Kasvattajat Pentuilmoitukset Rodun kuvat kuvagalleriassa

Borderterrieri

Borderterrieri on aktiivinen koira, josta innokas ulkoilmaihminen saa eloisan kumppanin. Vaikka se on varsin pieni, sillä on valtavasti energiaa. Koira kukoistaa ainoastaan ympäristössä, jossa se saa paljon liikuntaa.

Oma!! Aivan oma :) Emma rypsi pellossa Vaanimista Iita Hiekkanenänä.... Ylväs Maire emma katselee Emännälläni on maukkaat varpaat!

FCI -ryhmä

Rotu kuuluu FCI-ryhmään FCI 3 eli Terrierit.

Taustaa

Borderin alkuperä on erinlainen kuin muilla terriereillä, mikä on vaikuttanut sen nykyiseen luonteeseen. Rotu kehitettiin Englannin ja Skotlannin rajalla yli 400 vuotta sitten. Se oli erityisen suosittu Northumberlandin kreivikunnassa. Koiran työnä oli juosta ajokoiralauman rinnalla ja ajaa esiin ketut, jotka menivät piiloon maan alle. Tästä syystä rodun ominaisuuksiin kuuluu nykyisinkin sekä kestävyys että sosiaalisuus. Borderi tulee muita terrierejä paremmin toimeen muiden koirien kanssa.

Borderin elämäntapa

Borderterrierit eivät sovi kerrostaloasuntoon ja lisäksi tulee ottaa huomioon, että ne ovat melkoisia karkaustaiteilijoita. Niillä ei ole mitään vaikeuksia suurentaa vahvoilla tassuillaan aukkoa aidan ali, puristautua siitä läpi ja kadota. Älä jätä koiraa pihalle vahtimatta, sillä se pitkästyy hyvin pian ja alkaa tehdä kaivauksiaan. Borderterrierit eivät yleensä tule toimeen kissojen kanssa. Jos harrastat ratsastusta, koira oppii pian tepsuttamaan hevosen rinnalla sinun ratsastaessasi. Tämä tietysti edellyttää, että käytettävissä on paikka, jossa kumpaakin eläintä on turvallista juoksuttaa. Borderterrierit ovat myös hyvin leikkisiä ja nykyisin niitä näkee osallistumassa agilitykilpailuihin.

Luonne

Uskollinen, ystävällinen, rohkea; vieraita kohtaan ehkä varautunut.

Koko

Paino: uros 5,9-7,1 kg narttu 5,1-6,4 kg

Liikunta

Viihtyy ulkona ja nauttii pitkistä kävelyistä huonollakin ilmalla; ihanne kumppani innokkaalle kävelijälle; todella energinen. Vie pitkille kävelylenkeille.

Kotioloissa

Haluaa olla täysillä mukana perhe-elämässä. Järjestä aikaa leikkimiseen.

Käytös

Varsin helppo koulutettava. Kouluta alusta asti olemaan jahtaamatta kissoja.

Turkinhoito

Säänkestävä kaksinkertainen turkki; harjaaminen on välttämätöntä ja vaatii kaksi kertaa vuodessa ammattitaitoisen nyppimisen. Harjaa päivittäin.

Terveys

Synnynnäisenä vikana voi olla reikä sydämessä, jolloin veri pääsee sekoittumaan kammioiden välillä. Vika tulisi huomata vakiotarkastuksessa - varmista, että pentu on tarkastettu ennen kuin ostat sen.

Lyhyesti

  • Hauskannäköinen
  • Älykäs
  • Turkki vaatii ammattitaitoista hoitoa
  • Aktiivinen luonne
  • Innokas kaivaja
  • Hyvin energinen

Tämän esittelyn lähde:

"Koirat - löydä itsellesi sopiva rotu"