulehdus tuli taas. Tällä kertaa riitti yksi kuuri, ja kesä menikin oireitta (mitä nyt yks ab-kuuri suolistotulehdukseen). Nyt vajaa kuukausi sitten koira pissasi taas verta, ja leukkarit katossa. Mikään bakteeri ei kasvanut, joten ei kuuriakaan. Nyt sitten poju syö mhb-karpalotabletteja, näillä saatiin taas pissa verettömäksi. Syötetään nuita taas hetki, ja toivotaan että poika pysyy terveenä... Ärsyttävä kierre, ja hiukan pelottaa että se on sitten tätä koko koiran loppuikä.Todella ikävää :( meilläkin tosiaan huomenna edessä toi pissan tutkinta, toivottavasti tulehdus on nyt ohi...

  Siirry sivulle: 1 2 3 4
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)