Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Alaskanmalamuutti

Rotu on saanut nimensä Luoteis-Alaskan Kotzebuensalmen ympäristössä elävän mahlemutien inuittikansa mukaan. Alaskanmalamuutti on erittäin vahva vetokoira. Se ei hauku vaan ulvoo susimaisesti, kuten muutkin samantyyppiset rodut.

Riki 8,5kk Meidän Igu Istuskellen Circa and Coda Sipe Soinista1 Önni 5v  ja Miska-kisu 15v Sno Camps Adhara FI&EE Mva

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 5 eli Pystykorvat ja alkukantaiset koirat.

Taustaa

Alaskanmalamuutin historia vie varhaisiin koiriin, jotka kesytettiin Alaskassa tuhansia vuosia sitten. Se on ollut elintärkeä tarjotessaan alueen ihmisille talvisen kulkuvälineen. Koirat työskentelevät valjakkona vetäen rekeä, johon mahtuu runsaasti kuljetettavaa ja jota ohjaa ajaja.

Pyrkii johtajaksi

Harva rotu on yhtä hyvin ympäristöönsä sopeutunut kuin alaskanmalamuutti. Sen hartioissa ja muussa ruumiissa on voimaa vetää rekeä ja leveässä rinnassa löytyy tilaa keuhkoille. Niiden kautta vereen tulee happea, joka kuljetetaan lihaksiin. Koira pystyy työskentelemään ankarassa kylmyydessä, jossa lämpötila voi laskea yli 40 astetta pakkasen puolelle. Jopa 5 cm paksu tiheä pohjavilla vangitsee lämpimän ilman iholle. Vedenpitävä päällyskarva on tiheää ja estää lunta pääsemästä karvapeitteen sisään. Karvoitus on pisintä selän päällä. Malamuutin suuret ja voimakkaat käpälät estävät sitä uppoamasta liian syvälle lumeen. Voimakas koira tarvitsee kunnollisen koulutuksen. Uroskoiran luontainen hallitseva asenne voi johtaa aggressioon muita koiria kohtaan. Sitä voi vähentää koiran kastroimisella.

Luonne

Lempeä, ystävällinen, itsepäinen, uskollinen ja herkkävaistoinen. Koiralla on oltava johtaja.

Koko

Korkeus: uros 63,5 cm, narttu 58,5 cm Paino: uros 38,5 kg, narttu 34 kg Koot ovat työkoiran ihannearvoja.

Liikunta

Valtavan kestävä koira, joten kunnon kävelyt ovat välttämättömiä; käytetään edelleen rekikoirakilpailuissa, joissa ajetaan murtomaalla kilparekiä käyttäen. Vältä lenkkeilyä päivän kuumimpaan aikaan, jottei koira saa lämpöhalvausta paksun turkkinsa takia.

Kotioloissa

Koiralla on vahva laumavietti ja sille on osoitettava sen paikka laumassa jo pennusta. Ei suositella aloittelijalle.

Käytös

Innostettuna leikkisä, muuten käyttäytyy arvokkaasti. Ei hauku, mutta ulvoo. Kouluttaminen tärkeää.

Turkinhoito

Vaatii perusteellista harjausta; pudottaa enemmän aluskarvaa keväällä.

Terveys

Munuaissairautta; päiväsokeutta, jossa korkas valo sokaisee (hemeralopia); lonkkavikaa; kääpiökasvuisuutta, jossa pentu syntyy lyhytjalkaisena (kondrodysplasia). Varmista, että lonkkavika on tutkittu sukulinjoista.

Lyhyesti

  • Hyvin vahva
  • Päättäväinen
  • Työkoira
  • Susimainen
  • Koulutus on tärkeää
  • Tottunut tiukkaan arvojärjestykseen laumassa

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"