Ohjeet ja säännöt
Takaisin
TERVEYS - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 19:41

valkoisen koiran silmät vuotavat- millä saan ruskeat jäljet silmien alta putsattua?

nona

nona
Viestimäärä: 3

VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 19:41  
+
0
Siinähän se kysymys jo tuli.

Jethro

Jethro
Viestimäärä: 447

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 20:43  
+
0
Miettisin ensimmäiseksi, miksi koiran silmät vuotavat. Eihän runsas silmävuoto normaalia ole.

monacorgi

monacorgi
Viestimäärä: 137

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 21:14  
+
0
Tuo esitetty kysymys MIKSI silmät sitten vuotavat, olisi kyllä hyvä selvittää. Valkoisilla koirilla usein näkee kyynelnesteen aiheuttamia värjäymiä silmien alla. Näiden värjäymien puhdistukseen tarkoitettuja aineita löytyy markkinoilta useampiakin, esim. Diamond eye, Angels Delight.. Omakohtaista kokemusta näistä ei ole sillä ei ole ollut tarpeen käyttää.
Niitä saa ostettua esim. FINDOGSilta.
lk holsku ♂ Rochallor Grizzly Bear "Sampo" (s.-11)
wecope ♀ BH TK1 Promisehill Irish Rose, "Mona" (s.-06)
villakoiramix ♀ Myy (s.-02)

Kotisivut

Lavinia

Lavinia
Viestimäärä: 56

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 21:16  
+
0
Itse asiassa joidenkin rotujen silmät vuotavat jokseenkin enemmän kuin toisten, ja siis tummat jäljet voi pestä pois jonkinlaisella siihen tarkoitetulla shamppoolla/hoitoaineella. Olen ainenkin kuullut näin, ja siis kannattaa koittaa. :D

nona

nona
Viestimäärä: 3

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 21:16  
+
0
Vuoto ei ole runsasta, mutta kyynelneste tosiaan värjää silmäkulmat ruskeiksi...

eeelisa

eeelisa
Viestimäärä: 469

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 21:39  
+
0
ruoka myös vaikuttaa silmien vuotamiseen, kaverillani on valkoinen koira ja hän syötti koiralle eläinkaupan nappuloita n. 3vuotta ja aina oli silmän aluset rusekeat kunns tajusi kokeilla neuta ja sen jälkeen on ollut paljon vähemmän ruskeat silmänaluset. :)
Kotisivut:Ino & Sai
Sai 29.4.2009
Ino 22.2.2008
blogi

majju

majju
Viestimäärä: 244

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 20.06.2010 klo 22:21  
+
0
Minkä ikäinen koira kyseessä? Mitä koira syö?

Meillä vuosi silmät myös pentuja ja silmänaluset olivat todella pahasti värjäytyneet.
Vuoto kuitenkin loppui kun ikää tuli lisää, ehkä noin 4kk ikään mennessä.
Putsasin silmänalusia päivittäin siihen tarkoitetulla aineella ja se auttoi vaalentamaan karvan värjäytymää.

bessi_83

bessi_83
Viestimäärä: 13

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Maanantaina, 21.06.2010 klo 09:50  
+
0
Tarkasta myös paljonko syöttämässäsi ruuassa on kuparia. Suuri kuparipitoisuus voi myös vaikuttaa värjäytymiseen.

immeli

immeli
Viestimäärä: 8

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Torstaina, 24.06.2010 klo 10:48  
+
0
Ei nuo puhdistusaineet auta, eli ihan turhaan tuhlaat rahasi niihin. Ruoan vaihto voi auttaa, mutta jos kyynelkanavat ovat muutenkin ahtaat, ei sekään auta. Niiden kanssa on vaan elettävä ja jos jollain haluat putsata niitä, niin käytä mieluumin keitettyä vettä.

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Torstaina, 24.06.2010 klo 16:31  
+
0
Mun bichonilla vuotaa silmät silloin tällöin ja välillä kyynelneste on koostumukseltaa sellaista, että se värjää turkkia, samalla myös sylki muuttu kanssa värjääväksi eli suupielet tummuvat. Mitään selkeään yhtä tekijää, mikä laukaisee tämän värjäytymisen en ole löytänyt. Kerran pahempi kausi alkoi juoksujen jälkeen mutta toista kertaa niin ei ole käynyt.
Silloin kun kyynelneste on värjäävää, putsaan silmäkulmat aamuin illoin ihan paperilla sekä välillä kostutan vanulapun 3 prosenttiseen vetyperoksidiin, jota saa apteekista ja sillä pyyhin ja puristeleen värjäyntyneitä karvoja. Vetyperoksidi selkeästi vaalentaa värjäyneitä karvoja ja ei ole mitenkään haitallista, ellei sitä mene silmiin. Joten täytyy olla varovainen silmien kanssa. Suuhun ei ole väliä jos ainetta menee, sitä nimittäin käytetään koiran oksennuttamisessa mutta silloin sitä annetaankin useita millilitroja.
Viimeksi sain värjäävän vuodon loppumaan 4 kuukauden Nutrolin-rasvahappolisällä ja ei ole ainakaan vielä takaisin tullut.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Sohvi

Sohvi
Viestimäärä: 26

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 27.06.2010 klo 19:03  
+
0
Meillä kummallakaan bichonilla ei ole ikinä ollut silmien alla värjäytymiä. Kasvattaja sanoi niiden johtuvan vehnästä, emme siis sitä ole syöttäneet, eikä värjäytymiä ole ollut toistaiseksi... Syitähän voi varmaan olla monia.

majju

majju
Viestimäärä: 244

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Maanantaina, 28.06.2010 klo 10:33  
+
0
"Ei nuo puhdistusaineet auta, eli ihan turhaan tuhlaat rahasi niihin. Ruoan vaihto voi auttaa, mutta jos kyynelkanavat ovat muutenkin ahtaat, ei sekään auta. Niiden kanssa on vaan elettävä ja jos jollain haluat putsata niitä, niin käytä mieluumin keitettyä vettä."

Kyllä nuo puhdistusaineet auttavat! Ne desinfioi likaista aluetta ja vaalentavat karvaa. Meillä oli käytössä erittäin hyvä puhdistusaine, joka vaalensi karvojen väriä. Ei ruoan vaihto poista väriä karvoista vaan vähentää mahdollisesti tulevaa vuotoa!?!?

majju

majju
Viestimäärä: 244

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Maanantaina, 28.06.2010 klo 10:34  
+
0
Ja jos luet kysymyksen "millä saan ruskeat jäljet silmien alta putsattua" - niin vastauksesi ei immeli ihan vastaa kysymykseen?
Kyse on nimenomaan siitä miten jo silmienalla olevat värjäymät saa pois :)

sophy

sophy
Viestimäärä: 10

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Lauantaina, 07.08.2010 klo 06:44  
+
0
En suosittelisi niitä vaalentavia aineita, varmastikin on haitallisia aineita sellaisissa valmisteissa. Olen ymmärtänyt että yleensä kotiruokinta, raakaruokinta, neu auttaa asiaan. Ja minä myös puhdistaisin ihan lämpimään veteen kostutetulla pumpulilla. On myös hyvä tarkistaa, että ei varmasti silmiä ärsyttäisi karvat tai esimerkiksi väärin sisäänpäin kasvavat silmäripset.

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Sunnuntaina, 08.08.2010 klo 12:45  
+
0
Meillä tytöllä pentuaikoina vuoto hieman runsaampaa, n. viikossa silmänaluset ruskeina, nykyään suupielissä hieman vaaleanruskeeta väriä ja silmien alla välillä pari rähmäpaakkua jos ei olla putsattu. Mutta kuten tuosta avatarestani näettekin, vuoto on erittäin vähäistä. Usein näkee bichoneita joilla silmät vuotaa enemmän. Sanoisin että bichonit on herkempiä vuotamaan kuin monet muut koirat eikä vuodosta yleensä hätäännytä tai edes kannata hätääntyä samalla tavalla kuin jollain muulla rodulla, mutta siitä huolimatta se ei ole rotuominaisuus tai normaali juttu, joten joku sen aiheuttaa. Mutta aiheuttaja voi olla tosi pieni juttu koska nämä on aika herkkiä.

Parhaiten värjäytymistä saa ehkäistyä poistamalla rähmän ennen kuin se ehtii kuivua. Kuivunutta rähmää voi poistaa puhdistusaineilla tai keitetyllä vedellä (?), en ole asiantuntija koska emme ole joutuneet ikinä käyttämään kuin vessapaperia :---)
no you don't know what it's like
welcome to my life

empirre

empirre
Viestimäärä: 12

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Torstaina, 12.08.2010 klo 20:57  
+
0

majju kirjoitti:

"Ei nuo puhdistusaineet auta, eli ihan turhaan tuhlaat rahasi niihin. Ruoan vaihto voi auttaa, mutta jos kyynelkanavat ovat muutenkin ahtaat, ei sekään auta. Niiden kanssa on vaan elettävä ja jos jollain haluat putsata niitä, niin käytä mieluumin keitettyä vettä."

Kyllä nuo puhdistusaineet auttavat! Ne desinfioi likaista aluetta ja vaalentavat karvaa. Meillä oli käytössä erittäin hyvä puhdistusaine, joka vaalensi karvojen väriä. Ei ruoan vaihto poista väriä karvoista vaan vähentää mahdollisesti tulevaa vuotoa!?!?No enpä tiiä. mulla ainakin 4 eri ainetta, eikä toimi. Siis, joo, kyllä huomaa että vanulapussa on ruskeeta väria, mutta koiran silmänaluset ja huulet ovat edelleen yhtä ruskeat. jos ei käy näyttelyissä niin ihan sama. ei se koiraa ainakaan haittaa, ja jatkuva hinkaaminen ja putsaaminenkaan ei voi olla hyvä.

Mariel

Mariel
Viestimäärä: 18

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Perjantaina, 28.10.2011 klo 13:31  
+
0
Minun on pakko kirjoittaa tänne, sillä minun bichonillani oli koko pienen ikänsä 2 vuotta ihan hirveä ongelma tämän asian kanssa. Toivon, että tästä viestistä olisi mahdollisesti apua muillekin.

Koirani silmät rähmi aivan järkyttävästi ja koko naama oli otsasta, silmien välistä, kaulasta ja suun ympäristöstä aivan ruskea. Myös koiran haaraväli oli ruskea, kun se nuoli sitä. Meinasin menettää jo toivoni ja hermoni olivat pettää asian kanssa, kun vieraatkin mummelit kaduilla kyselivät miksi koirani naama on ihan punainen. Se oli noloa.

Olin kokeillut diamond eye- nestettä silmien putsaamiseen, auttoi vain vähän.. Sitten kokeilin ihan jauhetta jota lisättiin koiran ruokaan ja sen piti sisäisesti poistaa värjäytymät.. Auttoi väliaikaisesti mutta jauhe oli pirun kallista. Ajattelin, etten varmana ala käyttää sitä jatkuvasti. Ja jos sen käytön lopettaisi, värjäytymät tulisivat tosi pahoina taas takaisin. Ruokamerkkejä olin kokeillut varmaan kymmenittäin, myös kotiruokaa. Kokeilin lukuisia hypoallergenic ruokia, mm. james wellbelovedia ja royal caninia. Pahensivat raapimista ja värjäytymistä. En käyttänyt koiralla vehnää, nautaa, munia, maitotuotteita enkä mitään minkä tiedetään yleisesti allergisoivan bichoneita ja monia muitakin koiria. En vaan saattanut ymmärtää mistä se värjäytyminen johtui! Olin kokeillut KAIKKEA.

Sitten eräänä päivänä kun mietin asiaa pääni puhki, sain mieleeni, että koirani on AINA syönyt kanapohjaista ruokaa. Sen takia, että possun tiedetään värjäävän, ja naudan allergisoivan. Luin netin keskustelupalstalta, että eräällä koiralla oli todettu yllättäen ainoastaan kana-allergia, kun sen isäntä oli ihmetellyt koiran jatkuvaa allergista reaktiota, eikä siihen löytynyt syytä. Heille ei ollut tullut mieleenkään, että kana allergisoisi tai aiheuttaisi omituisia reaktioita.

Niinpä siis päätin heittää kanan menemään kokonaan koirani ruokavaliosta. Siirryin kalaan. Löysin Golden Eagle merkkisen salmon + potato (lohi + peruna) hypoallergenic ruoan. Se on sellainen sininen pussi, maksaa eläinkaupassa noin 14 euroa / 2kg. Ei siis kallista. Sitä saa aika harvasta paikasta, mutta päätin kokeilla sitä. Jätin kanat kokonaan pois, ja kaikki muutkin lihat ja puruluut. Koirani syö ainoastaan kyseistä kalanappularuokaa, sekä eläinkaupasta saatavia 100% kalasta tehtyjä kuivattuja kalakierretikkuja sekä vihreitä 100% merilevälastuja puruluina.

Muutos näkyi HETI. Koirani lakkasi raapimasta itseään, ja naama palautui valkoiseksi. Nyt koirani silmät rähmivät ainoastaan normaalissa määrin, ja rähmä on kirkasta. Eläessään ei koirani naama ole ollut yhtä valkoinen. Se on MAHTAVAA! Olen niin onnellinen asiasta :) Kalassa on paljon omega 3 ja 6 rasvahappoja yms muita hyviä rasvoja, joten koiran turkkikn on paksu, kiiltävä ja hyvässä kunnossa. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan kyseistä ruokaa! Tässä linkki ruoan sivulle:

http://www.shetland.fi/GE/GE%20Sensitiveruokasarja.html

Kaikille ei tietenkään välttämättä tämä tehoa, sillä on myös koiria joilla on kala-allergiaa, mutta toivon että joku löytäisi tästä ratkaisun itselleen, sillä tiedän oikeasti miten hirveän ahdistavaa se on, kun yrittää kaikkensa, eikä mitään ratkaisua löydy koiran naaman värjäytymisongelmaan!

Jos joku lähtee tätä kokeilemaan, kertokaahan minulle tuloksia :)
Bichon Frisé Luna 6/2009

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: VALKOISEN KOIRAN SILMäT VUOTAVAT- MILLä SAA... - Lauantaina, 29.10.2011 klo 11:24  
+
0
En ymmärrä miksi usein ihmiset väittävät, ettei vuoto johdu ruuasta, vaikka se usein johtuu. Kuten tässäkin tapauksessa. :) Meillä myös pienenä silmät vuoti, mutta nappulat kun jäi pois niin vuotokin loppui. Toki vuoto voi johtua juurikin myös ahtaista kyynelkanavista tai puuttuvasta kyynelkanavan aukosta, jotka kannattaa tarkastuttaa jos ruuan vaihdolla ei ole mitään vaikutusta.

Jäin miettimään tuota kanan aiheuttamaa allergiaa, meilläkin syödään nyt kanaa ja tuntuu, että koira vähän kutiaa. Ehkäpä sitä voisi kokeilla hetkellisesti muuta ruokaa, jotta näkisi tuon kanan vaikutuksen kutinaan.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26863
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5860
Viestejä yhteensä543882
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264686
(Tilastot päivitetty viimeksi 30.06.2022 klo 14:15)